Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

zeljocity
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la zeljocity » 10 dec 2011, 01:35

Moguc dolazak Charlia Daviesa u redove Evertona, frajer je prije par godina bio u saobracajnoj nesreci jedva se spasio mogao je u kolicima ostat sad trenutno igra negdje u Holandiji ne znam tacno.. :roll:
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 10 dec 2011, 10:22

David Moyes je gospodin par excellence
zeljocity je napisao/la:Moguc dolazak Charlia Daviesa u redove Evertona, frajer je prije par godina bio u saobracajnoj nesreci jedva se spasio mogao je u kolicima ostat sad trenutno igra negdje u Holandiji ne znam tacno.. :roll:
Charlie ne igra u Holandiji,igrač je Baždarevićevog Sochauxa trenutno na posudbi u DC Unitedu ;)
A evo i Ross Barkley potpisuje novi ugovor.
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 10 dec 2011, 11:02

Pavlyuchenko se povezuje s Evertonom. Čovjek-DRVO :lol:

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 10 dec 2011, 19:34

gloryhunter je napisao/la:Pavlyuchenko se povezuje s Evertonom. Čovjek-DRVO :lol:
Pavlyuchenko bi bio odličan igrač za Everton.. problem može biti samo plata :?

Nažalost nisam mogao gledati utakmicu s Arsenalom, pa ako neko može opisati tok utakmice u kratkim crtama...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 11 dec 2011, 00:16

Colo Colo je napisao/la:David Moyes je gospodin par excellence
zeljocity je napisao/la:Moguc dolazak Charlia Daviesa u redove Evertona, frajer je prije par godina bio u saobracajnoj nesreci jedva se spasio mogao je u kolicima ostat sad trenutno igra negdje u Holandiji ne znam tacno.. :roll:
Charlie ne igra u Holandiji,igrač je Baždarevićevog Sochauxa trenutno na posudbi u DC Unitedu ;)
A evo i Ross Barkley potpisuje novi ugovor.
Onda sam ja greska.. Mrzim kad ekipa koju gotivim izgubi sa jedan nula nesto mi taj rezultat ide na zivac samo tako.
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 15 dec 2011, 19:12

Iskreno neznam-kako i zeljocity kaže-nema mi gore nego kad klub/tim za koji navijam izgubi 1:0 i to fuljavo (ok, možda, ali MOŽDA, jest taj gol V. Pansy-a :twisted: "spektakularan"ali kao da mi se činilo da je bio u nekom zaleđu-u ostalom kad pogledaš "stats" tekme Arsenal ima milion zaleđa od toga 99% je od Van Persie-a pa je liniski sudac čini mi se i dozlogrdilo sviranje istoga da ga nebi na "125-godišnjicu" Gunnersa ubili na Emiratsu. Uhh. :roll:
tekma je bila dobra,explozivna,kako je i Arsenal imao svoje šanse i mi smo imali ,ali...sljedeča tekma protiv Norwich City-a je stavrno bitna nam-iako su oni u posljednjem kolu nanjeli i drugi ovosezonski poraz Svrakama to zove na oprez i to samo takav.U utakmici s Arsenalom je D.Moyes isprobao i neke "nove snage" McAleny i Guaye-što me veseli. Ovaj poraz nije neočekivan ali je prije svega nezaslužen. Idemo dalje.Januarski prelazni rok i da vidimo koju če čaroliju s ograničebnim sredstvima (gospodin pravi) David Moyes izvesti-kako god ne uzmičemo. :P
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 15 dec 2011, 23:29

evo izgleda dogovoreno sve sa starim plavcem Donovanom
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 16 dec 2011, 10:45

muXmania je napisao/la:evo izgleda dogovoreno sve sa starim plavcem Donovanom
"Everton have signed an agreement for the loan of Landon Donovan (29) from LA Galaxy. He will stay until the end of February."
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 16 dec 2011, 15:36

Tribalian je napisao/la:
muXmania je napisao/la:evo izgleda dogovoreno sve sa starim plavcem Donovanom
"Everton have signed an agreement for the loan of Landon Donovan (29) from LA Galaxy. He will stay until the end of February."
Sta ce on do februara potpisivati??? Bolje ovako: Everton have secured the services of teenage midfielder Ross Barkley on a new long term contract.

Barkley has agreed terms on a four-and-a-half year deal which keeps him at Goodison until the summer of 2016.

The highly-rated academy graduate has this year made the progression to Everton's first team, making his debut in the first game of the season against QPR.

He turned 18 two weeks ago, making him eligible to pen a lengthy deal to stay at Goodison.

Chairman Bill Kenwright said: "We are pleased but obviously not at all surprised that Ross has agreed his first long term contract with the Club.
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 17 dec 2011, 17:05

Evo-ovo je je več malo iritirajuče. Igrala se je 25 minuta-Everton "kampira" pred golom Norwicha svo vrijeme...jedan napad i gol u našoj mreži-i to kakav gol?!??!?. Nakon toga se malo otvaramo-ali i dalje...neunčikoviti-Saha maši za cent,Osmanu skidaju sa crte, Cahill "začepljen"več i predugo. Prvo je poluvrijeme. nadam se puno agresivnijoj igri i više fizičkog nogometa-Holt ih **** i tuče ko djecu. :evil: (crveni čisti je bio na Felliu ali...nekontam?) Idmo dalje.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 17 dec 2011, 17:41

82 min. gooool....šalamala od R.R. Drenthe i Osman!!
1:1
COYB

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 17 dec 2011, 20:15

Cahill nije u nekakvoj Bogzna dobroj formi i odmah se to osjeti i na rezultatima Evertona.Cahill ne zabija odmah Everton oslabljen u napadu (a lik i nije napadac).
A dugo vremena nije zabio.
Everton je bio dominantan skoro u svemu danas, ali isto tako i veoma malo i konkretan u stvaranju sansi i opasnosti po gol Norwicha.
Dosta nervozno i pod pritiskom (navijaci ocekuju napokon dobru i efikasnu partiju) se igralo, pa i donekle neuredno, jer poslije dva dodavanja po pravilu nekako treci ne valja i nije uspjesan.
Prekidi su bili najveca sansa za Everton, ali odbrana i golman Ruddy su svaku opasnost pravovremeno blokirali i otklanjali.
Do 81 minute, kada Drenthe suta a Osman potura nogu ispred ispruzenih ruku golmana Ruddyja i spretno salje loptu u mrezu Norwicha.
Od domacih se vise ocekivalo a na kraju su uspjeli samo izvuci bod protiv dobrog i hrabrog danas Norwicha.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 18 dec 2011, 17:45

Kako ste me jučer hladno oborili na tiketu :roll:

Hvala vam. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 18 dec 2011, 20:53

hehehe :D dragi moji-nismo samo vas/tebe "skršili" na kladuši-mi smo sebe najviše "ugovnali" na tabeli- :?
Očekivanja su neka od naredne dvije utakmice,navijači i više nego nezadovoljni ai neka nervoza se osjeti i među igračima-takav mi ostavljaju dojam-neki grč je prisutan.Očekivanja su veča nego trenutna pozicija na tabeli....al ima još mnogo utakmica pred nama (ni pola prvenstva nije odigrano-mi još imamo Swansea i Sunderlend, i tekmu s Spursima-onu neodigranu iz 1 kola) a i ovaj period oko Boxing Day-a je "naš period buđenja".
Sljedi januarski prelazni rok,David Moyes ima veoma ograničena sredstva za potrošiti i sigurno je napadač "must" za kupnju. Ali ima i naznake da ova sezona je "otpisana"-ništa evropa i slični bakrači (možda još nešto pokušati preko FA Cupa ali ali...) ali dobra če biti za polagano uvođenje mladih snaga iz naše škole (Ross Barkley, McAlany, evo i Gueye startao) Vellios mi je odličan, Denis The Manece(Stracqulursi) pomalo dobija minutažu i unosi več nemir u protivničku odbranu a iskreno volio bih da otkupe ugovor R.R.Drenthea (ko tenk je po desnoj strani) hmm ako je to moguče jer,ipak Real može tražiti neku veliku odštetu (nism upoznat s tim :? )
uhh iscrpno ja to nadrobi-ok,ok,izvinjenje onima nestrpljivim
sljedeči put ču manje :D
COYB

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 19 dec 2011, 21:37

Nadam se da će Donovan pomoći u napadu. Lani je dobro odradio posudbu, valjda će i ove godine.
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 21 dec 2011, 13:16

Jacka Rodwella traze Celzi, Tottenhem i City a cijena o kojoj se suska je oko 20-22 miliona eura.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 21 dec 2011, 17:05

Malo me strah ovog Swansea. Ne što su oni nešto predobri, mada nisu ni za baciti već Evertonove ozbiljnosti u zadnjih nekoliko utakmica. Kao da se prijateljske utakmice igraju, nema onog starog žara koji diže navijače na noge pa makar i izgubili.
Who dares, wins !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 21 dec 2011, 23:07

Napokon 3 boda. Jest malo čudno, radovati se tome protiv ekipe kao što je Swansea ali jbg, kad se naniže nekoliko loših rezultata onda je super i ovo. :D
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 21 dec 2011, 23:26

Čuj,NTBola,kao da si imao i pravo za Swanse City-posjed lopte,prilike ,ma sve je na našoj strani,vodimo 1:0 i onda se počnemo BRANITI od 87 minute!!! :o Ono, da je ispalo da sam tih 5-6 minut pojeo nokte (netreba mi grickalice uz ovakvu igru našu) strepio malo za rezultat-neznam,malo mi je ovo sve bilo "starno" jer prvi put da smo na Goodisonu P. ostali s "clean sheet" od maja 2011(s Chelsea-om 1:0). Ok, tekma pokazuje naznake konsolidiranja u timu ali i dalje malo je to sve gegavo :?
R.R. Drenthe skidam kapu čovjeku šta on radi-kopa pravo. A i Denis The Menace je prevaga na terenu. Maguye od početka-bio u tri mrtve prilike (jednu su mu skinuli i rukom-naravno ništa od penala-a bilo je takvi situacija još a i prilika za crveni za Swansea :evil: ) NO nebitno, 1:0 , tri boda i 26.12. "probuđene" Crne Mačke-Sunderlend.
p.s.
Zeljocity-ako je to tačno,neznam, ja bih u ovoj prilici prodao maloga Rodwella-nebitno kom od ova tri :roll: -a tih 20 milja eurića "reinvestirao" =januar (Drenthe + neki napadač) ili bih zaigrao na postoječu ekipu plus Drenthe + resto love (?!?) za ljetni prelazni rok-kako sam i prije rekao =sezona za zaborav i za pravljenje tima za iduču sezonu.
COYB

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 22 dec 2011, 00:10

Neko mi je od raje rekao da i Milan traži Rodwella. Iako ne bih volio da ode, on je budućnost ali vjerovatno će ići jer nije mala suma što se nudi Evertonu za njega. U slučaju prodaje, Moyes će moći u toku zimskog prelaznog roka da nekoga dovede jer osvježenje u ekipi je neophodno, ne može ovo više ovako. Volio bih da se otkupi Drenthe i da se neki solidan napadač dovede jer je ove godine taj dio ekipe ubjedljivo najgori.
Who dares, wins !

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.