Balon je napisao/la:Cuj ponizavajuce, na silu pokusavate da ovaj trade ispadne smijesan po NO mada to realno uopste nije, ni blizu toga, cilj svega ovoga je bio zajebati Lakerse i to je to, na kraju ce vjerovatno biti zajebani Lakersi i jos vise New Orleans koji su "kolateralna steta" u svemu ovome.
NO bi izgubi najboljeg playa lige ali bi istovremeno ostali PO ekipa, mozda oni uopste nece da krenu u rebuilding nego jednostavno da ostanu koliko toliko jaki.
Sve u redu ba, vidjet cemo dokle ce NO dogurati sada, vidjet cemo dokle ce i tvoj Cleveland dogurati sa tim famoznim rebuildom, pa i Bullsi su krenuli u rebuild i sta mislis gdje bi oni bili bez Rose-a?
Slucaj Derrick Rose je ogromna sreca za Bullse, prvo sto su imali mnogo srece na draftu i drugo sto se je Rose pokazao kao strasan igrac.
U rebuild idu samo ekipe koje nemaju drugog izbora, covjece znas li ti koliko jedan rebuild moze trajati i hoce li uopste uspjeti do kraja?
I sam si neki dan pisao kako je LeBron ispao supak ovo ono jer niste dobili nista za njega, e zamisli sad da ste dobili dvojicu provjerenih igraca ala Odom i Gasol primjera radi i da Irving procvjeta to bi bio haos i Cleveland bi postao jedna od najopasnijih ekipa.
Ovako isto je i NO mogao imati srecu na draftu 2012 godine jer bi dobili pick Houstona i sta onda? Imali bi sasvim cvrstu ekipu uz potencijalnog franchise igraca i preko noci bi postali mozda jedna od glavnih ekipa na zapadu.
Ako cemo vec pricati o tome ko bi bio najveci gubitnik svega ovoga onda su to Rocketsi, ja nikako nevidim logiku, dati dva talentovana igraca, picka i Scolu za jednog Gasola je po meni nigdje veze al eto..
p.s. i ako te bas zanima otidji na stranicu NO i citaj sta ljudi misle o trade-u....
Vrlo dobro znam sta je rebuilding proces i vrlo dobro znam koliko dugo moze trajati. Vrlo dobro znam situaciju Bullsa, cuj Rose sreca, pa mozda je i nas Irving sreca, svaki draft je **** sreca. Svaki draft je lutrija. Zato se mnogo puta ljudi zajebu sa draftom, tipa Milicic itd. zato sto je draft sreca. Svaka NBA ekipa prilikom draftovanja zvijezda je imala tu srecu, Lakersi su imali srecu prilikom otimanja igraca, da li ce vise imati tu srecu nakon suta u guz Odoma i Gasola, sta ce ostali igraci misliti o tome, dvojici ljudi koji su zahvalni za prsten takav sut u guz dati, to je vrlo ponizavajuce. Cini se da se Lakersi mnogo gore ponasaju prema svojim igracima, nego Dan Gilbert sa svojim pismima hahahaha. Dan prica, Dan je srcan covjek, ali Dan ne natjera niti jednog igraca na plac

. O NOH necu vise pricati, jer ocigledno je da biste vi najradije dali Waltona i Mettu i Blakea za Paula i rekli kako je to odlican trejd, pa **** ga dobili su nesto, bolje nego da za 6 mjeseci odseta. Kada kazem da smo dobili od MIamia, pa nisam ja lud da zelim da mi ekipa ide u PO kad znam da ce biti pometena, pa odgadjati rebuilding, odgadjati i propustiti Irvinga, TT-a. petog, desetog. Mislim da smo mogli dobiti od Miamia mnogo, mogli smo dobiti Beasleya, mogli smo dobiti vise pickova, mogli smo dobiti nesto od treceg tima, mogli smo angazovati free agente, mlade free agente da je taj James rekao da ide. Sve u svemu moji Cavsi grade, te mislim da ce susni period trajati mnogo krace nego kod drugih ekipa, a vrijeme ce pokazati svoje. Orlando necete moci zajebati prilikom pokusaja dovodjenja Dwighta, dok NOH mozda mozete opet pokusati, ali ako se Stern zainati, pustit ce da prodje 6 mjeseci i da Paul odseta a ako odseta sigurno odseta u Knickse, ili ce prihvatiti mnogo bolji trejd od neke druge ekipe. Ne shvacas o cemu ti pricam, jer ti ekipa nije od contendera postala dno, navikli ste da sve ide kao po maslu, **** ga nekad ne moze kroz zid kako je prije moglo. Nadam se upravo zbog ovoga sto ste toliko razmazeni, sto pljujete Sterna a svjesni ste sta ste radili u proslim godinama, da ce vasa ekipa nakon ovok pokusaja ostati praznih ruku, pa da vas par godina metu i vidite kako je izgraditi ekipu.