Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
Re: Serie A
Paradajzom gađali predsjednika kluba
Giovanni Lombardi Stronati, predsjednik talijanskog nogometnog prvoligaša Siene, morao se tokom službenog predstavljanja kluba suočiti s izrazima gnjeva navijača kluba.
Jedan od najcjenjenijih nogometnih predsjednika u talijanskoj Seriji A doživio je neugodnost u toskanskom gradu u srijedu kada je na Piazzi Salimbeni ekipa predstavljena sponzorima i VIP gostima kluba.
Na predstavljanju je očito bio i nezadovoljni navijač koji je svoje mišljenje prema klupskoj politici iskazao bacanjem paradajza na predsjednika.
- Nema smisla na to trošiti riječi, jer nema nikakvih problema. Riječ je o izoliranom incidentu koji se dogodio nakon prezentacije. S navijačima sam uvijek gajio dobre odnose - kratko je prokomentirao neugodni događaj Lombardi Stronati.
Talijanski mediji smatraju da je navijača razljutila prodaja najboljeg dvojca kluba u prošloj sezoni, Juana Camilla Zunige (Napoli) i Houssinea Kharja (Genoa).
Giovanni Lombardi Stronati, predsjednik talijanskog nogometnog prvoligaša Siene, morao se tokom službenog predstavljanja kluba suočiti s izrazima gnjeva navijača kluba.
Jedan od najcjenjenijih nogometnih predsjednika u talijanskoj Seriji A doživio je neugodnost u toskanskom gradu u srijedu kada je na Piazzi Salimbeni ekipa predstavljena sponzorima i VIP gostima kluba.
Na predstavljanju je očito bio i nezadovoljni navijač koji je svoje mišljenje prema klupskoj politici iskazao bacanjem paradajza na predsjednika.
- Nema smisla na to trošiti riječi, jer nema nikakvih problema. Riječ je o izoliranom incidentu koji se dogodio nakon prezentacije. S navijačima sam uvijek gajio dobre odnose - kratko je prokomentirao neugodni događaj Lombardi Stronati.
Talijanski mediji smatraju da je navijača razljutila prodaja najboljeg dvojca kluba u prošloj sezoni, Juana Camilla Zunige (Napoli) i Houssinea Kharja (Genoa).
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
- L'Avvocato
- Kontakt:
oooojjj amateru ...Rz88 je napisao/la:ali su i namještali.
daj mi jednu koja je bila namještena i priznaću da smo namještali ...
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
-
tuga_sa_sjevera
- Kontakt:
Mislim da će i Genoa ozbiljno konkurirati za sam vrh. Večeras su se vratili na međunarodnu scenu nakon punih 17 godina, i razbili Odensea. Uz Intera, Juventusa i Genou, za sam vrh pribrajam i Napolija.
Sve informacije o Serie A pa i ne samo, uoči početka sezone mogu se vidjeti na http://calcioitaliano.blog.hr/
Sve informacije o Serie A pa i ne samo, uoči početka sezone mogu se vidjeti na http://calcioitaliano.blog.hr/
- el-fighter
- Kontakt:
L'Avvocato je napisao/la:oooojjj amateru ...Rz88 je napisao/la:ali su i namještali.
Vjerovatno je mislio na onu sezonu kad ste ispali iz lige zbog namještanja.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Juventus je zbog toga letio u drugu ligu ... gdje ti zivis care...L'Avvocato je napisao/la:oooojjj amateru ...Rz88 je napisao/la:ali su i namještali.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Nazire li se kraj Interove ere, za neke Milanezi jos jaci nego sto su bili, po mem skromnom misljenju nisu.
Izgubili su Zlatana koji im je bio udarna igla, alfa i omega.
Juve bi trebao biti jaci, u Diegu su dobili velikog igraca, otpustili su onog mrskotinju od trenera. Ciro racuna na Hasana, kojeg ako zaobidju povrede, moze puno doprinijeti uspjesima Torineza.
Mnogi spominju Genovu, koja je skoro 70 mil ulozila u nove igrace, ali isto tako dobila 50 mil prodajom.
Moto: masa umjesto klase, 25 igraca otislo, 23 doslo
Da spomenem Totti-a kao najvjernijeg profi-igraca u Cizmi (al´ mu Vieri zamjeri
).
20 god. u Romi, kao profi od 93-ce...541 utakmica, 225 golova...
Broj stranaca u Calciu je u stalnom padu, trenutno je 41%...za usporedbu u Engleskoj je 62%, Bundesliga 50%...
Gubitkom Kake i Zlatana Seria A jos vise ce pasti na atraktivnosti, i najvjerniji tifozi ove lige moraju priznati da ova liga nije ni blizu nekadasnje, gdje su samo privilegovani imali pravo igrati u njoj.
Juve bi trebao biti jaci, u Diegu su dobili velikog igraca, otpustili su onog mrskotinju od trenera. Ciro racuna na Hasana, kojeg ako zaobidju povrede, moze puno doprinijeti uspjesima Torineza.
Mnogi spominju Genovu, koja je skoro 70 mil ulozila u nove igrace, ali isto tako dobila 50 mil prodajom.
Moto: masa umjesto klase, 25 igraca otislo, 23 doslo
Da spomenem Totti-a kao najvjernijeg profi-igraca u Cizmi (al´ mu Vieri zamjeri
Broj stranaca u Calciu je u stalnom padu, trenutno je 41%...za usporedbu u Engleskoj je 62%, Bundesliga 50%...
Gubitkom Kake i Zlatana Seria A jos vise ce pasti na atraktivnosti, i najvjerniji tifozi ove lige moraju priznati da ova liga nije ni blizu nekadasnje, gdje su samo privilegovani imali pravo igrati u njoj.
Vom Jäger zum Gejagten
Nije Toti bas ubjedljivo najvjerniji tu je cika Aleksandro del.....boygeronimo je napisao/la:Nazire li se kraj Interove ere, za neke Milanezi jos jaci nego sto su bili, po mem skromnom misljenju nisu.
Moto: masa umjesto klase, 25 igraca otislo, 23 doslo![]()
Da spomenem Totti-a kao najvjernijeg profi-igraca u Cizmi (al´ mu Vieri zamjeri).
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
L'Avvocato je napisao/la:oooojjj amateru ...Rz88 je napisao/la:ali su i namještali.
Mislim na onu sezonu kada ste izbačeni u Seria B. Ne valja odmah tako nazivati druge osobe.....
Kad sam ja to skontao kako me je krenulo na kraju prvenstva;
x,iz 1 u 2,ma opario se
x,iz 1 u 2,ma opario se
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Jao hahahah. Ovi realovci su pravo čudo i osvježenje na forumu. Harishp j elegenda i ovaj Raul haha.
Seria A bi mogla biti zanimljiva, samo se nadam da onaj bojkot tv neće prenositi utakmice. Srećom nisam ovisan o njoj.
Seria A bi mogla biti zanimljiva, samo se nadam da onaj bojkot tv neće prenositi utakmice. Srećom nisam ovisan o njoj.
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
PREDSJEDNIK talijanskog nogometnog prvaka Intera Massimo Moratti izjavio je kako je njegova momčad jednako jaka poput Real Madrida i Barcelone, te najavio pohod na naslove u Seriji A i Ligi prvaka.
Bez obzira što je ostao bez najboljeg strijelca prošle sezone, Šveđanina Zlatana Ibrahimovića, Moratti je uvjeren da i dalje vodi jedan od najjačih klubova u svijetu. U milanski su klub, među ostalima, ovo ljeto stigli Samuel Eto'o, kao zamjena za Ibrahimovića, te Diego Milito, Thiaggo Motta i Lucio.
"Ne mislim da smo slabiji od Reala ili Ibrine Barcelone. Ibrahimović je sjajan igrač, ali on je sada naša prošlost. Liga prvaka i Scudetto su naši ciljevi. Osvajanje talijanskog naslova peti put zaredom bilo bi upečatljivo, ali bit će jako teško", priznao je Moratti Gazzetti dello Sport.
Prvi čovjek Intera potvrdio je i da klub pokušava dovesti Wesleyja Sneijdera iz Reala.
"Naš trener Jose Mourinho iskazao je potrebu za igračem Sneijderova tipa. Zasad još nismo ni blizu ni daleko njegova dovođenja. Ništa još nije sigurno. Možda od svega neće biti ništa jer se još uvijek moramo riješiti nekoliko igrača", zaključio je Moratti.
Bez obzira što je ostao bez najboljeg strijelca prošle sezone, Šveđanina Zlatana Ibrahimovića, Moratti je uvjeren da i dalje vodi jedan od najjačih klubova u svijetu. U milanski su klub, među ostalima, ovo ljeto stigli Samuel Eto'o, kao zamjena za Ibrahimovića, te Diego Milito, Thiaggo Motta i Lucio.
"Ne mislim da smo slabiji od Reala ili Ibrine Barcelone. Ibrahimović je sjajan igrač, ali on je sada naša prošlost. Liga prvaka i Scudetto su naši ciljevi. Osvajanje talijanskog naslova peti put zaredom bilo bi upečatljivo, ali bit će jako teško", priznao je Moratti Gazzetti dello Sport.
Prvi čovjek Intera potvrdio je i da klub pokušava dovesti Wesleyja Sneijdera iz Reala.
"Naš trener Jose Mourinho iskazao je potrebu za igračem Sneijderova tipa. Zasad još nismo ni blizu ni daleko njegova dovođenja. Ništa još nije sigurno. Možda od svega neće biti ništa jer se još uvijek moramo riješiti nekoliko igrača", zaključio je Moratti.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
-
tuga_sa_sjevera
- Kontakt:
Neko je napisao da je u padu broj stranaca u Serie A. Mislim da nikada nije bilo više Argentinaca u Italiji...došli su sa svih strana. Svi sastavi ekipa mislim da se mogu naći na tom blogu http://calcioitaliano.blog.hr/
a vidio sam da ima već i najava za 1. kolo sutra. Vidite na
http://calcioitaliano.blog.hr/
a vidio sam da ima već i najava za 1. kolo sutra. Vidite na
http://calcioitaliano.blog.hr/
- Mali Maestro
- Kontakt:
Mirza_Hordas je napisao/la:PREDSJEDNIK talijanskog nogometnog prvaka Intera Massimo Moratti izjavio je kako je njegova momčad jednako jaka poput Real Madrida i Barcelone, te najavio pohod na naslove u Seriji A i Ligi prvaka.
Ove godine Juventus šampion
Please
- L'Avvocato
- Kontakt:
el-fighter je napisao/la: Vjerovatno je mislio na onu sezonu kad ste ispali iz lige zbog namještanja.
Genghis je napisao/la: Juventus je zbog toga letio u drugu ligu ... gdje ti zivis care...
omg ... da smo namještali bilo bi dokaza ... bilo bi utakmica koje smo namjestili barem u dokazima tužitelja FIGC-a , međutim ništa od toga nema a glavni dokazi zbog kojeg su nas izbacili su bile neke švicarske kartice kod određenih sudija koje im je dao bivši predsjednik Luciano Moggi ... a pazi sad scene , prije dva mjeseca lika su oslobodili svih optužbi i eno ga sad u Bolonji kao glavni savjetnik za transfere cccccccRz88 je napisao/la: Mislim na onu sezonu kada ste izbačeni u Seria B. Ne valja odmah tako nazivati druge osobe.....
Znači u kompletnom procesu niti jedan jedini video dokaz nije iznešen koji bi dokazao postojanje tih namještanja.
Sad garant kontate pa kako ste osuđeni majku muzkad nema dokaza ??? pa fino ... Vrhovni sudija FIGC-a je Morattijeva marioneta (tj. direktor je kompanije čiji je vlasnik upravo Massimo Moratti) a sam Moratti je , haman, najbogatiji čovjek u Italiji jer kontroliše kompletne naftne rezerve te države.
Lik u maloj šaci ima skoro cijelu državu ... ha čak je i Berlusconi za njega mala maca.
Pa jbt. i Zvonimir Boban je rekao da je sve to namješteno samo da se sruši najveći klub u Italiji (a razloga je mali milion ... od nezainteresovanosti stranih ulagača zbog dominacije jednog kluba , ne posjećenosti na tribinama preko ljubomore najjačih ljudi u svim većim klubovima pa sve do Morattijevih miliona koje je uložio u inter tokom protekle decenije)
I šta možete reći na sve titule koje je Juve osvajao ... da su i one namještene ... čak i one u evropskim takmičenjima (LP-a, Kup UEFA, Kup Kupova) ili Interkontinentalni kup ?
ma da ... sve Juve namjestio pfffff
A šta je za to vrijeme postizao inter jbt ?? sa najjačim pojačanjima nisu mogli ništa jer su uvijek bili miševi ... eto i nakon calciopolija osvojili su u italiji sve (jer nije bilo konkurencije) ali u evropi ne mogu prismrditi jačim klubovima ... Juve se vratio i opet može puknuti bilo koga ... jel to mi opet namještamo ???? ja ba garant.
Uglavnom, poenta je da smijem da vas nazovem amaterima jer pojma nemate o čemu pričate .... najlakše je reći eto namještali su , nisu džabe izbačeni a veze s vezom nemate o čemu se radi.
★★★
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
Leonardo: Ronaldinho mora proraditi ili...
Unatoč silnim riječima hvale koje je u smjeru Ronaldinha uputio predsjednik Milana Silvio Berlusconi, trener tog talijanskog nogometnog prvoligaša Leonardo inzistira na dokazu Brazilčeve vrijednosti...
Igrama u Barceloni Ronaldinho je zavrijedio epitet i nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša, međutim, od kada je lani stigao u Milan, još uvijek se čeka njegov pravi podsjetnik na vrijednost.
Stoga i Leonardo poručuje:
Ne radi se ovdje o zaljubljenosti u Dinha, jednostavno predsjednik i ja drugačije gledamo na stvari. Ja pratim Ronaldinha svakim danom na treninzima i vidim da ponekada čini briljantne stvari. Isto to će morati raditi i na utakmicama - veli Leonardo, koji je spreman pustiti Massima Odda iz kluba ukoliko stigne ponuda koja bi odgovarala čelnim ljudima Milana:
Kao i ostalima, i njemu sam jasno dao do znanja kako stvari stoje. Poručio sam mu da je slobodan otići pronađe li za sebe bolje rješenje.
Inače, Leonardo i ostatak stručnog stožera kluba sa San Sira i dalje rade na transferu koji bi u klub doveo zvučno pojačanje. Jer, prema riječima trenera, do 1. rujna, do kada traje prijelazni rok, potrebno je dodatno ojačati momčad za ispite u Serie A.
Unatoč silnim riječima hvale koje je u smjeru Ronaldinha uputio predsjednik Milana Silvio Berlusconi, trener tog talijanskog nogometnog prvoligaša Leonardo inzistira na dokazu Brazilčeve vrijednosti...
Igrama u Barceloni Ronaldinho je zavrijedio epitet i nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša, međutim, od kada je lani stigao u Milan, još uvijek se čeka njegov pravi podsjetnik na vrijednost.
Stoga i Leonardo poručuje:
Ne radi se ovdje o zaljubljenosti u Dinha, jednostavno predsjednik i ja drugačije gledamo na stvari. Ja pratim Ronaldinha svakim danom na treninzima i vidim da ponekada čini briljantne stvari. Isto to će morati raditi i na utakmicama - veli Leonardo, koji je spreman pustiti Massima Odda iz kluba ukoliko stigne ponuda koja bi odgovarala čelnim ljudima Milana:
Kao i ostalima, i njemu sam jasno dao do znanja kako stvari stoje. Poručio sam mu da je slobodan otići pronađe li za sebe bolje rješenje.
Inače, Leonardo i ostatak stručnog stožera kluba sa San Sira i dalje rade na transferu koji bi u klub doveo zvučno pojačanje. Jer, prema riječima trenera, do 1. rujna, do kada traje prijelazni rok, potrebno je dodatno ojačati momčad za ispite u Serie A.
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
Cassano: Jedini sam ujedinio Mourinha i Lippija - nijedan me neće
Sampdorijin napadač Antonio Cassano umiješao se u verbalni rat Marcella Lippija, izbornika talijanske nogometne reprezentacije, i Josea Mourinha, trenera Interovih igrača, kazavši da obojica imaju jednu zajedničku stvar...
Mourinha je ražestila Lippijeva opaska o Juventusu kao favoritu za “scudetto”, na što je brzo reternirao izjavom:
- Nikada nisam čuo da se španjolski ili engleski izbornik bave tamošnjim prvenstvom. Ne, u smislu da prognoziraju, da seciraju, da nude svoje analize tko je bolji trener, tko je bolji klub i slično. Naravno, ne rade to jer su inteligentni. No, u Italiji je drugačiji slučaj.
Sada se javio i Cassano.
- Jedino je meni pošlo za rukom ujediniti Mourinha i Lippija. Naime, ne žele me niti jedan, niti drugi - duhovito je primijetio 27-godišnji napadač kojeg se ovog ljeta spominjalo kao moguće Interovo pojačanje, a kojeg Lippijev poziv u pravilu zaobilazi.
Sampdorijin napadač Antonio Cassano umiješao se u verbalni rat Marcella Lippija, izbornika talijanske nogometne reprezentacije, i Josea Mourinha, trenera Interovih igrača, kazavši da obojica imaju jednu zajedničku stvar...
Mourinha je ražestila Lippijeva opaska o Juventusu kao favoritu za “scudetto”, na što je brzo reternirao izjavom:
- Nikada nisam čuo da se španjolski ili engleski izbornik bave tamošnjim prvenstvom. Ne, u smislu da prognoziraju, da seciraju, da nude svoje analize tko je bolji trener, tko je bolji klub i slično. Naravno, ne rade to jer su inteligentni. No, u Italiji je drugačiji slučaj.
Sada se javio i Cassano.
- Jedino je meni pošlo za rukom ujediniti Mourinha i Lippija. Naime, ne žele me niti jedan, niti drugi - duhovito je primijetio 27-godišnji napadač kojeg se ovog ljeta spominjalo kao moguće Interovo pojačanje, a kojeg Lippijev poziv u pravilu zaobilazi.
Evo za ove što pričaju o namještanju Juventusa pa nek malo pročitaju kad se vidi da nemaju pojma o tome.
http://www.juvefans.info/mojugao.php?su ... om=&ucat=6&
http://www.juvefans.info/mojugao.php?su ... om=&ucat=6&
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
- L'Avvocato
- Kontakt:
hahaha ma bravo kralju ... ti mora da si bio najpametniji u razredu kad si iš'o u specijalnu školu
Informiši se prvo ... čitaj malo Gazzettu, Corriere ili Tuttosport pa onda piši.
kakva ba 97a minuta ... gdje i kad se to igralo ? imaš video snimak , bilo kakav podatak ? To si vjerovatno čuo od nekog mahalaša koji je rekao 87 minuta pa si ti usput hiperbolom podigao za još deset minuta , čisto da bude interesantnija priča... dok neko ovo pročita i prenese usmenim predanjem za vrijeme mahalskih okupljanja to će biti 107 a ne 97 minuta ccc
I opet mi niko ne odgovori šta je sa evropskim titulama , jesu li i one namještene ??? gerard dječačiću , daj koji argument ako ga imaš , ne optužuj bez toga.
Informiši se prvo ... čitaj malo Gazzettu, Corriere ili Tuttosport pa onda piši.
kakva ba 97a minuta ... gdje i kad se to igralo ? imaš video snimak , bilo kakav podatak ? To si vjerovatno čuo od nekog mahalaša koji je rekao 87 minuta pa si ti usput hiperbolom podigao za još deset minuta , čisto da bude interesantnija priča... dok neko ovo pročita i prenese usmenim predanjem za vrijeme mahalskih okupljanja to će biti 107 a ne 97 minuta ccc
I opet mi niko ne odgovori šta je sa evropskim titulama , jesu li i one namještene ??? gerard dječačiću , daj koji argument ako ga imaš , ne optužuj bez toga.
★★★
- Nail for Real
- Kontakt:
Kako to sad ispade da Juventus nije namjestao,a igrali su u nizoj ligi,pa valjda Fudbalski Savez Italije zna bolje od svija nasL'Avvocato je napisao/la:hahaha ma bravo kralju ... ti mora da si bio najpametniji u razredu kad si iš'o u specijalnu školu![]()
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- L'Avvocato
- Kontakt:
Pa da znaju sigurno bolje ... ali jedno je znati a drugo donositi presude
kad te neko kontroliše teško je tjerati pravdu.
i nije italijanski savez donio presudu već sportski sud (FIGC) osnovan baš za taj slučaj ... trenutni sud u Napoliju , tj. civilni sud ako se ne varam poništava sve presude redom ... oslobodili su optužbe skoro sve sudije sa utakmica na kojima se navodno namještalo i dvije osobe koje su prema FIGC-u bile najgore optužene i osuđene - Bettegu i Moggija.
Poenta je u tome da je FIGC namješten i da sada civilni sud želi da iznese sve prljave radnje na vidjelo.
Žalosno je da to niko ne prati a svi znaju govoriti kako je Juve namještao ... aBd za par godina kompletan proces će biti završen i vidjeće se ko je i da li je uopšte neko namještao utakmice.
Trenutno se radi na vraćanju oduzetih titula a kad će biti gotovo ne zna se jer sve to zahtjeva mnogo vremena ... bitno je da se radi na razotkrivanju istine.
i nije italijanski savez donio presudu već sportski sud (FIGC) osnovan baš za taj slučaj ... trenutni sud u Napoliju , tj. civilni sud ako se ne varam poništava sve presude redom ... oslobodili su optužbe skoro sve sudije sa utakmica na kojima se navodno namještalo i dvije osobe koje su prema FIGC-u bile najgore optužene i osuđene - Bettegu i Moggija.
Poenta je u tome da je FIGC namješten i da sada civilni sud želi da iznese sve prljave radnje na vidjelo.
Žalosno je da to niko ne prati a svi znaju govoriti kako je Juve namještao ... aBd za par godina kompletan proces će biti završen i vidjeće se ko je i da li je uopšte neko namještao utakmice.
Trenutno se radi na vraćanju oduzetih titula a kad će biti gotovo ne zna se jer sve to zahtjeva mnogo vremena ... bitno je da se radi na razotkrivanju istine.
★★★
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.