Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Saurman
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Saurman » 11 dec 2011, 17:08

ajvardedo je napisao/la:
SoloJuve26 je napisao/la:
Yuto je napisao/la:A koji se qrac oko svega morate svadjat ??? Jedino sto je ocigledno ovdje je da sudija veze nema, on bi isto ovako sudio i da protiv Bologne igra Novara...

Frajer je debil i to je to !
pa ne mi jos cekamo tu cistiju ligu sto svi pricaju da je postala nakon 2006, zbog ovoga sto se danas desilo u bologni je Juventus otiso u Serie B znaci ocekivamo i Milana i vas dole, : 8-)
čim kod Galliania nadju telefonske brojeve sudija i pozive upućene istim kao kod Moggia,ja ti garantujem da ce i Milan u Seriu B....mlad si ti ,tebi još nije jasno zbog čega je Juventus bio izbačen i zbog cega Moggi sluzi 5-godisnju kaznu (daj boze da znas i ko je Moggi :mrgreen: )
To se neće desiti jer Galliani je viješt u skrivanju dokaza , Moggi je bio neoprezan što je koštalo Juventusa ispadanja u Seriju B.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 11 dec 2011, 17:42

joj jeste sissoko dočekao ovu tekmu ko kec na desetku, ohani malo opet ćeš ban popušiti :lol:
evo sad milan štima a što je za juve u zadnjem kolu sviran nepostojeći penal nikome ništa? manite mi licemjerstva. kako onda objašnjavate tekmu protiv fiorentine kada bi i saša matić u 2 navrata svirao 2 apsolutno čista penala za milan?

ajde sad nastavite trolati, ovaj podforum bi bilo pametno zaobilaziti radi jednog ili dva forumaša.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 11 dec 2011, 17:59

Ma ne mogu da se nerviram i raspravljam, a svasta bi nagovorio pojedinim ovdje. Oni znaju ko namjesta a ko ne, ali sto je jos interesantnije pripisali su samo 1 konkurenta Juventusu iako ima jos 20+ kola. To il je vidovito il nesto drugo. Ko da Juventus bjezi Milanu 15 bodova.

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 11 dec 2011, 18:00

Hvala Bogu pa je Inter ovo kolo postedjen od analize sudijskih gresaka ovih par strucnjaka sto se okolo motaju, mada je bilo par auta sumnjivih mogli ste to ponovo pogledat da nije slucajno rijec o kakvom namjestanju.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 dec 2011, 18:06

Eno sad lafo svi ironični :mrgreen: :lol: :lol:

Ko vas ne zna skupo bi vas platio :mrgreen:

Fazon je što sudije pomažu ili odmažu svima tokom sezone, ali kad sudija nešto svira u korist Juventusa na to se odmah gleda kao na neku namještaljku, a kad se svira protiv Juventusa sve po pravilima.

Ja sam rekao već par puta i reći ću još jednom, da se sve sudijske greške kompenziraju tokom sezone, Milan je oštečen protiv Fiorentine, to je danas nadoknađeno, intera su par put zeznuli na početku, ali i to se nadomjestilo u ovih posljednjih par kola.

To se sve vrti u krug, a mi se možemo ovdje raspravljati do mile volje, a to se ništa neće promjeniti. Calcio je takav da su uglavnom svaku utakmicu uprte oči u sudije, a ne u igrače...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 11 dec 2011, 18:10

to je ok i tu se slažem, svaki od 'velikana' se ponekad ošteti ali se ponekad i sudi u korist kada to ne bi trebalo. sad što neki to gledaju iz nekog svog subjektivnog ugla zasebna je tema. ali eto neka se narod veseli.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 dec 2011, 18:26

baresi#6 je napisao/la:joj jeste sissoko dočekao ovu tekmu ko kec na desetku, ohani malo opet ćeš ban popušiti :lol:
evo sad milan štima a što je za juve u zadnjem kolu sviran nepostojeći penal nikome ništa? manite mi licemjerstva. kako onda objašnjavate tekmu protiv fiorentine kada bi i saša matić u 2 navrata svirao 2 apsolutno čista penala za milan?

ajde sad nastavite trolati, ovaj podforum bi bilo pametno zaobilaziti radi jednog ili dva forumaša.
ja ban popusim jer me vrijedjaju pa odgovorim, dakle banuju se oni koji odgovore al nije to toliko bitno koliko je ocigledno da ste danas trebali izgubit a sudije su pomogle, tako da svetce vise ne mozete glumit.Vas smo u Torinu posteno rasuli, to mi je jedino drago. :)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 11 dec 2011, 18:43

niko ovdje ne glumi sveTce :lol:
radi se o tome da ono što ti radiš klasično trolanje a radi tvoj komentara zatrpa se tema za pola sata 5-6 stranica koje su 99% offtopic i tu često legne i vrijeđanje nepotrebno i ostalo. ali eto vjerujem da ćeš i na ovaj post da se osvrneš nekom tamo mitskom pobjedom juventusa nad milanom :D
ali evo sad kontam gori sam ja što se uopće bahćem ovim glupostima.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 dec 2011, 18:54

Ovo danas je samo nastavak sudijske lakrdije u Seriji A ove sezone, ubjeđen sam da je već sad jasno da je ova sezona gora od one kad se desio calciopoli/farsopoli, ali eto dobili smo to da je jedan Moggi smaknut i da se Juventus unazadio nekoliko godina, dok Juventus nije bio toliko jak drugi su vodili kolo.

Ali sve ovo potvrđuje da se 2006 nije razmišljalo o boljitku fudbala u Italiji nego o nekim drugim stvarima, a mnogo je pitanja zbog čega, na koja će možda neko nekad dati odgovor.

I ja se slažem sa ovim da ne mora značiti da je uvijek namještaljaka može sudija pogriješiti, ali zašto to pravilo ne vrijedi kad je Juventus u pitanju, e to je ono što i revoltira sve nas i zbog toga onda i dolazi do ovakvih rasprava.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 11 dec 2011, 19:04

joj opet vi calciopoli ajde malo da ne gledamo u prošlost? bilo bi zabrinjavajuće da se 'šilji' ili milanu ili interu ali pošto to nije slučaj nema smisla da se priča o nekom novom calciopoliju već o lošim sudijskim procjenama i lošim sudijama :roll:

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 11 dec 2011, 19:10

baresi#6 je napisao/la:joj opet vi calciopoli ajde malo da ne gledamo u prošlost? bilo bi zabrinjavajuće da se 'šilji' ili milanu ili interu ali pošto to nije slučaj nema smisla da se priča o nekom novom calciopoliju već o lošim sudijskim procjenama i lošim sudijama :roll:

jelde sad se radi o losim sudijama :lol: kako ste jadni,,

Hocemo novi Farsopoli
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 dec 2011, 19:15

baresi#6 je napisao/la:joj opet vi calciopoli ajde malo da ne gledamo u prošlost? bilo bi zabrinjavajuće da se 'šilji' ili milanu ili interu ali pošto to nije slučaj nema smisla da se priča o nekom novom calciopoliju već o lošim sudijskim procjenama i lošim sudijama :roll:
Ma nisam od tebe ni očekivao ništa bolje, i onda se čude što im odgovorimo, pa kako s takvima kao ti diskutovati normalno. Pa nije se ni 2006 samo Juventusu "šiljilo" :roll: , što tad nisu bile loše sudijske procjene :oops:

FC Ljuta Krajina

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 11 dec 2011, 19:16

SoloJuve26 je napisao/la:

jelde sad se radi o losim sudijama :lol: kako ste jadni,,

Hocemo novi Farsopoli
potpis :D :lol:

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 11 dec 2011, 19:18

juventus 0244 je napisao/la:
Ma nisam od tebe ni očekivao ništa bolje, i onda se čude što im odgovorimo, pa kako s takvima kao ti diskutovati normalno. Pa nije se ni 2006 samo Juventusu "šiljilo" :roll: , što tad nisu bile loše sudijske procjene :oops:
zna se kome se šiljilo i svako je dobio po zasluzi. ali eto vi juventini imate svoj paralelni univerzum gdje je bukvalno sve crno i bijelo :lol:

da ponovim i elaboriram ukratko moj prethodnji post. zabrinjavajuće bi bilo da sudijske odluke idu samo u korist jednog ili dva tima od ovih 'velikana'. ali pošto to nije slučaj, npr. inter teško oštećen kući protiv napolia pa kasnije onaj penal niđe veze, zatim 2 čista penala za milan protiv fiorentine i onda danas ova lakrdija. juventusu zadnje kolo sviran penal (nepostojeći) i sigurno su i oni bili negdje oštećeni itd. ali tako to ide u italiji već godinama, općepoznato bar za nas koje pratimo ovu ligu još od prošlog milenijuma.

i apelujem da ne pretvorite ovu temu u nešto što ona to nije, imate temu calciopoli pa udrite do zore.

@mdss **** u skokovima, ako ti se ne čita moj post imaš filter pa me dodaj.
Zadnja izmjena: baresi#6, dana/u 11 dec 2011, 19:23, ukupno mijenjano 2 puta.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 11 dec 2011, 19:22

baresi#6 je napisao/la:
zna se kome se šiljilo i svako je dobio po zasluzi. ali eto vi juventini imate svoj paralelni univerzum gdje je bukvalno sve crno i bijelo :lol:
baresi#6
izvini Anstajn nisam te prepoznao covjece ti sve znas daj prestani svima ovdje pametovati smijesan si ako nemas nista pametno napisati prtestani diskutovati

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 11 dec 2011, 19:24

baresi#6 je napisao/la:

Daj budi realan, i milan je poceo onu sezon u minusa a jedini Juve otisao u drugu ligu. Steli ste i uvijek ce te, jednostvno to vam je u krvi. Te godine svi timovi koji su bili u vrhu mogli su u drugu ligu, jer su svi radili kao i Juve. Ocigledno je kalciopolo bio nacin rusenja Juventusove dominacije u tom periodu. Ova sezona se desavaju iste stvari kao i raniji godina, gdje se iz kola u kolo prave velike sudijske pogreske...

Ibra je zasluzio par utakmica kazne zbog onog simuliranja!!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 dec 2011, 19:27

baresi#6 je napisao/la:niko ovdje ne glumi sveTce :lol:
radi se o tome da ono što ti radiš klasično trolanje a radi tvoj komentara zatrpa se tema za pola sata 5-6 stranica koje su 99% offtopic i tu često legne i vrijeđanje nepotrebno i ostalo. ali eto vjerujem da ćeš i na ovaj post da se osvrneš nekom tamo mitskom pobjedom juventusa nad milanom :D
ali evo sad kontam gori sam ja što se uopće bahćem ovim glupostima.
off topic jer stavljam snimke sudijskih gresaka u Serie A, to sam radio i kad sam vec dobio ban, nije to ba off topic nego se nekima ne svidja pa pocnu da kukaju, ja stvarno ne znam ili sam retardiran, kako snimak gresaka ili slika gresaka sudija u Serie A na temi Serie A moze bit spam ili off topic, ovdje mene neko zajebbaje :D

tema se zatrpa jer kad das fin i jasan dokaz o greskama sudija pocnu ljudi da te pljuju a kad se blati Juve sa svih strana to je opravdano jer eto imaju ti neki tamo famozni sudovi koji daju presude, a ja ovdje stavim snimak i to nije dovoljno da slijepci vide kako je italijanski fudbal isti kao i prije samo je gori u kvalitetu fudbala, a ostalo sve isto, dakle ukazujem na licemjerje FIGC-a.E to se nekima ne svidja pa na moj jedan post krenu da odgovaraju i tako se stvori tih 5-6 stranica.Dalkle prpa jer lijepo se sve vidi , niti je tuttosport pisao niti ne znam tamo neki sudija sumnjive pozadine presudio nego snimak greske kojim se ukazuje na to da liga i dalje je sumnjiva i puna gresaka.I onda se to zove trolanje? to je trolanje jer onima kojima to smeta ga tako nazovu, a ja ponavljam ,mora da sam retardiran pa stavljam snimke italijanskog fudbala na temu o istom.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 11 dec 2011, 20:40

Evo kolekcije dosadasnjih sudijskih blamova u ovoj sezoni

http://sport.sky.it/sport/album/album_d ... _2012.html
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 dec 2011, 22:39

Izdržala je nekako Novara :mrgreen:

Neplaniran remi za Napoli, iako je Napoli bio bliži pobjedi, Novara je nedostatak kvaliteta nadoknadila velikom željom za dobrim rezultatom i borbom na terenu.

Kad se sjetim da sam je prošli ponedjeljak već poslao u Serie B, bit će oni opasni na domaćem terenu.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 dec 2011, 23:03

Kako sada stvari stoje polako se 4 ekipe odvajaju na vrhu Udinese, Juventus, Milan i Lazio. Mislim da Napoli polako gubi korak za ovom četvorkom, osjeti se to igranje na dva fronta. Mislim da Inter ukoliko bi pobjedio ove utakmice do kraja ove godine ima šansu da se uključi u borbu za Europu, dok Roma ukoliko sutra kiksa ispada iz kombinacija za Euro takmičenja naredne sezone. Iako sezona je duga i može doći do promjena, ali mislim da neće biti neki veliki promjena.

Udinese za sad oduševljava, ali za razliku od prošle sezone kada su bili odlični u drugom dijelu sezone, oni ove godine igraju odlično u prvom dijelu. Ali mislim da će i njima EL doći glave za učešće u LP naredne sezone. Plasman Lazio mislim da će zavisiti od toga da li će se plasirati u narednu rundu EL.

FC Ljuta Krajina

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.