Bob Rock je napisao/la:Ne! Das 150000 i dobijes Macvana ili Andjusica. Za Djekica su neke druge stvari bile u pitanju i nije Partizan sam dao 150000. A vec kad pricas o parama, klubovi poput Partizana, Zvezde, Zagreba, Cedevite, Olimpije potrose po 150000 i vise godisnje (stanovi, stipendije, hrana, putovanja...) da izguraju juniorske selekcije a iz svog pogona uglavnom ne izbace nijednog igraca. Tako da se njima teoretski vise isplati da dovedu sa strane nekoga ko puni 18 i igrac je u najavi.
To sto pricas o trzistu, robi i sl je za udzbenik univerziteta u Travniku.
Trzisni principi su da Vrabac ne vrijedi vise od 70-80 hiljada i sto vise vrijeme bude prolazio on ce camiti u Sparsima i za dvije godine nece ni toliko vrijediti. Doce u situaciju da nigdje u inostranstvu ne moze igrati kao stranac jer nije dovoljno iskusan a ni kao junior mladje selekcije jer je prestario. Perpektivni klinci njegovog godista vec igraju u nekim ligama kao npr. Dario Saric ili Vasilije Micic. Dakle, ja tu nigdje ne vidim brigu o igracu koju ti spominjes. Ljudi nisu roba, iz tog razloga i FMP svake godine ima sve manje kvalitetne djece a sve cesce cujes igrace poput Raduljice koji otvoreno proziva Covica, kao sto niko od bivsih igraca nema nijednu lijepu rijec da kaze za njih.
Jesi se ti zajebavo kad si ovo napisao ili si bio ozbiljan:
"Igraci kao sto su Lulic i Ivkovic, i ostali ako su kvalitet i ako vrijede naci ce sebi klubove, ne brini se ti za njih. Ako budu zeljni rada i kvaliteta. Djedovic je u 90 posto ljudi kazu katastrofalnoj Bosninoj skoli uspio da ispliva. Rad i samo rad. Da ne idemo u detalje ko ga je napravio i slicno."
Koje klubove? Igokea? Bosna? Brotnjo? Borac? Varda? Kakanj? Capljina? Triland? Mladost? Servicijum? Zrinjski? Aj da cujem koji bi ti izabrao od ovih da se razvijas na pravi nacin?
Oprosti a gdje je Djedovic isplivao? Igrajuci sta? NLB ligu sa nepunih 17 godina. Sa 16 potpisao za Barsu i igrao kao pozajmljen igrac 2006/07 i imao minutazu dovoljnu da sakupi 6.7 poena po utakmici. Sta je sve nakon toga prosao da bi dosao do ACB? Je l' mislis da bi Gordic danas igrao u Rimu da je ostao u Leotaru i da nije prije 18 otisao?
Da se razumijemo, cijenim ja to sto Sparsi rade i sto postoji takav jedan projekat koji vodi racuna o mladima ali jednostavno nije zvaka za seljaka

Da, za Djekica je bio sporazum, posto su mu roditelji puni para, to je poznato. Ali nebitno.
Nema sigurne karijere niti sigurnog igraca. To sto ti pricas za "igraca u najavi", moze da se lahko pretvori u macku u dzaku.
Ovo sto ja pricam je cista i jedina istina. Da nije bilo Base (na stranu kakav je ljigavac), taj Vrabac ne bi vidio kosarke. Sve sto zna Basa ga je naucio. Da nije bilo brace Selimovic i Sparsa, Vrabac ne bi bio danas to sto jeste. Na stranu koliko on vrijedi novca, to je druga prica. Ne vrijedi 150. 000, ali covjek ima svako pravo da cijeni igraca koliko hoce. Jer taj igrac ima validan ugovor s njim, ima sve uredno od stipendije pa nadalje.
Sta ti hoces ustvari? Ti hoces ovo, da igraci pocinju karijere u nasim klubovima, odlaze vani, a onda ti isti igraci pod prisilom potpisuju ugovore sa klubovima, da bi dobili minutazu moraju da imaju drzavljanstvo te zemlje.
Ja podrzavam Haruna u ovoj situaciji, kapu mu skidam za sve sto je dosad uradio. Ali ne, ti si uredno preskocio post kada sam ti napisao sta je covjek sve uradio.
Nego su se igraci mnogo, mnogo digli, zaboravlja taj Raduljica sta mu je Covic sve obezbijedio (kojeg je na mirisem sekunde). Zaboravljaju da su oni radnici, a vlasnici klubova njihovi sefovi, i sve dok te uredno placa i daje ti sve uslove moras da igras. Ali, jok, ja bi eto da vi meni sve date, i na kraju da vas otpilim. E ne ide, majstore, ne ide. Ti ne vidis brigu o igracu, jer ne poznajes situaciju u Sparsima. Nemas predstavu koje pare se ulazu svake godine, i sta se sve radi da toj djeci bude dobro.
Gdje je taj neki Teletovic poceo karijeru, Hukic, Bajramovic, Djedovic, gdje? Mozda u Oostendeu, Romi ili mozda u Prokomu? I dalje se ovdje kod nas moze itekako napraviti igraca, samo sto je sve iskorumpirano, i pretezno ne zeli da se daje sansa djeci. Ako/Kada se to iskorijeni, bice i boljih rezultata. Oni su vecinu stvari ovdje naucili, poslije su nadogradili sebe.
Oprosti a gdje je Djedovic isplivao? Igrajuci sta? NLB ligu sa nepunih 17 godina. Sa 16 potpisao za Barsu i igrao kao pozajmljen igrac 2006/07 i imao minutazu dovoljnu da sakupi 6.7 poena po utakmici. Sta je sve nakon toga prosao da bi dosao do ACB? Je l' mislis da bi Gordic danas igrao u Rimu da je ostao u Leotaru i da nije prije 18 otisao?
Da se razumijemo, cijenim ja to sto Sparsi rade i sto postoji takav jedan projekat koji vodi racuna o mladima ali jednostavno nije zvaka za seljaka

Jesi li ti svjestan da su Djedovicu karijeru najvise napravili Dino Konakovic/Misko Raznjatovic/Senad Redzic/Sead Pesto/Zoran Savic?! Nemas pojma kakvom je to linijom islo. Ja se sjecam utakmice u juniorima gdje je mladji Sehovic u Sirokom zabio 30+ poena, i bolji igrac bio od Nihada. A onda ga poslije puste u Buducnost za tricavih 50. 000 eura, koje mozda nikada nisu ni dosle. Na stranu, sto je Nihad veliki radnik, borac, fanatik. Ali u njegovom slucaju ima toliko detalja koji su se vise poklopili nego Edinu Dzeki. Detalja koji nisu za foruma.
Ne, ne cijenis projekat Sparsa. Ja sam fanatik KK Bosna, ali ne mrzim Sparse. I cak stavise, ja bih rekao u nekim slucajevima da ih podrzavam. Uredno sve isplacuju, dvorane, prostore, trenera, stipendije igracima. Sve imaju.
Na koji nacin su braca dosli do para, to nije moj problem. Imaju organi koji trebaju da se tim bave, ako vec ima nesto neregularno u tome.