RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 dec 2011, 19:36

Jhebo mater, i kad mi neko ovdje pocne price valjati o losem tretmanu igraca i kako im je tesko u Velezu. I kako Velez nije fin prema igracima. Pa bola ovo sve treba kerozinom polit i zapalit... sve ove "mlade nade Veleza".

Fuj ... nemogu da vjerujem da ima obraza jos i da dadne izjavu u kojoj sam sebe kontradiktira. Cuj "trazio sam da idem iz Veleza" ali nisam svom suigracu rekao istinu kad me pitao zato sto on jos nije ZVANICNO bio Sportski Direktor kluba - ali sam ipak transparentan.

Pa bio ti je zvanicno kapiten majmune ako ti nije bio zvanicno SD!!
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 dec 2011, 19:38

Ko je pisao ovo sa Zoljom?

Bise?
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 13 dec 2011, 19:38, ukupno mijenjano 1 put.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 dec 2011, 19:38

Ti sve kažeš bez dlake na jeziku, to mi se sviđa, znači sve što misliš tako i kažeš. Ja nemam ništa protiv momka, čak sam i stariji od njega, mada ne puno, ali ovo nije OK, zato što je klub doveo skoro pred svršen čin, jer umjesto da se baziraju na pronalasku samo napadača, sada moraju tražiti još jednog veznjaka, što je dodatni trošak. Ako je ovo način na koji igrači žele da idu nije uredu, ali ako klub želi uvesti disciplinu i po ovom pitanju, tu se slažem, mora se znati ko je babo u kući.

http://www.****.ba/v2/tekst.php?ID=29586" onclick="window.open(this.href);return false;

nije Bise....

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 dec 2011, 19:43

AlemC85 je napisao/la:Ti sve kažeš bez dlake na jeziku, to mi se sviđa, znači sve što misliš tako i kažeš. Ja nemam ništa protiv momka, čak sam i stariji od njega, mada ne puno, ali ovo nije OK, zato što je klub doveo skoro pred svršen čin, jer umjesto da se baziraju na pronalasku samo napadača, sada moraju tražiti još jednog veznjaka, što je dodatni trošak. Ako je ovo način na koji igrači žele da idu nije uredu, ali ako klub želi uvesti disciplinu i po ovom pitanju, tu se slažem, mora se znati ko je babo u kući.
Pa nije majke mi... Ne kontam momka uopste. Nije mi jasan nikako.

Covjece oni su ga napravili igracem. On im duguje nesto. Ne po ugovoru - nego nesto ljudsko. Nesto Mostarsko. On je potekao odatle. Nemozes ti svom starom koji te napravio pljunut u lice. Mora postojat neki osnovni rezon i neki osnovni nivo ponasanja. Nemogu se ja iselit iz stana mojih roditelja a da im ne kazem - od njih sam potekao. A to je upravo ono sto Zolj radi - i jos se pravda.

Zolj u intervjuu sam sebe demantira!! Prvi kaze "trazio sam da idem iz Mostara" i onda kaze kad me zvao Velagic ja sam mu slagao (jer nisam znao da je on zvanicno Sportski Direktor kluba - sto nemogu da vjerujem da nije znao) - i onda ima muda da kaze ja sam transparentan prema Velezu i ako sam slagao SDu kad me pitao o ugovoru.

A razlog sto je transparentan - jer se nije bunio kad je bio na klupi i jer se nije bunio kad je bio na tribini. Znaci primao je platu da sjedi na klupi i primao platu da bude na tribini - i treba mu neko da bude zahvalan sto je primao platu na tribini a nije se bunio.

Pa zemljo otvori se!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 dec 2011, 19:51

Ja samo znam da je bez ikakvog razloga sebi stvorio neprijatelje, a najbolnije od toga je da ga raja, ne sva, više ne želi u klubu, jer on ne zna kada može opet doći u VELEŽ, ali je pitanje da li će ga klub htjeti? Znači ovo je veliki minus, uz dužno poštovanje prema vukovima, ipak je VELEŽ mnogo poznatije ime, i mnogi igrači nikada neće imati priliku zaigrati u ovom klubu......

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 13 dec 2011, 19:54

Momci, ne kakite. Velez nam je svima to sto njima nije, ali i njima je ono sto nama nije. Nemojte bezveze dizati galamu, covjek je bio bez ugovora, mogao je gdje je htio i tacka. Gotovo. Nema vise price. Amira znam odlicno, proveo sam djetinjstvo cijelo sa njim, i sigurno da nikome nikad nista nije uradio na zao. Sada nam se vracaju svi igraci koji su tu bili po pola godine, godinu, a nasi, tada mladi igraci (citaj Zolj i Demic) su sisali veslo, je li? Neka idu momci, treba hraniti stomak.

I nemojte mi price ovo ono, pogledajte slike sa zadnjih tekmi polusezone, ima li 300 ljudi na stadionu? Da se razumijemo, Mostarac, znam da si vani :p Ne prozivam nikoga, samo malo skontajmo koliko imamo pravo da pametujemo nekome sto zeli da zaradi sebi, a u Olimpicu, za bx prilike to moze.

Ako je bio nekorektan, i on i svi oni, nikad im vise necemo dati da dodju na stadion, a ne da slucajno zaigraju za Velez, ali znamo da nije bilo tako, barem ja znam.

I ko ih sve beje, na kraju krajeva, oni su bili, otisli, nama opet ostaje Velez da se sekiramo sa njim, pa taman sve Eskimi igrali u njemu, mi drugog nemamo.

" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozz.

P.S. Molim te Aleme ne zajebavaj se vise, kakve je neprijatelje stvorio sebi. Kad ih Kadra nije stvorio za zivota, nece niko. :lol:

Play up.
Support Velez, It's logical! ★

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 dec 2011, 20:11

Mont0 je napisao/la:Momci, ne kakite. Velez nam je svima to sto njima nije, ali i njima je ono sto nama nije. Nemojte bezveze dizati galamu, covjek je bio bez ugovora, mogao je gdje je htio i tacka. Gotovo. Nema vise price. Amira znam odlicno, proveo sam djetinjstvo cijelo sa njim, i sigurno da nikome nikad nista nije uradio na zao. Sada nam se vracaju svi igraci koji su tu bili po pola godine, godinu, a nasi, tada mladi igraci (citaj Zolj i Demic) su sisali veslo, je li? Neka idu momci, treba hraniti stomak.

I nemojte mi price ovo ono, pogledajte slike sa zadnjih tekmi polusezone, ima li 300 ljudi na stadionu? Da se razumijemo, Mostarac, znam da si vani :p Ne prozivam nikoga, samo malo skontajmo koliko imamo pravo da pametujemo nekome sto zeli da zaradi sebi, a u Olimpicu, za bx prilike to moze.

Ako je bio nekorektan, i on i svi oni, nikad im vise necemo dati da dodju na stadion, a ne da slucajno zaigraju za Velez, ali znamo da nije bilo tako, barem ja znam.

I ko ih sve beje, na kraju krajeva, oni su bili, otisli, nama opet ostaje Velez da se sekiramo sa njim, pa taman sve Eskimi igrali u njemu, mi drugog nemamo.

" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozz.

P.S. Molim te Aleme ne zajebavaj se vise, kakve je neprijatelje stvorio sebi. Kad ih Kadra nije stvorio za zivota, nece niko. :lol:

Play up.
Vidi ovo - ja kontam sta govoris. I donekle se i slazem s tobom. I svatam da ti Zolja znas licno - ja neznam.

Ali isto tako meni je malo uvreda da jedan Amir Zolj govori kako mu je iz ponizenja bilo gledati Veleza sa tribina ili sa klupe a u to isto vrijeme je bio PLACEN da gleda Veleza sa tribine ili klupe, dok sam ja i mnogi hajvani kao ja, placali karte na Velezove utakmice, Fk Velez live itd da bi tog istog Veleza gledali - kojeg je on gledao za svoju platu.

Raja koja je vani nekoliko godina placa Fk Velez Live (sto nije nimalo jeftino) da bi mogli tog istog Veleza da gledaju preko posranih kompjuterskih ekrana - i on ima obraza da se zali kako mu je lose sto je sjedio na tribini kad mu je trener to naredio, dok zaboravlja da je prvo, naucio sutat loptu u Velezu, drugo primao platu da trenira i uci svoj zanat u Velezu, trece da dobije priliku da se pokaze na terenu i cetvrto da ga Velez placa za ono sto zeli i voli da radi.

Zaista je to malo bezobrazno i tesko progutati, zar nije?

I ja sam sad magarac sto placam da gledam Veleza, a on je frajer sto mu je iz ponizenja da bude placen da ga gleda. Da li zaista ocekujes da to razumijem?

Da li bi ga ja trebao zaliti sto nije dobio svaku utakmicu 90 minuta da igra?

I jos nesto, da se razumijemo brato, Zolj i Demic i jesu bili "djeca" prije 2 godine i njihova kvaliteta onda i sada se nemoze porediti. Oni tada i NISU zasluzili da budu u prvom timu - ko ih je gledao zna. Tako da nikakva nepravda nije ucinjena nikome - jedina nepravda je ta sto je Zolj zavlacio Velez do zadnje minute i hinjavo rjesavao svoj poslovni put zavlaceci Veleza.

Neka on ide gdje zeli - ja nemam nista protiv toga - ali nacin na koji je to uradio cu mu zapamtit. I poznavajuci Mostar, vjerujem da ce mnogi.

pepe_signori
Kontakt:

Post Postao/la pepe_signori » 13 dec 2011, 21:16

Evo cotam ovo kako pljujete po Zolju i Demicu, uredu sve O, mada se ne slazem.. Govorite ne valja odnos njihov prema Velezu... OK, uzmimo onda za primjer Durakovic, koji je po meni najbolji izdanak skole Velezove u zadnjih 5 godina... Koliko on voli Velez , pa sta je njemu Velez uradio?
1. Sta je Durakovic uradio Pod Bijelim brijegom kada su svi bjezali?
Vratio se po dresove na klupu da neko ih ne bi uzeo od ultrasa i zapalio.
2. Imao je najjacu izjavu za proslosezonski derbi Pod bijelim brijegom , da nikad nece bjezati sa svog stadiona ni od koga kad je bio gadjan prilikom izlaska

3. Ima na ruci ogromnu tetovazu grba Velezovog.

4. Sve ovo na stranu, volim i ja velez pa ne mogu igrati, ali taj momak je ginuo na terenu i bio je nas najbolji igrac ove sezone... uz Ivetica!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 dec 2011, 22:07

pepe_signori je napisao/la:Evo cotam ovo kako pljujete po Zolju i Demicu, uredu sve O, mada se ne slazem.. Govorite ne valja odnos njihov prema Velezu... OK, uzmimo onda za primjer Durakovic, koji je po meni najbolji izdanak skole Velezove u zadnjih 5 godina... Koliko on voli Velez , pa sta je njemu Velez uradio?
1. Sta je Durakovic uradio Pod Bijelim brijegom kada su svi bjezali?
Vratio se po dresove na klupu da neko ih ne bi uzeo od ultrasa i zapalio.
2. Imao je najjacu izjavu za proslosezonski derbi Pod bijelim brijegom , da nikad nece bjezati sa svog stadiona ni od koga kad je bio gadjan prilikom izlaska

3. Ima na ruci ogromnu tetovazu grba Velezovog.

4. Sve ovo na stranu, volim i ja velez pa ne mogu igrati, ali taj momak je ginuo na terenu i bio je nas najbolji igrac ove sezone... uz Ivetica!
Prvo, druze ja stvarno ne pljujem ni na koga. Procitaj postove i vidjeces da je tako. Ja samo kazem da je Zolj sam sebe negirao u svojoj izjavi i priznao da je lagao Velagicu na telefonu a onda tvrdio da je transparentan - sto je cinjenica... nepobitna... procitaj intervju gore i vidjeces.

A sto se tice Durakovica, niko ne pobija to da Durakovic voli Velez nevjerovatno. To svak zna. Ali Durakovic nije samo navijac Veleza nego i njegov radnik i veza izmedju poslodavca i radnika je drugacija nego veza izmedju navijaca i kluba.

Stoga moram da te pitam, a sta je to tacno Velez uradio Durakovicu?

Jeli mu to nesto ukrao? Nesto uzeo? Da li se Velez ponio prema Durakovicu van nekih normi poslovanja? Da li se ponio hinjavo prema njemu? Jesu li mu to nesto iza ledja uradili?

Prvo, Velez Durakovicu (ma kako ja njega pozitivno gledao) nije ukrao nista. Velez je Durakovicu dao slobodne papire da ode negdje drugo. Nije mu nista ukrao. Nije ga zakinuo nigdje. Durakovic je bio placen dok je bio tu. Dobio je slobodne papire i prestao biti placen. To je klasicni odnos poslodavca i radnika i poslodavac je raskinuo sporazum po ugovoru. I ne vidim gdje je tu nepravda?

E sad, da li je Durakovic (po meni) zasluzio da se s njim malo strpljivije radi. Jeste. Zasto? Jer ja njega subjektivno gledam ko igraca koji je meni drag. Mene licno je njegova razigranost u igri impresionirala. Meni je bilo drago gledat njega kako sprinta u 80toj minuti i kako se trudi. Necemo se lagati - Durakovic nije zabio ni jedan gol u 18 utakmica koje je igrao. Gol ga nije htio. I tehnicar je bio ok ali ne tako dobar. Po meni je Demic bolji tehnicar od Durakovica. Vise je bio trkac nego tehnicar - ali jeste znao furcat kroz odbranu vise brzinom i drskoscu nego tehnikom i driblingom. Ali super - meni se to sve svidjalo.

Samo te simpatije prema Durakovicu kao igracu ne umanjuju cinjenicu da je doslo do sukoba u klubu i da je on bio umjesan (kako/tako). Naravno, uvijek imaju 2 strane. Ali obje strane se slazu da je doslo do sukoba. Oni koji podrzavaju Durakovica su priznali da JESTE bilo okrsaja izmedju njega i Velagica. Sa druge strane oni koji su protiv Durakovica (a ja sigurno nisam) su govorili da Durakovic se kacio i sa Kajtazom i sa Velagicem i sa Varesanovicem prvenstveno oko njegove minutaze. Durakovic to negira i tvrdi da nije tacno - oni tvrde da jeste. E sad, ko je u pravu - ne znamo, ali znamo da sukoba JESTE bilo i da je Durakovic bio umjesan.

Klub ima pravo raskinuti ugovor radi sukoba u svlacionici. Klub ima pravo na to i tu nema nista hinjavo. Svaki igrac zna da sukob u klubu moze dovest do raskida sporazuma. U nekim slucajevima se to nije desilo - u njegovom jeste. Mozes reci da Durakovicu se nije progledalo kroz prste kao sto je nekim drugima u proslosti - ali nemozes reci da mu je Velez uradio ista van normi... Raskid ugovora radi sukoba je unutar normi - u svakom profesionalnom klubu. Neko ko je stariji i tu vise godina ocigledno ima pravo da se sukobi vise nego neko ko ima samo 20 godina.

Samo bitno je naglasiti da se Durakovic ponio prema Velezu posteno (ali i pametno). Nije pljuvao. Nije srao (puno). Ko god ga je nasavjetovao - pametno je to uradio, jer je to mlad momak i postoje sanse da ce on u buducnosti opet zaigrat u Velezu. I sigurno, ako se to ikad desi, meni ce biti jako drago da ga vidim u Velezu.

Za razliku od Colica i Zolja, pa i Vladavica - koje ne zelim vise da vidim u Velezovom dresu vise nikada. To je razlika izmedju ljudskosti koju je Durakovic pokazao prema Velezu i manjka iste koje ova 3ca nisu.

Ali da je Velez Durakovica ostetio - mislim da je to pretjerano. I ako se slazem s tobom da su trebali strpljivije s njim. Mada, sta ja znam. Ko zna sta je tu sve bilo... ili nije. Ali price da su ga izbacili da bi Rovcanin igrao - meni su bile drama smijesne. Mogao je Rovcanin igrat i da Durakovic sjedi na klupi - nemoras ga izbacit iz kluba da bi se to postiglo.... ali eto.

mo-bih
Kontakt:

Post Postao/la mo-bih » 13 dec 2011, 23:44

Bliss je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Demica su drzali pola sezone na tribinama i sada im zavaljuje kajlu .. sasvim opravdano ..
Ma ko su bola i Demic i Zolj. Niko nije veci od kluba, ima da slusaju trenera kakav god da je. Iz pelena tek izasli i oni bi da odlucuju ko ce igrati. Kad se nauce profesionalnoscu onda nek se ponovo vrate u klub. Do tad Olimpik je idealan za njih takve neodgojene.
Uprava objavi u svim medijima da je Demic potpisao ugovor sto uopste nije tacno i niko to ne spominje da je neprofesionalno, supacki ili bilo kako, nego serete po omladini.

Dinamo igra ligu prvaka, prodaju igrace za milione najboljim klubovima pa im navijaci prijete upravi i nisu zadovoljni jer uvijek moze bolje. A ovde se ljudi sa mrvicama zadovoljavaju.... tuzno

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 dec 2011, 23:46

To sto je Zolj ispo kreten a ne zollja ne znaci da uprava radi ista bolje ovu sezonu svoj posao nego prethodnih.
Uostalom, po momku se i vidi da je od ovakvog posla, vec je sebi umislio da je igracina, tipicno u duhu danasnjeg vremena.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 13 dec 2011, 23:54

mo-bih je napisao/la:
Bliss je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Demica su drzali pola sezone na tribinama i sada im zavaljuje kajlu .. sasvim opravdano ..
Ma ko su bola i Demic i Zolj. Niko nije veci od kluba, ima da slusaju trenera kakav god da je. Iz pelena tek izasli i oni bi da odlucuju ko ce igrati. Kad se nauce profesionalnoscu onda nek se ponovo vrate u klub. Do tad Olimpik je idealan za njih takve neodgojene.
Uprava objavi u svim medijima da je Demic potpisao ugovor sto uopste nije tacno i niko to ne spominje da je neprofesionalno, supacki ili bilo kako, nego serete po omladini.

Dinamo igra ligu prvaka, prodaju igrace za milione najboljim klubovima pa im navijaci prijete upravi i nisu zadovoljni jer uvijek moze bolje. A ovde se ljudi sa mrvicama zadovoljavaju.... tuzno
Sta baljezgas bezveze. Procitaj ponovo clanak i vidices da je lijepo napisano da je usmeno dogovorena saradnja, sto je i Demic sam potvrdio. Niko nije napisao da je potpisan ugovor. Ovo je sve bespotrebno Demicev brat(novinar na sport centru) zakuhao i time cini Rikiju medvjedju uslugu.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 14 dec 2011, 00:25

Kako i na koji način pomoći voljenom klubu, pitali su se do nedavno navijači i simpatizeri FK Velež iz Mostara, okupljeni oko tradicionalne manifestacije "Crvena noć" za područje Sjeverne Amerike , koja će se održati početkom travnja u Louisvilleu, u američkoj državi Kentucky.

Odgovor je, kako kažu pronađen prije par dana, kada su, razmatrajući informacije o opsežnim pripremama za obilježavanje 90. rođendana FK Velež iz Mostara odlučili da pokrenu akciju prikupljanja donacija za kupovinu neophodnog autobusa za potrebe prvih jedanaest, ali i omladinske škole 'Rođenih'.

Kako se navodi u priopćenju za javnost Organizacijskog odbora Crvene noći, ambiciozna akcija je već pustila korijenje, a ovu konstataciju potvrđuju i informacijom da je do sada već prikupljeno blizu 3000 dolara, mada akcija službeno još nije ni počela.

Najveći donatori su, upravo pokretači akcije i organizatori Crvene noći, Hašim Drljević iz Bileće, trenutno nastanjen u glavnom gradu Kalifornije Sacramentu.

Bilo kako bilo, planirani autobus je očito krenuo put Mostara, a taj naum su bezrezervno podržali i brojni "rođeni" u Europi, koji planiraju održavanje Crvene noći u ožujku.

Kompletan prihod naravno i s ove manifestacije humanitarnog karaktera , bit će preusmjeren u fond za spomenutu kupovinu autobusa. Što je naročito zanimljivo, pokretači akcije uopće ne sumnjaju da će visoko postavljeni cilj biti i ostvaren, a svoj optimizam baziraju na ogromnoj podršci iz mnogih gradova širom Amerike i Kanade. koja je stigla i prije službenog početka akcije.

Pored toga, iz svog sjedišta u caffe Jokeru poručuju da će uskoro na Facebooku biti dostupna i stranica pod nazivom "Crvena noć 2012", na kojoj će se svakodnevno objavljivati sve relevantne informacije", navode na kraju, pokretači akcije i organizatori "Crvene noći" za područje Sjeverne Amerike.
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 14 dec 2011, 00:28

Titova-Juga je napisao/la:To sto je Zolj ispo kreten a ne zollja ne znaci da uprava radi ista bolje ovu sezonu svoj posao nego prethodnih.
Uostalom, po momku se i vidi da je od ovakvog posla, vec je sebi umislio da je igracina, tipicno u duhu danasnjeg vremena.
To je tacno. To nista ne govori o kvalitetu upravinog rada.
Ali dosta objasnjava tezinu njihovog rada, jer nije isto raditi sa ljudima koji su iskreni i poslovni i sa licemjerima koji ti stalno podapinju.

Covjece ako su ovo problemi s kojima Velez kuburi svo ovo vrijeme - pa dobro je da ikako postojimo. I jos se neka raja prima na price igraca kako im je tesko i kako im uslovi nisu po taman. Raja slusa price na kafi i loze se - a vidi sta ovi **** rade???

I jos se pravdaju "ja sam sjedio na klupi, ja sam bio na tribini" - ko eto sad on nije trebo sjedit na klupi il bit na tribini ako je bio placen za to. Ko eto sad njemu iz ponizenja bit na tribini kad mu to trener naredi - a mi svi koji placamo da gledamo Veleza ispadosmo kenjci sto placamo da gledamo Veleza.

Sve pobit.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 14 dec 2011, 00:31

BigBen je napisao/la:Kako i na koji način pomoći voljenom klubu, pitali su se do nedavno navijači i simpatizeri FK Velež iz Mostara, okupljeni oko tradicionalne manifestacije "Crvena noć" za područje Sjeverne Amerike , koja će se održati početkom travnja u Louisvilleu, u američkoj državi Kentucky.

Odgovor je, kako kažu pronađen prije par dana, kada su, razmatrajući informacije o opsežnim pripremama za obilježavanje 90. rođendana FK Velež iz Mostara odlučili da pokrenu akciju prikupljanja donacija za kupovinu neophodnog autobusa za potrebe prvih jedanaest, ali i omladinske škole 'Rođenih'.

Kako se navodi u priopćenju za javnost Organizacijskog odbora Crvene noći, ambiciozna akcija je već pustila korijenje, a ovu konstataciju potvrđuju i informacijom da je do sada već prikupljeno blizu 3000 dolara, mada akcija službeno još nije ni počela.

Najveći donatori su, upravo pokretači akcije i organizatori Crvene noći, Hašim Drljević iz Bileće, trenutno nastanjen u glavnom gradu Kalifornije Sacramentu.

Bilo kako bilo, planirani autobus je očito krenuo put Mostara, a taj naum su bezrezervno podržali i brojni "rođeni" u Europi, koji planiraju održavanje Crvene noći u ožujku.

Kompletan prihod naravno i s ove manifestacije humanitarnog karaktera , bit će preusmjeren u fond za spomenutu kupovinu autobusa. Što je naročito zanimljivo, pokretači akcije uopće ne sumnjaju da će visoko postavljeni cilj biti i ostvaren, a svoj optimizam baziraju na ogromnoj podršci iz mnogih gradova širom Amerike i Kanade. koja je stigla i prije službenog početka akcije.

Pored toga, iz svog sjedišta u caffe Jokeru poručuju da će uskoro na Facebooku biti dostupna i stranica pod nazivom "Crvena noć 2012", na kojoj će se svakodnevno objavljivati sve relevantne informacije", navode na kraju, pokretači akcije i organizatori "Crvene noći" za područje Sjeverne Amerike.

DRAMA VIJEST!!! :) :ugeek:

Gdje se mogu poslati donacije za Crveni Bus?

Jeli opet kod Bube?

ziggystardust
Kontakt:

Post Postao/la ziggystardust » 14 dec 2011, 03:05

jasta je nego drama vijest. a to je samo jedna od drama vijesti. mislim da ima par mjeseci kako sam o ovoj stvari pricao s nekim ljudima...a i o jos nekim stvarima koje sam predlozio, o procesu restruktuiranja Velezovih navijaca u dijaspori i pravljenju cvrstog jezgra, bice vremena da se prica i o tome bilo je tu jos par konstruktivnih ideja ali su price oko autobusa i oko sponzorstva mladjim kategorijama, najupecatljivije.
elem, ceka se crvena noc pa da se poprica odgovorno oko nekih stvari , strukture mreze Velezovih navijaca u svijetu, konkretnijeg lobiranja za akcije i donacije klubu, kao i da se rijese sve pravno birokratske zavrzlame oko registracije organizacije Velezovih navijaca koja bi pod svoj kisobran trebala primiti sve "Rodjene" sirom svijeta , te osigurati stalan upliv finansija, kao i njihovu transparentnost. ovo je sve "na dugu shtapu" i nece biti preko noci, ali zasigurno nece biti fusherski odradjeno kao famozna stabilizacija kluba u kojoj se nista stabilizovalo nije. semanticki gledano, ako je uprava forsirala "stabilizaciju", buduce akcije simpatizera sirom svijeta treba da imaju naglasak na umrezavanju i vecoj transparentnosti. drugim rijecima receno, **** ga petokraka nam je na grudima :) - formirati klubove navijaca i povezati ih na nacin na koji su male partijske celije bile povezane sa komunistickom partijom prije drugog svjetskog rata. back to the roots. roots, bloddy roots, sto bi rekao max cavalera iz sepulture :)

mada, mislim da su pojedinci previse pozurili sa idejom oko busa koju sam licno izlozio, jer po meni je mnogo veci PRIORITET - pomoc Velezovoj omladinskoj skoli. svi se ovde busamo s nekom ljubavlju prema Velezu, i svi odrzavamo neke kontakte sa igracima, upravom i bilo kim koga znamo licno...medjutim niko se ne osvrce na nasu buducnost. ja sam iz prve ruke, od te djecice, a i od nekih trenera mladjih kategorija, saznao za ocajne uslove mladjih kategorija. ja licno mislim da je to trebao biti prioritet u odnosu na bus jer em je pomoc konkretnija em bi se lakse skupilo, ali izgleda da drugi vise vole ove "pompeznije" stvari da proture u prvi plan.

hm, kad smo vec kod mladjih kategorija, hoce li se iko udostojiti ovde pa reci, od ovih sto brane upravu - sta bi od one na sva zvona objavljivane akcije o konkursu za trenere mladjih kategorija, kondicionog trenera i trenera golmana????? svi su po forumima bili u fazonu "wooooooow, odlicna vijest, super se stvari u Velezu desavaju" pa jos nista od toga? u stvari jeste?! mrkva postao sportski direktor????? auh, od citavog konkursa se to desilo. golemo. bas velika stvari i ogroman pomak, zar ne?

inace, mostaracvelezovac, stalno spominjes odnos gazde i radnika, pa se postavi u poziciju da ti radis za neko preduzece i da ne primas platu...je l bi i dalje kao lojalan radnik bio clan tog istog preduzeca? a pojedinim igracima je i ova uprava ostala duzna bas velike pare. to zna svako. evo ni bajro ne dize frku a nije isplacen, za malog djanu da ne govorimo...i to NE MISLIM NA PLATE, nego na obaveze iz ugovora. kakva je onda to firma koja ne ispunjava uslove svojim radnicima????? kad je tesko onda su svi sto idu trbuhoim za kruhom- izdajice. izdajice samo zato sto traze svoje zaradjene pare.

ja u ovu upravu povjerenja nemam, pogotovo nakon SATROLOGIJE o "vise manje uspjesnoj polusezoni" koja se protura na stranicama kluba, i da ponovim - na jedinoj oficijelnoj stranici nekog kluba na planeti koja izgleda kao blog osnovca koji jos nije naucio osnove gramatike sopstvenog jezika. to je sytvarno bruka i sramota za klub, da niko pismen se ne moze uhvatiti lekture 500 rijeci dnevno koliko su u prosjeku vijesti o Velezu. to je citavih 7 minuta posla dnevno.

nema veze, nek se gura. ideja ima milion, samo je potrebno sa rijeci preci na djela i konkretizovati ih. na polju marketinga treba uciti od velikih klubova iz regiona, postaviti sebi visoke ciljeve pa ispuniti makar dio od toga, strpljivo korak po korak. a upravo je marketing Velezova najveca boljka jer je , ne nula nego minus deset. uz marketing i promocije dolazi i lkogistika i ulaganja, zato je rad na imidzu kako kluba tako i navijaca, najveca zadaca simpatizera, posto ocito klub nema ili ne zeli da ima dovoljno strucne ljude na tom polju.

mo-bih
Kontakt:

Post Postao/la mo-bih » 14 dec 2011, 08:47

Bliss je napisao/la:[

Sta baljezgas bezveze. Procitaj ponovo clanak i vidices da je lijepo napisano da je usmeno dogovorena saradnja, sto je i Demic sam potvrdio. Niko nije napisao da je potpisan ugovor. Ovo je sve bespotrebno Demicev brat(novinar na sport centru) zakuhao i time cini Rikiju medvjedju uslugu.[/quote]

Rijad Demić (22) danas je dogovorio produženje suradnje sa Veležom do juna 2013. godine.
Dakle ovo je prva vijest koja je izašla u javnost, objavljena od strane svih novina i koja je bila čista laž od strane uprave koja želi navijačima zamazat oči da možda nešto i rade.
Jedno je objaviti u slučaju da igrač ne nadje angažman postoji mogućnost da se vrati ili objaviti da je sve dogovoreno do 06.2013 :idea: (profesionalno nema šta)
Priča oko usmene saradnje se pojavila nakon demanta Demića da je potpisao ugovor.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 14 dec 2011, 14:43

Mo-BiH,

Mjesas "dogovoriti" i "potpisati".

Ja se s tobom mogu dogovorit da cu ti kupit auto za 10,000 maraka ali nismo nista potpisali.
Da sam potpisao da cu ti kupit auto za 10,000 maraka onda smo i dogovorili i potpisali - u vecini drzava je ovo finalni korak prodaje ili ugovora.

Demic je sam rekao da je dogovorio sa Velezom do 2013 ako ne ode u inostranstvo. Velagic je tu istu stvar ponovio na pres konferenciji.

A sto se tice razloga sto su to uradili - mislim da smo to vec guslali ranije (procitaj par prethodnih postova) - postoje razlozi sto se sada objavljuje svaki dogovor. Velezu igraci non-stop rade iza ledja i Velez se vec davno trebao pocet stititi od toga time sto objavljuje odmah sve dogovoreno.

Vladavic je dogovorio saradnju i cak se rukovao (sto je usmeni ugovor) - a onda otisao ostavivsi Velez da trazi igraca u zadnjih 10 dana, to jest pred svrsen cin. Zolj je to tako nesto slicno posao uraditi - kako se ispostavilo. Velez sada samo objavljuje sve dogovore (i usmene) - tako bar da se zna ako ih neko izradi.

Znaci tu nema laganja - ovo objavljeno iznad JESTE tako bilo.

Sad, ako Demic ode u neki drugi BiH klub nakon dogovora s Velezom, to ce bit laz. AKo ode u inostranstvo - to ce bit OK i nema razloga za ljutnju. Ali ako mu inostranstvo ne uspije, Demic bi se trebao vratit u Velez i nastavit dalje jer je tako dogovorio.

Ne vidim sta je tu sporno.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 14 dec 2011, 15:12

Ovdje neka raja isto ko da navijaju za igrace - a ne za Velez.

Ljudi - ovo je podforum "RSD Velez Mostar" - napravite sebi podforum o svojim miljenicima pa navijajte za njih.

Meni su oni bitni SAMO dok su u Velezu. Nakon toga ih i ne gledam.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 14 dec 2011, 15:17

Sta stalno zugate i pljujete!!!

Haj da vidimo ko ce dat lovu za autobus?

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.