Od rata na ovamo Sergej Barbarez je nas naupecatljiviji igrac mozda ne najbolji al sigurno je ostavi najvise traga, a moze se dobiti selektorska pozicija a i vise na osnovu igracke slave. Pogledaj malo kako se u drugim zemljama postupa prema takvim igracima (npr. Beckenbauer u Njemackoj i sl). Napominjem samo jednu stvar da su naprimjer Osim ili Susic legende Jugoslovenskog nogometa gdje je sve to u jednu ruku bilo lakse Babarbarez je bio u preprezentaciji kada je to bilo najgore. Jednostavno trebali bi smo smi kao navijaci imati malo vise povjerenja u njegove trenerske sposobnosti a ne unaprijed suditi o tome.panties je napisao/la:nije on jedini koji je ostavljao srce na terenu.
ne moze na igracku slavu dobiti pozicija selektora sa nula iskustva...to nijedna ozbiljna reprezentacija ne bi sebi dopustila.
Sergej Barbarez
Re: Sergej Barbarez
Sumnjam da smo ozbiljnija reprezentacija od Holandije,kojoj je Van Basten bio na čelu.panties je napisao/la:nije on jedini koji je ostavljao srce na terenu.
ne moze na igracku slavu dobiti pozicija selektora sa nula iskustva...to nijedna ozbiljna reprezentacija ne bi sebi dopustila.
kako da imamo neko povjerenje u neke trenerske sposobnosti, kad covjek nikad nikog nije trenirao?
i sta sad treba da dopustimo da se neko uci na reprezentaciji? mislim...
van basten je prvo trenirao b ekipu ajaxa, pa tek onda bio na celu reprezentacije. kad cemo vec pricat o drugima.
van basten je prvo trenirao b ekipu ajaxa, pa tek onda bio na celu reprezentacije. kad cemo vec pricat o drugima.
...
A u koga da imamo povjerenje ako ne u bivseg kapitena i provjerenog covjeka, kako god smo vjerovali u njegove igracje sposobnosti tako bi smo trebali i u trenerske. Ja jednostavno nemogu prihvatiti argumentaciju po kojoj se takovom coveku pa i bez iskustva nebi moglo dati povjerenje da preuzme klupu nase rpeke i to pogotovo ne od strane navijaca.panties je napisao/la:kako da imamo neko povjerenje u neke trenerske sposobnosti, kad covjek nikad nikog nije trenirao?
a to je velika stavr b ekipa ajaxa. Jednostavno mi nismo ni zasluzili da imamo takve igrace kao Barbareza jer ih neznamo cjeniti.panties je napisao/la:kako da imamo neko povjerenje u neke trenerske sposobnosti, kad covjek nikad nikog nije trenirao?
djabe...
edit: ustvari ne mogu da presutim.
1. sergej je provjeren igrac (i to nikad nit osporavam ni nista slicno), al kao trener NIJE provjeren. stoga...
2. kad stavis na vagu rezervni tim ajaxa i nista, ovo prvo ce da prevaze.
edit: ustvari ne mogu da presutim.
1. sergej je provjeren igrac (i to nikad nit osporavam ni nista slicno), al kao trener NIJE provjeren. stoga...
2. kad stavis na vagu rezervni tim ajaxa i nista, ovo prvo ce da prevaze.
...
Pa vidis da su navijaci podjeljeni po pitanju da on bude selektor, i svako ima pravo na to iz mnogo razloga.vendeta87 je napisao/la:A u koga da imamo povjerenje ako ne u bivseg kapitena i provjerenog covjeka, kako god smo vjerovali u njegove igracje sposobnosti tako bi smo trebali i u trenerske. Ja jednostavno nemogu prihvatiti argumentaciju po kojoj se takovom coveku pa i bez iskustva nebi moglo dati povjerenje da preuzme klupu nase rpeke i to pogotovo ne od strane navijaca.panties je napisao/la:kako da imamo neko povjerenje u neke trenerske sposobnosti, kad covjek nikad nikog nije trenirao?
Isto sad kad bi se Bolic, Baljic, Hibic, Glavas, ... javili da budu selektori ista stvar - nemaju iskustvo kao treneri. A svi oni su svim srcem za BiH i naravno da svi zele sto bolji uspjeh.
Barbarez ne znam da li je uopste zavrsio tu skolu za trenere ili kako se to vec stice ta licenca, odmah je krenula prica da ide na celo HSV-a. Ne mozes odmah na vrh, uzim juniore HSV-a ili uzmi eipu iz slabije lige ili nesto trece - malo pomalo gradi karijeru kao trener stjeci znanje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Glavas jos ima iskustvo,doduse premijer liga nas...a nemojmo zaboraviti da je igrao u prvoj zvanicnoj utakmici bh reprezentacije.Nije ga bilo strah kao nekihElegant je napisao/la:Pa vidis da su navijaci podjeljeni po pitanju da on bude selektor, i svako ima pravo na to iz mnogo razloga.vendeta87 je napisao/la:A u koga da imamo povjerenje ako ne u bivseg kapitena i provjerenog covjeka, kako god smo vjerovali u njegove igracje sposobnosti tako bi smo trebali i u trenerske. Ja jednostavno nemogu prihvatiti argumentaciju po kojoj se takovom coveku pa i bez iskustva nebi moglo dati povjerenje da preuzme klupu nase rpeke i to pogotovo ne od strane navijaca.panties je napisao/la:kako da imamo neko povjerenje u neke trenerske sposobnosti, kad covjek nikad nikog nije trenirao?
Isto sad kad bi se Bolic, Baljic, Hibic, Glavas, ... javili da budu selektori ista stvar - nemaju iskustvo kao treneri. A svi oni su svim srcem za BiH i naravno da svi zele sto bolji uspjeh.
Barbarez ne znam da li je uopste zavrsio tu skolu za trenere ili kako se to vec stice ta licenca, odmah je krenula prica da ide na celo HSV-a. Ne mozes odmah na vrh, uzim juniore HSV-a ili uzmi eipu iz slabije lige ili nesto trece - malo pomalo gradi karijeru kao trener stjeci znanje.

Glavas ima nekog iskustva i u Njemackoj. Ili se varam... Uglavnom, lik fakat ima jaja, otkacen malo...
Barbar bio mogao biti nas Guardiola 

-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
Ne bi mog'o ni to vala, Guardiola je trenirao Barcelonin podmladak prije nego što je preuzeo prvu ekipu, Barba nema ni tog iskustva. Cijenim ga kao patriotu, velikog igrača..ali nije sazrio da odmah vodi reprezentaciju. Mlad je, vrijeme je pred njim..Neće repka nigdje pobjeći. Kod nas se uvijek ide ne ho-ruk, niko nema strpljenja!Pauk je napisao/la:Barbar bio mogao biti nas Guardiola
- maxuz baxuz
- Kontakt:
Iskustvo i samo iskustvo! Makar vodio podmladak Sutjeske iz Foce, al' nek' vidi sam malo kako je voditi igrace i postavljati taktiku. Onda bi ga i ja sirokih ruku prihvatio na celu reprezentacije. Al' do tad'.... a-a.
Barbarez treba preuzeti mladu reprezentaciju iz više razloga!
Tu bi mogao pokazati kako radi, steći kakvo takvo iskustvo, a imao bi i veliki efekat na mladu reprezentaciju!
Sergejev poziv u mladu vrstu bi imao svoju težinu, a publicitet utakmica mladih reprezentacija bi se povećao za 500%!
Tu bi mogao pokazati kako radi, steći kakvo takvo iskustvo, a imao bi i veliki efekat na mladu reprezentaciju!
Sergejev poziv u mladu vrstu bi imao svoju težinu, a publicitet utakmica mladih reprezentacija bi se povećao za 500%!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Barbarez je ljudina, nek on bude pomocni trener Susicu u sledecim kvalifikacijama...pa posle velikog uspjeha u Brazilu 2014 kada budemo dosli do polufinala, i izgubimo 3-2 protiv Brazila, nek onda Barba preuzme repku 

-------------------Begović------------------
Da Sergej nije Mostarac ti ga ne bi ni spomeno.mozak je napisao/la:Barbarez treba preuzeti mladu reprezentaciju iz više razloga!
Zato mjenjati Vladu Jagodica, covjek koji ima iskustva i za sada dobro vodi mladi tim. Jedino da Sergej uzme ove djecake U17 pa neka se dokazuje.
Nikako mi nije jasno kako mozes zakljucivat da bi se publicitet digao za 500% na osnovu cega? Kad da ti gledas njegovim ocima i mislis njegovim mozgom pa znas sta bi i kako bi on postupio.
Hajde sjeti se koliko se puta Sergej pojavio u novinama ili na TV-u dok je Safet bio selektor, da kaze "sretno" ili da dadne neki svoj komentar pred neku utakmicu ? Niti jednom, lik u Njemackoj ide po poker turnirima a hoce da bude trener HSV-a ? Smjesno, neka tamo uzme juniore pa neka gradi karijeru.
Vidis da ga ni tamo nece jer nema iskustva, skontaj malo da se u Njemackoj ne gleda ko si i odakle si - nego ako znas radit posao dobrodosao si.
Ovo sto sam ja napisao da ide po poker trunirima je istina, i istina je da ge nece u HSV-u jer nema iskustva.vendeta87 je napisao/la:E moj bolesnice pazi sta pises, pokazi malo respekta prema nasoj legendi. Kako nije sramota pa nije ni cudu sto niko nece da ima posla sa nasom reprezentacijom kada medju navijacima imamo takve umnoporemecene poput tebe.Elegant je napisao/la:Lik u Njemackoj ide po poker turnirima a hoce da bude trener HSV-a ? Smjesno, neka tamo uzme juniore pa neka gradi karijeru.
Vidis da ga ni tamo nece jer nema iskustva, skontaj malo da se u Njemackoj ne gleda ko si i odakle si - nego ako znas radit posao dobrodosao si.
A iskreno se nadam da i u slucaju da Susic ode (sto se nece desti siguran sam), Barbarez nece biti u konkurenciji za selektora jer po milioniti put ponavljam nema iskustva ! Ivica Osim i njegovi saradnici sigurno razmisljaju pozitivino a to je da nam za selektora treba strucan covjek.
P.S. NE VRJEDAJ ME, JA TEBE NISAM !
Guardiola nije imao iskustva pa su mu dali Barcelonu...Barba jest mi drag ,al za nas je Bajevic najbolja opcija,koji od svih trenera koje imamo na raspolaganju ima makar neku titulu
Mislim da buncaš dečko!Elegant je napisao/la:Da Sergej nije Mostarac ti ga ne bi ni spomeno.mozak je napisao/la:Barbarez treba preuzeti mladu reprezentaciju iz više razloga!
Zato mjenjati Vladu Jagodica, covjek koji ima iskustva i za sada dobro vodi mladi tim. Jedino da Sergej uzme ove djecake U17 pa neka se dokazuje.
Nikako mi nije jasno kako mozes zakljucivat da bi se publicitet digao za 500% na osnovu cega? Kad da ti gledas njegovim ocima i mislis njegovim mozgom pa znas sta bi i kako bi on postupio.
Hajde sjeti se koliko se puta Sergej pojavio u novinama ili na TV-u dok je Safet bio selektor, da kaze "sretno" ili da dadne neki svoj komentar pred neku utakmicu ? Niti jednom, lik u Njemackoj ide po poker turnirima a hoce da bude trener HSV-a ? Smjesno, neka tamo uzme juniore pa neka gradi karijeru.
Sergej Barbarez je oličenje i primjer bh patriote!
Ja bi mu halalio kvalifikacije samo zbog podignute ruke prema našim navijačima na marakani!
Da bi danas bio trener, selektor i td., nemora važiti pravilo da trebaš imati iskustvo!
Svjedoci smo da se mnogi vrhunski treneri veoma brzo pretvaraju u vrhunske trenere, taktičare, bez imalo navedenog iskustva. Pep Gvardiola, Leonardo, Donadoni, Manćini, Klinsman, Matheus, Dešamp itd itd!
Meni je jako zanimljivo da su neki podržavali Mehu Kodru, koji je ko biva pun iskustva, ali su protiv Barbareza!
Da si mnogo više pratio medije, mogao si vidjeti da Sergej, osim pokera, na razne druge načine predstavlja BiH po raznim takmičenjima i live emisijama, a osim toga, bio je jedan od onih koji su učestvovali u prvom zasjedanju Komiteta i učestvovao u stabilizaciji BH nogometne scene!
Takođe, dotični patriota je proputovao po cjeloj evropi da bi bio uz naše momke, i pratio ih gdje god su igrali!
Više puta je davao intervju, gostovao u live emisijama na BHT-u sa Bilinog polja....tako da, poklopi se

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Slažem se!VR6_LION je napisao/la:Guardiola nije imao iskustva pa su mu dali Barcelonu...Barba jest mi drag ,al za nas je Bajevic najbolja opcija,koji od svih trenera koje imamo na raspolaganju ima makar neku titulu
Ima li ga na mapi ? Selektor on da nam bude ? HSV da vodi ?
Nema vremena, ide na poker turnire a Boga pitaj ima li on zavrsnu skolu za trenera i licencu.

Nema vremena, ide na poker turnire a Boga pitaj ima li on zavrsnu skolu za trenera i licencu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.