Juventus je bolje igrao u LP prvaka od intera odkad to takmicenje postoji(i kad se zvalo Kup Šampiona), bez obzira sto inter ima titulu vise, to je cinjenica.A italijanska liga iako ima tri predstavnika u LP jos uvijek, tesko da iko od njih moze istu osvojit, dok prije kad prodje samo jedan italijanski predstavnik, on bude medju prva 3 favorita za osvajanje, sad imas 3 predstavnika dalje, a niti jedan ne moze je osvojit sem ako bude ih pratila neka luda sreca.Uvidjas razliku?Enzzo je napisao/la:
Samo me cudi, eto juve haro itd....sto nema vise titula LP....sto tamo nisu dominirali...Inter fino osvoji trostruku...a juve tolike godine u LP...pa valjda je i to neko mjerilo lige..... liga normala puno slabija nego sto je to nekad bilo...ali trenutno po meni malo zaostaje za engleskom...a ubijedjen sam da je jaca od spanske i njemacke....
sto se tice poredjenja sa njemackom ligom, naravno da je italijanska jaca, uvijek je i bila, daleko zahtjevnija zbog taktike, sto se tice spanske, Real i Barsa zajedno su jaci od cijele Serie A kad se sastave.