FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

insider
Moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la insider » 14 dec 2011, 18:59

Sarajlijc@ je napisao/la:**** li ih Azerbejdjan da ih **** !
Tamo lova, ovamo no lova. :mrgreen:
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

gauco
Kontakt:

Post Postao/la gauco » 14 dec 2011, 20:25

Na jednoj F.B grupi,piše slijedece -DZENAN DURAKOVIC BIVSI IGRAC VELEZA,SUTRA POTPISUJE ZA SARAJEVO!!
A ISTI BI SUTRA TREBALI POTPISATI JOS ( DIATTA,CELIGIJA,ŠKORO )
Znali ko sta vise :?:

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 14 dec 2011, 20:48

Denizmare je napisao/la:Svaki put kad napisem da treba dati konacno priliku mladima budem napadnut od pojedinaca,kao boricemo se za opstanak i sl. Za sta se borimo godinama? za 3-4 mjesto,rijetko za titulu ili kup.
Necu govoriti ni o Plakalu,niti o zadnjoj dvojici koji su u Italiji,navescu 2 primjera,svima poznata:

1. Skoro- smijali su se i navijaci i uprava kad je u novinama govorio kako recimo N. Jusufbegovic je dobio golfa 4 ,a on se vozi trolom na trening,pa su ga ismijavali da se vozacka dobija sa 18 god.,a covjek je aludirao na to koliko ko dobija i koliko se nasa djeca guraju u stranu. Kad su vidjeli interesovanje za Skoru trazili su milion nicim izazvani,ali posto nisu u njega nista ulozili -nista nisu ni dobili(sicu)-zamislite da je imao ugovor na 6 god. i klauzulu da moze ici za milion,2,3 nebitno. Ne,mi bi ulozimo 500 km ,a da uzmemo milion-to je i budali jasno da ne moze.
2. Berberovic-goreg igraca u zivotu nisam vidio,polusezonu ne moze loptu iz 3 puta da ustopa. Dobijenom sansom,radom Djemo ode u B. Leverkuzen i u 11 repke BIH (opet se nisu uzele neke pare)

-Primjera je puno,ali ocito je vise Pitara koji misle da svijet pocinje sa Kojasevicem i dr igracima sa strane i da su ekstraklase za nase mladice koji su svake god prvaci ili vicep. ili osvajaju kup.
-Ako se pitate odakle nam pare da zadrzimo dobre mlade igrace pa da ih kasnije visestruko naplatimo odgovor je vise nego jednostavan- dati im pare od raznih Kojasevica (nemam nista kontra momka) i drugih igraca sa strane,eto para.
Naravno,organizovati omladinski pogon bez stela,o tome se najvise prica,ali to je stvar i uprave pa neka se uhvate u kostac s tim.Stvoriti kult privrzenosti klubu (ali dok se radi kao do sad ne mozes ni djeci to pricati) itd,itd.
Ako ko ima komentar ,bujrum....
To bi brate bio sistem, a sistema nema. Ja sam zbog toga vise razocaran nego zbog slabih rezultata. Samo je sistem bitan a talenata imamo. Komsije ubise s pricom ''legle su pare od kloca'', a ja da sam na njihov mjestu ja bih sam sebe ujedao iz razloga sto se tom istom dzeki sa 18 godina mogao ponuditi petogodisnji ugovor (znaci do njegove 23) i sto ga je zeljo umjesto wolfsburga mogao prodati za fine pare a ne da se raduju zbog 1 mil € Nemojte mi govoriti ovdje ne bi napredovao jer ja vjerujem da ni u ceskoj nisu imali carobni stapic ali hajde nebitno... Isto tako i mi prodajemo 6 igraca za milion...ma dajjjjjj tuga je to....treba neko ko voli ali bas voli (a ne samo da prica) klub uloziti svoje pare kao sto je slucaj sa mamicem pa ce mu se visestruko vratiti...ali kod nas nema nikoga da dodje da ufiksa sredstva vec oko kluba obilaze lesinari koji nista ne ulazu a ako otrgnu koju markicu uhar je.....
Mi nikada odustati necemo...

pepe_signori
Kontakt:

Post Postao/la pepe_signori » 15 dec 2011, 09:10

Duraković jednom nogom u Sarajevu

Naša saznanja potvrdio je i sam Duraković koji ističe da će mu biti čast obući Bordo dres....

Bivši vezista Veleža, Dženan Duraković svoju će karijeru prema svemu sudeći nastaviti u Sarajevu. Naime, Duraković je praktički jednom nogom u timu sa Koševa, saznaje naš portal.

Naime, u suštini je sve dogovoreno, a do parafiranja ugovora ostale su još sitnice.

Naša saznanja potvrdio je i sam Duraković, koji je između ostalog kazao da je dogovorena načelna saradnja.

Istina je. Stupili smo u pregovore i dogovorili smo načelnu saradnju koja bi trebala trajati dvije godine. Uslovima sam zadovoljan i bit će mi čast što ću se moći pohvaliti da sam igrao za dva najveća kluba u BiH a to su Velež i Sarajevo, kazao je za naš portal, Duraković.

Inače, Rođene je napustio nakon susreta sa Željezničarom na Grbavici, kada je došlo do određenih nesuglasica sa trenerom, Mirzom Varešanovićem.

ETO VAM DRAMA IGRACA!!! PRODAJTE GA VI KAD NASI NISU ZNALI!!!

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 15 dec 2011, 09:16

pepe_signori je napisao/la:Duraković jednom nogom u Sarajevu

Naša saznanja potvrdio je i sam Duraković koji ističe da će mu biti čast obući Bordo dres....

Bivši vezista Veleža, Dženan Duraković svoju će karijeru prema svemu sudeći nastaviti u Sarajevu. Naime, Duraković je praktički jednom nogom u timu sa Koševa, saznaje naš portal.

Naime, u suštini je sve dogovoreno, a do parafiranja ugovora ostale su još sitnice.

Naša saznanja potvrdio je i sam Duraković, koji je između ostalog kazao da je dogovorena načelna saradnja.

Istina je. Stupili smo u pregovore i dogovorili smo načelnu saradnju koja bi trebala trajati dvije godine. Uslovima sam zadovoljan i bit će mi čast što ću se moći pohvaliti da sam igrao za dva najveća kluba u BiH a to su Velež i Sarajevo, kazao je za naš portal, Duraković.

Inače, Rođene je napustio nakon susreta sa Željezničarom na Grbavici, kada je došlo do određenih nesuglasica sa trenerom, Mirzom Varešanovićem.

Dženan Duraković
Hvala Red Armyu puno i nadam se da cete ubrzo se rjesiti pojedinih ljudi iz uprave i da ce se Velez vratiti tamo gdje mu je mjesto... Ovaj rastanak mi je najtezi u zivotu, ali okrecem novi list zivota : FK SARAJEVO
Prije 30 minuta/e

Valjda ce se pokazati taj decko.

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 15 dec 2011, 09:31

Jel' ovaj Dženan Duraković nekada igrao Njemačkoj mislim u drugoj trećoj ligi? FSV Frankfurt? Kakav je bio ako je igrao tamo zna li ko? :)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

senci-071
Kontakt:

Post Postao/la senci-071 » 15 dec 2011, 10:33

aS_Roma je napisao/la:
pepe_signori je napisao/la:Duraković jednom nogom u Sarajevu

Dženan Duraković
Hvala Red Armyu puno i nadam se da cete ubrzo se rjesiti pojedinih ljudi iz uprave i da ce se Velez vratiti tamo gdje mu je mjesto... Ovaj rastanak mi je najtezi u zivotu, ali okrecem novi list zivota : FK SARAJEVO
Prije 30 minuta/e

Valjda ce se pokazati taj decko.

Pa zar se najveci klub u BiH ne raspada :lol: :lol: ;)

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 15 dec 2011, 11:31

Za mene je Durakovic totalna nepoznanica ...Velezovci de beknite koju o njemu :mrgreen: Inace klub koji je zainteresovan za Torlaka je Neftci. Kad su igrali protiv Dinama u pretkolu negdje sam procitao da taj klub drzi jedan od najbogatijih ljudi i Azerbejdzanu :mrgreen: Napokon malo dobrih vibracija

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 15 dec 2011, 12:04

HZ_ilidzaa je napisao/la:Za mene je Durakovic totalna nepoznanica ...Velezovci de beknite koju o njemu :mrgreen: Inace klub koji je zainteresovan za Torlaka je Neftci. Kad su igrali protiv Dinama u pretkolu negdje sam procitao da taj klub drzi jedan od najbogatijih ljudi i Azerbejdzanu :mrgreen: Napokon malo dobrih vibracija
po meni najbolji igrač u prošloj sezoni ustvari u onim utakmicama dok je igrao.. momak se bori za svaku loptu, bukvalno trči od svog pa do protivničkog gola.. gledao sam par domaćih utakmica, mene je zasjenio.. mozda mala zamjerka sto puno prica i nervira se, ali imati cete priliku da ga vidite..

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 15 dec 2011, 12:16

shaman7 je napisao/la:
HZ_ilidzaa je napisao/la:Za mene je Durakovic totalna nepoznanica ...Velezovci de beknite koju o njemu :mrgreen: Inace klub koji je zainteresovan za Torlaka je Neftci. Kad su igrali protiv Dinama u pretkolu negdje sam procitao da taj klub drzi jedan od najbogatijih ljudi i Azerbejdzanu :mrgreen: Napokon malo dobrih vibracija
po meni najbolji igrač u prošloj sezoni ustvari u onim utakmicama dok je igrao.. momak se bori za svaku loptu, bukvalno trči od svog pa do protivničkog gola.. gledao sam par domaćih utakmica, mene je zasjenio.. mozda mala zamjerka sto puno prica i nervira se, ali imati cete priliku da ga vidite..
Hvala :D Aco dusmane :mrgreen: vidi sta coj'k kaze , a ti rece kao nevalja. No , dok ga ne vidim svojim ocima ...

senci-071
Kontakt:

Post Postao/la senci-071 » 15 dec 2011, 12:55

POZIV HORDAMA A I MANIJACIMA SVI U BORDO FAN SHOP .
Glavni cilj vraćanje prave zimske atmosfere olimpijskom gradu Sarajevu i upotpunjavanje zimske turističke ponude.

Na Trgu Oslobođenja-Alije Izetbegovića bordo kućica. Fan Shop na Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.
Na Trgu oslobođenja u Sarajevu će od 15. decembra 2011. do 15. januara 2012. biti održan prvi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market. Radovi na konstrukciji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa su završeni. Građani mogu uživati u prekrasnoj prazničnoj dekoraciji za koju su se pobrinuli radnici KJKP Park u saradnji sa članovima tima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market bit će svečano otvoren u četvrtak, 15. decembra, u 17 sati te vas srdačno pozivamo da svojim prisustvom uveličate otvaranje ove sajamske manifestacije, čiji je glavni cilj vraćanje prave zimske atmosfere olimpijskom gradu Sarajevu i upotpunjavanje zimske turističke ponude. Jelku će na dan otvaranja svečano upaliti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i direktor USAID-ove misije u BiH Allan

Svoju kućicu na marketu imati će i Fan Shop FK Sarajevo. Ovim putem pozivamo sve navijače i prijatelje bordo tima da nas posjete u narednih mjesec dana. U našoj bordo kućici možete naći sav asortiman našeg Fan Shopa. U prodaji su i razglednice. Sav prihod od prodatih razglednica će biti namijenjen navijačima FK Sarajevo koji su osuđeni nepravedno zbog dešavanja u Širokom Brijegu, čiji postupak još nije okončan. Cijena razglednica je proizvoljna. Svaki kupac može da plati koliko hoće.

Majice ´´ Sarajevo on toru 2011´´ umjesto 15 KM će koštati 10 KM na marketu.

Vidimo se od 15.12.2011 na rgu Oslobođenja-Alije Izetbegovića

DVA SVJETSKA BRENDA SE UDRUZILA .

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 15 dec 2011, 13:21

HZ_ilidzaa je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:
Hvala :D Aco dusmane :mrgreen: vidi sta coj'k kaze , a ti rece kao nevalja. No , dok ga ne vidim svojim ocima ...
sigurno mu je u Veležu bilo lakše igrati i opušteniji je bio jer su ga gledali njegovi prijatelji, a gore ce imati strah od tog kako da se nametne, pa ko zna mozda i ne bude sav svoj, ali garantujem za njega da ce biti koliko toliko dobro pojačanje..

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 dec 2011, 14:39

Danas trebalo da bude rociste u sb za knezovica i odgodjeno za april.navodno nije mu poslana pozivnica na mjesto trenutnog boravka.da nije zalosno bilo bi smjesno.nema ovdje drzave za 100god.RIP VEDRAN PULJIC

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 15 dec 2011, 16:14

ma polahko ovo su im zadnji trzaji...sada kad Hrvatska zeli u EU i kad je tako blizu nece dopustiti da zbog jednog ubice ima problema ..jednostavno Hrvati ako hoce u EU ne smiju kriti ubice i davati im utociste i to svako zna a zna i EU ..ubrzo ce se ubica ovamo transportovati... ;) ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

senci-071
Kontakt:

Post Postao/la senci-071 » 17 dec 2011, 12:05

Ustupajuci svoj prostor i Coca-Cola se ukljucila u odbranu Hordasima kojim se sudi u Sirokom.

Bordo Fan Shop kućica na Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.
U našoj bordo kućici možete naći sve proizvode Fan Shopa. Majice "Sarajevo on tour 2011" umjesto 15 KM koštat će 10 KM na marketu, a u planu je i nekoliko ekskluzivnih novih proizvoda poput zimskih i novogodišnjih kapa, koje bi se do kraja godine trebale pojaviti u bordo kućici“, piše zvanični sajt FK Sarajevo, fcsarajevo.ba.

U prodaji će biti i razglednice, a sav prihod od prodatih razglednica namijenjen je fondu za pravnu odbranu navijača FK Sarajevo, kojima se sudi za nesretna dešavanja u Širokom Brijegu

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 17 dec 2011, 13:25

Ima pravo dobrih stvari za kupiti, od dukserica do majica, cijene su jako kvalitetne !
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 17 dec 2011, 13:37

Znali neko kad ce vise doci dresovi u fan shop :?:
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

-A-
Kontakt:

Post Postao/la -A- » 17 dec 2011, 14:10

tarikhordas je napisao/la:Znali neko kad ce vise doci dresovi u fan shop :?:
Pa slijedecu polusezonu cemo biti u novim kreacijam dresova. Tako da je vjerovatno upitno da l' da se dostave ovi dresovi kojim smo odigrali kraj polusezone,il' da se priceka da se definitivno odluci oko nove kreacije pa da onda mozemo kupiti identicke dresove onima u kojima ce igrati nasi igraci u nastavku sezone.

Jer pitanje je ko bi uopste i kupio ove trenutne dresove a svi znamo da ce dizain novih biti drugaciji ;)

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 17 dec 2011, 16:48

Ja kad sam bio ona djevojka je rekla da ce uskoro doci (ovi dresovi s dugim rukavima) i da ce najvjerovatnije biti oko 80KM e sad to je bilo prije 2 sedmice
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 17 dec 2011, 19:56

E ovako.Evo vam link za dokumentarac talijanke Claudije Tosi (dobar film vrijedi pogledati)o Mostarskoj fudbalskoj stvarnosti.Glavni protagonisti filma su Dzenan Durakovic i stari mu Menso.film dosta govori o karijeri Dzane pa eto ko nije bas toliko upoznat sa Dzenanom da ga malo i upozna ;)
Em sto vam dajemo fudbalera,gratis dobijate i glumca(glumio Romea u predstavi Romeo i Julia,a evo ga i na ovome filmu :D )
P.S.zao mi je Dzane sto je otiso iz Veleza,ali dok se kod nas ne srede stvari neka ga u FK sarajevo,vjerujem da ste dobili dobrog mladog igraca. ;)

link za film MOSTAR UNITED
http://www.idfa.nl/nl/tags/project.aspx ... cd15740d41" onclick="window.open(this.href);return false;

Veliko hvala za rah.Nesu Orucevica koji je jedan od najzasluznijih za ovaj film,a koji nije docekao njegovu premijeru :cry:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amidzaa, amypitar, Bing [Bot], boki86, Dadox, Hajdeee, hajroooooo, HariTz, Jadnimi, James1987, jurisicduska, Lik, Nantess, NazorUso, Proximic, sarajevo19461987, Sinfoc1986, USB i 161 gost.