Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

SoloJuve26
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la SoloJuve26 » 14 dec 2011, 23:42

Saurman je napisao/la:
SoloJuve26 je napisao/la:Sve je propalo nakon Farsopolia!!!!!!!!!,, eto vam ciste i jake lige ;)
Naravno da je propalo , dok su se utakmice namještale širom Italije svi su pričali o snazi Serije A.
FIGC je konačno uradio ono što je trebao davno , statiti u kraj raznim spletkarošima u vodećim italijanskim timovima.
ocekivo sam da ces se ti prvi javiti al posto nemas nista pametno reci onda mi se ne ulazi u pricu ;)
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 15 dec 2011, 00:24

ko pobjedi na kraju-interovci ili juventusovci? :D

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 dec 2011, 08:18

''Sad će da padne malo objašnjavanja a Boga mi i malo batina'' :mrgreen: :lol: :lol:

Neka ba momci malo calm down..
Kao što reče @BigBen uvijek će se smjenjivati prvaci Serie A, ove godine najviše šanse imaju Milan i Juve... Inter možda opet nekad...
Teško se otresti luzerskog mentaliteta koji nosiš, sigurno je da ni oni nisu bili čisti u svemu ali et valjda će doći vrijeme da neko odgovara u za to, Italija je zemlja koja je samo malo manje korumpiranija od naših balkanskih.
Juve je veliki tim koji je kroz svoju historiju imao nesreću da izgubi više finala Lige ili Kupa šampiona nego što je pobijedio, finale je relativna stvar i uvijek su šanse fifti-fifti, Juve je imao nesreću da veći dio izgubi ali nema veze... ima dana za megdana...

FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 dec 2011, 08:36

JuveSissoko je napisao/la: Juve ako osvoji ligu to opet ne mjenja cinjenicu da je Serie A grohnula, jer kako rekoh standard koji je imala do sad niko nije postigao, sjetices se da je jedne godine cak 7 ekipa jurisalo na scudetto, jedna Parma je imala Crespa i slicne, da ne govorim o najvecim timovima, a sta danas imas? ni Milan nema zvijezde kako treba a kamoli Parma, evo ti za laku noc nesto
kaj znači grohnula?

PS nikada se 7 timova nije borilo za naslov ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 dec 2011, 10:13

adointer je napisao/la:kad je to Juve branio cast Italije u europi?jednom 9otih godina?
Liga prvaka pobjednik - '84 i '96 godine
Liga prvaka finalist - '73, '83, '97, '98, 2003 godine

Kup Uefa pobjednik - '77, '90, '93 godine
Kup Uefa finalist - '65, '71, '95 godine

Kup pobjednika kupova '84 godine

Evropski superkup '85, '96 pobjednik

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 15 dec 2011, 12:36

Koliko je italijanski fudbal prije bio dominantan govori i podatak da su Italijani imali makar jedan klub u finalu Lige šampiona (Europskog kkupa) u razdoblju od 1992. do 1998.

Dakle 7 godina u nizu, redom Sampdoria, Milan, Milan, Milan, Juventus, Juventus, Juventus.

Ali i pored 7 finala, nažalost osvojena su samo dva trofeja i to Milan '94. i Juventus '96.

Sumnjam da će ovo ikad više poći za rukom bilo kojoj drugoj fudbalskoj naciji.

Treba reći da su italijanski klubovi u pretpošlom desetljeću osvojili 7 Kup Uefa (Inter 3, Juventus i Parma 2).
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 dec 2011, 12:58

anton 1983 je napisao/la: kaj znači grohnula?

Stvarno :?:

http://en.wikipedia.org/wiki/1984%E2%80%9385_Serie_A" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.wikipedia.org/wiki/1986%E2%80%9387_Serie_A" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.wikipedia.org/wiki/1989%E2%80%9390_Serie_A" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovo su tri najupecatljivije sezone gde su sedam sestara + Verona/Torino bili u vrhu do nekoliko kola pre kraja (ili samog kraja), kada je zaostatak 1.- 7. na tablici bio ispod 5 bodova.
Da ne govorim koliko je bilo sezona kad su na pocetku prvenstva davane gotovo jednake sanse 7-8 klubova za scudetto, i jednake sanse 7-8 klubova da ispadnu. A liga je imala 16, pa onda 18 klubova.

Serie A iz 80ih i 90ih je nesto najjace sto je 1 liga mogla da bude - epitom moci i konkurencije. Nogometna NBA. To jos niko nije izjednacio. Pomiri se sa tim.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 dec 2011, 13:05

...niti će izjednačiti... postoje samo blijedi pokušaji kopija ;)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 15 dec 2011, 13:15

MaGiCa je napisao/la:

Serie A iz 80ih i 90ih je nesto najjace sto je 1 liga mogla da bude - epitom moci i konkurencije. Nogometna NBA. To jos niko nije izjednacio. Pomiri se sa tim.
:!: :!: :!:

Ziveo sam u to vreme za onu emisiju na RTS 2 koja je pocinjala nedeljom u 19 casova ;) Lepo si napisao ,fudbalska NBA.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 dec 2011, 13:34

MaGiCa je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la: kaj znači grohnula?

Stvarno :?:

http://en.wikipedia.org/wiki/1984%E2%80%9385_Serie_A" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.wikipedia.org/wiki/1986%E2%80%9387_Serie_A" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.wikipedia.org/wiki/1989%E2%80%9390_Serie_A" onclick="window.open(this.href);return false;
Pardon, nisam išao u tu prahistorijsku povijest. Ja sam brio da se misli na period koji se odnosi na kraj stoljeća i početak novog.

Moj bad ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 dec 2011, 13:44

Spadaju li '74, '75, '76 u prahistoriju???

I šta je to ''prahistorijska povijest''?

Čuj prahistorijska povijest hahahahahahahaha
smajlikojisevješaonajbližugrabušu

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 15 dec 2011, 13:45

Nije to bas praistorija :) to je relativno skorije vreme,20-tak godina :) Ja to vreme pamtim kao da je juce bilo a nisam fosil,a mislim da sam isto godiste kao Magica ili godinu stariji :) A i ko se ne bi secao "holandskog" Milana i "nemackog" Intera .
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 dec 2011, 13:56

A dobro tak sam se izrazil, kaj ste se odmah uzjebali. Moja greška je kaj sam ja mislio da serete o drugom razdoblju kako sam i napiso. Rekoh moha greška, ispričo se. nemorate sad od buve radit slona...Sad mi baš tu ima nas koji su u 80-ima žustro pratili nogomet, moš mislit... :roll:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 dec 2011, 14:38

anton 1983 je napisao/la:A dobro tak sam se izrazil, kaj ste se odmah uzjebali. Moja greška je kaj sam ja mislio da serete o drugom razdoblju kako sam i napiso. Rekoh moha greška, ispričo se. nemorate sad od buve radit slona...Sad mi baš tu ima nas koji su u 80-ima žustro pratili nogomet, moš mislit... :roll:
Uzmi sezonu 1999-00. (mnogi kazu i najjaca sezona glede konkurentnosti) - pa vidi koliko je tu kvaliteta bilo nagomilano u Serie A.

Juventus: Van der Sar, Zidane, Davids, ADP, Inzaghi :mrgreen: , Zambrotta...
Milan: Shevchenko, Weah, Bierhoff, Boban, Leonardo, Maldini...
Inter: Vieri, Ronaldo, Zanetti, Peruzzi, Zamorano, Seedorf (cini mi se), Pirlo, Recoba...
Roma: Totti, Cafu, Montella, Aldair, Tommasi, Delvecchio...
Lazio: Nesta, Nedved, Salas, Stankovic, Mihajlovic, Couto, Veron...
Parma: Ortega, Crespo, Thuram, Buffon, Cannavaro...
Fiorentina: Batistuta, Rui Costa, Toldo, Chiesa, Mijatovic...

To su samo neki od igraca koji mi padaju na pamet, koji su bili u prime-u (ili oko njega), a i ti i ja smo ih gledali.
7 gotovo ravnopravnih kandidata za titulu. ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 dec 2011, 15:02

E to je već razdoblje o kojem morem pričati. I da tu se slažem sa tobom, kvalitete je bilo PK, ali da se 7 timova borilo za titulu nije. fiorentina nigdar nije bila pravi borac za scudetto, makar su imali jako dobru ekipu, Parma je bila nekada malo blizu ali su pretrul klub. Kada su lazio i roma bili In onda neko od trojca Juve milan ili Inter nije mogao doći do naslova zbog svoje "nekvalitet". Da se razmomo bilo je u jednom trenutku 7 jako jakih klubova u to vrijeme, ali nigdar tih 7 nije moglo doći do scudetta...

To je isto tako kao nekada famozna četvroka u EPL, jer su bili među prva 4 navek, a Pool i Arsenal nisu mogli niti prismrditi naslovu već su chelsea i MUTD imali primat...Koda sad neko veli da 6 klubova more uzet prvenstvo u EPL. Nemre, makar ih ima 6 izrazito kvalitetnih...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 dec 2011, 15:34

U sezonu 99-00 su 7 klubova usli sa gotovo jednakom kvalitetom.
Fiorentina je bila top3 sezonu pre, nikog vaznog nisu prodali, a doveli su Mijatovica i Chiesu. Trapattoni trener.
Lazio je izgubio titulu od Milana tragicno, osvojio KPK, otisao im Vieri, a doveli su Verona i Simeone-a. Sven Goran Eriksson na klupi.
Roma je zadrzala sastav, dodala Montellu, a tu je dosao Capello. Roma je bila peta u prethodnoj sezoni.
Milan je doveo Shevchenka u sampionski tim. Zaccheroni na klupi.
Inter je nakon 8.mesta u prethodnoj sezoni doveo Vierija, Seedorfa i Peruzzija. Dosao je i Lippi. Druga je stvar sto je Ronaldo tesko nastradao u toj sezoni.
Juventus je doveo VdSara, Kovacevica, Zambottu, a Ancelotti je imao ovoga puta punu sezonu. Juventus je usao u prvenstvo kao 6. klub iz prethodne sezone.
Parma je zadrzala tim koji je uzeo Kup Uefa, Kup Italije i bio 4. u sezoni pre ove. Otisao je Veron, dosao Ortega. Na klupi bio Malesani.

Dakle, ne mozes reci koji je jaci od kog tima bio. I nije bilo toga da 1 ili 2 kluba uzimaju ostalima igrace, kao sto to rade Man Utd ili Chelsea.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 dec 2011, 15:41

MaGiCa je napisao/la:
Dakle, ne mozes reci koji je jaci od kog tima bio. I nije bilo toga da 1 ili 2 kluba uzimaju ostalima igrace, kao sto to rade Man Utd ili Chelsea.
Mogu, jer nije teško ovdje biti realan. To su bili moji zlatni dani kada sam raskao CM i onda sam točno znao koliko je ko jači od koga...ne ljudima mazati oči...promocija i reklama je druga stvar ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 dec 2011, 15:46

Pa ajde onda objasni ko je tu bio kvalitetom jaci od koga i za koliko :?:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 dec 2011, 15:56

Lazio je bio najjači tad ;)

Ali nisu neke rezultate u Evropi pravili tad (konkretno LP) ;) Juve stizao do finala i onda kad su bili najači(talijanski klubovi) suša u LP ,do onog talijanskog finala 2003 ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 dec 2011, 16:38

MaGiCa je napisao/la:Pa ajde onda objasni ko je tu bio kvalitetom jaci od koga i za koliko :?:
U jednoj jedinoj sezoni ili opčenito u to neko vrijeme od 2-4 godine? Ključno je kaj objašnjavam da mi se poslije nebi uzjebo ;)

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.