LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha

adnan24
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la adnan24 » 15 dec 2011, 23:33

1.Slazem se...s tim da je razlika velika izmedju ekipe koja je dvostruki aktuelni sampion i ekipe koja je sezonu zavrsila ispadanjem u play offu i to sa 4-0...a na kraju krajeva promjene su se desile,i jos se desavaju...
2.Istina,ali na tome se valjda radi ovih dana...
3.Ne mora znaciti...ja opet ponavljam:Lakersi su za Paula davali Odoma i Gasola sto zanci da ipak vjeruju u zdravog Bynuma
4.Slazem se...ali on je i prosle sezone bio kriminalan a ipak su neke druge stvari presudile...bilo bi odlicno ako bi nam on bio najvec problem
5.Ovo je kljucni problem i ako bi ostali na Fisheru onda nece valjati ali red bi bio da se tu pojacamo....ne vidim drugu opciju.
6.Bice Gasol na nivou,u to sam siguran.
7.Ma radi se,i dobro je sto u javnost ne izlazi mnogo informacija...daj Boze da ni slucaj Paul nije zavrsio u medijima,Odom bi i dalje bio stanovnik L.A.-ja

I ne vidim zasto je neophodno pojacati se za tih 10 dana do pocetka sezone...u NBA ligi kvalitet uvijek ispliva na kraju u play offu...glupo bi bilo zuriti sa nekim trejdom samo zato sto ubrzo pocinje sezona.

Eto nadam se da sam pomogao :D

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 16 dec 2011, 01:25

1. Ova ekipa je dozivila debakl protiv Dallasa i bas zato ocekujem reakciju igraca.
2. Slazem se, oslabljeni smo.
3. Nemora ni odigrati cijelu sezonu bice sasvim dovoljno da odigra nekih 50 utakmica i PO, na kraju krajeva nasi valjda znaju bolje od nas i u kakvom je stanju Bynum zaista.
4. Gore od prosle sezone tesko da moze odigrati, svakome se desi losa sezona pa tako i njemu, meni se posebno svidilo kad sam citao da je dan-dva poslije ispadanja sam otisao da trenira sut.
5. Jos je ostalo 10 dana do pocetka prvenstva a svi znamo sta se cesto desava u zadnjim danima.
6. Ako cemo realno Gasol je odigrao sjajnu sezonu i zakazao u PO ali zakazala je citava ekipa ne samo on.
7. Koliko ja znam niko od nas nedjeli radno mjesto sa Kupchakom :D prema ni ja ni ti blage veze nemamo sta se zaista desava u njegovom biro-u.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 dec 2011, 01:26

Danas sam s navijacem Dallasa s kojima sam gledao/gledam utakmice, dosao do zakljucka sta ce LAL uraditi po pitanju trejdova :lol: :lol: :lol: :lol: ..Vidjet cemo, da li cemo da budemo upravu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 dec 2011, 02:44

neno#4 je napisao/la:Danas sam s navijacem Dallasa s kojima sam gledao/gledam utakmice, dosao do zakljucka sta ce LAL uraditi po pitanju trejdova :lol: :lol: :lol: :lol: ..Vidjet cemo, da li cemo da budemo upravu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Haj mi bar u privatnoj poruci posalji do kog si zakljucka dosao. ;) ;)
Inace Brown izjavio da je trenutno Fisher njegov prvi play, dok ce MWP od sada biti vodja klupe, a Barnes pocinjati utakmice. Takodjer Bryant izjavio da su Clippersi atraktivniji ali ne i bolji od Lakersa i da se Lakersi podcjenjuju i da je misljenja da se rijetko ko moze pohvaliti triom kao sto su on, Bynum i Gasol.
Podhitno je potreban PG, sama pomisao da Fisher mora ici na Rose-a :roll: :roll:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 16 dec 2011, 03:01

Pa nek im je reko nije nista slagao, ja se samo pitam kako su psihicki slomljen Gasol, raspadnuti Bynum i ostarjeli Kobe uspjeli doci tri puta zaredom do finala i cak dva puta ga osvojiti
puno se pretjeruje u ovih zadnjih par dana, malo manje citajte forume i misljenja "strucnih" navijaca, odnosno internet GM-a

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 16 dec 2011, 03:24

Balon je napisao/la:Pa nek im je reko nije nista slagao, ja se samo pitam kako su psihicki slomljen Gasol, raspadnuti Bynum i ostarjeli Kobe uspjeli doci tri puta zaredom do finala i cak dva puta ga osvojiti
puno se pretjeruje u ovih zadnjih par dana, malo manje citajte forume i misljenja "strucnih" navijaca, odnosno internet GM-a
Baynum nije NISTA osvojio za lakerse , 2009 je igrao doduse znacajniju ulogu ali je bio samo na papiru starter , to je bio Odom 2008 i 2011 je bio vise povrjedjen nego zdrav. Za njega je najvaznije da bude zdrav makar jednu kompletnu sezonu zajedno sa PO. (vaznije uloge od njega su imali Ariza u prvoj , a Ron u drugoj tituli pored prve trojce igraca Kobe-Gasol-Odom i Fisher kao moralni lider)
Bryant je isto pod znakom pitanja , ta experimentalna operacija koljena u Njemackoj je nesta sto nema garanta.
Gasol cinjenica nije isti igrac kao 2009-2010.
MWP je postao klasicna budala i totalno je van forme , nije nista radio na sebi cak ni fizicki :roll:
Fisher nikad nije bio brz , a sad zbog godina i nemoze.

Za mene je svaka sezona neuspjeh dok jos imamo Kobe-a a da ne osvojimo titulu , ali stvarno nevidim kako i ako pod predpostavkom da Baynum i By'+ryant budu zdravi , Gasol se mentalno oparavi i MWP smrsa 7-8 KG i u dje u formu i poptisemo nekog solidnog playa , opet nevidim kako mozemo pobjediti Miami u finalu :roll:

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 16 dec 2011, 04:12

Kobe Bryant je napisao/la:
Balon je napisao/la:Pa nek im je reko nije nista slagao, ja se samo pitam kako su psihicki slomljen Gasol, raspadnuti Bynum i ostarjeli Kobe uspjeli doci tri puta zaredom do finala i cak dva puta ga osvojiti
Baynum nije NISTA osvojio za lakerse , 2009 je igrao doduse znacajniju ulogu ali je bio samo na papiru starter , to je bio Odom 2008 i 2011 je bio vise povrjedjen nego zdrav. Za njega je najvaznije da bude zdrav makar jednu kompletnu sezonu zajedno sa PO. (vaznije uloge od njega su imali Ariza u prvoj , a Ron u drugoj tituli pored prve trojce igraca Kobe-Gasol-Odom i Fisher kao moralni lider)
Bryant je isto pod znakom pitanja , ta experimentalna operacija koljena u Njemackoj je nesta sto nema garanta.
Gasol cinjenica nije isti igrac kao 2009-2010.
MWP je postao klasicna budala i totalno je van forme , nije nista radio na sebi cak ni fizicki :roll:
Fisher nikad nije bio brz , a sad zbog godina i nemoze.

Za mene je svaka sezona neuspjeh dok jos imamo Kobe-a a da ne osvojimo titulu , ali stvarno nevidim kako i ako pod predpostavkom da Baynum i By'+ryant budu zdravi , Gasol se mentalno oparavi i MWP smrsa 7-8 KG i u dje u formu i poptisemo nekog solidnog playa , opet nevidim kako mozemo pobjediti Miami u finalu :roll:

CAREER SEASON AVERAGES

Year G MPG FG% RPG BPG PPG
07-08 35 28.8 0.636 10.2 2.1 13.1
08-09 50 28.9 0.560 8.0 1.8 14.3
09-10 65 30.4 0.570 8.3 1.4 15.0

CAREER PLAYOFF AVERAGES

Year G MPG FG% RPG BPG PPG
08-09 23 17.4 0.457 3.7 0.9 6.3
09-10 23 24.4 0.537 4.3 0.3 8.6

netreba tu puno pricati evo ti gole statistike
ako izuzmeo PO 2008 Bynum (a i 2008 je zatvarao reket u regularnoj sezoni) je itekako bio bitan dio sampionskog tima, istina je da je Odom igrao vecu ulogu od njega tada ali reci za Bynuma da on nema nista sa titulom je previse...kad Bynum stane pod kos prolaza nema

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 dec 2011, 20:30

Evo sad citam i na lakersnation.com da je Stuckey eventualno jedna od opcija za tu PG poziciju...izgleda onda da i nije tako strasan njegov ugovor :?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 16 dec 2011, 20:39

adnan24 je napisao/la:Evo sad citam i na lakersnation.com da je Stuckey eventualno jedna od opcija za tu PG poziciju...izgleda onda da i nije tako strasan njegov ugovor :?
Mozete ga dobiti u sign and tradeu koristeci trade exception koji ste dobili za odoma. Tako i dalje moze dobiti ogromne novce.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 17 dec 2011, 01:44

Ovo djeluje vrlo lose, ali ja sve vjerujem da ce Mitch izvuci kakvog "keca" iz rukava.....i dovesti Mirzu Teletovica :D:D:D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 dec 2011, 02:42

Sada se pojavila informacija u medijima da Lakersi zele tredjdovati Gasola i Minnesotu za mladje igrace oko kojih se moze graditi ekipa. Eh tek sada smo u velikim go.... jer ukoliko ne dodje do tog trejda mi smo nahebali jer ce Gasol onda psihicki biti totalno srozan.

@ adnan24

gdje si to nasao za Stuckey-a ja sam pretrazio cijeli forum i nigdje nisam uspio naci tu informaciju, no bio bi odlicno pojacanje.

Naravno kao slag na tortu dolazi RAZVOD Bryanta, tako da ovu sezonu komotno mozemo otpisati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 dec 2011, 11:35

amerosm je napisao/la:gdje si to nasao za Stuckey-a ja sam pretrazio cijeli forum i nigdje nisam uspio naci tu informaciju, no bio bi odlicno pojacanje.

A cini mi se na clublakers.com...uglavnom neki navijac je pisao da bi se Stuckey mogao dovesti ako bi pristao na minimalno smanjenje plate...a kontam da mu je bolje i to nego igrati za par eura vise ali za Pistonse.
amerosm je napisao/la:Naravno kao slag na tortu dolazi RAZVOD Bryanta, tako da ovu sezonu komotno mozemo otpisati.

BREAKING NEWS: So.urces say David Stern has vetoed the divorce for "basketball reasons". :lol:

Salu na stranu,jos jedna stvar koja nikako ne ide u prilog ali valjda ce se sve brzo zavrsiti...iako kad se sjetim one frke oko tzv. slilovanja Kobe je tad igrao najbolju kosarku karijere.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 dec 2011, 12:35

Nema sta. LA postaje grad Clippersa.
Ocekujem da se Jack Nicholson i ekipa prebace na tekme Clippersa ove sezone. :lol:
Long live bandwagoning! :mrgreen:

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 18 dec 2011, 03:09

Troy Murphy potpisao na 1 god.
http://www.lakersnation.com/lakers-sign ... 011/12/17/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 18 dec 2011, 09:15

Balon je napisao/la:Troy Murphy potpisao na 1 god.
http://www.lakersnation.com/lakers-sign ... 011/12/17/" onclick="window.open(this.href);return false;
Fakat potpisali smo 2 igraca koji 2 godine nisu igrali ozbiljnu kosarku : Kapono i Murphy :roll:

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 18 dec 2011, 09:25

Kobe Bryant je napisao/la:
Balon je napisao/la:Troy Murphy potpisao na 1 god.
Fakat potpisali smo 2 igraca koji 2 godine nisu igrali ozbiljnu kosarku : Kapono i Murphy :roll:
dio masterplana :D
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 18 dec 2011, 10:09

Pjevam,a dusa mi placeeeeeeeeeeeee
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 dec 2011, 11:57

Murphy je trenutno najbolje sto se moglo uraditi...covjek je prije 2 sezone imao 15 poena i 10 skokova u prosjeku.Prosle je igrao veoma malo ali tako ce biti i ove,nije on doveden da igra 20 minuta po mecu.
Sto se tice centarskih pozicija situacija nije uopste losa...Gasol/McRoberts/Bynum/Murphy i vjerovatno ce tu doci jos jedan centar za nekih 5 minuta po utakmici...

Ono sto mene brine je i dalje ta pozicija plejmejkera...Stuckey je potpisao za Detroit,ostaje jos samo Davies koji ima problema sa povredama :?

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 18 dec 2011, 12:26

Analiza zasad poslovanja LA Lakers-a u prelaznom roku :

Otisli :Odom i Brown , po ucinkovitosti prosle godine 3 i 5 igrac u rosteru. (Brown bio produktivniji od Artest-a)

statistika 2010/2011 :

Odom : 35.2 min - 14,4 p - 8,7 s - 3,0 a
Brown: 19,1 min - 8,7 p - 1,9 s - 1,2 a

Dosli :
Jason Kapono : 24 utakmice - 4,7 min - 0,7 p - 0,5 s - 0,2 a - % za 3p 12,5 , a za 2p 25 % :roll:
(da se razumijemo ni u sezoni prije nije bio nista bolji :roll: , fakat su neozbiljni)

Troy Murphy : zadnje 2 sezone odigrao 17 + 18 utakmica od 82 + 82 :roll:
statistika ocajna : 16 odnosno 10 min - 3,6 - 2,6 p - 4,2-3,2 s - 0,9-0,4 a - % suta za 2p 34 - 42 :roll:

Gerald Green : mrsko mi traziti statistiku po ruskim i kineskim klubovima , ovako igrao 2008 zadnji put u NBA za Dallas i to neprimjetno , onda u Rusiji za Lokomitivu pa 2010 Samaru pa onda za neki kineski klub Foshan :roll:

Josh McRoberts : jedino solidno pojacanje 4 sezone u NBA - Indiana , 3 vrlo neprimjetne slabe statistike slebe minute , prosla sezona solidna ali s obzirom da je vecinom bio starter i to nista posebno:
72 ut. - 22,2 min - 7,4 p - 5,3 s - 2,1 a , sut preko 50 % za 2p za 3p 38 %

Proslogodnisnji rooky igraci : Caracter izgubljen za sezonu zbog povrede, Ebanks kazu da je puno napredovao i da ce dobiti priliku sigurno ove god od je krilo.

Ako znamo da je Fisher realno zbog sezona i godina totalno pao , a da Meta World Peace je nikad gori , udebljao se 10 kg i totalno van forme i da se zajebaje po internetu i pravi budalu od sebe , da je Walton bio pomocni trener na nekom fakultetu da nije ni u kakvoj formi , a nije ni igrao kod Phill-a zadnje 2 god onda sta reci :roll:

Blake ima 32 god , prosle godine je bio 0 faktor , mozda mu triangl nije odgovarao mada sumnjam da profesionalni igrac moze tako da bude slab na bilo koju taktiku , Barnes ce nam biti starno krilo prosle god za nas je bio vrlo slab , da hoce ponoiti onu sezenu u Pjhoenixu ili bar u Orlandu mada tesko i on ima 32 god :roll:

Ova dvojica rooky-a sto su potpisali nisu losi kazu jedan bek drugi play , ali ako ce mo se uzdat u rooky-ije druge runde onakog loseg drafta lose nam se pise :roll:

Znaci spali smo na Baynum-a sa staklenim nogama koji ruku na srce izgleda najspremnije od svih , ali uvjek moras strahovat za povredu
Onda nezadovoljni Gasol koji isto ulazi u 32 godinu i preplacen je realno .
Povrh svega i Kobe je sad nezadovoljan upravom , onda ta experimentalna operacija koljena u Njemackoj pitanje je dokad ce to da drzi , a jos nije sanirana 100% povreda skocnog zloba i prsta pucacke ruke , a kao slag na tortu je razvod sa njegovom zenom , a znamo da je Kobe jako vezan za svoju djecu i to ce mu sigurno tesko pasti :roll:

Helem suma sumarum ova sezona nemamo sanse da dobijemo Oklahomu ili Dallas na zapadu , odnosno Miami u finalu i samim tim neuspeh je zagarantovan.

Ja bi trade-o Gasola u Minesotu za Lowa i Bareu i jos neke filler igrace da se kompletira trade jer svakako su se pradli kad smo izgubili Brown-a i Odoma za djabe a imamo nepoboljnje ugovore sa tash igracima tipa Walton ili MWP , cak i Gasol i Kobe su prteplaceni , ali Kobe je zasluzio makar je igrac decenije u NBA i jedan od 10 najboljih igraca svih vremena pa ima pravo i da bude preplacen , kad se samo uzme koliko je para uzeo Garnett , Lewis, JJ ili Arenas.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 18 dec 2011, 15:49

ma ja se ne zivciram uopste

"trener" ne bi osvojio titulu ni da mu igraju paul-bryant-durant-gasol-howard :? :roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []