http://uppt.hr/crojoomla/index.php?opti ... &Itemid=60
Sasvim pogresno. U prvom postu sam napisao da ljudski organizam nije bure u koje mozes gurati sve i svasta i ocekivati da prodjes bez posljedica. Organizam itekako ispasta, samo sto je neko vise a neko manje genteski otporan. Zbog toga se desi da neko ne mari za ishranu (jede sve i svasta, pusi dvi kutije dnevno), a citav zivot provede savrseno zdrav. Al' ovi sa slabijim genima drasticno ubrzaju svoje simptome koji su im genetski propisani. Zbog toga imamo masu mladih koji imaju problema sa metabolizmom i organima za varenje. Svi su oni kao primjer uzimali genetski savrsene primjere kada su opravdavali svoj nacin zivota (ja npr

), samo nazalost nisu bili taj kalibar

. Zbog toga su u ranoj mladosti pokupili hronicna oboljenja, a nisu morali,.. Najgluplja od svih izjava je ona, 'sta se imam cuvati, ne mislim ziviti 100 godina'. Jeste tako je, dosta je 70. Al' kakvih 70? 70 provedenih u zdravom tijelu ili 30 u zdravom, a 40 pod stalnom upotrebom lijekova!? To nije isto.
Al' ovo nema veze sa tobom, ponjelo me

,.. Prouci ovo kombinovanje hrane, sve je perfektno i jednostavno objasnjeno. Meso i slatkisi ne mogu zajedno, kao ni benzin i vino. Ne mogu meso i sir, meso i krompir, meso i voce,.. itd, itd,.. Sve je fino objasnjeno.
Tesko se ovog pridzavati, al' je dobro kad bi se moglo makar donekle,.. Ja se trudim koliko mogu

.
http://www.amoic.hr/INZULIN-HORMON-GLAD ... I/464.aspx
Ovisnost o ugljikohidratima je gora od ovisnosti o marihuani. To vam odgovorno tvrdim

. Preko mojih ruku je preslo par hiljada dzointa, pa sam vutru bez vecih problema skoro odbacio (mogu da nikada ne zapalim),.. Isto je sa duhanom. Al' je mnogo tesko smanjiti unos ugljikohidrata. Mozak se hrani ughljikohidratima, konstantno trazi dozu na koju je naviknut. Pozeljno je, ali se tesko tome oduprijeti. Ipak se postepenim trudom dolazi do rezultata, nakon kojih se covjek osjeca mnogo bolje fizicki i psihicki.
Inace, mi smo narod koji pretjeruje sa hljebom. Valjda navika iz sirotinjskih dana

.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.