Ishrana

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

raul-zakon
Kontakt:

Re: Ishrana

Post Postao/la raul-zakon » 16 dec 2011, 21:19

Soni je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la:E ovako, imam jedan, ajmo reći problem, pa mi se učinilo da je ova tema najpogodnija za to. Dakle, uvijek sam bio pomalo lijena osoba(volim sport al' samo na TV-u), dakle neke vježbe,teretana i to nikad nisu bili pretjerano važna komponenta u mom životu, ali sam uvijek bio najmršaviji u raji...Jedno pola godine unazad počeo sam nenormalno da se debljam, a jedem isto kao i ranije, ni puno ni malo, krećem se isto kao i prije, opet ni puno ni malo. E sad bi htio nekako da nastavim izbjegavat teretanu vježbanje i to, a da skinem ovih 5-6 kilica... :D Od vas tražim da, ako imate kakvu dijetu laganu za održavati, znači ništa komplikovano, da mi javite. Hvala :D !
Jedi kolicinski manje, u obrocima vise. Probaj da podjelis ishranu na vise obroka, probaj da ako puno jedes u gradu i junk food, da ako bas ne mozes da odustanes smanjes na 1 sedmicno.
Gazirane i obojene sokove pij sto manje, setaj kad mozes, alkohol smanji.
A uostalom, dizi malo dupe, ne moras se bavit sportom, al sta fali malo potrcat, zaplivat i sl.
Nisam ja nikakav strucnjak, al ovo ce ti svi reci
A dobro jarane nisam ja nikakav "couch potato", kontaš? Dižem ja dupe, al' ne idem po teretanama, ne trčim ujtro i to...normalan skroz... :D Gazirani sokovi su mi velika slabost, to ću probat izbjegavati ubuduće, jer sada bez min. 4-5 čaša kole ne mogu zamisliti dan...a ovo za količinski manje hrane, raspoređeno u više obroka, toga se isto tako ne pridržavam, jer imam vrlo malo vremena, često pregladnim, i onda kad se najedem, opet ne jedem po 6-7 sati, a nekad i više...Hvala ti u svakom slučaju, pokušaću izmjeniti neke navike, nema mi druge. ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 16 dec 2011, 21:40

Ma to je najcesce izgovor, moram tako. Ma ne moram tako.
Mjenjat navike hitno i to zbog dugorocnih ciljeva, sto je zivot i zdravlje.
Kad imas vremena da popijes 4 case kole, imas vremena i da pojedes nekog voca ili povrca :mrgreen:
Svi s time muku muce, nebitno sad za kile, al evo sto se mene tice, pokusavam da vodim zdrav zivot, da ne bi poslije zalio. Naravno ne smatram sad da treba striktno se drzati i jesti samo zdravo, jedan je zivot :mrgreen:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 17 dec 2011, 17:22

Neutral je napisao/la:Hehe, Pepsi je kao Američko, tako barem mislim. No brate moj, da skratim odmah. Izraelci drže sve veće kompanje , tako i Pepsi. Ljudi drže pentagon, a ne Pepsi hehe. Postavio sam zanimljivu knjigu na temi književnost. Nakav Amerikanac pisao o tome šta se sve gore radi, a da ljudi ne znaju. Jednostavno drže i tv, pa prikazuju šta oni žele i hoće.

No, o ovome drugi put ako Bog da. Sada je time for a little bit of NBA and Kim Clijsters :mrgreen:
Znam da nije tema za ovo,al neda mi se traziti na temi knjizevnost,koja je to knjiga?
Jer bas sam u tim vodama,istrazujem sta sve drze jevreji,i ono... :o :o :o
Sretno zmajevi!!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 dec 2011, 17:44

A jesam i ja nekada znao pametovati :mrgreen: . Tako ja, uhvatim se za neku dobru preporuku, pridrzavam se mjesec dana i onda zajebem sve za jednu noc :mrgreen: :twisted: .

Treba sve jesti, al' ne svaki dan. To je najbolja preporuka za danasnji stil zivota 8-) .

Raul_zakon

Probaj odbaciti grickalice, one najvise debljaju,.. Najbolje je fiksirati tri obroka u isto vrijeme, sto vise izbjegavati 'medjuobroke'. Kada uneses odredjenu hranu u zeludac, potrebno su 3 - 4 h da to metabolizam preradi. Nakon sat vremena taj proces je u pocetnoj fazi, pa kad pojedes neke grickalice nakon 1h taj se proces zaustavlja i nastaje zbrka ( :mrgreen: ),.. Svaki put zaebes organizam kada prekines proces varenja. Zbog toga se covjek uglavnom deblja. Grickalice su zlo. Inzulin pocinje divljati i taloziti masne naslage,.. Slatkisi, voce, grickalice,.. Sve to ide 3 h nakon obilnog obroka. Obicno 1h prije novog obilnog obroka.

Probaj malo bolje zvakati hranu,.. To svakome govorim, a sam gutam kao krokodil (mrsko mi zvakati) :mrgreen: . Uspori se metabolizam, posebno u ovom zimskom periodu, pa se obicno nabaci koja kila :mrgreen: .

**** dijete, pusti se toga, nisi treba co'ece :mrgreen: .

Ja svaku zimu nabacim max 10 kg i na proljece pocnem opadati,.. Na ljeto sam ko Tarzan :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 18 dec 2011, 15:17

Valencia je napisao/la:A jesam i ja nekada znao pametovati :mrgreen: . Tako ja, uhvatim se za neku dobru preporuku, pridrzavam se mjesec dana i onda zajebem sve za jednu noc :mrgreen: :twisted: .

Treba sve jesti, al' ne svaki dan. To je najbolja preporuka za danasnji stil zivota 8-) .

Raul_zakon

Probaj odbaciti grickalice, one najvise debljaju,.. Najbolje je fiksirati tri obroka u isto vrijeme, sto vise izbjegavati 'medjuobroke'. Kada uneses odredjenu hranu u zeludac, potrebno su 3 - 4 h da to metabolizam preradi. Nakon sat vremena taj proces je u pocetnoj fazi, pa kad pojedes neke grickalice nakon 1h taj se proces zaustavlja i nastaje zbrka ( :mrgreen: ),.. Svaki put zaebes organizam kada prekines proces varenja. Zbog toga se covjek uglavnom deblja. Grickalice su zlo. Inzulin pocinje divljati i taloziti masne naslage,.. Slatkisi, voce, grickalice,.. Sve to ide 3 h nakon obilnog obroka. Obicno 1h prije novog obilnog obroka.

Probaj malo bolje zvakati hranu,.. To svakome govorim, a sam gutam kao krokodil (mrsko mi zvakati) :mrgreen: . Uspori se metabolizam, posebno u ovom zimskom periodu, pa se obicno nabaci koja kila :mrgreen: .

**** dijete, pusti se toga, nisi treba co'ece :mrgreen: .

Ja svaku zimu nabacim max 10 kg i na proljece pocnem opadati,.. Na ljeto sam ko Tarzan :mrgreen: .
A to je to znači... :o :o :o Pa ja sam mislio da je to najbolje sve o jednom trošku, ono, nakon obilnog obroka pojedem čokoladu, štapiće il'neshto slično, i onda do sljedećeg obroka ništa...A ovo za žvakanje hrane, nikad je ne žvačem puno, malo lijevo, malo desno i progutam :D i onda preživam ko krava. :mrgreen:
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 18 dec 2011, 15:34

Zdrava hrana kuhana, voće i povrće .Pite i svu masnu našu bosansku kuhinju izbjegavati tijesta ,jaku začinjenu hranu.
Ribe su zakon pokušat bar jednom tijedno jest omege 3 koje nam uvijek trebaju.Naravno izbjegavat gazirana pića,puno čajeva domaćih i super se osijećaš,probala sam hranu po krvnim grupama nije loše otkriješ neke važne stvari. ;)

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 19 dec 2011, 15:54

Bambina je dobro rekla vezano za ribu. Naši ljudi slabo jedu i izbjegavaju je, ali ne znaju kako je zdrava i korisna. Jest da je u zadnje vrijeme skupa, al bar jednom tjedno se može priuštiti. Pastrva, amur i šaran od riječnih (ne bitno na koji način, kuhano kao čorba (ovo je i najzdravije), na žaru, ili ispeći), a kovač (uh, on je preskup, a predobar i ukusan), zubatac, losos (ova riba je dobra za nas muške :D ) od morskih te standardni lignje i oslići (to nisu ribe ljudi, već glavonošci).

Najčešće kad radim ribu ispečem je u tepsiji skupa sa narezanim krumpirom na pole, napravim blitvu za salatu (sa češnjakom i maslinovim uljem) i ne može biti bolje. Dodati još malo limuna i peršina i to je to.
Samo da se ne moram mučiti čistiti je, ali ove koje sam nabrojao morske se tako lako čiste da ih i sakat može obradit.
I još jednu čašu bijelog il crnog vina (ovisno koja je riba) i to je ručak za deset.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 dec 2011, 16:04

Riba. :mrgreen:
Najedem se nakon samo jednog zalogaja (od straha). :lol: Mogu samo one riblje štapiće, gdje provjereno znam da nema nikakvih kostiju. :lol: A, da je moram sam čistiti i odvajati kosti - neka hvala. :mrgreen: A ženi ne vjerujem toliko, pa da joj dopuštam da se igra s mojim obrocima. :lol:

Šalu na stranu, ja sam se udebljao krenuvši na fakultet. :mrgreen: Jedino pred ispite nešto slabije jeo, al' opet nisam gubio na kilaži (ili sam to utripovao). Više obroka dnevno, al' se ne treba pretrpavati. I, vjerujte mi na riječ da ćete se udebljati kada počnete vi praviti ono što volite. :mrgreen: Znači, kada date oduška prstima i mašti i počnete sa kombinovanjem.

Inače, ne jedem kuhani kupus. :mrgreen: To je jedino jelo koje ja uljudno odbijam rečenicom:"Ne hvala, nisam gladan." :mrgreen:

Što se tiče voća, kruška + banana. To je obavezno na repertoaru. Inače, oni koji imaju problema sa pritiskom bi se trebali pozabaviti kruškom. Banana obnavlja energiju, tako da... :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 dec 2011, 12:21

@Monolog za tebe je onda definitivno riba San Pjer ili ti ga Sveti Petar. :)
Bez kostiju,kupuje se u filetima,ja se ovih dana jednostavno davim od nje,kilogram te ribe je oko 20 eura,ali ti je dovoljno i 200 grama da se odvalis k'o stoka. :D
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 dec 2011, 12:43

Jeo bi ja ribu kad bi se mogo najesti od nje :lol: a prebirajući kosti one ,nemam vala ni želju da je jedem ;)
Što kaže Monolog one štapiće volim ,a pravu ribu slabo konzumiram :P

Kad sam vidio jednog čovjeka kako jede onu ribu (Drinska inače puna kostiju) ja se zijanio i one kossti jede :o :o
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 20 dec 2011, 22:55

raul-zakon je napisao/la:A to je to znači... :o :o :o Pa ja sam mislio da je to najbolje sve o jednom trošku, ono, nakon obilnog obroka pojedem čokoladu, štapiće il'neshto slično, i onda do sljedećeg obroka ništa...A ovo za žvakanje hrane, nikad je ne žvačem puno, malo lijevo, malo desno i progutam :D i onda preživam ko krava. :mrgreen:
http://uppt.hr/crojoomla/index.php?opti ... &Itemid=60

Sasvim pogresno. U prvom postu sam napisao da ljudski organizam nije bure u koje mozes gurati sve i svasta i ocekivati da prodjes bez posljedica. Organizam itekako ispasta, samo sto je neko vise a neko manje genteski otporan. Zbog toga se desi da neko ne mari za ishranu (jede sve i svasta, pusi dvi kutije dnevno), a citav zivot provede savrseno zdrav. Al' ovi sa slabijim genima drasticno ubrzaju svoje simptome koji su im genetski propisani. Zbog toga imamo masu mladih koji imaju problema sa metabolizmom i organima za varenje. Svi su oni kao primjer uzimali genetski savrsene primjere kada su opravdavali svoj nacin zivota (ja npr :mrgreen: ), samo nazalost nisu bili taj kalibar :mrgreen: . Zbog toga su u ranoj mladosti pokupili hronicna oboljenja, a nisu morali,.. Najgluplja od svih izjava je ona, 'sta se imam cuvati, ne mislim ziviti 100 godina'. Jeste tako je, dosta je 70. Al' kakvih 70? 70 provedenih u zdravom tijelu ili 30 u zdravom, a 40 pod stalnom upotrebom lijekova!? To nije isto.

Al' ovo nema veze sa tobom, ponjelo me :mrgreen: ,.. Prouci ovo kombinovanje hrane, sve je perfektno i jednostavno objasnjeno. Meso i slatkisi ne mogu zajedno, kao ni benzin i vino. Ne mogu meso i sir, meso i krompir, meso i voce,.. itd, itd,.. Sve je fino objasnjeno.

Tesko se ovog pridzavati, al' je dobro kad bi se moglo makar donekle,.. Ja se trudim koliko mogu :mrgreen: .

http://www.amoic.hr/INZULIN-HORMON-GLAD ... I/464.aspx

Ovisnost o ugljikohidratima je gora od ovisnosti o marihuani. To vam odgovorno tvrdim :mrgreen: . Preko mojih ruku je preslo par hiljada dzointa, pa sam vutru bez vecih problema skoro odbacio (mogu da nikada ne zapalim),.. Isto je sa duhanom. Al' je mnogo tesko smanjiti unos ugljikohidrata. Mozak se hrani ughljikohidratima, konstantno trazi dozu na koju je naviknut. Pozeljno je, ali se tesko tome oduprijeti. Ipak se postepenim trudom dolazi do rezultata, nakon kojih se covjek osjeca mnogo bolje fizicki i psihicki.

Inace, mi smo narod koji pretjeruje sa hljebom. Valjda navika iz sirotinjskih dana :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 21 dec 2011, 17:51

Cuj ne valja mijesat meso i krompir :oops: :oops: kad mama zapece piletinu il teletinu sa krompirom, hajd ti reci necu jest, nije zdravo.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: voda mi na usta ide.. :D :D
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

djonla
Kontakt:

Post Postao/la djonla » 25 dec 2011, 11:10

Jedno pitanje: Otac je isao u Beograd na onaj neki test intolerancije (uzmu ti krv i kroz par dana ti kazu sto smijes, a sta ne smijes jesti)

Zanima me sljedece: Ima li kod nas neka radnja sa specijaliziranim namirnicama, koje se inace ne mogu naci u normalnoj prodaji??? Npr. neka posebna ulja, hljebovi, masti

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 25 dec 2011, 11:31

Pitanje jedno. Koliko je normalno da sam STALNO gladan???? Bukvalno svako dva sata moram jesti, i cak se budim u pola noci gladan, crijeva sviraju ko filharmonija. Bavim se fudbalom al' probam da pazim ishranu da ne unosim "lose" kalorije, i probam da nadoknadim ono sto potrosim al' s zdravom ishranom. Veceram oko 20h, a vec u 23h sam gladan kao da cijeli dan nisam nista jeo. kaze stara "ni bismileta za stolom, kako neces vazda gladan biti". ljudi dragi cijeli kur'an, tobejarabu, recetujem za stolom al' opet 2 sata kasnije gladan. Sta mi je?!?! :(

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 28 dec 2011, 13:50

AÐ_Official je napisao/la:Pitanje jedno. Koliko je normalno da sam STALNO gladan???? Bukvalno svako dva sata moram jesti, i cak se budim u pola noci gladan, crijeva sviraju ko filharmonija. Bavim se fudbalom al' probam da pazim ishranu da ne unosim "lose" kalorije, i probam da nadoknadim ono sto potrosim al' s zdravom ishranom. Veceram oko 20h, a vec u 23h sam gladan kao da cijeli dan nisam nista jeo. kaze stara "ni bismileta za stolom, kako neces vazda gladan biti". ljudi dragi cijeli kur'an, tobejarabu, recetujem za stolom al' opet 2 sata kasnije gladan. Sta mi je?!?! :(

:lol: :lol: :lol:

Ne znam ti odg. ali mi je ovaj post jako smjesan! :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 28 dec 2011, 14:07

alacious je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la:Pitanje jedno. Koliko je normalno da sam STALNO gladan???? Bukvalno svako dva sata moram jesti, i cak se budim u pola noci gladan, crijeva sviraju ko filharmonija. Bavim se fudbalom al' probam da pazim ishranu da ne unosim "lose" kalorije, i probam da nadoknadim ono sto potrosim al' s zdravom ishranom. Veceram oko 20h, a vec u 23h sam gladan kao da cijeli dan nisam nista jeo. kaze stara "ni bismileta za stolom, kako neces vazda gladan biti". ljudi dragi cijeli kur'an, tobejarabu, recetujem za stolom al' opet 2 sata kasnije gladan. Sta mi je?!?! :(

Probaj neku drugu knjigu. Mozda previse kalorija trosis na recitacije pa brzo ogladnis :mrgreen:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 28 dec 2011, 14:14

Soni je napisao/la:
alacious je napisao/la:

Probaj neku drugu knjigu. Mozda previse kalorija trosis na recitacije pa brzo ogladnis :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol:
jebote,ovo je cisti spamm,al' moram! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ajd malo ONTOPIC:

Jel' zdravo jest meso koje je prvo skuhano,a potom malo isprzeno radi okusa?

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 29 dec 2011, 20:09

Hobotnice,skoljke,lignje,dagnje,jagnje...
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 29 dec 2011, 23:16

Tribalian je napisao/la:Hobotnice,skoljke,lignje,dagnje,jagnje...

Sve od toga spada u moj OMILJENI krug hrane! :mrgreen:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 29 dec 2011, 23:19

alacious je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Hobotnice,skoljke,lignje,dagnje,jagnje...

Sve od toga spada u moj OMILJENI krug hrane! :mrgreen:
Ma ja sam ovo jagnje dodao jer se rimuje :mrgreen: inace jagnjetinu samo vrucu volim 8-)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: FCB1986 i 5 gostiju.