BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

amerosm
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la amerosm » 18 dec 2011, 02:39

Cestitike na zasluzenoj i ubjeljivoj pobjedi za koju je bilo dovoljno jedno kvalitetno poluvrijeme. Uz sve probleme koje prate ekipu sto se tice povreda ipak su uspjeli zadrzati prikljucak za Bayernom, no samo se bojim da na kraju sezone nebude "kukanja" zbog olahko prosutih bodva.

Jedva cekam utakmicu u Utorak koja ce biti interesantna iz vise razloga i vidjecemo je li BVB konacno skinuo proklestvo sto se kupa Njemacke tice.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 dec 2011, 12:03

Watzke: "Wir wollen keine Bank aufmachen"

[17.12.] "Für bis zu 60 Mio. Euro - ManU will Götze und Hummels im Doppelpack!", lautete die dicke Schlagzeile heute in der "Bild". Hans-Joachim Watzke sagte dazu nach dem Spiel in Freiburg: "Es gibt kein Angebot. Und wenn sie 120 Millionen bieten würden, bleiben sie trotzdem bei uns, weil wir sie nicht verkaufen! Da kann kommen, was will: Die bleiben bei uns! Wir wollen ja Fußball spielen und keine Bank aufmachen! Wir wollen unseren fünf Millionen Fans Freude machen. Das tun wir nicht, indem wir Spieler verkaufen."

Watzke za predsjednika :D Jos samo da ne ostane na teoriji...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 dec 2011, 13:36

adnan24 je napisao/la:Watzke: "Wir wollen keine Bank aufmachen"

[17.12.] "Es gibt kein Angebot. Und wenn sie 120 Millionen bieten würden, bleiben sie trotzdem bei uns, weil wir sie nicht verkaufen! Da kann kommen, was will: Die bleiben bei uns! Wir wollen ja Fußball spielen und keine Bank aufmachen! Wir wollen unseren fünf Millionen Fans Freude machen. Das tun wir nicht, indem wir Spieler verkaufen."
:D :D :D
Sviđa mi se ovakav stav Watzkea. Nema prodaje najvažnijih igrača :D .
Malo me brine situacija oko Lucasa Barriosa. Sad to mediji dižu u jednu novu dimenziju. Kažu kako bi utorak mogla biti njegova posljednja utakmica za BvB :o .

Ali ja sam opet optimista. Sad slijedi pauza, pa pripreme za drugi dio sezone, sve ponovo ispočetka. Lewatowa forma se zaboravlja i kreće se od nule. Mislim da će Barrios bez većih problema biti prvi špic nakon pauze. Svaka čast Robertu na svemu, ali Lucas je legenda kluba, igrač koji je donio titulu njemačkog prvaka u Dortmund.
slikaBarrios slika

NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 dec 2011, 13:40

Ove spekulacije i pritisak od strane Barriosa su vise neko prestrasivanje, jer s obzirom kako je igrao prosle sezone i koliko je igrao, naravno da ce doci do nezadovoljstva.

Njemu je ostati, jer vazeci ugovor mu istice tek na ljeto 2014-e godine, osim ako nema neku klauzulu u ugovoru, a sumnjam da ima.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 18 dec 2011, 22:43

Semir bvb je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Watzke: "Wir wollen keine Bank aufmachen"

[17.12.] "Es gibt kein Angebot. Und wenn sie 120 Millionen bieten würden, bleiben sie trotzdem bei uns, weil wir sie nicht verkaufen! Da kann kommen, was will: Die bleiben bei uns! Wir wollen ja Fußball spielen und keine Bank aufmachen! Wir wollen unseren fünf Millionen Fans Freude machen. Das tun wir nicht, indem wir Spieler verkaufen."
:D :D :D
Sviđa mi se ovakav stav Watzkea. Nema prodaje najvažnijih igrača :D .
Malo me brine situacija oko Lucasa Barriosa. Sad to mediji dižu u jednu novu dimenziju. Kažu kako bi utorak mogla biti njegova posljednja utakmica za BvB :o .

Ali ja sam opet optimista. Sad slijedi pauza, pa pripreme za drugi dio sezone, sve ponovo ispočetka. Lewatowa forma se zaboravlja i kreće se od nule. Mislim da će Barrios bez većih problema biti prvi špic nakon pauze. Svaka čast Robertu na svemu, ali Lucas je legenda kluba, igrač koji je donio titulu njemačkog prvaka u Dortmund.

slikaBarrios slika

NUR DER BVBslika
Tesko je Semire ocekivati da ce preko pauze Barrios vratiti mjesto u prvih 11, mogu reci da 100% se to
nece desiti a i zamisli samo kako bi to uticalo na Roberta ...ovo je tipicna prica o nekome ko doceka svojih 5 minuta kad mu se kolega povrijedi i iskoristi to maksimalno...ko zna da se Given nije povrijedio mozda bi City danas slao bonudu za Ikera :) ,kad se samo sjetim kako je Hart uletio huuh to je ta sreca !

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 dec 2011, 23:21

HzBvB je napisao/la: Tesko je Semire ocekivati da ce preko pauze Barrios vratiti mjesto u prvih 11, mogu reci da 100% se to
nece desiti a i zamisli samo kako bi to uticalo na Roberta ...ovo je tipicna prica o nekome ko doceka svojih 5 minuta kad mu se kolega povrijedi i iskoristi to maksimalno...ko zna da se Given nije povrijedio mozda bi City danas slao bonudu za Ikera :) ,kad se samo sjetim kako je Hart uletio huuh to je ta sreca !
Ma spominje se moguća posudba u Espanyol. Sumnjam da će se to dogodit. Onda bi ostali samo sa jednim napadačem. Nema govora o tome, osim ako imaju nekog drugog napadača u vidu... :?
Ja se nadam da će Barrios ostati i da će izboriti ponovo mjesto u timu. Vidjet ćemo.....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BORUSSIA DORTMUND je „Mannschaft des Jahres“ 2011. u Njemačkoj. Još jedna titula za BvB. Fino fino.... :D
Inače drugo mjesto je zauzela njemačka fudbalska reprezentacija. Sportista godine je Dirk Nowitzki, a drugi je Vettel.

Nagradu za BvB preuzeli su Klopp i Watzke. A kako vidimo na slici, društvo na ceremoniji su im pravili Subotić i Bender.

slika

NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 18 dec 2011, 23:31

Valencia je napisao/la:Gonzalesa se ne slazem. Dortmund igra sa dva vezna igraca od kojih se ocekuje rad u oba pravca. Gonzales je potpuno hendikepiran kada je u pitanju defanziva. U tom segmentu igre je jedan od najgorih koje bi Dortmund mogao izabrati (Gundogan je za njega Esien po pitanju defanzive). Pored njega bi Bender ostavljao kosti na terenu, a pitanje je da li bi opet stizao pokriti praznine koje bi Gonzales ostavljao,.. On je igrac za formacije sa tri vezna igraca, od kojih ce dva trcati za sebe i za njega.

Ako mi se nesto svidja kod Barse, onda je to osjecaj za dovodjenje igraca koji se uklapaju u njihov nacin igre. Jedino su ozbiljno fulali sa Ibrahimovicem.

Dortmund je izgradio poseban stil igre po kojem su vec postali prepoznatljivi,.. Visoki presing, jednostavna igra kratkih pasova, dobro kretanje,.. Gonzalesa nema nigdje u ovoj prici. Treba dovoditi igrace koji ce se odmah uklopiti u takav stil igre. Meni na pamet pada Esteban Granero koji je otpisan u Realu. Igra jednostavno, prvom loptom, dobra tehnika i dobro kretanje,.. Samo navodim primjer, mozda Klop nije ni cuo za njega :mrgreen: . Al' ne treba sumnjati u Klopa, ja vjerujem da ce dovesti najbolje za pare sa kojim bude raspolagao.
Nemoj me handrit. :mrgreen:

Lucho Gonzales je nasiroko poznat kao veznjak koji je skoro podjednako dobar u oba pravca. Veliki fighter, s izrazenim liderskim sposobnostima, idealan za ovu momcad. Donio bi novu dimenziju igri, prijeko potrebne smirenost i iskustvo, a zamisli koliko bi samo ova momcad izgledala opasnije u "zoni suta" s njim u momcadi. Dobro si opazio to glede foramcijskog adjustmenta, ali radi se o izrazito kvalitetnom igracu kojem to i ne bi trebao biti toliki problem. Benderu je isti klinac, on ionako preore svaki put po 13-14 kilometara. :lol:

Ali fakat nema smisla da o tom produbljujemo raspravu, zavrsicemo u corsokaku. :lol:
Valencia je napisao/la:Sigurno je naucio nesto i iz transfera Gundogana i Perisica.
Pa majku mu, ne velis valjda da su oba promasene investicije. Sabura malo brate, sabura. :D
Valencia je napisao/la:Ne znam kakve su vam ovo zamjerke na racun Humelsa :mrgreen: !? Momak je najbolji stoper u Bundesligi!!
Jeste daleko najtalentovaniji, a da bi bio jos bolji mora biti mnogo agrevniji i prgaviji. :mrgreen: On mora biti lider ove klape. :!:

Schmelzer i Felipe upitni za kup okrsaj kontra Fortune, koja je uzgred receno u petak prvi put poklekla u ovoj sezoni (krvnik je bio Paderborn). Alternative za povrijedjene su Lowe i Owo. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 dec 2011, 11:32

slika

Samo pišljivih 12 miljona eura. Da čovjek nepovjeruje...no kaj ćeš takva je sudbina BUNDESLIGAŠKIH klubova. A kaj je najgore nema niti nekoga u BUNDESLIGI da ga za te pare kupi pa je zato tak i jeftin...Možda bi se u BvB-u trebali strpiti do ljeta i tada ispadnu pametniji po pitanju tog posla.

Sam mene tu nekaj kopka. nekak mi se BVB previše neuzjebava oko tog eventualnog odlaska. Možda je to zato kaj je taj transfer sa nekim drugim igračem kompenziran. ko bi to mogao biti i je li to uistinu tak? 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 dec 2011, 11:42

Tribalian je napisao/la:Zanimljiva situacija oko 2. gola Borusije.-1:2,ali videlo se da igrac Frajburga dodaje loptu protivnickom igracu,jeste dotakla nogu jednog igraca Borusije,ali gol se vazi.
Pa nije sad baš da je toliko zanimljiva koliko je nemoralna. nemre se tu toliko kriviti Bvb ali se njihovim igračima more dodati određena doza ciganizma. fair Play bi bio da nisu zabili gol, no kaj sad. i gore stvari su se u nogometu dogodile...Suci krivi, igrači iskoristili priliku!
HzBvB je napisao/la: Ovom antunu stvarno ne treba nsita objasnjavat...vidis da lik sve zna...
i uostalom bitno je da planiramo dovest nekog dobrog igraca a da li ce to biti Reus, Podolski, ili bilo koji treci nije ni bitno..
Gundogan -promasaj :lol: :lol: :lol: to je samo mogao neko ko pojma nema o fudbalu reci
Perisic- nije toliko prilike ni doibio da igra
Pa normalno da se nemora. Pa nema tu navijača Bvb- koji zna toliko o tom svom klubu koliko ja znam o njemu. Nije sad tu bit ljubav il nešt takvo nego moje sikustvo te praćenje BUNDESLIGE od davne 1996. Mislim di ste vi bili dok sam ja druko za Bvb u finalu LP-a protiv Juvea na MOM stadionu? 8-)

Inaće meni se gadi dječji mozak na forumu, ali isto tako neki puta mi je gušt da postoji. Evo recimo ovi dječji mozgovi nisu shvatili da je jedan njihov "suborac" preveo krivo text ili bolje rečeno iz nećega što nepostoji dao je naslutiti krivi zaključak. Sve što sam ja napravio je ispravio krivi prevod, ali šta ćeš kad dječji mozak to neshvaća. Ak ubuduće niste sigurni u prevdo sa njemačkog na hrvatski, samo pitajte, tu sam da pomognem, bila bi mi čast...I tako je HZBVB to je bitno, bitno je da ćete vi nekoga dovesti makar nije bitno ko je to. kak uspiješ takvu rečenicu napisati? Pa normalno da je bitno ko je to :mrgreen: i onda još uz to sve ti staviš smajliće jer je Gundogan zabio nemoralan gol :( Moram priznat da si me razočaro ako nevidiš da je Gundogan promašaj. ne može ispuniti onu ulogu koju mu je Klopp namijenio i sad je igrao samo zato kaj su vam preostali srednji vezni ozlijeđeni. Morti taj Gundogan i na kraju doše sebi, ali u ovom trenutku on se tretira kao promašaj jer kao "AMC" igra poziciju "MC" i to mu ne ide. Lik bi trebao igrati Kagawinu poziciju no onda bi BVB igrao drugačiji nogomet. ne znam, morti tebi nije jasTno da je on promašaj, ali dobro. PS Promašaj ne znači da je igrač loš nego u Gundoganovom slučaju - krivi igrač u krivo vrijeme na krivom mjestu!

A što se tiće Perišića d anije još dobio priliku. ja u bit ne žikim kako ti shvataš nogomet. Dovedu se dva jako skupa pojačanja, koja neispune ono kaj se od njih oćekivalo. Sad dal je u tom slučaju toliko krivo njih nazivati promašajima ili što?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 19 dec 2011, 11:56

anton 1983 je napisao/la: Pa normalno da se nemora. Pa nema tu navijača Bvb- koji zna toliko o tom svom klubu koliko ja znam o njemu. Nije sad tu bit ljubav il nešt takvo nego moje sikustvo te praćenje BUNDESLIGE od davne 1996. Mislim di ste vi bili dok sam ja druko za Bvb u finalu LP-a protiv Juvea na MOM stadionu? 8-)
Antone stvarno počinješ smarat. Stariji si od mene godinu dana i misliš da si glavni na forumu. Navijam za BvB od 95/96 godine i vjeruj i da znam bolje od tebe sve u vezi BvB-a. Ako si ih ti gledao na Olimpijskom stadionu pa šta, gledo sam ih ja Westfalenu i kakve veze to ima :?:
anton 1983 je napisao/la: ... jedan njihov "suborac" preveo krivo text ili bolje rečeno iz nećega što nepostoji dao je naslutiti krivi zaključak. Sve što sam ja napravio je ispravio krivi prevod, ali šta ćeš kad dječji mozak to neshvaća. Ak ubuduće niste sigurni u prevdo sa njemačkog na hrvatski, samo pitajte, tu sam da pomognem, bila bi mi čast...
Što se tiče teksta, on je preveden kako treba. A ono što sam ja napisao da se može naslutit da je posao završen to je moje lično mišljenje i nije prevod citiranog teksta i ja imam pravo da zaključim šta god ja hoću. Boli tebe racku šta ću ja zaključit.
A što se tiče prevoda sa njemačkog na hrvatski zvat ćemo te kad god nam to zatreba. Dosad nam nisi trebo, jer se dobro snalazimo s prevodom na bosanski.

NUR DER BVBslika

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 dec 2011, 12:42

Semir bvb je napisao/la: Antone stvarno počinješ smarat. Stariji si od mene godinu dana i misliš da si glavni na forumu. Navijam za BvB od 95/96 godine i vjeruj i da znam bolje od tebe sve u vezi BvB-a. Ako si ih ti gledao na Olimpijskom stadionu pa šta, gledo sam ih ja Westfalenu i kakve veze to ima :?:
Ja sam ti sada odgovorio u maniri jednog djeteta i spustio se na razinu navijača Bvb-a koji mi je odgovorio na post. jel tak da zvuči glupo i djetinjasto? E pa molim onda ;)
anton 1983 je napisao/la: Što se tiče teksta, on je preveden kako treba. A ono što sam ja napisao da se može naslutit da je posao završen to je moje lično mišljenje i nije prevod citiranog teksta i ja imam pravo da zaključim šta god ja hoću. Boli tebe racku šta ću ja zaključit.
Ok ti si zaključio glupost jel tako? ja sam se striktno nadovezao na ono što je lik izjavio i iz toga što je on izjavio dolazak konkretnog igrača se nemože naslutiti. **** Bvb je klub koji ovisi o uspjesima. Ako nerlinger kaže da će Bayern dovesti ŠPEK igrača onda je to već nešto jer se zna da Bayern to može i da se para ima, dok kad to kaže NEKI lik iz BvB-a onda je to više nego upitno jer BvB to neće napraviti ako ne uđe u LP. A s druge strane imaš Watzkea i Zorca iz čijih se komentara da zaključiti da će se oni prije ubiti nego dati velike noFce za igrača, jel tako?

Na kraju krajeva ja sam uvjeren u to da će te kupiti malo boljeg i ako treba malo skupljeg igrača u slijedećem prelaznom roku , zimskom ili letnom, ako vas napusti koji vaš skuplji igrač ili ako uđete u LP. Bilo koji od ta dva uvjeta ako se ispuni i na tržištu bude igrač koji recimo košta 10-15 miljona eura a BvB ga oće i može dopeljati/financirati, BvB će to napraviti.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 19 dec 2011, 13:39

anton 1983 je napisao/la: Ok ti si zaključio glupost jel tako?
"Fritz Lünschermann, Teammanager von Borussia Dortmund, hat einen Stareinkauf angekündigt. „Wir werden in der nächsten Saison einen absoluten Top-Spieler verpflichten, mit dem die Spielweise noch offensiver ausgerichtet sein wird“.Die Identität des ins Spiel gebrachten Neuzugangs wollte Lünschermann nicht preisgeben. "

Šta je tu glupost?
"U sljedećoj sezoni kupit čemo apsolutnog Top igrača, sa kojim će naš način igre biti još ofanzivnije usmjeren.
"Identitet u priču upletenog pojačanja Lünschermann nije htio otkriti"
.

Dakle? Šta ti nije jasno?
Po ovoj boldiranoj rečenici ja mogu zaključit da BvB zna koji je to igrač(zna njegov identitet) i da se ciljano ide da dovedemo tog igrača. Po prvoj rečenici mogu zaključiti da će sa sigurnošću kupiti ofanzivnog Top igrača...logično.
Dakle znaju koji je igrač u pitanju i kaže da je Top igrač i zna da igra ofanzivno. Ako zna identitet Top igrača(koji nije htio otkriti) i ako je već rekao sa sigurnošću (u prvoj rečenici) da će dovest Top igrača.... onda molim te lijepo. To je za mene prilično gotova stvar.

Dakle koju sam glupost ja zaključio iz ovih izjava? Da je transfer tog Top igrača završen. Ako je tebi to glupo, meni nije. ;)
Na BvB forumima se spominju najviše Reus i Beister. Možda i jesu za Lunschermanna to Top igrači, ali to i nije bitno i boli me briga ko će doć. Hoću da kažem da moj zaključak iz Lunschermannove izjave ima logike i da nije glupost.

Druga je tema da li je Lunschermannova izjava pouzdana, istinita ili ne? Ja sam svoj zakjučak izvukao na osnovu ove izjave, a da li vjerujem Lünschermannu ili ne? To je druga priča- Vjerovatno bih više vjerovao Zorcu ili Watzkeu, ali to nije predmet moga razmišljanja. Samo sam dao svoj sud/zaključak iz Lünschermannove izjave. To je sve.

P.S. Da ne idemo u dalju raspravu. Neka završi ovde. Ti imaš svoje mišljenje a ja svoje. Nemam namjeru da nekog pokušavam ubijeđivat ono-ovo, zbog neke obične izjave. ;)

NUR DER BVBslika
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 19 dec 2011, 13:51, ukupno mijenjano 1 put.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 dec 2011, 13:49

anton 1983 je napisao/la:Pa nije sad baš da je toliko zanimljiva koliko je nemoralna. nemre se tu toliko kriviti Bvb ali se njihovim igračima more dodati određena doza ciganizma. fair Play bi bio da nisu zabili gol, no kaj sad. i gore stvari su se u nogometu dogodile...Suci krivi, igrači iskoristili priliku!
:lol: A kada je LG zabio gol Wolfsburgu. :lol:
anton 1983 je napisao/la:Pa normalno da se nemora. Pa nema tu navijača Bvb- koji zna toliko o tom svom klubu koliko ja znam o njemu. Nije sad tu bit ljubav il nešt takvo nego moje sikustvo te praćenje BUNDESLIGE od davne 1996. Mislim di ste vi bili dok sam ja druko za Bvb u finalu LP-a protiv Juvea na MOM stadionu? 8-)
Mozes ti i bolje od ovog. ;)
anton 1983 je napisao/la:Moram priznat da si me razočaro ako nevidiš da je Gundogan promašaj. ne može ispuniti onu ulogu koju mu je Klopp namijenio i sad je igrao samo zato kaj su vam preostali srednji vezni ozlijeđeni. Morti taj Gundogan i na kraju doše sebi, ali u ovom trenutku on se tretira kao promašaj jer kao "AMC" igra poziciju "MC" i to mu ne ide. Lik bi trebao igrati Kagawinu poziciju no onda bi BVB igrao drugačiji nogomet. ne znam, morti tebi nije jasTno da je on promašaj, ali dobro. PS Promašaj ne znači da je igrač loš nego u Gundoganovom slučaju - krivi igrač u krivo vrijeme na krivom mjestu!
Ne moze se neko okrakterisati kao promasaj nakon jedne polusezone. Pa majku mu, sta se trebalo reci za Gomeza nakon prve sezone, a placen je 6-7 puta vise od Gundogana. Isto vrijedi i za Perisica. ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 dec 2011, 14:04

@Semire

Ti kao da neželiš razmujeti kaj ja tebi pričam. Jedina stvar koja je sporna je to što ti tvrdiš da je taj transfer već 90% gotov tj. da se to iz tog texta može zaključiti, a ja ti kažem, da se to iz tog texta NEMRE zaključiti jer on nešto takvoga nije rekao. S tim da ja tebi kažem još na to sve da je bitno ono što kažu Zorc i watzke a ne taj neki Fritz Lünschermann.

I još ti pokušavam objasniti da se BvB nebi išao upuštati u takav deal, jer igrači tipa Reus ili Poldi koštaju 15-20 miljona eura te imaju dosta veliku plaću, bez da LP za slijedeću sezonu nije osiguran, A NIJE ili da vi već niste prodali nekog od svojih uzdanika za slične pare koje mislite uložiti u tog igrača.

Ak dođe Beister on bi mogao biti dobro pojačanje, al on opet po reputaciji nespada u "TOP IGRAČA" kao što su Poldi ili REUS.
Hare_BvB je napisao/la::lol: A kada je LG zabio gol Wolfsburgu. :lol:
A kaj sam ja to tako krivoga rekao? Jel neko uopće to išao usporediti ili spomenuti da to usporedi sa ovim? :roll: Naj biti djete molim te...
anton 1983 je napisao/la:Mozes ti i bolje od ovog. ;)
Mogu šta bolje, glumiti veće djete? To definitivno mogu :mrgreen:
Hare_BvB je napisao/la: Ne moze se neko okrakterisati kao promasaj nakon jedne polusezone. Pa majku mu, sta se trebalo reci za Gomeza nakon prve sezone, a placen je 6-7 puta vise od Gundogana. Isto vrijedi i za Perisica. ;)
Može kako ne može? ako ih se baš sudi po toj polusezoni onda se to more. Znači ak ti ideš suditi po Gomezovoj prvoj sezoni onda buš rekao da je to promašaj. No to ne znači da taj igrač kastnije nebu uspio. To što je sada realno Gundogan promašaj nije neki dokaz da bu on u BvB-u propo ili da se u 2. djelu sezone nebu digao u nebesa. On sada djeluje kao promašaj. A kaj se tiće Perišića, od njeg atak i onak za razliku od Gundogana, nisam ništa očekivao. zbog toga "što je Gundogan TREBAO BITI" zamjena za Sahina on je više podbacio od skupljeg Perišića za kojeg ja smatram da je doveden da bude igrač za rotaciju.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 dec 2011, 14:31

anton 1983 je napisao/la:A kaj sam ja to tako krivoga rekao? Jel neko uopće to išao usporediti ili spomenuti da to usporedi sa ovim? :roll: Naj biti djete molim te...
Gle'aj, nesto se bas i ne sjecam da si se pozivao na moralnost kad ste uz pomoc sudija tukli Vukojebinu.Piskarao si o Bayern dusselu, i ostalim qurcima, palcima...Ne biti licemjeran.
anton 1983 je napisao/la:Može kako ne može? ako ih se baš sudi po toj polusezoni onda se to more. Znači ak ti ideš suditi po Gomezovoj prvoj sezoni onda buš rekao da je to promašaj. No to ne znači da taj igrač kastnije nebu uspio. To što je sada realno Gundogan promašaj nije neki dokaz da bu on u BvB-u propo ili da se u 2. djelu sezone nebu digao u nebesa. On sada djeluje kao promašaj. A kaj se tiće Perišića, od njeg atak i onak za razliku od Gundogana, nisam ništa očekivao. zbog toga "što je Gundogan TREBAO BITI" zamjena za Sahina on je više podbacio od skupljeg Perišića za kojeg ja smatram da je doveden da bude igrač za rotaciju.

Teska je kategorizacija "promasaj" i to nakon samo pola godine. :roll:

Ja se vodim Gomezovim primjerom, i tvrdim da ce Gundogan biti sve bolji bolji kako vrijeme bude odmicalo.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 dec 2011, 14:38

Hare_BvB je napisao/la: Gle'aj, nesto se bas i ne sjecam da si se pozivao na moralnost kad ste uz pomoc sudija tukli Vukojebinu.Piskarao si o Bayern dusselu, i ostalim qurcima, palcima...Ne biti licemjeran.
A zaš bi ja rekao nešto za tu utakmicu kada se diskuitra o ovom potezu? Licemjreno bi bilo da sam ja rekao da to samo BvB radi i niko drugi, a pogle kaj sam ja napisao. Znači ak ti nađeš neki primjer koji pokazuje da je Bayern postupio ciganski a ja kažem da nije e onda bi bio licemjeran, samo se ja nesječam da se to negdje spominljalo. I još moram reći da neki Bayernov potez nemre skinuti ljagu sa BvB-ovog poteza i obrnuto...

potez Gundogana i lewnadovskog, čini mi se da mu je on dodao nije bio fair play i sam znaš zašto i nemreš se sa tim nesložiti, bez obzira što i kaj se događalo na drugim utakkmicama niti će neki drugi potez ovaj fair play kak bi se reklo opravdati. Kaj je tu sporno ja ne znam? :?

Hare_BvB je napisao/la: Teska je kategorizacija "promasaj" i to nakon samo pola godine. :roll:

Ja se vodim Gomezovim primjerom, i tvrdim da ce Gundogan biti sve bolji bolji kako vrijeme bude odmicalo.
E viš ti mješaš kruške i jabuke. Dođe tebi Šimširpašić savudin i veli ti sine imaš samo dvije opcioje, jel je Gundogan promašaj ili nije ti buš reko da je jer se o tome raspravlja. no ak te neko pita kaj misliš jel bu Gundogan u drugom djelu sezone igrao bolje, ti slobodno moreš reći da bude. Neznam ćemu takav strah od riječi da se mora točno paziti ko bu kaj rekao i kak se izražava te uopće ne znam ćemu toliko **** a niste niti žabi do uva... :roll:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 19 dec 2011, 15:13

Antune de malo ZIVI ZIVOT NEMOJ FORUM....jer je svima ocito ovdje da se ti hvatas neke sitnice/mrvice samo da bi usao u raspravu ,uostalom zasto se neko drugi nije javio da nesto ispravlja,dopunjuje..UVIJEK TI ????Jesil se kad zapitao sta je samnom ?

http://www.youtube.com/watch?v=P5N-dYUo7sk **** ba pojacanja evo nam nove teme.... :lol: :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 dec 2011, 16:07

anton 1983 je napisao/la:A zaš bi ja rekao nešto za tu utakmicu kada se diskuitra o ovom potezu? Licemjreno bi bilo da sam ja rekao da to samo BvB radi i niko drugi, a pogle kaj sam ja napisao. Znači ak ti nađeš neki primjer koji pokazuje da je Bayern postupio ciganski a ja kažem da nije e onda bi bio licemjeran, samo se ja nesječam da se to negdje spominljalo. I još moram reći da neki Bayernov potez nemre skinuti ljagu sa BvB-ovog poteza i obrnuto...

potez Gundogana i lewnadovskog, čini mi se da mu je on dodao nije bio fair play i sam znaš zašto i nemreš se sa tim nesložiti, bez obzira što i kaj se događalo na drugim utakkmicama niti će neki drugi potez ovaj fair play kak bi se reklo opravdati. Kaj je tu sporno ja ne znam? :?
Licemjerno je ne napisati nista kad "tvoj" klub ne postupi u duhu fair playa, a o tome se rastorokati kad je drugi klub u pitanju. :roll:
anton 1983 je napisao/la:E viš ti mješaš kruške i jabuke. Dođe tebi Šimširpašić savudin i veli ti sine imaš samo dvije opcioje, jel je Gundogan promašaj ili nije ti buš reko da je jer se o tome raspravlja. no ak te neko pita kaj misliš jel bu Gundogan u drugom djelu sezone igrao bolje, ti slobodno moreš reći da bude. Neznam ćemu takav strah od riječi da se mora točno paziti ko bu kaj rekao i kak se izražava te uopće ne znam ćemu toliko **** a niste niti žabi do uva... :roll:
Meni Simsirpasic Savudin nikad nece doci, izgleda da takvi jedino u tvojoj glavi obitavaju. :roll:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 dec 2011, 16:18

Hare_BvB je napisao/la:Licemjerno je ne napisati nista kad "tvoj" klub ne postupi u duhu fair playa, a o tome se rastorokati kad je drugi klub u pitanju. :roll:
Nije, licemjerno je ne priznati ciganizam svog kluba, te samp pozivati na ciganizam drugog. ovo što si ti napravio je licemjerstvo jer ciganizam BvB-a ti želiš opravdati na način da stavljaš pažnju na Bayern. Si me uopće pito kaj ja mislim o lusiovom golu? Nisi jer si licemjer ;)
anton 1983 je napisao/la:
Meni Simsirpasic Savudin nikad nece doci, izgleda da takvi jedino u tvojoj glavi obitavaju. :roll:
Kaj je tako teško priznati da si bio u krivu? kaj ću ti ja kad se nemreš samnom borit jer te razoružam. Znam J**+ te to kaj sam u pravu,a bavarac sam pa neš prihvatiti poraz :mrgreen:

ajmo sad opet u krug, jedva ćekam :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 dec 2011, 16:41

anton 1983 je napisao/la:Nije, licemjerno je ne priznati ciganizam svog kluba, te samp pozivati na ciganizam drugog. ovo što si ti napravio je licemjerstvo jer ciganizam BvB-a ti želiš opravdati na način da stavljaš pažnju na Bayern. Si me uopće pito kaj ja mislim o lusiovom golu? Nisi jer si licemjer ;)
Ne, ne i ne. Licemjerno je i ne spomenuti suganje svog kluba, a prvom prilikom drugog popljuvati zbog iste stvari. Kuzis??? Zasto o tome nisi pisao kad je islo na Bayin mlin??? Borac za fair play. :lol: Ti si svoje misljenje o Luisovom golu iznio davno. :lol: Nemoj da ti kopiram postove. :lol:

Plus, gdje sam ja to napisao da odobravam nefer potez BVB-ovaca??? :?
anton 1983 je napisao/la:Kaj je tako teško priznati da si bio u krivu? kaj ću ti ja kad se nemreš samnom borit jer te razoružam. Znam **** te to kaj sam u pravu,a bavarac sam pa neš prihvatiti poraz :mrgreen:

ajmo sad opet u krug, jedva ćekam :lol:
Poceo si se gnojiti :lol: , ubacas neke fiktivne likove u diskusiju. Ne umijem se ja boriti protiv vjetrenjaca. :mrgreen:

Uostalom, karakterizirati igrace kao promasene investicije nakon samo jedne polusezone, je u najmanju ruku neozbiljno, da ne upotrijebim neki tezi izraz. :mrgreen: O kompleksnosti same situacije u kojoj se Gundogan nasao, i ne vrijedi raspravljati (nova pozicija, zamjeniti najboljeg igraca lige za proslu sezonu, biti lider, bla, bla, etc). Naravno, ti si to uzeo obzir kao i obicno. :?

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.