Buffon- institucija
Licht- neumoran, standardan
De Ceglie - popravlja se, pokazuje da se može na njega računati
Barzagli- igra hladno smireno, jednom riječju rutiner
Chielini- zvijer, umalo da popuši karton danas, ali ipak se izvukao
Pirlo- motorna snaga
Marchisio- standardan, trči odrađuje posao na sredini terena
Giacherini- mislim da nakon svega nema mjesta u nekom ozbiljnom Juventusu, možda da uđe s klupe u gostima
Pepe- mislim da je ipak solidan, treba malo koncentracije u završnici, ali kao i svi ostali...
Del Piero- majstor, koji na žalost nije ni na f od forme
Quagliarela- go ga je izvadio, mora se još truditi, ali dobro je imamo dva špica, skoro podjednaka
Pazienza- igrač koji je tu da zamijeni Pirla kad se umori, ništa više ništa manje, klasični mediano
Estigaribbia- takođe me razočarao, kao i Giacherini, mislim da ni on nema mjesta u ovom timu
Matri- prvi špic, on je ipak rutiner za sve ostale u ekipi i jači je u duelu od Quagliarele
Krasić- kao što sam nekad rekao, završio karijeru u Juventusu, nikad mi se nije ni sviđao, ali u prvoj sezoni mu je nekako i prolazilo to njegovo "probijanje" glavom bez obzira, a ove sezone katastrofa... prodati ga što prije van Italije
Elia- mislim da može napredovati, mora se pokušati nametnuti Conteu, vidi se da zna igrati, vidjećemo...
Vidal- falio samo tako, kralj Artur borac na sredini terena, uz to znalac, veliki igrač
Bonucci- mislim da je ipak pretanak za veće domete...
Vučinić- takođe nedostaje, ali eto prošli smo neokrznuti bez njega, odličan igrač
Zaključak, treba nam štoper, jer ako se neko povrijedi od gore navedenih mi nemamo zamjenu, zatim treba nam još jedan špic, koji će pospremati sve živo tipa Cavanija recimo, te eventualno još jedan veznjak jer i tu imamo manjak igrača čim se igra zasniva na Giacheriniju...
Nadati se da će Conte uvidjeti nedostatke i da će bar natjerati Marottu dvojicu da dovede u januaru