NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

amerosm
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la amerosm » 19 dec 2011, 00:58

Sada moramo bar doci do Field Goala inace ovo gubimo. Eh ako "prokockamo" 18 poena prednosti u 15 minuta onda je bolje da i neigramo PO.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 19 dec 2011, 01:08

slika

:D My Boy. :D
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 dec 2011, 01:12

TD Green-Ellis. Gotovo je. Tim Tebow imao je priliku uciti od najveceg koji odigra najbolje kada je najteze.

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 19 dec 2011, 01:17

Stvarno nevjerovatna sezona Patriotsa 11:3 omjer sa ovakom odbranom :D
RIP SALE VILENJAK

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 19 dec 2011, 01:20

Koji je cirkus ovaj Tebow, primio sack od 29 yardi. Gledam i podsjeca me k'o da bjezi od horny crnca. :lol:

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 dec 2011, 01:33

Na kraju smo imali milosti prema Broncosima jer smo posljednja dva napada poklonili. Sada ce se Tebowmania malo stisati i jedan od najvecih mu je objasnio neke stvari. ;) ;)
Sto se tice odbrane to necu komentarisati, jer se samo bezveze iznerviram. Mogli smo imati isti omjer kao i Packersi da je odbrana bila na nivou, jer su nas Billsi i Giantsi pobjedili zahvaljujuci nasoj odbrani.

PS: Kakva utakmica izmedju Lionsa i Raidersa. 40 sekundi prije kraja utakmice Lionsi postizu TD za prednost od 28:27, a Raidersi u posljednjim skedundama pokusavaju Field Golas sa 65 YD koji je izblokiran.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 19 dec 2011, 01:47

amerosm je napisao/la:Na kraju smo imali milosti prema Broncosima jer smo posljednja dva napada poklonili. Sada ce se Tebowmania malo stisati i jedan od najvecih mu je objasnio neke stvari. ;) ;)
Sto se tice odbrane to necu komentarisati, jer se samo bezveze iznerviram. Mogli smo imati isti omjer kao i Packersi da je odbrana bila na nivou, jer su nas Billsi i Giantsi pobjedili zahvaljujuci nasoj odbrani.
Prije bi rekao da je to bilo zbog neefikasnosti napada.
Ochocinco je protiv Billsa ispustio cist TD, a Brady je bacio 4 INT.
Protiv Giantsa je bilo slicno, Brady bacio 2 INT.

Odbrana i nije toliko losa, sto se mene tice, neka ostanemo 32. po yardama, sve dok turnover differential raste u +, i dok redzone defense radi svoje.
Kljuc i u play offu ce biti Brady i napad, tj. mogu li biti blizu 30 poena protiv top tier odbrana tipa Baltimore, Pittsburgh...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 dec 2011, 01:53

napokon i ovo zavrsi..uzimamo diviziju 9 put u zadnjih 11 god..lijepo..danas me odbrana pozitivno iznenadila :o ..anderson dobar i edelman naravno..napad standardan, gronka su uspjeli malo zaustaviti ali je aron zato explodirao..jedino prva 2 driva malo su zakazali, ali kasinije su se prilagodili i zaustavili broncose..jos sve bez cartera koji se povrijedio i bio bi veliki gubitak ako ne bude tu u po :( ..od ostalih tekmi brees nastavlja ka rusenju marinovog rekorda i danas je imao preko 400 yardi..osim ovih iznenadjenja ranije, jetsi opasno ugrozili PO sanse..sljedece sedmice igraju new york derby i to ce biti tekma biti ili ne biti i za giantse i za jetse..detroit uze raiderse, ali sto je zanimljivo raidersi pokusali fg sa 65 yardi..sto bi bio rekord u nfl-u da nije bio blokiran..cak je i chad 85 imao prvi td u dresu patriotsa :D ..steelersi osigurali po bez da su igrali, bengalsi i jetsi su izjednaceni u utrci za wc.. ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 dec 2011, 02:04

randy_moss je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Na kraju smo imali milosti prema Broncosima jer smo posljednja dva napada poklonili. Sada ce se Tebowmania malo stisati i jedan od najvecih mu je objasnio neke stvari. ;) ;)
Prije bi rekao da je to bilo zbog neefikasnosti napada.
Ochocinco je protiv Billsa ispustio cist TD, a Brady je bacio 4 INT.
Protiv Giantsa je bilo slicno, Brady bacio 2 INT.

Odbrana i nije toliko losa, sto se mene tice, neka ostanemo 32. po yardama, sve dok turnover differential raste u +, i dok redzone defense radi svoje.
Kljuc i u play offu ce biti Brady i napad, tj. mogu li biti blizu 30 poena protiv top tier odbrana tipa Baltimore, Pittsburgh...
ma ova pass def statistika je smijesna..31 su packersi a mi 32, a i saintsi su tu negdje..i to nije nikakav pokazatelj snage i kvalitete necije odbrane..potpisali smo mayo-a na 5 god, pa bi on trebao biti vodja ove odbrane u buducnosti, uz neke nove klince sa drafta(Honeybadger a.k.a Tyronne Mathieu :P bi bio savrsen za nas) ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 19 dec 2011, 02:11

SaltCityAttack je napisao/la:nisam gledao tekmu ja jutros rano dosao kuci bio vani pa sam spavao do jedno 2 podne :)...da je bila neka vazna tekma ustao bi ali znao sam da ce se oprilike ovako desiti...izgleda da smo im poklonili 21p :)...2 puta INT za TD i jednom fumble na 17 yardi nakon cega prims TD....vodili smo izgleda 14:7 na poluvremenu kako vidim...ma jednostavno mi smo mentalno pali nije to vise upitanju ni kvalitet QB...jednostavno kao da vise niko nema volju za igrom izuzev Peppersa,Urlachera i Briggsa...najbolje da izgube zadnje dvije da se sto bolji pick izvuce i ako bi ja licno volio da smo manje tekmi pobjedili
Stvarno ste trebali aktivirati Favrea. Imali bi sada možda 2 pobjede više, i zamisli onda koja bi to bila atmosfera na tekmi protiv Packersa ;)
"Float like a butterfly, sting like a bee"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 dec 2011, 02:15

@randy_moss

moguce je da je u tim utakmicama protiv Billsa i portiv Giantsa napad zakazao, ali ako udjemo u detaljniju analizu vidjeces da je odbrana glavni krivac. Napad je protiv Billsa odradio svoje uostalom jer smo postigli 31 poen sto je vise od naseg prosjeka, a takodjer imali smo vodstvo od dva TD (14:0 i 21:7) i naravno da je postojala mogucnost da napad napravi neku gresku.

Sto se utakmice sa NYG tice jedini krivac je odbrana koja dopusti Manningu da u posljednjim sekundama meca osvoji vise od 15 yardi koji su bili kljucni u toj pobjedi. Ja mislim da je bio 3rd down.

Evo opet danas Broncosi iz dva pokusaja osovje 72 yd. Problem ove odbrane je da u svakoj utakmici ima neku svoju "crnu minutu" gdje protivnici dolaze do laganih poena i onda se napad stavlja pod veliki pritisak.

PS: Danasnji poraz Texansa - naravno uz pobjede protiv Dolphinsa i Billsa - bye week. ;) ;)
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 19 dec 2011, 02:23, ukupno mijenjano 1 put.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 19 dec 2011, 02:17

Da se nadovežem na pogled na statistike. To sa dozvoljrnim pass-yardama je često zavaravajući faktor kod napadački jakih ekipa. Naime kada ekipa ima jak napad često je u zadnjem dijelu uatkmice u solidnoj prednosti i onda protivnici moraju puno bacati loptu radi uštede vremena. Da bi se dobila malo realističnija slika treba uzeti u obzir broj bacanja protivnika u odnosu na te dozvoljene jarde. Recimo Packersi. Imaju dobar secondary, a statistike pokazuju da dopuštaju puno pass-yardi, a to u stvari iz razloga gore navedenih.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 dec 2011, 05:57

Taktičar je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:nisam gledao tekmu ja jutros rano dosao kuci bio vani pa sam spavao do jedno 2 podne :)...da je bila neka vazna tekma ustao bi ali znao sam da ce se oprilike ovako desiti...izgleda da smo im poklonili 21p :)...2 puta INT za TD i jednom fumble na 17 yardi nakon cega prims TD....vodili smo izgleda 14:7 na poluvremenu kako vidim...ma jednostavno mi smo mentalno pali nije to vise upitanju ni kvalitet QB...jednostavno kao da vise niko nema volju za igrom izuzev Peppersa,Urlachera i Briggsa...najbolje da izgube zadnje dvije da se sto bolji pick izvuce i ako bi ja licno volio da smo manje tekmi pobjedili
Stvarno ste trebali aktivirati Favrea. Imali bi sada možda 2 pobjede više, i zamisli onda koja bi to bila atmosfera na tekmi protiv Packersa ;)
ma Angelo i SMith su dva idoota..ovaj prvi kazu da se penzijonise i da nece vise biti GM i molim se bogu za to....pa jos gore evo Knox ima operaciju ledja nakon dananje povrede, a to znaci da je i karijera u pitanju :(...mislim sve je oislo u **** po nas samo par utkamica do kraja sezone gdje smo sve imali u nasim rukama ....zaista nevjerovatno sta nam se desilo, ali staces ebiga bice slijedece godine valjda bolje nadam se, ako na sizbjegne ovo sto nas je zadesilo sve na kraju sezone

Znaci Knox nije paralizovan kao sto su na pocetku cak i mislili, a doktor kaze da ce moci nataviti normalan zivot, pa cak i karijeru, ali kad ce se ona nastaviti sami bog zna :(...steta dobar reciver uz Benneta,Cutlera,Fortea svijetla tacka naseg offensa :(
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 19 dec 2011, 15:13

Bravo Chargersi, eto bar sam to pogodio ove sedmice, onaj rio_ferdy pokupio haman sve trofeje iz diskusije, al' evo uganj'o sam AFC North, jos da Steelersi dobiju i tu smo nedje :mrgreen:

Rivers se vraca, samo da ne bude kasno, ja sam rek'o ako upadnu u PO da ce do kraja ;) Bjezi Denver jednu pobjedu, moraju izgubit od Chiefsa zadnju tekmu, a cak ima sanse i za wc, ako Jetsi i Benglasi kiksaju jos jednom.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 19 dec 2011, 15:35

Odlicna igra SD-a sinoc. Ja se iznenadio kako dobro igraju, jer nisam ih gledao od one utakmice njihove sa Bearsima ...

Sad Ravens, prepustili prednost, da sami mogu odlucivati o svojoj sudbini. Sad im to dirigira Pitt. Zaista su sinoc lose odigrali. Odbrana pogotovo. Ja mislim da je sinoc SD bio prvi tim u NFL istoriji, koji je uspjeo Ravensima, u 5 uzastopnih napada da poentira. Cini mi se da je to bilo u pitanju. Nisam siguran, jer sam vec na pola bio zaspao. :D
Flacco, pa covjek ko direk, kad krenu na njega. Zasteka se u onaj djep, i ocekuje da ce ga OL stititi 15minuta. jednostavno nema kretnje. a ni pass igra ga nije nesto slusala sinoc. uglavnom bio je uzasan, kao i cjelokupni Baltimore.

Veceras bi trebalo da bude dobra tekma: San. Fran. - Pitt. Prijenos na Areni pocinje u 02:30h. Valjda cu izdurati. Nista, natakarit cu se na Battlefield 3, i rokat malo Europsku buragiju preko multiplayera, da me odrzi budnim. :D
Postovanje treba zaraditi.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 dec 2011, 17:16

Edin TM87 je napisao/la:Bravo Chargersi, eto bar sam to pogodio ove sedmice, onaj rio_ferdy pokupio haman sve trofeje iz diskusije, al' evo uganj'o sam AFC North, jos da Steelersi dobiju i tu smo nedje :mrgreen:

Rivers se vraca, samo da ne bude kasno, ja sam rek'o ako upadnu u PO da ce do kraja ;) Bjezi Denver jednu pobjedu, moraju izgubit od Chiefsa zadnju tekmu, a cak ima sanse i za wc, ako Jetsi i Benglasi kiksaju jos jednom.
nista jarane..cekamo veceras jos poraz steelersa i to je to..slag na kraju :lol: ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 dec 2011, 17:16

Iako je jos ostala vecerasnja utakmica izmedju 49ers-a i Steelers-a ovo je definitivno bilo "najludje" kolo:

- Packersi izgubili utakmicu nakon 19 uzastopnih pobjeda i to protiv Cheifsa kojima je startni QB povrijedjen
- Coltsi pobjedili Titanse i time sprijecili da se izjednace sa Lionsima koji su 2008 izgubili 16 utakmica zaredom
- Raidersi pokusali Field Goal sa 65 yardi od End Zone
- Ravensi nakon 21 utakmice u nizu dozvolili protivniku da poentira u prvom napadu
- Tebow dozivio sack od -29 yardi sto je ja mislim rekord u NFL-u

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 19 dec 2011, 17:48

Bilo bi dobro kad bi i Steelers-i zijanili, da makar budemo drugi nakon ovog kola.

@kad kako
Sutas li blackops?
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 19 dec 2011, 18:42

amerosm je napisao/la:Iako je jos ostala vecerasnja utakmica izmedju 49ers-a i Steelers-a ovo je definitivno bilo "najludje" kolo:

- Packersi izgubili utakmicu nakon 19 uzastopnih pobjeda i to protiv Cheifsa kojima je startni QB povrijedjen
- Coltsi pobjedili Titanse i time sprijecili da se izjednace sa Lionsima koji su 2008 izgubili 16 utakmica zaredom
- Raidersi pokusali Field Goal sa 65 yardi od End Zone
- Ravensi nakon 21 utakmice u nizu dozvolili protivniku da poentira u prvom napadu
- Tebow dozivio sack od -29 yardi sto je ja mislim rekord u NFL-u
Chargersi prva ekipa koja im je postigla poene u prvih 5 posjeda u historiji ravensa. Opet se bude prekasno valjda nece uci u plejoff i zadrzat posao norvu i smithu.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 19 dec 2011, 19:29

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Bravo Chargersi, eto bar sam to pogodio ove sedmice, onaj rio_ferdy pokupio haman sve trofeje iz diskusije, al' evo uganj'o sam AFC North, jos da Steelersi dobiju i tu smo nedje :mrgreen:

nista jarane..cekamo veceras jos poraz steelersa i to je to..slag na kraju :lol: ;)
Ma nista ti pogodio Jetse, ja Ravense, Steelersi donese jack-pot :mrgreen:

@bear grylls, mislim da su Chargersi zasluzili PO, jer zabit' 34 jednoj 'nakoj odbrani sa 'nakim imenima je perfekcija, puno tekmi su nesretno izgubili (KC, Denver), mislim da bi im se sreca trebala okrenut pa da ih "posere" i da ulete u PO...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: rio_Ferdy88 i 1 gost.