FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

nime_tm87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nime_tm87 » 19 dec 2011, 22:44

Arnelinho je napisao/la:
RogerPro je napisao/la:Pa nije moguće da se vi opet raspadate. Kako je lijepo imati vas za gradskog rivala, pa vi se godišnje 4 puta raspadnete, u svakom godišnjem dobu po jednom.
Koliko znam, svako malo se jedino Željo počne raspadat. Klub bez ikakve konstante. :roll:
ti to ozbiljno

user_name
Kontakt:

Post Postao/la user_name » 19 dec 2011, 22:48

Arnelinho je napisao/la:
RogerPro je napisao/la:Pa nije moguće da se vi opet raspadate. Kako je lijepo imati vas za gradskog rivala, pa vi se godišnje 4 puta raspadnete, u svakom godišnjem dobu po jednom.
Koliko znam, svako malo se jedino Željo počne raspadat. Klub bez ikakve konstante. :roll:
Tri titule u 3 sezone...sampioni BiH,osvajac kupa BiH,jesenji prvak 2011/2012...15 utakmica bez poraza i ostali rekordi koji su se nizali,najbolji strijelac,najbolji astistent,najbolji igrac lige....mislim da je konstanta vise nego ocigledna..!!

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 19 dec 2011, 22:49

Pa dobro ne znam na osnovu cega se ovo moze dovoditi u vezu sa raspadanjem. Njegov odlazak nije rezultat nekog previranja i problema u klubu vec covjek ima privatnih problema.
Novi trener realno tesko da moze biti losiji od njega , ko god da dodje.
Nemam nista protiv Pliseka , cak bi volio da je i ostao ali ruku na srce ne moze se biti zadovoljan prikazanim u protekloj polusezoni.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 19 dec 2011, 22:50

J3beni zeljo nije tema ove emisije.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 19 dec 2011, 22:53

Sarajlijc@ je napisao/la:J3beni zeljo nije tema ove emisije.
ovo nije emisija,ovo je forum hahahahaha TLN

jel to zadnji trofej st ste osvojili,davno,davno :lol: :lol: :lol:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 dec 2011, 22:55

Trolove ću sad trajno da banujem. izvolite, mogu provokacije, priča o želji, isl. vlak za Banoviće kreće sa perona FK Sarajevo za 5 minuta.

posmatrac sa juga 87
Kontakt:

Post Postao/la posmatrac sa juga 87 » 19 dec 2011, 22:56

SarajlijaTM je napisao/la:

Haj sto ga sad gledamo kao zadnji, nego cemo ga takvog gledat jos puno, puno godina :lol: , jedino ako im ne pustimo Hasetov turnir :D
Ja volim Želju za njega sve, ooo naprijed Željo do pobjede, u boj kad krenemo sve pred sobom rusimo, Željo mi te volimo kako god zavrsio...

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 19 dec 2011, 22:57

Evo i na oficijelnoj :

http://www.fcsarajevo.ba/info.php?n=313" onclick="window.open(this.href);return false;
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 dec 2011, 22:57

posmatrac sa juga 87 se ukrcao.

izvol'te, izvol'te, ima mjesta...

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 19 dec 2011, 22:58

SarajlijaTM je napisao/la:

Aha haj sad dovidjenja popusti nas da se raspadnemo u miru :roll:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 19 dec 2011, 22:59

dr.van nostrand je napisao/la: cak bi volio da je i ostao ali ruku na srce ne moze se biti zadovoljan prikazanim u protekloj polusezoni.
I ja bih volio da je ostao, čisto zbog kontinuiteta, a ako čovjek ima privatnih problema , sretno mu i da ih što prije rješi....
A što se tiče novog, mislim da je vrijeme da se Musemić vrati nešto smo ga se baš zaželili....

P.S. Hvala ADMINE

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 dec 2011, 23:04

pa dokad cemo mjenjati trenere svaki par mjeseci,mislim da je to veliki problem FK SARAJEVA.Treba dovesti trenera i pustit ga da radi 3-4 god a ne nakon dva poraza sve mjenjati

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 19 dec 2011, 23:06

Listam zadnjih par stranica i citam komentare. Neke realne a neke bas ne realne. Problemi (financijski) timova u PL BiH pa tako i FK Sarajeva nisu nastali juce. Ti problemi se vuku vec godinama. A to je najveca kocnica za razvitak nogomet tj. sporta u globalu. Ali o tome cu malo kasnije.

Srz prblema je dublja cak i od financijskih nedaca. Hajmo malo logikom. Ko radi sa nasom dijecom? Da li su to strucni ljudi? Da li su to obrazovani ljudi? Da li su to sposobni ljudi? Ne samo u fudbalu nego i u odgoju i obrazovanju. Ali vratimo se nogometu. Eto FK Sarajevo ima sjajan omladinski pogon. Zajedno sa Zeljeznicarom imaju najvise talentovane dijece koja postizu veoma dobre rezultate u svojim takmicenjima. Ali te dijece nema nigdje kada izadju iz omladinskog pogona. Od 22 igraca klub nije ustanju da angazira 5. To je propast. To je prblem naseg nogometa. Neposredno poslije rata mozda 97' ili 98' godina ne znam tacno gledao sam mladice koji su igrali za Gradinu. Nisam strucnjak ali smijem ruku u vatru staviti da bi ta ekipa momaka koji su tada igrali razbila i Zelju i Sarajevo pod vodstvom ozbiljnoga trenera. Nijedan zapravo samo dva momka iz toga kluba su dobila sansu. Jedan je zairao za Slobodu a drugi malo trenirao sa Sarajevom i otisao u Svedsku. Da sad ne pricam o igracima iz Visocke Bosne, Rudara iz Breze, Iskre itd. Momcima koji su mi bili zanimljiviji gledati nego danasnji prvotimci.

Problema je mnogo a o solucijama niko ne razmislja. Infrastruktura je zalosna. Pomocnih terena nema dovoljno. Kampova nema uopste. Nemamo stadion koji ispunjava UEFA uslove. Nemamo strucnjake da afirmisu tu dijecu. Ne moze se reci da nema talenta. Za veoma malu zemlju mi imamo puno talenata. Samo sa njima nece niko da radi.

Evo recimo da sad Plisek uzme 5 juniora i da otpusti 5 prvotimaca koji imaju dobre plate. A sa ovom dijecom da radi 2 sezone mimo toga sto bi financijski stabilizovao klub nego bi od tih 5 dobio barem 2 kvalitetna igraca. Ne bi izborio evropu ali bi smanjio dug klub za nekih 300-500 hiljada maraka. Za samo 2 godine. To je ogromna suma. Ali nijedan trener pa tako ni plisek se ne smije u to upustiti. Jer zna da bi mu kraj bio nakon 5 utakmica.

Eh recimo u Zeljeznicaru Amar Osim pokusava da afirmise Zolotica i Ramica. Benjamin Colic je vec izrastao u igraca koji moze da zadovolji kriterijima Premijer Lige BiH a ima sansu da napreduje. Eh zasto to ne moze FK Sarajevo? Moze ali nece! Zasto nece? Zato sto nema vizionara nema ljudi poput Musemica. Nista licno protiv Pliseka ali on je u BiH dosao ne da bi napravio uspijeh sa Sarajevo nego ne bi li otkrio jos jednoga Dzeku. Sve do se bh klubovi ne okrenu svojim igracima nece imati napredka. Jer su svi u dugovima, a kada si u dugovima onda ne mozes dovesti igraca i dati mu 100.000 KM godisnje a bez takvih igraca nema napredka u Evropi.

Najvise me nerviraju likovi poput Sergeja Barbareza, Mese Bazdarevica, Vahe Halilhodzica, Faruka Hadzibegica itd. Oni na sva zvona zovne kako zele napredak u BH nogometu, kako zele da pomonu ali im to ne dopusaju iz Saveza. Pa dobro ko njima brani da godisnje naprave kamp i da okupe 70 talentovanih igraca pa ih podijele u 3 tima pa sa njima rade 2-3 mijeseca godisnje? Eto kako se pomaze. Ja znam da je ovaj forum prepun pametnih forumasa pa ce naci 100 zamjerki ali Nenad Markovic, Gordan Firic i par aktivnih kosarkasa su ovo vec poceli da rade u BiH.

Tako se napreduje. Napreduje se i tako sto ce Dzeko karijeru u Zelji zavrsiti, Barbarez u Velezu, Bolic u Celiku ali ne mi smo svjetski demagozi. Sve znamo ali nista ne poduzimamo. Pogledajte samo ko je bio na predsjednickim pozicijama u FK Sarajevu i Zeljeznicaru u zadnjih 10 godina i sve vam je jasno.

A da ne pricam o Celiku koji je godinama poslije rata bio najjaci financijski klub, sa najvise posjete na stadionu. I to niko nije znao da iskoristi nego da uvali klub u dugove. Pa Sloboda Tuzla je na igracima i svoga pogona mogla zaraditi milione maraka i eura ali to niko nikad nije iskoristio nego je istu tu Slobodu doveo do ruba i pitanje je hoce li prezivjeti.

A drzava i gradovi moraju stati iza sportskih ustanova. Dinamo vise dobije od grada Zagreba nego sto Zeljo i Sarajevo zajedno dobije od grada, kantona, i federacije. Da se barem porezni dugovi otpisu pa da klub moze dici kredit od milion ili dva pa da krene da se razvija nego jok. Najlakse je sjediti i pricati kako je kriza, i blatiti igrace koji zive od fudbala, a vecini vas jos uvijek roditelji placaju internet, o gacama i obrocima netreba ni pricati.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 dec 2011, 23:13

nevidim nikog drugog sem gospodina HUSREFA MUSEMICA

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 dec 2011, 23:14

Mislim da ce te imati problema sa odlaskom Pliseka, ne znam ko ce ga zamjeniti ali mislim da cete lose proci bez trenera. Mozda se Husref vrati...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 19 dec 2011, 23:24

Ja mislim da je glupo spominjati Husfera ovdje! Pa to isto Sarajevo duguje tom covjeku para i para, i sada postavljati Husrefa na poziciju da bira, stvarno je nepravedno i od navijaca i od kluba. Po meni, ako Pape voli Sarajevo, neka on uzme. Pa da vidimo! :D
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 19 dec 2011, 23:28

Ma Husref i niko vise samo Sarajevooooooo !!!

suker
Kontakt:

Post Postao/la suker » 19 dec 2011, 23:37

BlueTiger je napisao/la:Ja mislim da je glupo spominjati Husfera ovdje! Pa to isto Sarajevo duguje tom covjeku para i para, i sada postavljati Husrefa na poziciju da bira, stvarno je nepravedno i od navijaca i od kluba. Po meni, ako Pape voli Sarajevo, neka on uzme. Pa da vidimo! :D
polako to cemo tek da vidimo,a ovi sto likuju da se rapsadamo jedna zalosna informacija za njih bice jos pojacanja nek se ne brinu!

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 19 dec 2011, 23:49

Nemogu sada da trazim prije koliko sam pisao taj post al ima sigurno vise od mjesec dana kada sam napisao da Plisek odlazi i dolazi Husref, a kao trener golmana vjerovatno Dedic. Neki su se smijali dok mi je par starih forumasa pisalo na pp da im kazem odakle mi onfo....volim sto sam bio upravu....nazalost mislim da se vraca u klub i Muco, al vidjecemo dali je to sigurno....mislim da jeste

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 20 dec 2011, 00:39

bordobijeli je napisao/la:pa dokad cemo mjenjati trenere svaki par mjeseci,mislim da je to veliki problem FK SARAJEVA.Treba dovesti trenera i pustit ga da radi 3-4 god a ne nakon dva poraza sve mjenjati
Jesil ti dobro procito zbog cega Plisek nije vishe trener ? :o

Sto se tice drugog djela posta tvog se potpuno slazem,mi od Husrefa nismo imali trenera,da je "izdrzo" makar 2 godine na klupi..

Volio bi,da Husref dodje..
BlueTiger je napisao/la:Ja mislim da je glupo spominjati Husfera ovdje! Pa to isto Sarajevo duguje tom covjeku para i para, i sada postavljati Husrefa na poziciju da bira, stvarno je nepravedno i od navijaca i od kluba. Po meni, ako Pape voli Sarajevo, neka on uzme. Pa da vidimo! :D
Ako se uprava uspije dogovoriti sa njim sto se tice para koje mu se duguju,siguran sam,da ce Husref biti novi trener.

Sto se tice Papeta,samo cu reci,da on po nekom mom misljenju voli SA koliko ija Zelju :roll: :mrgreen:
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: belosevic23, mma_hz, mnon46, Napapijri i 67 gostiju.