FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Evo ja sam zaduzen da Ibrakudabra pa cu vam iz prve ruke saznati jel on kandidat ili nije i obecevam da cu napisati cim saznam
NORMALNA osnova diskusije nisu prijetnje banom, isključenjem ili kojekakvim kaznama.
X normalan trener bi sigurno imao podršku, ali većina navijača FK Sarajevo, kad se prisjeti dobrih trenutaka i utakmica pod vodstvom Husrefa Musemića logično da će poželjeti njega ponovo da vide na kormilu kluba kojeg vole.
U slučaju loših rezultata sigurno bi bilo rezova, ali kad vas neko u dva navrata koliko-toliko iznadprosječno vodi kroz ovaj jad i čemer našeg fudbala koji se naziva Premijer ligom onda je logično što mu se vjeruje i ima podršku većine navijača.
Zato i ne čudi ''podrška'' koju Husref ima.
X normalan trener bi sigurno imao podršku, ali većina navijača FK Sarajevo, kad se prisjeti dobrih trenutaka i utakmica pod vodstvom Husrefa Musemića logično da će poželjeti njega ponovo da vide na kormilu kluba kojeg vole.
U slučaju loših rezultata sigurno bi bilo rezova, ali kad vas neko u dva navrata koliko-toliko iznadprosječno vodi kroz ovaj jad i čemer našeg fudbala koji se naziva Premijer ligom onda je logično što mu se vjeruje i ima podršku većine navijača.
Zato i ne čudi ''podrška'' koju Husref ima.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Hajd' nek' se jednom i složismo oko nečeg...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
imat cete najljepseg trenera u ligiado-hz je napisao/la:a sta ljudi ako nam dodje Ibrakadabra
Za zivot cijeli!
- skyisthelimit
nas vrli mod @aco prica o bezrezervnoj podrsci treneru bez obzira ko dosao i o kome se radilo, a dok je Pape selektirao reprezentaciju BiH nisam nesto od njega vidio tu podrsku vec iskljucivo kritike, pljuvanje i sl...Vjerovatno je i to jedan vid podrske 
15.10 - 15.06 ...
-
bordobijeli
- Kontakt:
moja zelja je ko kod da dodje za trenera da se covjek pusti da radi 3-4god,da se napravi sistem i plan,da se proba zadrzati isti igracki kadar naokupu par godina tad se mozemo nadati uspjehu.na kraju da kazem volio bi da to bude HUSREF.
A zasto nismo pustili pliseka 3-4 god??? a sad k'o biva treba pustiti husrefa. ovi neujednaceni standardi ce nam se kad-tad obiti od glavu, ako vec i nisubordobijeli je napisao/la:moja zelja je ko kod da dodje za trenera da se covjek pusti da radi 3-4god,da se napravi sistem i plan,da se proba zadrzati isti igracki kadar naokupu par godina tad se mozemo nadati uspjehu.na kraju da kazem volio bi da to bude HUSREF.
-
bordobijeli
- Kontakt:
O tome i ja govorim nije bitno ko ce biti trener samo treba pustiti covjeka da radi.jel ove promjene trenera i uprave svaki 6 mjeseci nevode nicemu samo tonemo dublje.UPS je napisao/la:A zasto nismo pustili pliseka 3-4 god??? a sad k'o biva treba pustiti husrefa. ovi neujednaceni standardi ce nam se kad-tad obiti od glavu, ako vec i nisubordobijeli je napisao/la:moja zelja je ko kod da dodje za trenera da se covjek pusti da radi 3-4god,da se napravi sistem i plan,da se proba zadrzati isti igracki kadar naokupu par godina tad se mozemo nadati uspjehu.na kraju da kazem volio bi da to bude HUSREF.
- molotovljev
Na žalost,kod nas je takva situacija(generalno)da se sve svodi na alternativu.Kako od igrača,tako i od trenera.
Ne razmišlja se na način,na neka dugoročna rješenja,već se ide od utakmice do utakmice,zavisi od rezultata.
Logično je da će navijači Sarajeva prihvatiti povratak Musemića,jer ne vide neko bolje rješenje.
Da li postoji neko bolje rješenje?
Sa onim čime raspolažemo i trenerski kadar u BiH,mislim da bi odgovor bio negativan.
Stiče se utisak da su se navijači Sarajeva potajno nadali odlasku Plišeka,kako bi na klupi ponovo vidjeli Husrefa.
Mislim i smatram kako to nije iskreno niti fer,prije svega prema Upravi kluba,kao i češkom stručnjaku.
U suštini,plitko razmišljamo...Tome govori činjenica,kako jedan navijač Sarajeva na zamka prijedlog,
nema poštovanja prema legendama kluba,kluba koji je dostigao vrhunac,upravo dok je ovaj(legenda)
žario i palio u bordo dresu i bio jedan od najboljih igrača Evrope!
No dobro,na različite načine doživljavamo fudbal i ljubav prema klubu.
Ne razmišlja se na način,na neka dugoročna rješenja,već se ide od utakmice do utakmice,zavisi od rezultata.
Logično je da će navijači Sarajeva prihvatiti povratak Musemića,jer ne vide neko bolje rješenje.
Da li postoji neko bolje rješenje?
Sa onim čime raspolažemo i trenerski kadar u BiH,mislim da bi odgovor bio negativan.
Stiče se utisak da su se navijači Sarajeva potajno nadali odlasku Plišeka,kako bi na klupi ponovo vidjeli Husrefa.
Mislim i smatram kako to nije iskreno niti fer,prije svega prema Upravi kluba,kao i češkom stručnjaku.
U suštini,plitko razmišljamo...Tome govori činjenica,kako jedan navijač Sarajeva na zamka prijedlog,
nema poštovanja prema legendama kluba,kluba koji je dostigao vrhunac,upravo dok je ovaj(legenda)
žario i palio u bordo dresu i bio jedan od najboljih igrača Evrope!
No dobro,na različite načine doživljavamo fudbal i ljubav prema klubu.
F.K.SARAJEVO
- Burberry46
- Kontakt:
Husref Musemic ili Dragan Jovic od njih dvojice ce jedan biti novi trener F.K. Sarajevo!
1946
Ah sto i kod nas ima pametnih ljudi pa mudro zbore, milina citati njihove postove

Aco ima pojint, ovdje.
Simpatije navijača generalno ne smiju biti odlučujući faktor kod imenovanja novog trenera. Ipak su tu preče neke druge stvari. Ko god da dođe, treba mu dati podršku u startu, dokle će ta podrška trajati nek odluče rezultati ekipe.
Najgore što možemo napraviti da u slučaju neizbora Husrefa drugog trenera dočekamo na nož. Dovoljno je loše što dolazi u nevakat - pred tešku polusezonu. dodatni pritisak sa tribina sigurno neće donijeti ništa dobro. Posebno ako uzmemo u obzir (ne)profesionalnost igača u našoj ligi kojima nije strano da koriste slične situacije kako bi oprali sebe.Pa je trener kriv i kad on fuli penal.
I ja mislim da je Husref najbolji izbor u ovom slučaju, provjereno riješenje. S najmanje rizika. Eh, sad, u Klubu su ljudi koji raspolažu s više informacija i treba im vjerovati u svakom slučaju.
Simpatije navijača generalno ne smiju biti odlučujući faktor kod imenovanja novog trenera. Ipak su tu preče neke druge stvari. Ko god da dođe, treba mu dati podršku u startu, dokle će ta podrška trajati nek odluče rezultati ekipe.
Najgore što možemo napraviti da u slučaju neizbora Husrefa drugog trenera dočekamo na nož. Dovoljno je loše što dolazi u nevakat - pred tešku polusezonu. dodatni pritisak sa tribina sigurno neće donijeti ništa dobro. Posebno ako uzmemo u obzir (ne)profesionalnost igača u našoj ligi kojima nije strano da koriste slične situacije kako bi oprali sebe.Pa je trener kriv i kad on fuli penal.
I ja mislim da je Husref najbolji izbor u ovom slučaju, provjereno riješenje. S najmanje rizika. Eh, sad, u Klubu su ljudi koji raspolažu s više informacija i treba im vjerovati u svakom slučaju.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- plava grbavica
- Kontakt:
ma divoviThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:imat cete najljepseg trenera u ligiado-hz je napisao/la:a sta ljudi ako nam dodje Ibrakadabra
Kada bih ja odlucivao izmedju, Safeta, Husrefa, Dragana i Abdulaha izabrao bih Husrefa. Zasto?
Safet je mozda bolji trener i strucnjak itd. Ali sigurno ne bi mogao izdrzati nas mentalitet, nas nacin rada, nase ponasanje, nase prazne tribine, nas nacin dovodjenja igraca, nas nacin sponzorisanja, nas nacin organizacije svega od priprema do utakmica. Veoma tesko bi se on navikao na sve to. Ne bi on to izdrzao a jos gore bi bilo sto bi ga (legendu kluba) izvizdali njegovi navijaci. A to se dokazalo sa Mirzom V. iako mnogi nisu svjesni da je Mirza legenda FK Sarajeva.
Dragan Jovic je vizionar. Covjek koji gleda 5 godina unaprijed kao Amar Osim. Dragan Jovic bi zrtvovao 2 sezone ali bi u trecoj ne samo bio prvi nego bi dominirao. Mislim glupost je reci da bi mu se sve ostvarilo ali covjek je sa takvim planom. Osim njega i Amara ja takvoga u PL BiH ne vidim. Ali valja klubu poput Sarajeva docekat to. Nije FK Sarajevo jednom probalo da krene iz pocetka pa su ti treneri otjerani ekspresno. Nema Sarajevo vremena da ceka ljude poput Jovica.
Abdulah Ibrakovic je za mene klaun. Ne bas los trener ali trener koji se preko youtube-a i interneta pokusava obrazovati. Od velikih Evropski trenera uzima samo ono sto mu se svidja, a ne ono od cega bi mogao da profituje. Izjave pred finale kupa protiv Zeljeznicara su bile neprofesionalne, ne dorasle jednom "strucnjaku" on se time smatra. On je sve odradio i na svemu je radio samo na taktici svoga tima nije. To je zapostavio. Nabio je kompleks svome timu i svojim igracima i stavio im dodatan teret pored negativnog rezultata iz prve utakmice. Nije imao ono sto tim koji ganja rezultat treba da ima - element iznenadjenja na travnjaku. Nije pogodio sa igracima u vezi itd. Da sad ne bude da se on ocjenjuje po jednoj utakmici ali ga ja ocjenjujem po rezultatima u Velezu i Celiku a nema uspjeha. Celik je imao solidan tim koji nije nista naravio sa njim.
Husref Musemic je za mnoge sirovina, ljakse, pa cak i vulgaran. Ali to nema nikakave veze sa fudbalom. Niko se gore ne ponasa od Murinja ili Mamica ali njihovi klubovi ostvaruju rezulate (izuzimajuci Blekica ali on nije imao rezultate). Murinjo je cuda napravio a i Mamic sa Dinamom a obojica su seljacine (mada Mamic nije trener).Husref ime autoritet. Nije los ni takticar. Sve zna osim da trpi hahare u klubu a sad ih je vise nego ikada. Najvece zlo je Irfan Redzepagic ali ne vazno sad za ovu temu. Bice da puno spominjem Amara Osima na ovoj temi ali Amar je plafon kad je u pitanju ta struka u BiH. Najblizi i jedini koji moze da mu parira je Husref. Ovo se odnosi na takticku stranu. Vizionarski tu je Jovic ali Husref je taj koji moze najbrze da izdigne Sarajevo.
Najveci krivac za ispadanje Sarajeva iz kupa je Jiri Plisek i ljudi koji su ga doveli. A covjek koji ga je doveo, doveo ga je iz licnog interesa, a brzo ce se to objelodaniti.
Safet je mozda bolji trener i strucnjak itd. Ali sigurno ne bi mogao izdrzati nas mentalitet, nas nacin rada, nase ponasanje, nase prazne tribine, nas nacin dovodjenja igraca, nas nacin sponzorisanja, nas nacin organizacije svega od priprema do utakmica. Veoma tesko bi se on navikao na sve to. Ne bi on to izdrzao a jos gore bi bilo sto bi ga (legendu kluba) izvizdali njegovi navijaci. A to se dokazalo sa Mirzom V. iako mnogi nisu svjesni da je Mirza legenda FK Sarajeva.
Dragan Jovic je vizionar. Covjek koji gleda 5 godina unaprijed kao Amar Osim. Dragan Jovic bi zrtvovao 2 sezone ali bi u trecoj ne samo bio prvi nego bi dominirao. Mislim glupost je reci da bi mu se sve ostvarilo ali covjek je sa takvim planom. Osim njega i Amara ja takvoga u PL BiH ne vidim. Ali valja klubu poput Sarajeva docekat to. Nije FK Sarajevo jednom probalo da krene iz pocetka pa su ti treneri otjerani ekspresno. Nema Sarajevo vremena da ceka ljude poput Jovica.
Abdulah Ibrakovic je za mene klaun. Ne bas los trener ali trener koji se preko youtube-a i interneta pokusava obrazovati. Od velikih Evropski trenera uzima samo ono sto mu se svidja, a ne ono od cega bi mogao da profituje. Izjave pred finale kupa protiv Zeljeznicara su bile neprofesionalne, ne dorasle jednom "strucnjaku" on se time smatra. On je sve odradio i na svemu je radio samo na taktici svoga tima nije. To je zapostavio. Nabio je kompleks svome timu i svojim igracima i stavio im dodatan teret pored negativnog rezultata iz prve utakmice. Nije imao ono sto tim koji ganja rezultat treba da ima - element iznenadjenja na travnjaku. Nije pogodio sa igracima u vezi itd. Da sad ne bude da se on ocjenjuje po jednoj utakmici ali ga ja ocjenjujem po rezultatima u Velezu i Celiku a nema uspjeha. Celik je imao solidan tim koji nije nista naravio sa njim.
Husref Musemic je za mnoge sirovina, ljakse, pa cak i vulgaran. Ali to nema nikakave veze sa fudbalom. Niko se gore ne ponasa od Murinja ili Mamica ali njihovi klubovi ostvaruju rezulate (izuzimajuci Blekica ali on nije imao rezultate). Murinjo je cuda napravio a i Mamic sa Dinamom a obojica su seljacine (mada Mamic nije trener).Husref ime autoritet. Nije los ni takticar. Sve zna osim da trpi hahare u klubu a sad ih je vise nego ikada. Najvece zlo je Irfan Redzepagic ali ne vazno sad za ovu temu. Bice da puno spominjem Amara Osima na ovoj temi ali Amar je plafon kad je u pitanju ta struka u BiH. Najblizi i jedini koji moze da mu parira je Husref. Ovo se odnosi na takticku stranu. Vizionarski tu je Jovic ali Husref je taj koji moze najbrze da izdigne Sarajevo.
Najveci krivac za ispadanje Sarajeva iz kupa je Jiri Plisek i ljudi koji su ga doveli. A covjek koji ga je doveo, doveo ga je iz licnog interesa, a brzo ce se to objelodaniti.
Pa, dobro, barem to svi znaju. Redžepagić je doveo Plišeka da bi preko njega, u saradnji s Husarićem, tušio igrače.PL BiH -1 je napisao/la:Kada bih ja odlucivao izmedju, Safeta, Husrefa, Dragana i Abdulaha izabrao bih Husrefa. Zasto?
-
samosarajvo
- Kontakt:
Eh nek ti znas ko su hahari u klubu i ko je najvece zlo.PL BiH -1 je napisao/la:Kada bih ja odlucivao izmedju, Safeta, Husrefa, Dragana i Abdulaha izabrao bih Husrefa. Zasto?
Irfan od prodaje Dzeke je imo najmanje 3-4 miliona funti (pretvori u marke) i on je sad spao da tusi igrace za koje NAJVISE moze uzeti 300 hiljada eura a vala ni ovi omladinci nam nisu nesto pa da ih mogu vodit sa sobom u Cesku pa obrazovat u velke igrace a vala ja protiv toga nemam nista.Nek sad vodi Suljica ili Dupovca sa sobom.Oni ako ostanu u Sarajevu duze vrijeme napredovat ce 20% i za njih ce se moci uzeti do 400 milja EURA maximalno.Mozda ce ce postati novi Torlak ili igraci slicnih kvaliteta.Za nase lige se ubili i to je to.
Nek ih vodi odma, dzabe, nek od njih napravi novog Dzeku pa cemo za 3 godine u repki imat 3 igraca Dzekinih kvaliteta.Od mene niko sretniji.
Eto Plisek je otisao u Cesku i nece se vracati a Irfan je jos uvjek tu, jel i dalje vazi taj plan u kojem su njih dvojica dosla da pokupe sve sto valja u klubu ?
PL BIH-1hoces ti buraz da vodis fc sarajevo,pa da sa comorom,handjicima,hadjicima koje kakvim uspijes vise od pliseka ili nebitno bilo kog drugog "strucnjaka"Ne budi smijesam molim te.Pa nama je obuca najbolji igrac sa 33 godine.A sam znas kako smo i na koji nacin se skrpili uoci ove sezone.Pun mi k... pametnjakovica.Svakom ce pronaci dlaku u jajetu.Sad ti irfan ne valja u paketu sa plisekom.Ides li ti buraz na utakmice(ne vjerujem).Pola ih treba otjerati-mislim na tzv igrace.Husrefa za kraj,ako ne on moze jovic(ne vjerujem da ce se realizovati).
Jesi li ti jedan od Irfanovih,hajd nam priznaj posteno?! Sta imas ti protiv Comora,Handzica,Dupovca tj. nase djece,pa pola ih je vec Irfan otjerao od Campare,Hodzica,Amela Handzica,Kadica, a jos je uvijek Irfanov tu Sesar,Zrnanovic, Suljic,DZAFIC,Smigalovic,naravno preforsirani Haskic itd. A Obuca iskreno ako govorimo jest za klupe(20-30 min.Max) razlog jednostavan DA bude najbolji strijelac lige,da srusi sve rekorde ma kome ces ga prodati s 34-35 god.??? Po meni Mladji IGRACI uvijek imaju prednost pa ako treba i 2-3 god praviti ekipu al nesto na kraju i uraditi,napraviti a ne cim malo valja hajd za 100 000 eura i zdravo,to je najveca greska ove lige opcenito !alibi je napisao/la:PL BIH-1hoces ti buraz da vodis fc sarajevo,pa da sa comorom,handjicima,hadjicima koje kakvim uspijes vise od pliseka ili nebitno bilo kog drugog "strucnjaka"Ne budi smijesam molim te.Pa nama je obuca najbolji igrac sa 33 godine.A sam znas kako smo i na koji nacin se skrpili uoci ove sezone.Pun mi k... pametnjakovica.Svakom ce pronaci dlaku u jajetu.Sad ti irfan ne valja u paketu sa plisekom.Ides li ti buraz na utakmice(ne vjerujem).Pola ih treba otjerati-mislim na tzv igrace.Husrefa za kraj,ako ne on moze jovic(ne vjerujem da ce se realizovati).
Zadnja izmjena: Iskren, dana/u 21 dec 2011, 15:58, ukupno mijenjano 1 put.
Nije moja struka da budem trener i da vodim klub tako da ne bih ni pokusavao. A samo cu ti par stvari reci tebi i ovome iznad tebe da sve ne citiram. Edinu Dzeki su se smijali pa je postao igrac. 80% igraca iz nase lige posjeduje talent ali ga nece ostvariti ovdje. Dzeko je bio gori i od Comora i od Suljica.alibi je napisao/la:PL BIH-1hoces ti buraz da vodis fc sarajevo,pa da sa comorom,handjicima,hadjicima koje kakvim uspijes vise od pliseka ili nebitno bilo kog drugog "strucnjaka"Ne budi smijesam molim te.Pa nama je obuca najbolji igrac sa 33 godine.A sam znas kako smo i na koji nacin se skrpili uoci ove sezone.Pun mi k... pametnjakovica.Svakom ce pronaci dlaku u jajetu.Sad ti irfan ne valja u paketu sa plisekom.Ides li ti buraz na utakmice(ne vjerujem).Pola ih treba otjerati-mislim na tzv igrace.Husrefa za kraj,ako ne on moze jovic(ne vjerujem da ce se realizovati).
A sto se tice igrackoga kadra Zeljo ima samo Zebu koji je eto najbolji u ligi a sve ostalo je u pet deka sa Sarajevom ali ocito Plisek nije taj koji je mogao da izvuce maksimum iz igraca. To se vidjelo na derbiju. Samo se Zeba isticao a ostalo sve isti trulez. Svidjalo se to vama ili ne cinjenica je da razlike u igrackome kadru medju prvih 4-5 ekipa nema. Razlika je samo u struci.
Vjerujte da Irfan nije dobronamjeran. Zao mi je sto to ne vidite ali vidjete ce te. Da je ko sto prica samosarajvo za Irfana istina onda on pored svih ti silnih miliona ne bi dsao u Sarajevo nego bi financijski pogurao FKS. Ali ne vazno. Odlazi se sa teme bezpotrebnom prepirkom.
Ides li ti drug na utakmice?Iskren je napisao/la:Jesi li ti jedan od Irfanovih,hajd nam priznaj posteno?! Sta imas ti protiv Comora,Handzica,Dupovca tj. nase djece,pa pola ih je vec Irfan otjerao od Campare,Hodzica,Amela Handzica,Kadica, a jos je uvijek Irfanov tu Sesar,Zrnanovic, Suljic,DZAFIC,Smigalovic,naravno preforsirani Haskic itd. A Obuca iskreno ako govorimo jest za klupe(20-30 min.Max) razlog jednostavan DA bude najbolji strijelac lige,da srusi sve rekorde ma kome ces ga prodati s 34-35 god.??? Po meni Mladji IGRACI uvijek imaju prednost pa ako treba i 2-3 god praviti ekipu al nesto na kraju i uraditi,napraviti a ne cim malo valja hajd za 100 000 eura i zdravo,to je najveca greska ove lige opcenito !alibi je napisao/la:PL BIH-1hoces ti buraz da vodis fc sarajevo,pa da sa comorom,handjicima,hadjicima koje kakvim uspijes vise od pliseka ili nebitno bilo kog drugog "strucnjaka"Ne budi smijesam molim te.Pa nama je obuca najbolji igrac sa 33 godine.A sam znas kako smo i na koji nacin se skrpili uoci ove sezone.Pun mi k... pametnjakovica.Svakom ce pronaci dlaku u jajetu.Sad ti irfan ne valja u paketu sa plisekom.Ides li ti buraz na utakmice(ne vjerujem).Pola ih treba otjerati-mislim na tzv igrace.Husrefa za kraj,ako ne on moze jovic(ne vjerujem da ce se realizovati).
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Burberry46, DoktorXabaras, KarlMarx, Pitar6785 i 49 gostiju.