Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.

Post Postao/la nerminh74 » 21 dec 2011, 15:02

Miljane prvo je Intelkt (koji je igrao sa njim) pa onda sam ja poceli pominjati hasandic prije 4-5 godina i upoznati smo sa njegovim kvalitetama ali je neko vrjeme stagnirao ali hvala bogu opet se trgnu samo sada mora zadrzati kontinuitet i nastaviti sa razvojem a ne smatram slucajnoscu sto je proigrao kada je otisao parezanin koji ima neku sistem igru ali koja se kocentrise na iskusne igrace a gusi mladje koji mu sluze kao vodonose pa ih gusi i naravno onda je taj sistem zavisan od kvalitete iskusnih igraca zato nije uspio uraditi sa zrinskim kao sa bosnom i zato ga vise nebi volio vidjet u njoj
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Miljan
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Miljan » 21 dec 2011, 17:46

Pa dobro nije bitno ko ga je prvi spomenuo,da se razumijemo!!bitno je da smo ga obojica zapazili,neko prije neko kasnije...A sto se njega tice,on je meni bolji od pojedinih koji igraju u repki #12
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 dec 2011, 18:47

On je bek suter od koga je bolji, ikonica, djedovica ili domercanta? Ili si mislio da je bolje staviti njega nego milosevica pa da imamo 4 beka a nijedno nisko krilo? Polako neka se on nastavi razvijati i za 2-3 god bice mjesta za njega u repki
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 21 dec 2011, 22:17

E moj Harune, zbog ovog mi ponekad ide na zivce, postavi ti cilj da prodjemo u drugu fazu EP, da se plasiramo na SP il nesto slicno, mani se corava posla i Olimpijade. Dao Bog, ali iz ove perspektive, kada zenska seniorska ekipa nema novca da se takmici, mi da pricamo o ucestvovanju na OI djeluje smijesno :D Svu srecu ovog svijeta mu zelim, iako znam da su sanse u promilima.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 dec 2011, 22:47

mirzza je napisao/la:
Megaloman je napisao/la:Danas Harun u Avazu govori kako ce se, pored kvalitetnog selektora, jos naci i tri prava pojacanja. Te da ce se sve podrediti krajnjem planu a to je - ucestvovanje na OI 2016. godine u Riu. :shock:
Ambiciozno, nema sta. Nadam se samo da ima pokrice za ovo sto govori. Ja mu od srca zelim srecu.
sto ne mogu na rende kora i praznih obecana, svojevremeno je grobar obecavao euroligu u sarajevu podpomognut najpozeljnijim nezenjom.
prvo enka vrate dugove, formiraju savez, nadju pare, i plate kvalitetnog selektora a onda mozemo pricati o necemu ozbiljnom. mi nemamo sistem i to nas najvise koci.
Zelim mu srecu i krenuo jeste hrabro, ali samo realne ciljeve za pocetak.
Izvini, mirzza, ali nije Harun napravio ove dugove.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 dec 2011, 23:10

nerminh74 je napisao/la:Interesatno koliko smo dizali kaplana, hasandic igra u zadnje vrjeme bolje od njega i to 5-6 utakmica sa nekih 15 poena u prosjeku e sada da li je to sto se odbrane koncetriraju na poznatijem kaplanu? Kako god dobro je sto se nastavlja razvijati, samo ako zrinski nastavi ovako sljedece sezone ce morati mjenjati sredinu, iskreno se nadam da ce zrinski opet stati na noge
Sjecas se poslije utakmice sa Zrinjskim u Sarajevu, da nisam bio odusveljen Kapelanom ;) ;)

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 dec 2011, 08:10

Isto nisi bio odusevljen hasandicem ali mislim da oba imaju prostora za napredak

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 22 dec 2011, 09:00

neno#4 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Interesatno koliko smo dizali kaplana, hasandic igra u zadnje vrjeme bolje od njega i to 5-6 utakmica sa nekih 15 poena u prosjeku e sada da li je to sto se odbrane koncetriraju na poznatijem kaplanu? Kako god dobro je sto se nastavlja razvijati, samo ako zrinski nastavi ovako sljedece sezone ce morati mjenjati sredinu, iskreno se nadam da ce zrinski opet stati na noge
Sjecas se poslije utakmice sa Zrinjskim u Sarajevu, da nisam bio odusveljen Kapelanom ;) ;)

EHH,da je kk bosni jedan takav koji zna pogoditi:)))
Gledao sam ih samo 2 puta,sve dok rahimic bude guzom gurao mogu se boriti za vrh:))
Nekako mi je ipak sindis najsmjesni,koliko energije on samo potrosi na zagrijavanju'''

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 dec 2011, 09:11

nerminh74 je napisao/la:Isto nisi bio odusevljen hasandicem ali mislim da oba imaju prostora za napredak
Imaju prostora za napredak, ali nikada nece dostici ni nivo npr. Ikone.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 dec 2011, 09:15

doe78 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

EHH,da je kk bosni jedan takav koji zna pogoditi:)))
Gledao sam ih samo 2 puta,sve dok rahimic bude guzom gurao mogu se boriti za vrh:))
Nekako mi je ipak sindis najsmjesni,koliko energije on samo potrosi na zagrijavanju'''
Ne igra Kapelan nista posebno u prvenstvu. Odlicno je odigrao samo protiv Bosne u Sarajevu, od te utakmice biljezi losije partije.

Bosna nema sanse da se bori za vrh, bez jos jedno tri dobra igraca. Nema para, nema muzike.

Ostalo je samo ime.....

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 22 dec 2011, 09:19

neno#4 je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
Megaloman je napisao/la:Danas Harun u Avazu govori kako ce se, pored kvalitetnog selektora, jos naci i tri prava pojacanja. Te da ce se sve podrediti krajnjem planu a to je - ucestvovanje na OI 2016. godine u Riu. :shock:
Ambiciozno, nema sta. Nadam se samo da ima pokrice za ovo sto govori. Ja mu od srca zelim srecu.
sto ne mogu na rende kora i praznih obecana, svojevremeno je grobar obecavao euroligu u sarajevu podpomognut najpozeljnijim nezenjom.
prvo enka vrate dugove, formiraju savez, nadju pare, i plate kvalitetnog selektora a onda mozemo pricati o necemu ozbiljnom. mi nemamo sistem i to nas najvise koci.
Zelim mu srecu i krenuo jeste hrabro, ali samo realne ciljeve za pocetak.
Izvini, mirzza, ali nije Harun napravio ove dugove.
Znam da nije neno, ali neka prvo napravi temelje, pa onda dize kucu, ne moze od krova krenuti praviti. Neka samo obecava realne stvari i bit ce tito u odnosu na prethodnike. Vidim da je entuzijasta i da se ne boji posla, ali iskreno dok su svi ostali uhljupi tu, ja ne vidim nikakav napredak, samo ce potrositi covjeka.
Cuva Bog Zelju svog!

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 22 dec 2011, 11:46

Ma kakva tri igraca,bosni treba 5-6 dobrih igraca,pa da se bore za vrh,znamo koliko ce se Aleksandrovcani pojacat'
Siroki i Igokea o5 u finalu prvenstva !
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 dec 2011, 12:16

Pogrjesio si topik ovdje rijec o pojacanjima za BiH repku

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 dec 2011, 20:21

Harun Mahmutović: Gačić i Kuzmić igrat će za bh. reprezentaciju

Naš Savez u kontaktu s talentiranim igračima iz španskih euroligaških klubova Kaha Laborala i Unikahe

Još jedna lijepa vijest stigla je iz Španije. Nakon što je centar Unikahe iz Malage Nedžad Sinanović potvrdio da će nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, sada je, prema riječima generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH Haruna Mahmutovića, još jedan igrač iz najjače evropske lige učinio isto, i to pismeno.

Sandro Gačić iz Kaha Laborala, istina, tek je 15-godišnjak (rođen 1. jula 1996.), ali činjenica da je već član euroligaša Kaha Laborala, koji ga je doveo iz rodnog Mostara, govori da se rađa novi sportski as.

Dobili potvrdu

Zbog toga je Mahmutovića veoma obradovalo pismo koje je stiglo iz Španije, sa potpisom Gačića i njegovih roditelja, da će talentirani bek igrati za našu reprezentaciju.

- Kaha Laboral želi zvanično registrirati Gačića i zatražio je saglasnost našeg Saveza. Mi nismo pravili probleme, jedino smo željeli potvrdu da će Sandro ostati na raspolaganju reprezentaciji, što smo i dobili.

Vjerujem da će Sandro napraviti veliku karijeru i postati igrač koji će i u klubu i u reprezentacija pokazati svu raskoš svog talenta - rekao je Mahmutović.

Gačić je ljetos pozivan na pripreme kadetske reprezentacije. Zbog opravdanih razloga, nije se mogao odazvati uz obećanje da će u budućnosti igrati za reprezentaciju BiH.

Enorman potencijal

Mahmutović kaže da je prethodno postigao načelan dogovor i s Ognjenom Kuzmićem. Centar iz Doboja (21 godina, 215 centimetara) i bivši igrač zeničkog Čelika je, poput Sinanovića, član Unikahe.

- Iako trenutno igra na posudbi u Rinkonu u drugoj španskoj ligi, Kuzmić je enorman potencijal. Uvjeren sam da bi s Kuzmićem naša reprezentacija na duže staze riješila pitanje kvalitetnog centra - rekao je Mahmutović.
Dostupni i videosnimci

Nakon što je uspio osigurati statističko praćenje prvenstvenih utakmica uživo putem zvanične internetske stranice, Košarkaški savez BiH otišao je i korak dalje, jer je osigurao i videozapise.

- Snimci utakmica dostupni su svima na našoj stranici. Time ćemo dodatno podići popularnost takmičenje, ali i doprinijeti dodatnoj ozbiljnosti svih aktera - kaže Mahmutović.
Za Gacica je vec pisano toliko. Izgleda da ipak dijete voli BiH.

Najdrazi mu je igrac Sale Vasiljevic...

Kuzmic je itekako interesntan.

Ostalo je samo ime.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 dec 2011, 20:37

neno

Jel Harun razgovarao sa ostalim mladim talentima kakvo je stanje ???

Bogam albington se prihvatio posla ,vidi se odma napredak ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 dec 2011, 20:56

legenda reala je napisao/la:neno

Jel Harun razgovarao sa ostalim mladim talentima kakvo je stanje ???

Bogam albington se prihvatio posla ,vidi se odma napredak ;)
Znam da jeste.

Razgovara se naravno, covjek radi odlicno svoj dio posla.

Ostalo je samo ime.....

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 22 dec 2011, 21:05

Kuzmic juce 12 p.7 sk,index 21

dobar i ovaj Todorovic '94 god.,10 poena ,trebalo bi popricat i sa njim

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 dec 2011, 23:46

SVAKA CAST GOSPODINU HARUNU, NASEM ALBIONU I SVIMA KOJI RADE ZA DOBROBIT NASE KOSARKE. JEDNO VELIKO HVALA! i samo naprijed, svaki nam kvalitetan igrac/talenat treba, dosta smo ih izgubili!
selam svima!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 dec 2011, 08:40

Meni ovdje bode oci da se nigdje ne pominje 2 najvazniji mladi igrac nedim djedovic jer sa njim gacicem, nedimom buzom, vrabacom, nurkicem, vukovicem i sehicem + drugi imamo svjetlu kosarkasku buducnost zato je po meni izuzetno dobiti isti dogovor sa djedovicem kao sa gacicem

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 23 dec 2011, 08:54

nerminh74 je napisao/la:Meni ovdje bode oci da se nigdje ne pominje 2 najvazniji mladi igrac nedim djedovic jer sa njim gacicem, nedimom buzom, vrabacom, nurkicem, vukovicem i sehicem + drugi imamo svjetlu kosarkasku buducnost zato je po meni izuzetno dobiti isti dogovor sa djedovicem kao sa gacicem

pa mozda ga ne spominje ,jer ima bh pasos:)
mada je vrlo moguce ,da igra za spaniju""ja licno sumnjam u to!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 16 gostiju.