Samo sad postoji jedna razlika bundesliga će imati 4 predstavnika, isto tako ukupno jednog predstavnika više u evro kupovima. Znači sad će se broj osvojeni bodova dijelit sa 7 bundesligi, a do sad je Italiji se dijelio sa 7 i automatski moraš osvojit više bodova.Zato je neka vrsta pritiska na bundesligi, iako je prednost prilično velika. A prosula je Serie A određene bodove u LP i ispadanjima Sampdorije (prošle sezone) i Udinesea (ove sezone) u pretkolu, jer prolazak ekipa iz pretkola u grupnu fazu uvijek donosi dodatni bonus od 5 bodova. O tome sam jednom već pisao. Ali veliki broj bodova Italija je prosula u Evropskoj ligi.Huska je napisao/la: Tesko, ali nije neizvedivo da to bude u najkracem vremenskom roku(ovo sto je effe napisao). Ja ne ocekujem da se to rijesi u ovoj sezoni, jer mora se dosta toga promijeniti. Da se drugacije boduju LP i LE bilo bi realno ocekivati opet 4 mjesta za italijane u najkracem roku, ali dokle god se to ne promijeni to ce se oduziti na 4-5 godina najmanje.
Da se istovremeno sakupljaju bodovi u oba takmicenje i nekako, ali ovako tesko, jer svabe sta izgube u LP to nadoknade u LE, dok je kod talijana to na tankim granama skroz. Dakle ako se talijani probude i pocnu igrati LE kako treba mogao bi se desiti brzi povratak 4-te pozicije. Cisto sumnjam da ce Platini dirati bodovanje, jer mu se to tek ne isplati, tek onda talijani ne bi igrali ovo takmicenje, a sa istim bodovanjem ce ih primorati prije ili kasnije da ga shvate ozbiljno.
Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
ma nisu bonusi isti za ulazak ali pobjeda u LP je 2 boda kao i pobjeda u EL i tako dolazimo do apsurda da šampion njemačke usprkos bonusu za igranje grupne faze LP ima manje bodova u ovoj sezoni o salkea04 koji igraju drugorazredno takmičenje 
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
Bonus dobiva samo ekipa koja je prošla pretkolo, ove što su ušle bez pretkola ne dobivaju bonus bodove, to bi bio apsurd inačetony-mortale je napisao/la:ma nisu bonusi isti za ulazak ali pobjeda u LP je 2 boda kao i pobjeda u EL i tako dolazimo do apsurda da šampion njemačke usprkos bonusu za igranje grupne faze LP ima manje bodova u ovoj sezoni o salkea04 koji igraju drugorazredno takmičenje
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- anton 1983
- Kontakt:
Poanat priče je da se LP BOLJE boduje, no zato kaj to "talijanima" ne paše, to takmičenje bi se moralo uništiti. Moš misliti.
ovakvo bodovanje je čist Ok i mislim da niko nebi trebao imati ništa protiv njega. Dok se to nije promijenilo ja sam također bio protiv toga i "zalagao" sam se za to da se u LP ipak klubovi više nagrađuju. Tako i je, oni koji su USPJEŠNI se nagrađuju. znači bit LP je proči skupinu i zaradil si dovoljno bodova, zato je za BUNDESLIGU kada se bori sa SERIOM A po tom pitanju uvijek bilo bitno da samo jedan klub više iz SERIE A proše dalje skupinu LP. Kada dva više prođu e onda je to belaj...
Zasučie rukave, uložite miljune i sve bu ubrzo došlo na svoje mjesto
ovakvo bodovanje je čist Ok i mislim da niko nebi trebao imati ništa protiv njega. Dok se to nije promijenilo ja sam također bio protiv toga i "zalagao" sam se za to da se u LP ipak klubovi više nagrađuju. Tako i je, oni koji su USPJEŠNI se nagrađuju. znači bit LP je proči skupinu i zaradil si dovoljno bodova, zato je za BUNDESLIGU kada se bori sa SERIOM A po tom pitanju uvijek bilo bitno da samo jedan klub više iz SERIE A proše dalje skupinu LP. Kada dva više prođu e onda je to belaj...
Zasučie rukave, uložite miljune i sve bu ubrzo došlo na svoje mjesto
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
- tony-mortale
- Kontakt:
ne, 4 boda bonusa dobije svaki klub koji igra grupnu fazu LP, nebitno da li su ušli direktno ili kroz predkola 
Samo koji su igrali pretkola. 100 % ti kažem.tony-mortale je napisao/la:ne, 4 boda bonusa dobije svaki klub koji igra grupnu fazu LP, nebitno da li su ušli direktno ili kroz predkola
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- anton 1983
- Kontakt:
Jel ti znaš engleski? Nije posprdno pitanje nego te ozbiljno pitam.tony-mortale je napisao/la:ne, 4 boda bonusa dobije svaki klub koji igra grupnu fazu LP, nebitno da li su ušli direktno ili kroz predkola
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
- tony-mortale
- Kontakt:
yep
Participation in the group stage of the UEFA Champions League is rewarded with four points.
ne spominje UEFA način na koji su došli do grupne faze
Participation in the group stage of the UEFA Champions League is rewarded with four points.
- anton 1983
- Kontakt:
Ockej:tony-mortale je napisao/la:yep
ovo ti je stranica za koeficijente, ak tu nenađeš sve kaj te zanima, nebuš to nigdje drugdje našo. Ovo nisu najvjerodostojniji podaci nego su ovo službeni vjerodostojni podaci, tako d anigdje drugdje nemoraš više ništa po pitanju koeficijenta tražiti:
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- tony-mortale
- Kontakt:
ma sve ja to imam i to sa UEFE
hajd razmisli kakva je logika nagraditi 3 klub iz njemačke koji uđe u Lp kroz kvalifikacije a ne nagraditi prvi i drugi koji je ušao direktno??
ponovo-učesnici grupne faze LP dobijaju bonus od 4 boda, nebitno kako su ušlu u grupe
hajd razmisli kakva je logika nagraditi 3 klub iz njemačke koji uđe u Lp kroz kvalifikacije a ne nagraditi prvi i drugi koji je ušao direktno??
ponovo-učesnici grupne faze LP dobijaju bonus od 4 boda, nebitno kako su ušlu u grupe
- anton 1983
- Kontakt:
tony-mortale je napisao/la:ma sve ja to imam i to sa UEFE![]()
Očito da nemaš, jer ovo kaj sam ti ja dao je službena stranica UEFE za koeficijente
Aha, o tome se nemoraš svađati samnom nego sa effeom. Ja ti tu neproturječim. Ja sam velim da je bodovanje za LP i El savim korektno jer se za prolazak skupine u LP dobije taman toliko bodova koliko bi se i trebalo dobiti da bi postojala onakva fair razlika između ta dva natjecanja. To je ono kaj ja osporavam kad vidim da se talijani plaču da se EL i LP isto boduju...tony-mortale je napisao/la: hajd razmisli kakva je logika nagraditi 3 klub iz njemačke koji uđe u Lp kroz kvalifikacije a ne nagraditi prvi i drugi koji je ušao direktno??
- tony-mortale
- Kontakt:
ma effeu i govorim
a kako je pošteno da kad pobjediš u grupi EL nekog smješnog protivnika dobiješ 2 boda, a kad u LP pobjediš reala ili barsu isto tako 2 boda?
po meni nije to ok, a bonuse su uveli tek nedavno pa su malo tu ipak napravili razliku ali nema smisla da pobjediš nekog zalutalog slovenca ili bosanca u EL dobiješ više bodova nego ako odigraš nerješeno sa mančesterom, to meni nije korektno bodovanje, tebi jest i sve 5
a kako je pošteno da kad pobjediš u grupi EL nekog smješnog protivnika dobiješ 2 boda, a kad u LP pobjediš reala ili barsu isto tako 2 boda?
po meni nije to ok, a bonuse su uveli tek nedavno pa su malo tu ipak napravili razliku ali nema smisla da pobjediš nekog zalutalog slovenca ili bosanca u EL dobiješ više bodova nego ako odigraš nerješeno sa mančesterom, to meni nije korektno bodovanje, tebi jest i sve 5
- anton 1983
- Kontakt:
Po menije to itekako OK, jer pobjeda nije uspjeh. Na kraju kada prođeš skupinu što se karakterizita kao uspjeh jer on to je budeš nagrađen sa bonus bodovima koji su jednaki iznosz zbroju bodova iz 4 utakmice. E to je itekako fertony-mortale je napisao/la:ma effeu i govorim
- tony-mortale
- Kontakt:
ali ako u LP dobiješ real, ajax i lyon npr. i naravno ne prođeš i ne osvojiš ni bod, a u EL bi dobio vorlsku, rapid bukurešt i macabi haifu i naravno da bi uzeo hrpu bodova i eventualno i prošao, to nije ok da ga hebeš, jer elitno takmičenje se tako treba i bodovati-elitno.
al koja je svrha našeg pisanja o tom, jel se mi nešto o tom pitamo, to je platinijev ustupak malim savezima čijim je glasovima on i došao na čelo UEFE i to je tako i .
al koja je svrha našeg pisanja o tom, jel se mi nešto o tom pitamo, to je platinijev ustupak malim savezima čijim je glasovima on i došao na čelo UEFE i to je tako i .
- anton 1983
- Kontakt:
tony-mortale je napisao/la:ali ako u LP dobiješ real, ajax i lyon npr. i naravno ne prođeš i ne osvojiš ni bod, a u EL bi dobio vorlsku, rapid bukurešt i macabi haifu i naravno da bi uzeo hrpu bodova i eventualno i prošao, to nije ok da ga hebeš, jer elitno takmičenje se tako treba i bodovati-elitno.
Pa nije sine, ali ako dođeš u grupnu fazu Lp-a zaradio si oko 15 miljona eura, dok si u EL zaradio oko 1,5 milja.
Jel sad OK?
tony-mortale je napisao/la: al koja je svrha našeg pisanja o tom, jel se mi nešto o tom pitamo, to je platinijev ustupak malim savezima čijim je glasovima on i došao na čelo UEFE i to je tako i .
jebote, ovo je preveč talijanski za mene, ja od ovakvog mišljenja bježim!
Opet dolazimo do Platinija... meni lično kao čovjeka mrskog do bola.
Igraš protiv Reala i pobijediš....igraš protiv Vorskle i pobijediš = 2 boda...
Nije pošteno da ga hebeš...
Iako klubovi i garnitura koja se brineo Serie A moraju mnogo truda uložiti da bi se vratili na stanje kao nekad.
Generacije se smjenjuju, pokreti također, neke furke dolaze i prolaze... posjećenost Serie A je očajna naspram Bundeske u zadnjih 6-7 godina iako to neće promijeniti moje mišljenje o italijanskom nogometu.
Temperament, strast, rad i način shvatanja fuce u Italiji su mnogo bliži jednom prosječnom Balkancu od njemačke discipline, uređenosti i ''perfekcije''
Igraš protiv Reala i pobijediš....igraš protiv Vorskle i pobijediš = 2 boda...
Nije pošteno da ga hebeš...
Iako klubovi i garnitura koja se brineo Serie A moraju mnogo truda uložiti da bi se vratili na stanje kao nekad.
Generacije se smjenjuju, pokreti također, neke furke dolaze i prolaze... posjećenost Serie A je očajna naspram Bundeske u zadnjih 6-7 godina iako to neće promijeniti moje mišljenje o italijanskom nogometu.
Temperament, strast, rad i način shvatanja fuce u Italiji su mnogo bliži jednom prosječnom Balkancu od njemačke discipline, uređenosti i ''perfekcije''
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
@tony-mortale: Bonus bodovi su nagrada za te lige zato što su klubovi prošli pretkolo, zato nema potrebe davat ligi za klubove koji su već direktno u ligi prvaka dodatne bodove. Ovo sam siguran jer sam pročitao, sad ti ne mogu donijet tačno dokaz za to, morao bi ga tražit a nemam vremena a kad ga nađem postavit ću ga. A sad samo tim koeficijentima temu da opterečujemo ni to nema smisla

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- tony-mortale
- Kontakt:
da nisi nešto pobrkao?? priča je bila o bonusu koji KLUBOVI dobivaju za učešće u LP, a on iznosi 4 boda, bez obzira na koji način je klub došao do LP, direktno, indirektno, ovako, onako nema veze.
Pasquale Marino je novi trener Genoe.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
Nije druze. I ja sam mislio da je tako, ali nedavno sam naletio na info da svi ucesnici grupne faze dobivaju bonus punktice (4 bonus poena) za ucesce u grupnoj fazi LP. Plasman u osminu finalu donosi dodatnih 5 bonus punktica.effe_sa je napisao/la:@tony-mortale: Bonus bodovi su nagrada za te lige zato što su klubovi prošli pretkolo, zato nema potrebe davat ligi za klubove koji su već direktno u ligi prvaka dodatne bodove. Ovo sam siguran jer sam pročitao, sad ti ne mogu donijet tačno dokaz za to, morao bi ga tražit a nemam vremena a kad ga nađem postavit ću ga. A sad samo tim koeficijentima temu da opterečujemo ni to nema smisla![]()
Dakle, rezultati meceva se boduju isto u oba UEFA natjecanja, razlika je u bonusima. Mislim da i ekipe koje daleko doguraju u EL dobiju nesto bonusa, ali to je mizerno u odnusu na LP.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... f2012.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.