Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
To sam i ja čitao na jednom portalu... Naime, kada su se dva entitetska saveza ujedinila, prijedlog UEFA-e bio je da kroz nekoliko godina Premijer liga broji 12 klubova. Napravljen je plan kako bi izgledali i niži rangovi takmičenja i on se doima idealnim. Dakle, Premijer liga brojala bi 12 klubova, Prva liga bi bila jedinstvena i u njoj bi igralo 16 klubova, dok bi na trećem nivou takmičenja postojale četiri grupe Druge lige sa po 16 klubova.ŠB.TRN je napisao/la:Priprema se smanjenje Premijer lige na 12 klubova!!!Tu sam inf. danas dobio!!!
Nimla_RZ je napisao/la:To sam i ja čitao na jednom portalu... Naime, kada su se dva entitetska saveza ujedinila, prijedlog UEFA-e bio je da kroz nekoliko godina Premijer liga broji 12 klubova. Napravljen je plan kako bi izgledali i niži rangovi takmičenja i on se doima idealnim. Dakle, Premijer liga brojala bi 12 klubova, Prva liga bi bila jedinstvena i u njoj bi igralo 16 klubova, dok bi na trećem nivou takmičenja postojale četiri grupe Druge lige sa po 16 klubova.ŠB.TRN je napisao/la:Priprema se smanjenje Premijer lige na 12 klubova!!!Tu sam inf. danas dobio!!!
Za odluku o skraćivanju lige treba apsolutna ili skoro apsolutna podrška. Na sjednici Skupštine NSBiH bila bi potrebna podrška tri četvrtine zastupnika.
recimo, liga 12 se sastoji odDule 078 je napisao/la:pa ne znam sta ima tu da ti se ne svidja ako bi se prenosili bodovi iz prvih 22 kola....ne moze se liga zavrsiti nakon 22 kola,prekratko je to...a s druge strane,to razigravanje bi donijelo po 4 utakmice godisnje izmedju zelje i sarajeva ili npr borca i sirokog.....imali bismo i 2 kola vise nego sad,sto bi smanjilo ovu idiotski dugacku pauzu.....po meni idealan format,i bas me zanima sta ti se ne svidja
zvijezda bi to medu prvim podrzala tamam i da ispane mi ce mo se brzo vratit,a i vise nas gule mesari nego vodecu cetvorku odes ovim mesarima fasujes dobro i izgubis i onda se blamiras po tv zalis se na sudenje i domacina a svijet ti se smije eto to je nasa zvijezdaDule 078 je napisao/la:toga se i ja bojim,jer neko gore napisa da tri cetvrtine trebaju biti za smanjenje![]()
![]()
![]()
zasto bi kozara,slavija,travnik,zvijezda,gosk,leotar,rudar i kompanija glasali za smanjenje lige?
a takvih je nazalost vise od pola lige,jer bi ih vjerovatno podrzala i sloboda i jos neki koji u zadnje vrijeme lose stoje.
Ja sam rekao ako bi se nakon 22 kola startalo u mini ligi 6 sa nula bodova.E ako se nastavi takmicenje sa vec osvojenim bodovima to je ipak nesto drugo vec.Dule 078 je napisao/la:pa ne znam sta ima tu da ti se ne svidja ako bi se prenosili bodovi iz prvih 22 kola....ne moze se liga zavrsiti nakon 22 kola,prekratko je to...a s druge strane,to razigravanje bi donijelo po 4 utakmice godisnje izmedju zelje i sarajeva ili npr borca i sirokog.....imali bismo i 2 kola vise nego sad,sto bi smanjilo ovu idiotski dugacku pauzu.....po meni idealan format,i bas me zanima sta ti se ne svidja
ja ti kazem da bi al nema veze.kad pogledas spisak klubova koji bi igrali ligu 12 mislim da zvijezda u zadnje 4 godine po svemu zasluzuje da igra ligu 12, mislim da je trenutno medu 10 klubova u drzavi i da bi se uspjesno mogla nositi i u toj ligi sa svim ekipamaDule 078 je napisao/la:znam ja da je zvijezda fin klub,ali ne bih se opkladio da bi podrzala smanjenje lige na 12 klubova.
Pa tako i treba, pobogu, o tome ne treba ni pričat...Dule 078 je napisao/la:to bi bila idiotarija,i onda bi ovi najbolji klubovi igrali bezveze 22 kola....sve zemlje koje imaju taj sistem liga za prvaka,prenose bodove iz ligaskog dijela,doduse jedino su hrvati prenosili pola,ali su kasnije i oni promjenili
preskupa bi ti bila druga liga.druga liga bi se morala podijeliti u dvije .istok i zapad ali jedinstvena naravnoNimla_RZ je napisao/la:Pa tako i treba, pobogu, o tome ne treba ni pričat...Dule 078 je napisao/la:to bi bila idiotarija,i onda bi ovi najbolji klubovi igrali bezveze 22 kola....sve zemlje koje imaju taj sistem liga za prvaka,prenose bodove iz ligaskog dijela,doduse jedino su hrvati prenosili pola,ali su kasnije i oni promjenili
Ne bi bilo ovo loše uraditi... A što se tiče druge lige, trebala bi biti na prostoru čitave države, a ne kao što to imamo danas 1. liga FBiH i 1. liga RS-a... Zadnja dva tima ispadaju, a prva dva iz Druge lige ulaze... I ne bi bilo loše da bude i baraž onog trećeg odozdo iz Prve protiv trećeg iz Druge lige za opstanak/ulazak u Prvu ligu (kao što je slučaj sa njemačkom Bundes ligom mislim)...
Što prije ovo odradit... Hem kvalitetnije utakmice, hem više gledaoca na utakmicama
Ma ne bi... I Druga liga se može bazirat na prvoj, da ima 12 klubova... A da se tek Treća liga dijeli na enititetske i prvaci tih ulaze u Druguastra1922 je napisao/la: preskupa bi ti bila druga liga.druga liga bi se morala podijeliti u dvije .istok i zapad ali jedinstvena naravno
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.