a elya su otpustili[/quote]
ne znam da li ga mogu otpustiti nakon 10 dana ??? jesi li siguran
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Neznam jel se prijavio na draft ikad ? , ako jeste onda ga bez ikakvih problema mogu dovestiamerosm je napisao/la:Imam jedno pitanje za ove koje se malo detaljnije rzumju u NBA i oko dovodjenja igraca. Npr. kada bi Teletovic rekao da zeli samo igrati za Celtice u NBA ligi imaju li oni pravo otkupiti njegov ugovor i dovesti ga u svoje redove ili bi morao proci draft da bi imao pravo nastupa u NBA ligi? Hvala unaprijed na odgovoru.
Ja mislim da bi on morao biti bez kluba da bi to mogao uraditi, pa da ga Celtic dovede kao free agenta ili da bude undrafted rookie. Sada oko otkupa, mislim da se moze otkupiti samo do neke odredjene cifre, to i predstavlja problem npr. Jonasu da igra za Toronto, ali opet je Jonas draftovan, bio je na draftu. Sada da direktno dodje iz Evrope kao slobodan agent, ne znam da li moze bez drafta, ali dobro si pitanje postavio, valjda ima neko ko se malo bolje razumije pa da fino to objasni. I mene bas zanima kako to fercera kada igrac dolazi iz Evrope a da nije bio na draftu.amerosm je napisao/la:Imam jedno pitanje za ove koje se malo detaljnije rzumju u NBA i oko dovodjenja igraca. Npr. kada bi Teletovic rekao da zeli samo igrati za Celtice u NBA ligi imaju li oni pravo otkupiti njegov ugovor i dovesti ga u svoje redove ili bi morao proci draft da bi imao pravo nastupa u NBA ligi? Hvala unaprijed na odgovoru.
evo ipak se Teletovic prijavio 2006 http://www.nbadraft.net/players/mirza-teletovic tako , ako ga Caja pusti moze u NBA , tj mora sam sebi otkupiti ugovor.Kobe Bryant je napisao/la:Neznam jel se prijavio na draft ikad ? , ako jeste onda ga bez ikakvih problema mogu dovestiamerosm je napisao/la:Imam jedno pitanje za ove koje se malo detaljnije rzumju u NBA i oko dovodjenja igraca. Npr. kada bi Teletovic rekao da zeli samo igrati za Celtice u NBA ligi imaju li oni pravo otkupiti njegov ugovor i dovesti ga u svoje redove ili bi morao proci draft da bi imao pravo nastupa u NBA ligi? Hvala unaprijed na odgovoru.![]()
Samo nema Teletevic brzine za NBA , morao bih prvu gofinu provesti u teretani![]()
Znaci igrac se prijavi na NBA draft i ako ga niko ne izabere automatski postane free agent , ako ga izabere a ne poptise posjeduje draft prava za njega 3 god.
Thecoldfear je napisao/la:jbgodigrao je za 2 sezone 26 utakmica
Meni je jos Rookie dok ne skupi barem 75+ utakmica
Evo jedan za tebe, od Jamesa.L-Train je napisao/la:covjek je kralj,a i Wade takodje
Tacno,mozes potpisati za neki tim samo ako si bio prijavljen,a neizabran ili prijavljen,a izabran...Teletovic je bio prijavljen na draftu,ali koliko znam povukao je prijavu prije samog drafta,tako da ne spada ni u jednu od navedenih kategorija,sto ce reci da on ne moze u NBA,jer mora proci draft prvo...Donnie Darko je napisao/la:Koliko ja znam Mirza je bio na draftu 2007., ali nije izabran. Tako da je prakticki slobodan igrac, i neki tim iz NBA lige moze otkupit njegov ugovor sa Cajom.
Koliko ja znam, draft je jedini nacin da zaigras u NBA, bio izabran ili ne.
Jeremy Pargo.Giallorossi je napisao/la:Hornets Deal Quincy Pondexter To Grizzlies For Greivis Vasquez.
Ne kontam nikako,kako ovaj trade moze pomoci Memphisu, ko ce biti back-up Conleyu
Giallorossi je napisao/la:Hornets Deal Quincy Pondexter To Grizzlies For Greivis Vasquez.
Ne kontam nikako,kako ovaj trade moze pomoci Memphisu, ko ce biti back-up Conleyu
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.