LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 dec 2011, 15:49

@amerosm Taman se do 15.marta moze vidjeti da li ce Bynum moci ispuniti sve ono sto sam ranije napisao i da li ce ostati zdrav(ja mislim da ce on bljesnuti u ovoj sezoni)....U suprotnom,mozete slobodno pokusati odraditi trejd za Howarda,ali,opet ponavljam,treba sacekati.... U prognozi sam se malo zabrojao,zaboravivsi da Bynum ne igra sutra,mada su to opet Lakersi i i dalje mislim da imaju realne sanse za pobjedu sutra....Uostalom sve ces i sam vidjeti ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 dec 2011, 19:42

Kobe Bryant je napisao/la: Lakersi su ekipa trenutno samo sa 3 igraca i skartom da popuni roster :roll:

Odlicno...znaci Lakersi i Miami prvi favoriti ove sezone.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 24 dec 2011, 20:05

adnan24 je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la: Lakersi su ekipa trenutno samo sa 3 igraca i skartom da popuni roster :roll:

Nemozes to porediti nije 2005 ili 2007 da Kobe sam nosi lakerse , jer nije u punoj snazi kao Lebron , Wade i Bosh.

Drugo Gasol nije kao 2009-2010 , slabiji je cak i od brata , a Baynum je uvjek misterija mada eto da uzmemo u obzir da je zdrav jedan od top 5 centara.

Cak je i Jordan u svojim kasnim godinama imao vodonose , Rodmana koji je po meni vrh sto se tice odbrane i all round igraca i top 50 svih vremnea Pipena , uz to bili su all round Kukoc i ostali igraci zdataka.

Ovdje imas Worl Peace-a koji se zaje*ava znaci neigra mu se vise kosarka osvojio prsten pa sad mu dobro dosao Hollywood da se izivljava , Fisher koji realno nemoze i skart igrace koji nisu zadnje 2 godine imli ozbiljnu profesionalnu kosarku.
Ovakav Kobe sa istegnutim ligamentima bez pomoci Gasoli iz 2009-10 i Baynuma u punoj snazi jednostavno nemoze iznjeti vise lakerse , prema tome neko jos mora uskociti , ali eto hajde mi ti reci ko je 4-ti ozbiljan igrac lakersa ?

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 24 dec 2011, 20:29

Kobe Bryant je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:

Nemozes to porediti nije 2005 ili 2007 da Kobe sam nosi lakerse , jer nije u punoj snazi kao Lebron , Wade i Bosh.

Drugo Gasol nije kao 2009-2010 , slabiji je cak i od brata , a Baynum je uvjek misterija mada eto da uzmemo u obzir da je zdrav jedan od top 5 centara.

Cak je i Jordan u svojim kasnim godinama imao vodonose , Rodmana koji je po meni vrh sto se tice odbrane i all round igraca i top 50 svih vremnea Pipena , uz to bili su all round Kukoc i ostali igraci zdataka.

Ovdje imas Worl Peace-a koji se zaje*ava znaci neigra mu se vise kosarka osvojio prsten pa sad mu dobro dosao Hollywood da se izivljava , Fisher koji realno nemoze i skart igrace koji nisu zadnje 2 godine imli ozbiljnu profesionalnu kosarku.
Ovakav Kobe sa istegnutim ligamentima bez pomoci Gasoli iz 2009-10 i Baynuma u punoj snazi jednostavno nemoze iznjeti vise lakerse , prema tome neko jos mora uskociti , ali eto hajde mi ti reci ko je 4-ti ozbiljan igrac lakersa ?
sto dokazuju i statistike u prosloj sezoni :roll:
REGULAR SEASON
Pau 18,8 p., 10,2 skokova,
Marc 11,7 p., 7 skokova

PO
Pau 13,1 p., 7,8 skokova
Marc 15,1, 11,2 skokova

Pau je po prvi put zakazao u PO, Boze moj pa sta sad, kriv je on koliko su i drugi, pod broj 1 Pau je odigrao odlicnu regularnu sezonu, znam sad ce opet price "al on je bio i ostaje Gasoft, nisu samo statistike bitne" itd...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 dec 2011, 20:31

Marc nikada nece biti kao stariji brat. Nikada. Pau je bolji od njega i uvijek ce da bude. To se odlicno vidjelo sada na EP u Litvaniji.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 24 dec 2011, 21:05

Dobro mozda sam "razmazen" ali eto glupo je neiskoristiti ove 2-3 Kobe-ove godine , ovakav se igrac vidja svakih 10 god.
Hajde da oprostim upravi za trade za Paul-a , shvatam da su vlasnici Dallas-a , LAC, Miami-a ... bili protiv jer ne zele jake lakerse , ali im NIKAKO nemogu oprostiti trade Odom-a u Dallas , znali su za lovu da ce im biti problem , sto nisu onda dali Minesoti za 2 pick draft-a :roll: , to im nemogu halaliti.

Ako cec si nesposoban za trade za dobrog playa-a , a znas da ti je play neophodan jer neigras vise triangle , onda sto makar nedovedes nekog iz europe lupam tipa Bob McKaleb i sl.
Onda provale sa odbranom kao zelimo da nam zastitni znak bude odbrana , a imas sve igrace +32 god , a neproduzis sa Brownom , ostanes samo na Ebanksu koji ima malo atletike i Baynumu koji je mlad ali nije bas brz i skocan kao Howard , vise centar koji ima tehniku i centar za napad nego za odbranu .

Znaci ko ce igrati tu famoznu odbranu ? ja stvarno nevidim ko ? Artest je izgubio na svemu , Kobe neznam koliko se vise smij trositi na odbranu kao prije i zbog povrede , Fisher nikad nije mogao , Pau je isto nije tip za odbranu , fakat nevidim ko . klupa da nespominjem Blake , Muephy , Kapono ... sve stolice same , eto Barnes je solidan odbranbeni igrac ali neznam koliko spreman dok ga nevidim u utakmici.

Znaci nevidim koji je zastitni znak lakersa, napad sigurno nije , jer tu smo bas neorganizovani , osim na indivudualni kvalitet 3 igraca i na korner igrace sa trice , jer nemamo organizatora igre :roll:

Da mi je znati na cemu neno , adnan , balon .. zasnivaju optimizam da smo mi top 5 ekipa trenutno ?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 dec 2011, 21:18

Naravno da Marc Gasol nije bolji od Pau Gasola, medjutim psihicki je stabilniji sto je jedna ogromna prednost. Od kako je dosao u Lakerse Bryant ga je svake sezone morao vaditi iz neke njegove depresije - prosle godine film Blackswan - a ruku na srce i Bryant ima i svojih problema - te privatnih, te sto se tice povreda.
Kod Bynuma svake godine ulazimo sa parolom AKO i navijaci Lakersa su vise time zasiceni. Niko ne kaze da ova ekipa nema kvalitet, i sigurno je da ce izboriti PO, a titula sa ovom ekipom je u domenu naucne fantastike.
Za mene licno je problem sto ova ekipa nije ni na nebu ni na zemlji, a sezona ce pokazati ko je bio upravu, i ukoliko gledamo foruma vecina je navijaca podjeljena tj. jedni kritikuju upravu kao sto to radimo @kobe bryant, @majestic24 i ja, a drugi je brane i govore da ova ekipa moze otici do samog kraja kao sto to rade @balon, @adnan24, @neno#4.

Moja prognoza je pozicija broj 5 nakon regularnog dijela sezone, i onda nam slijedi kraj u prvoj rundi PO protiv Spursa. Na zpdu ce biti sljedece stanje:

1. OKC
2. Dallas
3. LAC
4. SAS
5. LAL
6. Mephis
7. Portland
8. Denver ili NOH

@ kobe bryant

mozda jesmo top 5 ekipa kada je zapad u pitanju, no kada gledamo cijelu ligu to je za mene u domenu naucne fantastike.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 24 dec 2011, 21:20

Kobe Bryant je napisao/la:Dobro mozda sam "razmazen" ali eto glupo je neiskoristiti ove 2-3 Kobe-ove godine , ovakav se igrac vidja svakih 10 god.
Hajde da oprostim upravi za trade za Paul-a , shvatam da su vlasnici Dallas-a , LAC, Miami-a ... bili protiv jer ne zele jake lakerse , ali im NIKAKO nemogu oprostiti trade Odom-a u Dallas , znali su za lovu da ce im biti problem , sto nisu onda dali Minesoti za 2 pick draft-a :roll: , to im nemogu halaliti.

Ako cec si nesposoban za trade za dobrog playa-a , a znas da ti je play neophodan jer neigras vise triangle , onda sto makar nedovedes nekog iz europe lupam tipa Bob McKaleb i sl.
Onda provale sa odbranom kao zelimo da nam zastitni znak bude odbrana , a imas sve igrace +32 god , a neproduzis sa Brownom , ostanes samo na Ebanksu koji ima malo atletike i Baynumu koji je mlad ali nije bas brz i skocan kao Howard , vise centar koji ima tehniku i centar za napad nego za odbranu .

Znaci ko ce igrati tu famoznu odbranu ? ja stvarno nevidim ko ? Artest je izgubio na svemu , Kobe neznam koliko se vise smij trositi na odbranu kao prije i zbog povrede , Fisher nikad nije mogao , Pau je isto nije tip za odbranu , fakat nevidim ko . klupa da nespominjem Blake , Muephy , Kapono ... sve stolice same , eto Barnes je solidan odbranbeni igrac ali neznam koliko spreman dok ga nevidim u utakmici.

Znaci nevidim koji je zastitni znak lakersa, napad sigurno nije , jer tu smo bas neorganizovani , osim na indivudualni kvalitet 3 igraca i na korner igrace sa trice , jer nemamo organizatora igre :roll:

Da mi je znati na cemu neno , adnan , balon .. zasnivaju optimizam da smo mi top 5 ekipa trenutno ?
tesko je nekad bit realan mozda nije sve bas tako crno ali je meni bar puno realnija ova opcija tvoja nego neko puko oslanjanje na prethodne uspjehe

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 dec 2011, 21:22

Kobe Bryant je napisao/la:Ne mozes to porediti nije 2005 ili 2007 da Kobe sam nosi lakerse , jer nije u punoj snazi kao Lebron , Wade i Bosh.

Jesi li ti pratio kompletnu proslu sezonu ? Pau je igrao fenomenalno na pocetku sezone,bio je dugo vremena medju 10 MVP kandidata...kasnije je malo pao ali ukuono gledano,odigrao je odlicno regularni dio sezone.U play offu jest zakazao ali znamo svi da je tad bilo dosta frke van terena...a uostalom ko to od Lakersa nije zakazao protiv Dallasa :? Pau je i dalje odlican igrac i to se veoma brzo i pokazati.
Kobe Bryant je napisao/la:Ovdje imas Worl Peace-a koji se zaje*ava znaci neigra mu se vise kosarka osvojio prsten pa sad mu dobro dosao Hollywood da se izivljava , Fisher koji realno nemoze i skart igrace koji nisu zadnje 2 godine imli ozbiljnu profesionalnu kosarku.

Artest bi veoma lako mogao biti tek treca opcija na poziciji SF...Barnes je vec starter a Ebanks je mnogo napredovao i siguran sam da ce imati veliku ulogu u ovom timu.Kapono bi mogao biti veoma dobro pojacanje i vjerovatno bolja zamjena na dvojci od S.Browna.McRoberts je igrac koji igra sa velikom energijom i dosta je podcijenjen,on itekako moze valjati ovom "uspavanom" timu.
S.Blake je bio katastrofa prosle sezone,covjek nije znao igrati "triangle",mnogi vjeruju da bi on mogao biti dosta dobar ove sezone...odigrao je strasno dobro ovu zadnju protiv Cllipersa.

Bynum je drugi centar lige,to je sigurno...on ako bude zdrav,zajedno sa Gasolom ce predstavljati najbolji visoki tandem u ligi...bez premca.Ovo je njegova prva sezona koju pocinje zdrav,ja licno ocekujem da bude zvijer.

Ako to i bude tako onda ce i Kobe biti strasno opasan...uz to da radi sut Blake-a,Barnesa,Kapona i ostalih za 3 i Lakersi ce biti izuzetno opasni.Dio ovoga se i vidio protiv Cllipersa kad je sut za 3 bio odlican.

Ocekujem jos da Brown popravi odbranu i to je to...

Ne stavljam ja Lakerse medju top favorite ali pretjerute sa kuknjavom...jos malo pa nece ni u play off :shock:
Ova je ekipa igrala 3 finala i to uglavnom bez pravog Bynuma...sad imamo njega zdravog,nemamo Odoma i Phila ali imamo ekipu koja krece iz pocetka...vrijeme je za nova dokazivanja(prosle sezone mozda i najveci problem)
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 24 dec 2011, 21:53, ukupno mijenjano 1 put.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 24 dec 2011, 21:26

Sutra bi petorka ovako trebala izgledati

Fisher ili Blake
Kobe
Ebanks
McRoberts
Gasol

Danas je Brown rekao da ce Ebanks dobiti priliku ispred Artesta.

Joj,imam neki osjecaj da ce Bynum ove godine napokon izdrzati bez ozljeda
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 24 dec 2011, 21:36

pa adnane vidi koliko si puta napisao ako,zatim vjeruju da ce bit bolji i na kraju kao zakljucak sjetite se finala,titula itd.Cinjenica je da je prosle sezone skripalo i u reg. sezoni a u play offu se sve odrazilo onim ispadanjem.

Evo pitanje prosla sezona zna se kakva je bila,sad oduzmi Phila i Odoma dodaj ova pojacanja i reci mi jeste li jaci ili slabiji neg prosle sezone.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 dec 2011, 21:52

dema je napisao/la:pa adnane vidi koliko si puta napisao ako,zatim vjeruju da ce bit bolji i na kraju kao zakljucak sjetite se finala,titula itd.Cinjenica je da je prosle sezone skripalo i u reg. sezoni a u play offu se sve odrazilo onim ispadanjem.

Evo pitanje prosla sezona zna se kakva je bila,sad oduzmi Phila i Odoma dodaj ova pojacanja i reci mi jeste li jaci ili slabiji neg prosle sezone.

Naravno da je mnogo stvari nepoznanica(ipak je ovaj tim mnogo drugaciji od onog proslogodisnjeg)...neke se stvari trebaju poklopiti a ako :D se poklope Lakersi mogu daleko...uglavnom po meni je najveci upitnik kod Bynuma...on zdrav i sve ce se drugo povezati.U svakom slucaju ne vidim Lakerse kao tim koji nece imati sta da kaze i u play offu...nebitno ko je sa druge strane)...a ovdje se pise kao da ce biti grcevita borba za play off.

Pitanje je na mjestu ali valjda pratis toliko dugo kosarku da znas da nije bas sve tako jednostavno...Lakersi prije 2 sezone i oni proslogodisnji su isti tim(cak i sa boljim Bynum-om) pa su odigrali 10 puta slabiju sezonu.

Ovo je tim koji nakon 2 sezone ne brani titulu...cak ih i mnogi ne respektuju previse...to je odlicno za ove igrace.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 24 dec 2011, 21:58

adnan24 je napisao/la:
dema je napisao/la:pa adnane vidi koliko si puta napisao ako,zatim vjeruju da ce bit bolji i na kraju kao zakljucak sjetite se finala,titula itd.Cinjenica je da je prosle sezone skripalo i u reg. sezoni a u play offu se sve odrazilo onim ispadanjem.

Naravno da je mnogo stvari nepoznanica(ipak je ovaj tim mnogo drugaciji od onog proslogodisnjeg)...neke se stvari trebaju poklopiti a ako :D se poklope Lakersi mogu daleko...uglavnom po meni je najveci upitnik kod Bynuma...on zdrav i sve ce se drugo povezati.U svakom slucaju ne vidim Lakerse kao tim koji nece imati sta da kaze i u play offu...nebitno ko je sa druge strane)...a ovdje se pise kao da ce biti grcevita borba za play off.

Pitanje je na mjestu ali valjda pratis toliko dugo kosarku da znas da nije bas sve tako jednostavno...Lakersi prije 2 sezone i oni proslogodisnji su isti tim(cak i sa boljim Bynum-om) pa su odigrali 10 puta slabiju sezonu.

Ovo je tim koji nakon 2 sezone ne brani titulu...cak ih i mnogi ne respektuju previse...to je odlicno za ove igrace.
niko ne pise da nece u play off vec da su slabiji nego sto su bili.Da ce bit u play offu tezak zalogaj hoce da mogu do titule ne vjerujem i tu je negdje domet kao i prosle sezone

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 dec 2011, 00:04

@amerosm, ja nigdje nisam napisao da LAL mogu do finala ili titule. Ja ocekujem da ce ipak igrati bolje nego sto to mnogi ocekuju.

Ocekujem medju cetiri da budu na Zapadu.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 dec 2011, 00:14

neno#4 je napisao/la:@amerosm, ja nigdje nisam napisao da LAL mogu do finala ili titule. Ja ocekujem da ce ipak igrati bolje nego sto to mnogi ocekuju.

Ocekujem medju cetiri da budu na Zapadu.
Dakle dosta price, ali na kraju ipak dodjemo do istog zakljucka. ;) ;) Da bar imamo mladu i perspektivnu ekipu ovo bi im sve oprostio, ali kao sto kaze Jabbar Kucphaka i onog IDIOTA jedino titula moze spasiti.
Takodjer predvidjam da cemo se mi i SAS boriti za poziciju broj cetiri i prednost domaceg parketa u prvom krugu PO.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 25 dec 2011, 01:15

Niko i negovori da smo jaci, slabiji dosad jesmo zbog odlaska Odoma i jer jos neznamo kako ce se naprimjer McRoberts snaci kod nas, kako ce Ebans igrati itd., sve su to pitanja ALI ova ekipa jos uvijek ima kostur koji cine Kobe-Gasol-Bynum.

Mnogo toga ce ovisiti o Bynumu, on kad igra Lakersi su druga ekipa to je tako i gotovo. Pa sta vi mislite zbog cega ga nasi cuvaju ovoliko godina? Nasi eto glupi i kao eto neznaju da je cesto povrijedjen? Znaju oni to itekako ali i znaju sta je taj momak u stanju uraditi na parketu, ukoliko je zdrav naravno. Vidjeli smo svi kakvu su seriju Lakersi napravili sa njim u prosloj sezoni.

Kao sto rece momak iznad mene, ovo je skoro ista ekipa koja je igrala 3 finala, prosle godine su motivacija i umor bili glavni razlozi blamaze u PO.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 dec 2011, 01:51

halo ba, TRENER je osnova svega, on je covjek koji napravi da i jedan vujacic lici na igraca

nazalost, sada imamo cirkusanta na klupi kojem igraci prave akcije i naredjuju i to je to (mada i bolje je da kobe bude i trener i igrac nego da ovaj glupan nesta pametuje) :?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 25 dec 2011, 08:58

Mike Brown je vodio Cavse do omjera 66:16 i doveo ih do konferencijskog finala a 2007 i do finala s SAS. Pored Jamesa bilo je tu igraca ali nikakvih superstara. Jamison,Shaq,Williams West Wallace. Sve je to neki prosjek. Ili su bili losi ili su bila IMENA ali s godinama na ledjima.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 25 dec 2011, 10:37

majestic24 je napisao/la:Mike Brown je vodio Cavse do omjera 66:16 i doveo ih do konferencijskog finala a 2007 i do finala s SAS. Pored Jamesa bilo je tu igraca ali nikakvih superstara. Jamison,Shaq,Williams West Wallace. Sve je to neki prosjek. Ili su bili losi ili su bila IMENA ali s godinama na ledjima.
u sezoni 2006/2007 je igrao finale a 2008/2009 je postavio rekord Clevelenda 66-16. Istok je veoma slab i to se pokazuje iz godine u godinu pa me taj rezultat i nije impresionirao od 66-16. Na zapadu ekipe iako imaju 0,45% pobjeda ne udu u play-off dok na istoku ulaze i sa 0,30&. Pogledaj ove godine kakva je snaga na zapadu a kakva na istoku.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 dec 2011, 15:05

majestic24 je napisao/la:Mike Brown je vodio Cavse do omjera 66:16 i doveo ih do konferencijskog finala a 2007 i do finala s SAS. Pored Jamesa bilo je tu igraca ali nikakvih superstara. Jamison,Shaq,Williams West Wallace. Sve je to neki prosjek. Ili su bili losi ili su bila IMENA ali s godinama na ledjima.

sto prije shvatis da su te rezultate ostvarili LeBron i Stern lakse ce ti biti

uostalom, vidjecemo ga sta ce od ekipe koja je kandidat za titulu napraviti ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []