Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 25 dec 2011, 20:30

Ja sam mislio da je Luuk stariji, čuj 21. godina, zamijenio sam ga s nekim drugim De Jongom nezz ako ima možda koji u Tottenhamu De Jong ili u Hamburgu, sa njima sam ga zamijenio.....

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 25 dec 2011, 20:33

:lol:
YNWA!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 25 dec 2011, 20:36

Unica_Liverpool_ je napisao/la:Ja sam mislio da je Luuk stariji, čuj 21. godina, zamijenio sam ga s nekim drugim De Jongom nezz ako ima možda koji u Tottenhamu De Jong ili u Hamburgu, sa njima sam ga zamijenio.....
De Jong igra u Cityu, prešao iz HSV-a.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 25 dec 2011, 20:36

OTNYS_YNWA je napisao/la:
Unica_Liverpool_ je napisao/la:Ja sam mislio da je Luuk stariji, čuj 21. godina, zamijenio sam ga s nekim drugim De Jongom nezz ako ima možda koji u Tottenhamu De Jong ili u Hamburgu, sa njima sam ga zamijenio.....
De Jong igra u Cityu.
ima brat od ovog iz twentea u ajaxu igra...
You are someone else I am still right here

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 25 dec 2011, 20:40

Ali Luuka je zamijenio sa Nigelom iz Citya. :)

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 25 dec 2011, 21:23

Meni stvarni nije jasno kako neko može čitati Carlove postove, čovjek od kada je prešao u he he he stranku postao je nepodnošljiv :mrgreen: :P Cura izvadila aparat i slikala ga i on sada misli da je faca na forumu :P
Kao da bi te he he he slikala da te Jimmy nije uzeo pod ruku :mrgreen:
Dylane, postoji nešto u transferima što ti i ja ne razumijemo, ali nekad nam bude jasnije kada sami menadžeri počnu pričati o tome. Comolli je izjavio: Bolje je kupiti igrača za velike pare a dati mu malu platu, nego kupiti jeftinog igrača a dati mu veliku platu. Svi kada pričaju o Carrolu spominju samo cifru od 35 miliona funti koliko je plaćen, a rijetko ili niko ne spominje to da Carrol ima sedmičnu platu od samo 60 000 funti sedmično ili 240 000 mjesečno, odnosno 2 880 000 funti godišnje. Potpisao je ugovor na 5 godina, 35 000 000 + 14 400 000= 49 400 000.
To je bijedna cifra za Englesku ;) Niko ne spori da je to puno para, ali uzmi i izračunaj sam od sebe kako to izgleda kada kupiš igrača za 20 miliona funti i daš mu sedmičnu platu od 100 000 funti ;)

Nego, ko zna holandski jezik da nam prevede ovaj tekst. Ovo je zvanična stranica Ayaxa. Na njoj se prvo pojavio tekst da Suarez dolazi u Liverpool.

http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/156097_ ... vertonghen" onclick="window.open(this.href);return false;
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 25 dec 2011, 21:34

Rizah je napisao/la:Meni stvarni nije jasno kako neko može čitati Carlove postove, čovjek od kada je prešao u he he he stranku postao je nepodnošljiv :mrgreen: :P Cura izvadila aparat i slikala ga i on sada misli da je faca na forumu :P
Dylane, postoji nešto u transferima što ti i ja ne razumijemo, ali nekad nam bude jasnije kada sami menadžeri počnu pričati o tome. Comolli je izjavio: Bolje je kupiti igrača za velike pare a dati mu malu platu, nego kupiti jeftinog igrača a dati mu veliku platu. Svi kada pričaju o Carrolu spominju samo cifru od 35 miliona funti koliko je plaćen, a rijetko ili niko ne spominje to da Carrol ima sedmičnu platu od samo 60 000 funti sedmično ili 240 000 mjesečno, odnosno 2 880 000 funti godišnje. Potpisao je ugovor na 5 godina, 35 000 000 + 14 400 000= 49 400 000.
To je bijedna cifra za Englesku ;) Niko ne spori da je to puno para, ali uzmi i izračunaj sam od sebe kako to izgleda kada kupiš igrača za 20 miliona funti i daš mu sedmičnu platu od 100 000 funti ;)

Nego, ko zna holandski jezik da nam prevede ovaj tekst. Ovo je zvanična stranica Ayaxa. Na njoj se prvo pojavio tekst da Suarez dolazi u Liverpool.

http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/156097_ ... vertonghen" onclick="window.open(this.href);return false;
E moj Rizo, čovjek nema nikakvog hajra od tebe osim što nam donosiš ove transfer budalaštine :lol:

Evo ti prijevod ovog članka:
Ajax želi Cisse, Liverpool nudi 45 milijuna za Eriksen i Vertonghen '

Zima je stigla, a rezultat je godišnjeg glasina mlin oko Ajax. Kako slijedi Liverpool kršćanske Eriksen i Vertonghen i Amsterdam su pak interes veterana Djibril Cisse. wtf :mrgreen:

Prema Ajaxf-side.nl Liverpool će iznositi manje od 45 milijuna eura za zasluge i Eriksen i Vertonghen. Ako se to onda ići naprijed dva mogu biti ponovno s bivšim Ajax igrač Luis Suarez, koji je prošlog ljeta u Engleskoj.
Nasuprot tome, moguće prijelaz iz Cisse u Amsterdam.Francuz je trenutno pod ugovorom na talijanski Lazio. Također Viktor Angelov, makedonski talent u prošlosti je bio na suđenju u FC Schalke 04, nakon čega slijedi Amsterdamu.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 dec 2011, 21:56

Shanks je napisao/la:Gdje sam ja to rekao da zelim napadaca koji hara u Engleskoj :?

Ne mozes porediti Suareza i ovog De Jonga.U trenutku kad je Suarez dosao u Liverpool, bio je bez sumnje najbolji napadac u Holandiji, a iza sebe je imao i jedno SP, na kojem je takodje odlicno odigrao.DOKAZAN IGRAC :!:

Carroll je bio mnogo manje dokazan.Iza sebe je imao samo jednu dobru polusezonu u EPL (ne racunam to sto je cijepao mreze u Championshipu), a placen je duplo vise samo zato sto je doveden par sati prije kraja prijelaznog roka, nakon odlaska Torresa u Chelsea.Da je bilo vise vremena, Liverpool ne bi dao toliki novac.

Sve sto sam ja rekao je da bi vise volio neko sigurnije rijesenje.Spomenuo sam Soldada i Cavanija, tu dodaj i Higuaina.Mozda malo nerealno, ali ako se vec ne mogu dovesti superzvijezde, makar nek dovedu Podolskog, koji se povezivao sa Liverpoolom u zadnje vrijeme.To su mi nekako bolje varijante, al nikad se ne zna..
Shvatam ja tebe ali dokazani fudbaleri iz velikih klubova kostaju mnogo i nisu garancija da ce davati golove. Vece su sanse da hoce nego da nece ali i dalje nije garancija. Ne samo Carroll nego npr i Torres. (samo navodim primjere)

Kad smo kod Suareza, on je (ne)dokazan dosao u FC Groningen za 800 hiljada eura. Poslije mnogo komplikacija i zalbe i svega, Ajax ga je uspio kupiti za 8 miliona. Znamo da ga je Liverpool platio tri puta vise nego Ajax a 30 puta vise nego Groningen.
U Groningenu je bio dobar ali nije bio najbolji igrac lige ni strijelac (dao 10 golova u 29 utakmica) pa se Ajax ipak usudio dati 8 miliona za opet (ne)dokazanog igraca. Ako moze Ajax, moze i Liverpool, zar ne?
Ibrahimovic je bio dobar u Svedskoj pa je ipak placen otprilike isto kao i Suarez i to jos daavno, prije desetak godina. Ne mora znaciti ako neki igrac hara u manje jakoj ligi da on nece uspjeti u Engleskoj.

Znam ja da je Liverpool velik klub i da ne treba kupovati svasta ali igraci iz Spanije su mnogo skupi. Da je Suarez igrao u Spaniji, npr Real ili Valencia, bio bi bar 10 miliona skuplji a i vecu platu bi trazio od ove koju sad ima.

Ja mislim da Liverpool ne mora placati skupog napadaca. Nije Liverpool slab u napadu. Najveci problem su PEHOVI koje Liverpool ima. Tim koji je najvise puta pogodio okvir gola. Pored toga, povreda Gerrarda.....
Mozda ni trener nije najbolji ali ne bih da pocinjem tu diskusiju, to ce vrijeme pokazati.

Meni je sve malo cudno, ako znas davati golove onda je svejedno gdje igras a Liverpol nema tako slab napad i opet daje samo jedan gol po utakmici. Kvaliteta ima dovoljno da se daje vise golova a to se ne desava?!?!?!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 dec 2011, 22:05

Rizah je napisao/la:Meni stvarni nije jasno kako neko može čitati Carlove postove, čovjek od kada je prešao u he he he stranku postao je nepodnošljiv :mrgreen: :P Cura izvadila aparat i slikala ga i on sada misli da je faca na forumu :P

Stranica koja se spominje kao izvor vijesti nije zvanicna stranica Ajaxa nego stranica jedne (i najvatrenije) grupe navijaca Ajaxa, F-Side.

Liverpool navodno daje 45 miliona za dva igraca, Eriksen i Vertonghen.
(po mom misljenju to nije puno za njih dvojicu)

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 25 dec 2011, 22:59

Šta će nam Vertonghen kad imamo Škrtel i Aggera u top formi, te Carru i Coatesa na klupi? Malo mi je nelogično :mrgreen:

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 25 dec 2011, 23:03

Carlo je napisao/la:Šta će nam Vertonghen kad imamo Škrtel i Aggera u top formi, te Carru i Coatesa na klupi? Malo mi je nelogično :mrgreen:
Baš. Haman da ga nemaju kome prodati pa nama da ga daju sa Eriksenom.

Ovaj gore napadač i ne izgleda loše, zna se izboriti za priliku, a i nerijetko postići gol (ponekada eurogol), ali istina da isto tako zna i promašiti ono što je teže promašiti nego pogoditi. Ne znam koliko bi se on prilagodio Liverpoolu, ako bi kao Suarez onda bi bilo odlično. Mada sumnjam i bojim se da to ne bude novi N'gog.
Koliko bi on koštao?

VELA
Kontakt:

Post Postao/la VELA » 25 dec 2011, 23:04

Carlo je napisao/la:Šta će nam Vertonghen kad imamo Škrtel i Aggera u top formi, te Carru i Coatesa na klupi? Malo mi je nelogično :mrgreen:
Znas da je BAgger sklon povredama, a Vertonghen igra i zadnjeg veznog cesto. Lik je polivalentan igrac leg'o bi nam pravo. A ovaj Eriksen je jedan od najtalentovanijih igraca na svojoj poziciji i velika je buducnost pred njim. Ja bi vise volio Vertonghena nego Eriksena.
IN WEED WE TRUST!!!

Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.

Kum sa stalnim ugovorom.

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 25 dec 2011, 23:12

Ja nemam ništa protiv toga da ova 3 igrača pređu na Anfieldu. :D Chissokho je spreman da napusti Lyon, izgleda za cifru od 5-8m (slično kao i Enrique). Možda bi bilo dobro da pošalju ponudu Lyonu, vjerovatno će je prihvatiti ukoliko bude cifra koju sam gore spomenuo. Trenutno nemamo prevelik izbor na poziciji lijevog beka. Tu je fenomenalni Enrique, no trebamo znati da se i on može povrijediti kad tad. Aurelio je sklon povredama, i on nas najvjerovatnije napušta već narednog ljeta. Robinson je još mlad i nije dokazan. Tako da bi ovaj transfer sigurno dobrodošao.
YOU'LL NEVER WALK ALONE

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 25 dec 2011, 23:18

Han!$;Lfc je napisao/la:Ja nemam ništa protiv toga da ova 3 igrača pređu na Anfieldu. :D Chissokho je spreman da napusti Lyon, izgleda za cifru od 5-8m (slično kao i Enrique). Možda bi bilo dobro da pošalju ponudu Lyonu, vjerovatno će je prihvatiti ukoliko bude cifra koju sam gore spomenuo. Trenutno nemamo prevelik izbor na poziciji lijevog beka. Tu je fenomenalni Enrique, no trebamo znati da se i on može povrijediti kad tad. Aurelio je sklon povredama, i on nas najvjerovatnije napušta već narednog ljeta. Robinson je još mlad i nije dokazan. Tako da bi ovaj transfer sigurno dobrodošao.
Cissokho je strasan igrac, a usto i jeftin 8-) I ja kontam da bi nam trebao jos jedan LB.Cuj Aurelio, zar je taj ziv :o

Sto se ovog dvojca iz Ajaxa tice, Eriksen je dobar, ali poskup, dok se po pitanju Vertoghena slazem s @Carlom.Suvisan je trenutno, iako je kvalitet sigurno.Previse je dati 40 milki za dvojicu igraca koji nisu prijeko potrebni.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

lfc.tz
Kontakt:

Post Postao/la lfc.tz » 25 dec 2011, 23:32

Uh kako bi nam Verthogen sjeo,naravno uz razumnu cifru.
U slucaju Aggerove povrede(sto nije nemoguce) za koju/e se nadam da se nece ponoviti,mi gubimo pola odbrane.
On je nas najbolji stoper za kojeg nemamo dovoljno kvalitetne zamjene(Carra vise nije na vrhunskom nivou,a Coates je premlad),a neznam za vas al meni je Skrtel uz Aggera puno bolji tako da Aggerovom povredom bi izgubili i pola Skrtela :D .Pored toga sto moze kvalitetno pokriti stopera,moze igrati kao ljevi bek(za Enrique takoder nemamo dostojne zamjene) i defanzivni vezni koji nam je u ovom trenutku zbog Lucasove povrede itekako potreban.Tako da bi jednim udarcem ubili 3 muhe.
Zadnja izmjena: lfc.tz, dana/u 25 dec 2011, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.
"Liverpool was made for me and I was made for Liverpool." - Bill Shankly

LS7
Kontakt:

Post Postao/la LS7 » 25 dec 2011, 23:34

Ne bi bilo loshe da ova trojica dodju.Mada bih volio da Carroll pocne zabijat' golove,vazda cu ga cekat',a Luuk da bude taj joker sa klupe,jer ne bi trebao biti puno placen,u odnosu na Andya.Suarez i Kuyt su dosli iz 'olandske lige,Sule je vec legenda k'o sto Babel rek'o a i Kuyt je realno veliku karijeru napravio u L'poolu.Tako da su za sad uspjesni igraci koji nam dodju iz Eredivisie lige,pa valjda i ovi(kad bi dosli) naprave dobru karijeru na Anfieldu.. :) :evil:
Zadnja izmjena: LS7, dana/u 26 dec 2011, 09:19, ukupno mijenjano 1 put.
"Neki ljudi misle da je fudbal pitanje života i smrti. Vjerujte mi, fudbal je puno ozbiljniji od toga." - Bill Shankly

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 26 dec 2011, 00:05

LS7 je napisao/la:Ne bi bilo loshe da ova trojica dodju.Mada bih volio da Carroll pocne zabijat' golove,vazda cu ga cekat',a Luuk da bude taj joker sa klupe,jer ne bi trebao biti puno placen,u odnosu na Andya.Suarez i Kuyt su dosli iz 'olandske lige,Sule je vec legenda kosto Babel rek'oa i Kuyt je realno veliku karijeru napravio u L'poolu.Tako da su za sad uspjesni igraci koji nam dodju iz Eredivisie lige,pa valjda i ovi(kad bi dosli) naprave dobru karijeru na Anfieldu.. :) :evil:
Tako je, i ja ću ga uvijek čekati, nikada u životu ga ne bih otpisao taman da dođe Messi :mrgreen:

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 26 dec 2011, 01:33

A koliko bi nas koštao ovaj napadač Luuk de Jong ?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 dec 2011, 01:35

Coalmanyx je napisao/la:A koliko bi nas koštao ovaj napadač Luuk de Jong ?
Mislim da ga Twente nece dati ispod 8-9 miliona. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 26 dec 2011, 01:41

Devil je napisao/la:
Coalmanyx je napisao/la:A koliko bi nas koštao ovaj napadač Luuk de Jong ?
Mislim da ga Twente nece dati ispod 8-9 miliona. ;)
Pa dobro to i nije neka ogromna cijena, kada se uzme u obzir za kakve amatere je Liverpool davao znatno veće količine novca.

Uh kakav dan, povezaše nas sa čak 4 igrača, uglavnom mlada i perspektivna. Ako bi došla 2 od ova 4 bilo bi odlično ( Fernando ili Eriksen i Jong ), a ne bi bilo loše da dođu Eriksen i Vertonghen zajedno u kompletu. Vidjećemo šta će biti. Ali eto haman da Soldado, Higuain, Villa i Cavani, već provjereni i sjajni napadači ostaju samo snovi za nas.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.