Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

zeljocity
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la zeljocity » 22 dec 2011, 15:32

Da Evertonu napad radi kako treba ekipa bi imala minimum 5-6 bodova vise nego sad trenutno.

I ja kazem treba malog prodat i dobre napadace dovest.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 26 dec 2011, 16:16

Postava danas katastrofa, Jagielka najkreativni igrač na terenu, ne treba se nadati ni čemu dobrom
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 26 dec 2011, 18:26

Eee moj MuX, pa tako je i bilo-bili smo ispod svake kritike.Zaista nekontam šta je D. Moyes danas mislio ali "ovo" :? :? što je danas "igralo"...na postavu i igrače neke mislim-ovo mi je donjelo grč u stomaku do zadnje minute. Danas nemogu-ali zaista nemogu nijednoga igrača izvojiti da je nešto odigrao- Saha kao da ni neželi više (Moyes mu je dao slobodne ruke da nakon 0.1.01.2012 potraži novi klub),R.R.Drenthe je izvodio neke nepotrebne gluposti (neko "driblanje" s početka 90-tih?!?! :shock: :shock: ) na terenu kao da mi vodimo 3:0 i protinik je na koljenima i sad hajmo se zahebavati s njima. Maaa neznam,Crne mačke su baš nam bile crne mačke-moglo je puno gore biti-ali ovaj bod je velik ko Himelaji :oops: .
p.s.
priča se da če se "mali pišonja" Pinnar mogučno pojaviti na Goodisonu,na posudbu ili slično-hmm, malo je tu previše posudbi a ništa konkretno,kupnja nekog mladog napadača pa pomalo "brusiti"-neki ofanzivac,,...nešto?! (priča se da EFC je bacio oko na stopera AEK Athena Kostas Manolasa i mladog sjeverno-irskog napadača Rory Donnely-ja) tako da pomalo započinje "zimski prelazni rok"-cirkus.
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 26 dec 2011, 18:29

Ni na šta ovo ne liči. I ono nije bio penal, klasično simuliranje. Fuj Osmane. :lol:
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 26 dec 2011, 18:51

da,da...baš tako-uaa Osmo foleru. :lol: :lol:
Maaa ima i ono "proklestvo" svih navijača-maa nije bitno ako "i nama nekada" dosude koji nepostoječi penal,faul ,slobodnjak...maa,haj neka i mi malo budemo "scum" :D ;) :lol:
Bod je bod i evo nas na pola prvenstva (minus jedna tekma protiv Spursa) i več prvog dana Nove godine idemo kod WBA pa u srijedu Bolton-da li je to šanasa za novih 3-,4-6 bodova??
Paaa da se i Moyes smiri i počne igrati ofanzivnije,lepršavije i smijonije a ne ovako-"rovovski" i ružno :?
COYB

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 26 dec 2011, 22:16

Opet ću reći, svježa krv je itekako potrebna. Kreativnosti fali u veznom redu, ne može se od Heitinge očekivati da pošalje koju dobru loptu u for za Sahu ili Cahilla. Neville mi odavno već ide na živce, nije mi jasno samo je li on bio ''glup'' ili onaj '' gluplji'' kad je bio u Unitedu. Drenthe kao da je u Francuskoj pa zadaje nekakva bicikla po strani, daj bola legendo igraj sigurno i brzo. Osjeti se nedostatak Rodwella i Fellainia, ali opet mora se gledati nekako dovesti nekog playmakera čije lopte imaju oči.
Who dares, wins !

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 26 dec 2011, 22:59

teško mi što moram ovo reći, ali ni Cahill nije nešto, razočaro me dobro, ja opet moram izdvojiti gosp. Bainesa, možda gušim s njim, al je radio presing, ganjo je i za Drentea i za sebe, ja bi stavio Jagielku za kapitena, jer čovjek ima najveći uticaj na tim, ne organizuje odbranu, nego je naružio par puta i lično kapitena Nevilla i Heitingu kojih nije bilo na terenu, mada nema im se šta zamjeriti jer je očito Moyes pogriješio kad je njih stavio na MC-ove, lopta je samo skakala nije je imao ko smiriti na sredini terene što bi obično radili Rodwell ( fell-a ), Osman se trudio al uzalud, Drente pokuša biciklo pa mu spadne lanac, glupiranje čisto... Saha je obični k.... protjerati što dalje, dati šansu Argentincu ili mladom Velliosu, od ovog drugog očito može postati solidan napadač...

Gledo sam dosta utakmica ovo ja jedna od gorih koje sam u životu gledo, sve nazor...

S obzirom da nema para ja nebih nikoga kupovao...

Sastav koji je trebao izaći danas je ovaj:

Howard
Nevill Jagielka Distin Baines
Osman Billy Barkley Drenthe
Cahill
Velios ( Straqualursi )

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 27 dec 2011, 16:26

Baines je igračina, samo takva. Strah me da će ga prodati ubrzo jer pruža odlične partije. Ako će ga već prodavati, nek uzmu neku dobru cifru jer ipak je sada i reprezentativac a odavno je jedan od najboljih bekova lige. Heitinga bi meni igrao stopera sa Jagielkom, više bi tu koristio pa bih ih rotirao svako malo s Distinom. Lijevo Baines a desno Hibbert. Volio bih da Coleman može malo popraviti igru u odbrani pa da upadne tu umjesto Hibberta jer će ovaj uskoro u penziju. Ne volim ga vidjeti na krilu iako je znao kvalitetno probiti. Osmana bi na klupu, iako je u već nekoliko utakmica ove sezone donio bod ili sva tri ali ipak komplikuje previše, zavlači se i onda gubi loptu. Rodwell i Fellaini bi igrali u sredini a po krilima bih forsirao Bilya jer ipak lik ima potencijala i finu ljevicu ali mu se ne pruža previše prilike i Drenthea a špicevi bi bili Saha i Cahill. Klasično 4-4-2 pa šta bude, a ne ovako s jednim nemoćnim napadačem i onda se čupaj kako znaš i umiješ.
Who dares, wins !

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 27 dec 2011, 17:30

ma Saha više nije ni za lige one. ne znam u čemu je fora, ali dobiće uskoro slobodne papire

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 27 dec 2011, 19:46

Mišljenja sam da još uvijek može dobro poslužiti. Barem još sezonu poslije ove a uporedo će stasati Vellios i Magaye u dobre napadače.
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 28 dec 2011, 00:02

Iskreno, sa Muxonjom se slažem u 99% slučajeva:Saha,pa-pa :x (ovo što on napravi nije baš ni za League One-a papire če pokupiti,ako se Moyes pita-več je debelo naživciran s njim-a tu je i mali Gueye,odličan,samo da ne "želi previše" jer zajebe od prevelike želje da se dokaže :oops: ) ,kupovine če biti,ali čini mi se da je nebi ni trebalo jer ima potencijala i na klupi ,definitivno-malo neka "u vatru" ubacuje McAlany,Gueye,Barkley,Denis The Manece,Vellios...a vidim da si Billyja ubacio -nekako nije svoj u posljednjim utakmicama bio-išao mi je na živce više -manje.Mada i Felli,nekako od potpisa novog ugovora kao da je pošemerio-a i nekako mi je "nježan kao orhideja" :D - uvjek neke povrede.Phil,ooh Phil,vrijeme je da tu kapetansku traku da Jaggsu, Bainsu, (kao i Muxu i meni jedan od dražih Karamela-veoma solidan i kad je loš) ili čak Hibbotu (pored Bainsa meni naaajdraži igrač-Blek Stena odbrane :D -ali kako i NeToBola kaže-penzija kuca na vrata-ali časno-kapa do poda). Prvog dana 2012 igramo sa WBA i prilika je da vidimo šta nam je Moyes složio ovaj put. Naše deseto mjesto je ,čini mi se, više zasluga što su ostali loši nego što smo mi dobri. :?
COYB

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 29 dec 2011, 16:09

Piennar i 20 miliona funti, Tottenham nudi, za Rodwella ? Nekako mi previše to ali nadam se da će se odraditi to ako stvarno Spursi nude takvo nešto.
Who dares, wins !

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 01 jan 2012, 14:30

Slaba i veoma losa igra na Hawthornsu.
Prvo poluvrijeme bez ijedne prave sanse.
Long gadjao glavom, otislo iznad gola, te Rodwell iz kornera glavom pored gola.
Igra na sredini, dosta sporo, takticki oprezno, Everton ne dopusta Longu i Odemwingiju da prime dobru loptu :)
Albion je kod kuce zabio samo 7 golova, najmanje od svih premierligasa, a Everton ove polusezone skoro da na poluvremenu nije imao vodstvo.
Prvo pol. za zaborav :P
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 01 jan 2012, 14:36

razlika se vidi kad igra Rodwell na sredini, lopta je više na zemlji i odma na nešto liči igra, Saha promašio loptu u veoma izglednoj prilici, doduše desnom nogom, odbrana na visini zadatka, presing čitavu utakmicu Albion jedva da je u par navrata centar prešo, očekujem 0-1

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 01 jan 2012, 15:13

Aničebeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 01 jan 2012, 15:25

Viktor is Back!!!! tooo,koji ljep gol. Moyes napavio odličan posao zamjenama-Anichebe i Denis the Menace (u Argentini mu nadimak El Cracer-Petarda,hehehe-kad bi uvaljivao "petarde" -niko sretniji)odlični.
Tri boda,na 9 mjesto zasjeli i Bolton u srijedu. (u toj tekmi če i Donovan biti na raspolaganju Moyesu)
Silvina Distine igrač utakmice.
Ljep početak 2012.
COYB

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 01 jan 2012, 15:41

Anichebe zabi svoj prvi ovosezonski gol i donese u 2012 prva tri boda Evertonu.
Uveliko treba zahvaliti Scharneru koji je katasrofalno reagovao ispred svog gola slika
Prije toga Osman je Hibbertu poslao odlicnu loptu, a ovaj uputio centarsut iz kojeg je Anichebe postigao jedini pogodak na danasnjoj ut.
Nisam dugo gledao losijeg domacina u jednoj premierligaskoj ut. Dosadno i ispodprosjecno (cak ni kartona nije kako treba bilo) slika
Hodgson izgubi bodove, (dosta je nervozno izgledao pred kraj, ali o tome je trebao na vrijeme misliti i pokusati napasti, nije smio i osvetilo mu se ;) ) po svemu sudeci i Brunta, jer njegova povreda na prvi mah se cini neugodna.

slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 01 jan 2012, 17:44

Lijepo je počela 2012. godina u taboru plavih, veseli me to. :D Prošle sezone je bilo dosta muka protiv WBA, ali zato sad lagana 3 boda i 9. mjesto.

Sretna Nova godina svim fanovima plavih ! :)
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 01 jan 2012, 19:33

Zaostala utakmica 1.kola PremierLeague TotenhemHotspurs-a i Evertona igra se u srijedu 11.01.2012 (20:45).
Gostovanje s kojeg se možemo vratiti nepobjeđeni?!? Ja vjerujem-iako u ovoj sezoni smo izgubili sve tekme protiv prvih 7 momčadi :?
zanimljivost:
-Everton u dosadašnjem dijelu takmičenja zovu i "The Toffees binary Club" :lol: jer najčešče (50% iliti 9 od 18 kola) se tekme završavaju sa rezultatima koji u sebi sadržavaju te dvije cifre (1-0,1-1,0-1,0-0=ok,ok,bez golova još nijednom) :lol: :lol:
Everton-Bolton 1:0
Spurs-Everton 0:1
hmm, ništa protiv takvih rezultata ako će ovako se završit ;)
COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 01 jan 2012, 19:38

Hvala velika na čestitkama,dobri NTB i tebi ,kao i svim ostalim Karamelama ,koji su s nama tu na forumu ili koji samo svrate i čitaju nas , kao i naravno našim "dragim oponentima" (njima manje sreče u susretima s nama ;) )
sve najbolje,sreče i zdravlja, hladne pive i dobar streaming želim u Novoj 2012 Godini.
Sve najbolje i neka bude sve "liverpulsko plavo" ove godine.
COYB

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], MElloo i 7 gostiju.