Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

nafrI82
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la nafrI82 » 03 dec 2011, 04:30

DA DA, Svabe su definitivno uz Spance glavni favoriti za prvaka Evrope.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 dec 2011, 14:31

slika

Za sve one koji kazu kako Hummels nema dovoljno agresivnosti u sebi i da je pic.ka ... Ova slika mnogo tog govori o njegovoj agresivnosti ;) ...
BvB Echte Liebe !!!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 03 dec 2011, 15:00

geronimo je napisao/la:
ramiral je napisao/la:
Pored Italije svim srcem uz Panzere
Raduje me. Jos samo da kazes da pored Juventusa gotivis i Bayern i mozemo zajedno ici u kur., pardon teretanu. :D

Theo Zwanziger, predsjednik DFB-a, se povlaci. Nisam siguran da li ce to uraditi odmah ili ce cekati zavrsetak Eura.
Kao najozbiljniji kandidat za nasljednika spominje se Niersbach.
Juve i Bayern su na neki način sinonimi za moć, dominaciju, brend koji nikada ne blijedi tako da - 8-) -
Idemo prvo u teretanu pa ćemo na muziku u kakav klub među mačke na dvije noge ;)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 03 dec 2011, 15:21

Njemci moj favorit najjači definitivno ,sam da još Portugalce malo rasture. ;)
Zna se red rad disciplina.!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 dec 2011, 01:37

Kao sto je i bilo za ocekivati nasljednik "Cvaje" :) :) na mjestu predsjednika najveceg svijetskog savazea ce biti Wolfgang Niersbach koji ce funkciju zvanicno preuzeti u Oktobru naredne godine.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pavon
Kontakt:

Post Postao/la Pavon » 27 dec 2011, 18:52

Sad nesto citam da bi Joakim Lev mogao biti Mourinhov nasljednik kada ovaj ode iz Madrida. E sad, zanima me podatak ako ko zna, jel' poliglota, odnosno zna li govoriti spanjolski?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 dec 2011, 19:23

Pavon je napisao/la:Sad nesto citam da bi Joakim Lev mogao biti Mourinhov nasljednik kada ovaj ode iz Madrida. E sad, zanima me podatak ako ko zna, jel' poliglota, odnosno zna li govoriti spanjolski?
Mislim da španski ne zna, ne vjerujem nešto da je baš poliglota, engleski zna, čini mi se, a možda još i turski jer tamo je proveo nekoliko godina i imao uspjeha.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 dec 2011, 19:45

effe_sa je napisao/la:
Pavon je napisao/la:Sad nesto citam da bi Joakim Lev mogao biti Mourinhov nasljednik kada ovaj ode iz Madrida. E sad, zanima me podatak ako ko zna, jel' poliglota, odnosno zna li govoriti spanjolski?
Mislim da španski ne zna, ne vjerujem nešto da je baš poliglota, engleski zna, čini mi se, a možda još i turski jer tamo je proveo nekoliko godina i imao uspjeha.
Joakim je bas stvoren za Real Madrid iz vise razloga. :D :D Siguran sam da ne zna spanski jezik, ali to je najmanji problem. On je za mene jedan od najpodcjenjenijih trenera u Njemackom fudbalu, a sto se taktike i analize utakmica tice jedino u Bundesligi mu moze Favre parirati, ali je pitanje zeli li on napustiti klupu "Elfa" na kojoj je debelo placen za bilo koji klub.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 dec 2011, 21:00

amerosm je napisao/la: Joakim je bas stvoren za Real Madrid iz vise razloga.
I ja mislim. :mrgreen:
amerosm je napisao/la: ali je pitanje zeli li on napustiti klupu "Elfa" na kojoj je debelo placen za bilo koji klub.
Ne zeli! Ali sve do 2014. kada mu istice ugovor. Gle cuda, i Jose se tada planira vratiti na otok. Ma glupa (ili manje pametna) nagadjanja. Ko moze pretpostaviti sta se moze desiti u tom vremenskom intervalu.
Istina je da Mourinho zali nazad u Englesku (ako ne laze sam sebe) kao i da Löw jednog dana zeli "dnevni kontakt" (trenirati neki klub) sa igracima. I jedan i drugi jos nisu ispunili svoju misiju (svi dobro znamo sta imaju za ciljeve) tako da su ovo samo pretpostavke.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 dec 2011, 21:04

Možda Jogiju bude Real izazov ako osvoji titulu evropskog prvaka narednog ljeta :) . S jedne strane bi on bio dobar izbor za kraljevski klub, a s druge je opet pitanje dal bi se on uklopio u tako jednu napucanu sredinu da tako kažemo. Tamo se očekuje brzo uspjeh, svi su "zvijezde" i "zvijezdice" a Lowu više odgovaraju sredine koje seriozno rade, koje rade s kontinuitetom. Prije bi Löwu možda odgovarao Manchester. Al je trenutno on jako vezan za mjesto selektora Njemačke a i uživa u tome, zabavno mu je, a još mu tu zabavu poboljšaju silni euri DFB-a koji je najbogatiji nogometni savez ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 27 dec 2011, 23:49

Jogi može samo u Bayern, a ostalo su puste želje, lupanje u prazno.

Jeste podcijenjen, ali još podcijenjeniji je van Marwijk selektor Holandije, pa taj čovjek od nikad gore reprezentacije pravi nevjerovatne rezultate, po meni dvojica najpodcijenjenijih trenera u današnjem nogometu.

Valjda se to okrene osvajanjem nekog šampionata. :?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 dec 2011, 00:31

Ma i nije toliko Jogi podcijenjen, mnogi ipak cijene ono što on radi, a kada uzmemo u obzir pod kolikim je kritikama Vogts znao biti a čovjek još bio evropski prvak, 1996. Löw nije podigao trofej s Elfom al je ipak ostvario zavidne rezultate (treći na SP, evropski viceprvak). Međutim određena grupa kritičara će se uvijek naći dok ne digne trofej, jer Elf je Elf i uz njega se trofeji vežu uvijek ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 dec 2011, 00:38

Ovo je šuplja od strane španskih tiskala :D

Čelni ljudi DFB-a neće dopustiti odlazak Lowa osim u slučaju ako sam ne zatraži raskid saradnje u što ne vjerujem.Čovjek je napravio sjajnu ekipu predodređenu za velike uspjehe i sad je došlo vrijeme za žetvu. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

black071
Kontakt:

Post Postao/la black071 » 29 dec 2011, 18:21

ja sto se nagledah danas Švaba na svijetskom i evropskom prvenstvu, svako sto su igrali, bila neka emisija na es2, reprizirali su je vise puta samo danas, tako da sam dobro utvrdio štivo :mrgreen: nekako mi najvise za oko zapala tekma protiv bivse Juge kad je Juga vodila 2:0, pa izgubi 4:2, a kakve su samo srece imali Švabe u nekim tekmama, pa to je neviđeno.

[youtube][/youtube]
Wir sind Borussia!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 dec 2011, 23:46

Capello je definitvno postao senilan. Kaze da bi UEFA trebala stati u kraj Njemackoj repreznetaciji i DFB-u jer KRADU igrace drugih selekcija - posebno Turska - i naveo je primjer Özil-a i Tasci-ija. Na konstataciju novinara da ukoliko se vodi tom logikom, da bi se onda trebali odreci Cole-a, Walcott-a (ciji su korijeni sa Barbadosa) i Welbeck-a (ciji su korijeni iz Gane), isti odgovara sljedece:

"To se ne moze porediti jer su sva trojca rodjena u Engleskoj

Mesut Özil - rodjen u Gelsenkirchenu (Njemacka)
Serdar Tasci - rodjen u Stuttgartu (Njemacka)

Ko o cemu k.... o postenju. Izgleda Löw i kompanija bi trebali LUZERIMA ponovo ocitati jednu lekciju kao i mnogo puta dosad.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 dec 2011, 12:22

Evo dobrog odgovora Capellu:
http://www.bild.de/sport/fussball/fabio ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Dobro mu je ovde rečeno da je iskompleksiran nakon poraza od Njemačke na mundijalu 4-1 te da njemačka reprezentacija jedva čeka njegovu "Verlierer-Truppe". :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 jan 2012, 06:23

najvecim looserima tj englezima niko vise nebode u oci nego njemacka...serdar tasci mislim nije ni 6ti stoper u ovoj reprezentaciji,ozil ce da se bori sa goetzeom za mjesto u prvoj postavi itd..neka neka izivljavat ce se svabe na njima opet...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 jan 2012, 13:41

U ovom clanku je senilni starac dobio odlican odgovor, a takodjer oni koji kritiziraju sastav Njemacke reprezentacije nek malo pogledaju ostale reprezentacije:

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... pello-as-a

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 10 jan 2012, 01:09

slika

Red je i bio zasluzio je Ballack mnogo vise od ovog . Da se ja pitam i dalje bi bio u Elfu, jer je bolji s jednom polomljenom nogom od Rolfesa, Khedire ... !!! Ballack je NOSIO Njemacku od 2002 god jedini igrac koji je pravio razliku, istinski lider, vrhunski fudbaler, kojeg Njemacka jos nije dostojno zamjenila. Bio je zvjezda kakvu Njemacka trenutno nema ali ce ih imat metar :) abd ima mnogo kandidata ...

Kako bilo nadam se da ce Capitano oprostit na pristojan nacin kakav je i zasluzio ipak je Ballack uz Kahna najvece njemacko fudbalsko ime od 2002 pa do danas dan !
BvB Echte Liebe !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 jan 2012, 03:29

@ Damir_BVB

za mene je Boateng uradio najbolju mogucu stvar za Njemacki fudbal. Ballack je istina BIO odlican fudbaler i lider ove reprezentacije ali je od 2008.godine "gusio" i ista nije mogla igrati rastereceno. Zanimljiva cinjenica je da su Nijemci tek nakon Ballacka poceli igrati atraktivan fudbal gdje je odgovornost podjeljena na vise igraca koji disu kao JEDAN.
Löw je prisato na ovaj sastanak kako bi imao MIR pred pripreme za EP, a Ballacku nece biti ponudjena oprostajna utakmica jer je odbio sva tri prijedloga od strane Löwa, Bierhoffa i DFB-a.

Nemoj me pogresno shvatiti, istog sam misljenja kao i ti da je pored Kahna najbolji Njemacki fudbaler od 2000.godine i treba mu biti zahvalan sto je sve uradio za Njemacki fudbal - SP 2002 - ali kao sto rece Kaiser najveca njegova greska je bila sto se nije povukao nakon EP 08.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.