VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Klare

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la Klare » 23 dec 2011, 00:26

geronimo je napisao/la:i ne znam otkud ti ta cifra. Izvor?
A samo se ti i dalje hvali kako imaš najbolje medije, kako pratiš, kako si informisan, tralalalallaaa... :mrgreen:
Vjeruj ovo je informacija iz prve ruke, provjereno, ne treba ti dalje tražiti. ;)
amerosm je napisao/la:Ja i dalje tvrdim da je ona titula splet sretnih okolnosti i da je vecina igraca igrala iznad svog maksimuma, jer su jedino Dzeko i Miske (donekle) ponoviti prethodnu sezonu.
Kako tebi ne dosadi to ponavljati iznova i iznova :mrgreen: , a praviš kardinalnu grešku. ;)
Dovoljno je reći sezona prije :arrow: Magath u cvijetu mladosti :mrgreen: , sezona 2009/10 :arrow: Armin Veh. ;)
Ekipa je izgubila svoj glavni šaraf :mrgreen: , izgubili su igrači svog mentora, drugog oca, trenera sa kojim su igrači napredovali za 200%, a tada je Magath bio TOP trener, slobodno ću reći daleko najbolji u Njemačkoj, bio ujedno sve u timu, dovodio birana pojačanja, a još sezonu poslije uz Veha dođe i Dieter(ne znam baš sigurno, ispravite ako je on tek kasnije došao). Slijedi slaba transfer politika, dovođenje flopova poput Martinsa, Kahlenberga, Zianija, i šta tu više očekivati? :?:

Činjenica je da su pod Magathom igrali svemirski nogomet,
Benaglio branio u vrhunskoj formi, i danas je on dobar golman,
Barzagli opravdao uložene pare, tada je bio jedan pouzdan stoper,
Schafer i dan danas dobar lijevi bek,
Josue, samom njegovom pojavom sve dobre stvari padaju u vodu :mrgreen: , ali tada je dogurao i do Brazilske reprezentacije,
a o triu Miske-Grafite-Džeko ne treba trošiti riječi, poobarali rekorde,
Miske po asistencijama,
Grafite i Džeko po golovima, bila je to izuzetna generacija, izuzetan proljetni dio sezone, ne sumnjam da bi nastavili i naredne u takvom svijetlu, ali Magath zaj.eb'o, sve se srušilo kao kula od karata.

Danas taj Magath sve manje liči na onog starog lisca, vidjećemo ovaj prelazni rok, vidjećemo da li je još uvijek začepljenog nosa. :mrgreen:

Ako ćemo navoditi slabi Bayern, e onda možemo isto reći i za titule Kaiserslauterna, Dortmunda, Werdera, Stuttgarta, to ne pije vode. ;)
Ali iskreno od svih nabrojanih meni je ta Stuttgartova titula ostala skroz nejasna, ni dan danas mi nije jasno kako su iz drugog plana uspjeli zaskočiti na sami vrh :? , jednostavno ne znam koju riječ da upotrijebim :? :arrow: zgnojili? :?: :mrgreen:
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 23 dec 2011, 00:31, ukupno mijenjano 2 puta.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 dec 2011, 00:28

amerosm je napisao/la:VfL Wolfsburg zainteresovan za Jarolima. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Magath izgleda posenilio od kako je opet u Vukojebini.
Takodjer drago mi je da sam bio upravu sto se Magathove politike dovodjenja igraca tice, i o tome da Vukojebina neposjeduje igracki kvalitet - @gero druze sjecas li se nase diskusije o tome. ;) ;)
Ovo mi lici na onu''vojnik o skracenju......
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 dec 2011, 00:36

@ Klare

pogledaj moj post na 61 stranici. ;) ;) Magath je nakon potpisivanja ugovora sa S04 na pitanje sto ne ostaje u Wolfsburgu odgovorio sljedece: "Da kann ich nur verlieren". Dakle zamjenio je novac, moc i slavu sa S04 koji je tada bio u financijskoj i rezultatskoj krizi. No bilo i proslo Vi tvrdite jedno, ja tvrdim drugo i necemo bezveze temu spamati. ;) ;)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Klare

Post Postao/la Klare » 23 dec 2011, 00:53

amerosm je napisao/la:"Da kann ich nur verlieren". Dakle zamjenio je novac, moc i slavu sa S04 koji je tada bio u financijskoj i rezultatskoj krizi.
Ovo ne razumijem najbolje :? , sve ono oko čega se svijet vrti zamijenio sa Schalkeom? :? Zašto? :? Ako me pamćenje služi :? , čini se da je baš zbog veće plate otišao u Schalke :? , ili je bio u svađi s nekim do čelnika Wolfsburga. :? Pa jesi li svjestan koliko si me samo sada zbunio? :?

Ali u ovoj priči je nebitno zbog čega/koga je on otišao, u ovoj priči je poenta da je prvak Wolfsburg izgubio svoju glavnu figuru, te da su teško mogli sa Vehom i Dieterom da nadomjeste njegov izostanak, hoću reći da je Wolfsburg one sezone sasvim zasluženo došao do naslova prvaka, i igrački i timski, jednostavno su drugi dio sezone bili izvan konkurencije. ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 dec 2011, 01:50

Klare je napisao/la:
amerosm je napisao/la:"Da kann ich nur verlieren". Dakle zamjenio je novac, moc i slavu sa S04 koji je tada bio u financijskoj i rezultatskoj krizi.
Ovo ne razumijem najbolje :? , sve ono oko čega se svijet vrti zamijenio sa Schalkeom? :? Zašto? :? Ako me pamćenje služi :? , čini se da je baš zbog veće plate otišao u Schalke :? , ili je bio u svađi s nekim do čelnika Wolfsburga. :? Pa jesi li svjestan koliko si me samo sada zbunio? :?
Ne vidim razloga da budes zbunjen. ;) ;) Wolfsburg je pocetkom Marta 2009.godine razgovarao sa Magathom o produzenju saradnje, medjutim on je trazio da VW izdvaja vise novca za pojacanja, a ne da bude fiksirano na 25 miliona eura. Uprava VW-a je tada njemu rekla da ukoliko zeli vise novca isti mora obezbjediti kroz prodaju igraca i da VW nije spreman ici iznad tih 25 miliona eura godisnje. Pocetkom Aprila uprava Schalkea stupa u kontakt sa Magathom i nudi mu iste uslove kao i u VW ali jedan od uslova je bio da napravi rez u igrackom kadru sto je i ucinjeno i dva kola prije kraja te sezone Magath prihvata ponudu Schalkea. Na oficijelnoj press-konferenciji jedan ga je novinar upitao sto je zamjenio Wolfsburg za Schalke on je odgovorio da Schalke ima vecu armiju navijaca i veliku tradiciju i da bi ostankom u Wolfsburgu samo mogao izgubiti no ovako ce biti upamcen kao heroj. Naravno ponovnim dolaskom on je svoj status legende i losim rezultatima uzdrmao.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Klare

Post Postao/la Klare » 23 dec 2011, 13:42

Dobro već sam bio zaboravio sitnice, ali opet se vraćamo na glavni dio naše diskusije o Wolfsburgu. ;)
Dakle, nisu spletom raznih oklonosti došli do titule, sasvim zasluženo, sljedeća sezona bi to i dokazala, ali odlaskom Magatha ova ekipa je izgubila svog tvorca, svoju glavnu figuru, Mago je to gradio od dna, sve porušio, te počeo od samih temelja, projektovao kao što samo rijetki inžinjeri znaju :mrgreen: , gradio, zidao kao što samo rijetki majstori znaju :mrgreen: , ekipa je izgubila svog glavnog pokretača, a šta misliš da se sada u Dortmundu desi takva situacija, nešto mi ne miriše da bi se dobro proveli. :?

black071
Kontakt:

Post Postao/la black071 » 27 dec 2011, 15:18

gdje nam je Hasan-bej, gledo sam gha na eurosport Wattsu, kad se nervira sto ga je izveo MAgath :lol:
Wir sind Borussia!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 dec 2011, 17:19

black071 je napisao/la:gdje nam je Hasan-bej, gledo sam gha na eurosport Wattsu, kad se nervira sto ga je izveo MAgath :lol:
Vjerovatno je negdje u dolini Vukova ili je pak dosao malo u posjetu porodici u BiH.
Inace, zbog te izmjene se nije naljutio na Magonju, rekavsi da je napravio pametan potez, s obzirom da je njegova zamjena postigla pogodak.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

black071
Kontakt:

Post Postao/la black071 » 27 dec 2011, 18:49

heh, na onim snimcima nebi reko, al eto, mozda kasnije hladne glave je skonto neke stvari, da je on ipak radnik tu ;)
Wir sind Borussia!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 dec 2011, 21:17

Klare je napisao/la: A samo se ti i dalje hvali kako imaš najbolje medije, kako pratiš, kako si informisan, tralalalallaaa... :mrgreen:
Vjeruj ovo je informacija iz prve ruke, provjereno, ne treba ti dalje tražiti. ;)
Uff, uff. :) Daj mi izvor i ja cu pokusati zaboraviti nase neprijeteljstvo. :lol:
Je l´ ono uopste postojalo? ............................. :?

Dakle, Kruh ide, dosao Ceh, spominje se nakakav Makedonac (Srbin je vec na pola puta do Vukojebine :? ).
Sta dalje Magy? Sta kazu oni iz "Folcike", ima li rapa? :D

Vidi, vidi, sto nas "Fohleni" pojacavaju. :mrgreen: Nego decki, odakle ta ljubav (da ne kazem iznenadna) prema Minchengladbachu? :ugeek:
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 27 dec 2011, 23:28

geronimo je napisao/la:Uff, uff. :) Daj mi izvor i ja cu pokusati zaboraviti nase neprijeteljstvo. :lol:
Izvora ne dam, pa ti zaboravljao ili pamtio, ne dam izvora, ne dam da prepisuješ. :mrgreen:
Nego de ti meni reci očepiše li ti tvoji mediji, rekoše li o kak'oj je cifri riječ? :?
geronimo je napisao/la:Je l´ ono uopste postojalo? ............................. :?
Da, dabome da jeste, kakva ti je ono priča svijuti, pred mojom ženom upadaš s pričama o kojekakvim zabludama, prevarama i ostalim s*anjima? :evil:
Dobro svjestan sam ja, ti bio ljut što kao nismo pobjedili, ili što tamo nisi ono ha, ha, ha, ali burazeru nije to to, nije to razlog, reci pošteno. ;)
geronimo je napisao/la:Vidi, vidi, sto nas "Fohleni" pojacavaju. :mrgreen: Nego decki, odakle ta ljubav (da ne kazem iznenadna) prema Minchengladbachu? :ugeek:
A valahi jesu dosadni, ki * proljev(i), ki * dosadni proljetni snijegovi. :lol:

* secerovo "kao". :lol:

conect to my portal........, find Mago and transfers in winter.., searching..........., kažu eto Farfana u Bayern. :lol:

A ozbiljno valjda Mago pročepi, vrijeme je više, para se ima, Jiracek je za pozdraviti, šta dalje :? , ja najrahatniji da ih desetorica napuste, pa makar niko i ne došao. To bi se smatralo uzezutnim prelaznim rokom, jer svojim odlascima Hizzelspreger, Kyrgiakos, Polak, Čale, Chris, Lakić,..., bi pojačali ovu ekipu, a onda na ljeto u nezaboravni šoping, te stvaranje problema Bayernu i ostalim pretendentima na titulu.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 dec 2011, 00:07

Ma idi u qrac krasni, koji je tebi? :mrgreen:
Eto te tajanstveniji nego ja u najboljim danima. :D I previse si ozbiljno shvatio znacenje rijeci "citaj izmedju redova". 8-)
Ozbiljno, nista te ne shvatam, a mislim da nije do mene. :? :lol: Uostalom, neka drugi kazu. Valjda ima jos dobrih "citaca". :D

Kada je Bayern za Wolfsburg govorio da oni pretenduju da budu "dritte kraft" u BuLi, mnogi su se smijali (nas drug @amer tekodjer :D ). Sada su daleko od toga, ali ambicije su tu. Ce da vidimo hoce li biti sta od ovog novog projekta.
Sto se mene tice, zelim im da sklope sto jacu ekipu, jer ce to znaciti i jacu ligu a samim tim i jaci Bayern.
Vom Jäger zum Gejagten

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 dec 2011, 03:11

stara je ovo ljubav prema gladbachu, samo vi zajebavajte....
Agieren statt reagieren

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 dec 2011, 14:56

amerosm je napisao/la: Ne vidim razloga da budes zbunjen. ;) ;) Wolfsburg je pocetkom Marta 2009.godine razgovarao sa Magathom o produzenju saradnje, medjutim on je trazio da VW izdvaja vise novca za pojacanja, a ne da bude fiksirano na 25 miliona eura. Uprava VW-a je tada njemu rekla da ukoliko zeli vise novca isti mora obezbjediti kroz prodaju igraca i da VW nije spreman ici iznad tih 25 miliona eura godisnje. Pocetkom Aprila uprava Schalkea stupa u kontakt sa Magathom i nudi mu iste uslove kao i u VW ali jedan od uslova je bio da napravi rez u igrackom kadru sto je i ucinjeno i dva kola prije kraja te sezone Magath prihvata ponudu Schalkea. Na oficijelnoj press-konferenciji jedan ga je novinar upitao sto je zamjenio Wolfsburg za Schalke on je odgovorio da Schalke ima vecu armiju navijaca i veliku tradiciju i da bi ostankom u Wolfsburgu samo mogao izgubiti no ovako ce biti upamcen kao heroj. Naravno ponovnim dolaskom on je svoj status legende i losim rezultatima uzdrmao.

Čekaj malo, to baš i niej istina. Ajmo reći da ja i ti crpimo podatke iz istih krugova, medija, kako god oćeš te je teško znati pravu istinu. Kao glavni razlog odlaska Magtha iz Wolfsburga se navodi što mu Wolfsburg nije htio dati SEXUALNIJU plaću, te mu nisu htjeli dati toliko moći koliko je on htio. On u tom trenutku nije birao između Schalkea i Wolfsburga. Kada je Schalke došao po Magatha, Magath je već bio odlučio da neće ostati u Wolfsburgu i uvjeti koje mu je Schalke ponudio, njemu su se činili puno boljima i zato je to prihvatio...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 02 jan 2012, 22:11

Wolfsburg je izgleda doveo novog igrača, ovaj put lijevog beka. U pitanju je Ricardo Rodriguez, 19-godišnjak iz Zuricha. Kažu vrlo talentovan a i veliki broj klubova se interesovao za njega. Cijena bi trebala biti oko 8m eura. :shock: Cijene su baš otišle u neku stvar. Inače, za popunjavanje te pozicije je konkurisao i Aleksandar Luković iz Zenita...

Eto, to su već dva igrača ove zime a očekujem još najmanje isto toliko do kraja. Tu ne računam ovu dvojicu mladića, Medojevića i Hasanija. Ustvari, ovog prvog (štoper) i donekle, pošto je nešto stariji. Vierinha (PAOK, krilo) bi trebao biti prvi sljedeći. Ni odlasci ne bi trebali izostajati. Spominju se odlasci Kahlenberga u Francusku, Helmesa negdje, povratak Ochsa u Frankfurt... Počeo se pominjati i Lakić, mada sumnjam. Bogami, Kod Vukova će biti ubjedljivo najinteresantnija zima.

.................Benaglio
Ochs, Kyrgiakos, Madlung, Rodriguez
Vieirinha, Jiracek, Josue, Trasch, Pilar (?)
................Mandžukić
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 jan 2012, 01:27

Wolfsburg je od starta zagospodario prelaznim rokom bar kad je Bundesliga u pitanju.Zelja MAgatha je da mladim klincima kojih ima za izvoziti (Wolfsburg je aktuelni prvak Njemačke u juniorskoj konkurenciji) priključi kvalitetne i talentovane inozemne igrače i da pokusa ispostovati obećanje koje je dao da će Wolfsburg u naredne tri godine doći bar do 1/2 finala ako ne i finala LP-a.Novca se ima i Magath ga voli trošiti.

Doveli su:

-Ferhan HAsani - najbolji igrač makedonske lige i iznimno talentovan igrač.Ima 21 godinu i član je reprezentacije MAkedonije . Za njega je pljunuto 700hiljada eura.

Petr Jiraček - drzao ej sredinu terena PLzena u sezoni u kojoj su osvojili titulu.Ove godine je odlično igrao i za repku Češke kojoj je pomogao da se plasira na EP.U mnogome podsjeća na PAvela Nedveda pa se i u Češkoj nadaju da će krenuti njegovim stopama.Plaćen oko 5 mil eura sa bonusima.

Slobodan MEdojević - Član u21 reprezentacije Srbije.Dolazi iz ponajbolje škole nogometa u SRbiji (Vojvodine) koja je zadnjih godina lansirala veliki broj sjajnih igrača (Kacar - Hertha, KAtai - Olimpijakos, Brkić - Udinese, TAdić- Groningrn, Mrđa - SIon, Aleksić - Đenova, Djurić - Heerenveen , ...).PLAćen je 2,5 mil eura.U Srbiji je prozvan GEnaro GAttuso zbog svojih defanzivnih karakteristika.

Vierinha - Od danas će i zvanično postati novi član.RAdi se o sjajnom playu koji se već nasao na spisku Portugala.Godinama je bio najbolji igrač Paoka.Wolfsburg će ga platiti prema spekulacijama 6 mil eura od toga 4,5 mil ide PAoku i 1,5 mil eura ide Portu.

Ricardo Rodriguez- radi se o sjajnom lijevom beku kojeg je pratio i naš BAyern.Iako je Wolfsburg imao zestoku konkurenciju uspio je pobjediti i PSG.Njegovim dolaskom nastaje konfuzija sta sa Schaferom jer je igrao dobro na poziciji lijevog beka.Za njega će WOB iskesirati 8,2-8,3 mil eura (10 mil franaka).

Giovanni Sio- sutra ili najkasnije prekosutra će i ovaj po mnogima najbolji igrač Axpo SUper lige na medicinski pregled u Wolfsburg.CIjena prava sitnica 7,2 mil franaka ili skoro 6 mil eura.RAdis se o krilnom napadaču koji je nazaslužniji za sjajne igre Siona ove godine koji je kaznjen oduzimanjem 36 bodova što je i karta za drugu ligu.

Ibrahim Sissoko - dolazi iz Akademije Coimbre.RAdi se o napadaču iz Obale Bjelokosti.Prema špekulacijama Magath će ga platiti 1,5 mil eura.

Magath eventualno traži iskusnijeg napadača od Sissoka jer će LAkića i Helmesa najvjerovatnije prodati , stopera , a mozda čak i desnog beka ako Ochs napusti klub.Mnogo je posla pred Magathom , ali bar pare nisu problem.

“ Magath bewege sich noch im Etat. „Aber wenn sich eine gute Option ergibt, scheue ich mich nicht, nach weiteren Mitteln zu fragen.“

To je već sad negdje oko 30 mil eura, a pojačanja će još biti sigurno bar na pozicijama koje sam spomenuo.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 03 jan 2012, 06:58

sta ce im vierninha...samo smece dovodi jbt...za te pare mogao je duplo boljeg igraca kupit u argentinskoj ili brazilskoj ligi...jbt nico gaitan je kostao 8 miliona...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 jan 2012, 17:44

Dakle na pocetku 2012.godine "Vukovi" dobise dva veoma dobra mlada igraca.
Prvo je potpisan Medojevic,kapiten Vojvodine za 2.5 miliona za sta mogu reci da je Wolfsburg dobro prosao jer je Vosa mogla izvuci jos za njega.Centralni/zadnji vezni sa odlicnim pregledom igre i lakim pasom saasvim sigurno moze itekako napredovati u Bundes ligi. ;)

Drugi je Ferhat Hasani,reprezentativac Makedonije,21 godinu koga sam ja uzivo gledao kada je Shkendija dolazila Partizanu letos.Momak koji je itekako brz,lepe tehnike,i jedan od najboljih ako ne i najbolji mladi igrac Makedonije.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 jan 2012, 22:04

I Vurnon Anita na radaru Wolfsburga.

http://www.ajaxshowtime.com/bijzaken-en ... sburg.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Također spominje se i MAxi Lopez za kojeg je zainteresovan i Milan.Cijena je 10 mil eura.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 jan 2012, 23:12

Mnogo igraca, mnogo otpadaka, reklo bi se mnogo smeca- :evil:
Magonja ponovo radi po svom, dovodjenje velikog broja (ne)provjerenih igraca i pokusaj sklapanja idealnog tima, ali tako ce vrlo tesko ici.
Imao je Lakica i Helmesa od napadaca, ali i njih se zeli rijesiti, kao i vjerovatno Schafera s obzirom da dovodi Rodrigueza iz Zuricha.
Po meni puno nepromisljenih transfera, ali to je njegov posao a glavna stvar je da on uziva u tom poslu i nemilosrdnom trosenju Wolkswagenovih miliona. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []