Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- Omerbavarac
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Leverkusen je navodno stupio u kontakt sa Berbatovom, barem kako kaze njegov agent i sada sve zavisi od Uniteda i SAF-a.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ma stupili su oni u kontakt vec ranije, ali otkud da jucer Dimitar zabije tri gola.
Sada ce to mnogo teze ici, da ne kazem skuplje. U svakom slucaju vrijedi se boriti za ovakvog igraca,
@amerosm, svaka cast!

@amerosm, svaka cast!

Vom Jäger zum Gejagten
Werder izgleda završio posao oko dovođenja "Austrijskog Ozila" Zlatka Junuzovića 24g. Veznjaku Austrije ističe ugovor na ljeto tako da će doći kao slobodan igrač.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ako je tako, moglo bi se reci da su uradili dobar posao. Nisam upucen kakav je to igrac (vidim da ga predstavljaju kao spielmachera). Koje je njegovo porijeklo?Saurman je napisao/la:Werder izgleda završio posao oko dovođenja "Austrijskog Ozila" Zlatka Junuzovića 24g. Veznjaku Austrije ističe ugovor na ljeto tako da će doći kao slobodan igrač.
Ekici nije ispunio ocekivanja, te su nakon Herzoga, Micouda, Diega, Özila, tanki na toj poziciji. I ovaj Marin pravo propade.
Vom Jäger zum Gejagten
Mislim da je rođen u Bijeljini.geronimo je napisao/la:Ako je tako, moglo bi se reci da su uradili dobar posao. Nisam upucen kakav je to igrac (vidim da ga predstavljaju kao spielmachera). Koje je njegovo porijeklo?Saurman je napisao/la:Werder izgleda završio posao oko dovođenja "Austrijskog Ozila" Zlatka Junuzovića 24g. Veznjaku Austrije ističe ugovor na ljeto tako da će doći kao slobodan igrač.
Ekici nije ispunio ocekivanja, te su nakon Herzoga, Micouda, Diega, Özila, tanki na toj poziciji. I ovaj Marin pravo propade.
Od Marina se dosta očekivalo , fkt ne znam šta se dešava sa njim.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Eto čovjek rođen u Bijeljini a @Gero pita koje mu je porijeklo
A inače mislim da ima austrijsko državljanstvo. Solidan igrač, znao sam ga ponekad gledat....

A inače mislim da ima austrijsko državljanstvo. Solidan igrač, znao sam ga ponekad gledat....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ne pratim Österreich ligu ama bas nikako. Ovo oko porijekla je velika frtutma. Negdje pise da je rodjen u Loznici.
Isto tako znam za Ibrahimovica da nije romskog porijekla, a de ti ubijedi one koji ga vide kao firauna.
Isto tako znam za Ibrahimovica da nije romskog porijekla, a de ti ubijedi one koji ga vide kao firauna.

Vom Jäger zum Gejagten
Ma ja austrijsku ligu sam baš, baš nekad znao pogledat ako je derbi neki, a Junuzovića sam više upratio u ovim utakmicama Evropske lige.geronimo je napisao/la:Ne pratim Österreich ligu ama bas nikako. Ovo oko porijekla je velika frtutma. Negdje pise da je rodjen u Loznici.
Što se Ibrahimovića tiče i ja sam u isto ubijeđen, al et ti ako kažeš da nije sad sam malo razuvjeren.

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- anton 1983
- Kontakt:
Umjereno pretjeruješ. Pa prošle sezone si imao Hannover i Mainz. Niej to bilo baš tako davno, s tim da su Hannove i Mainz imalu puno lošije igrače kada su u pitanju zvijezde,. Oču reč da Gladbach ima tu i tam koju ZVIJEZDUblack071 je napisao/la:iskreno da ti kazem, nijedna ekipa me odavno nije uzbudila ko Borussia, mislim uzbudila dobrom igrom, ne kako vi mislitePale_Companion je napisao/la:čestit božić svima koji ga slave... to ja ta briljantna ekipa, jel tako druže blackodavno nisam gledao jednu ekipu koja nema "zvijezda" u sastavu, a da ovako igra, da je na ovako viskom nivou, da ima ovako dobre navijace, da postize ovako dobre rezultate (kolko sam puta reko ovako, mogo bi reklamirati mesnicu iz Hadžića) sa ovakom gol razlikom, jednostavno beton ekipa koja ove godine zasluzuje da bude u samom vrhu.
s ovim deckom, dream team![]()

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
- anton 1983
- Kontakt:
ZAŠTO?!?!?!?!geronimo je napisao/la:Ako je tako, moglo bi se reci da su uradili dobar posao.
A poslije toga još napišeš ovo?
Ako već nisi upućen kakav je to igrač i ko je to onda nemoj pisati da je to dobar posao. Ono što realno trebaš reč, Werder dovepo neku nepoznanicu koja se trenutačno tretira kao SMEĆE i tako će najvjerojatnije i dalje nastaviti igrati...Meni bi čak "JAČE", bolje zvučalo da su doveli Kringea, Borowskog, Ottla...Ne znam ćemu taj LAŽNI OPTIMIZAM?geronimo je napisao/la:Nisam upucen kakav je to igrac (vidim da ga predstavljaju kao spielmachera). Koje je njegovo porijeklo?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
Mislio je na njegovu poziciju, kako tu u Werderu dosta škripi, a iz Bremena su skoro uvijek znali pogoditi sa nekakvim anonimusom za male pare.
I mislio je da ne može biti promašaj, zato što dolazi kao slobodan igrač, ne mogu ništa da izgube, a puno mogu dobiti, valjda znaš kako Werder godinama opstaje tu u samom vrhu.
I mislio je da ne može biti promašaj, zato što dolazi kao slobodan igrač, ne mogu ništa da izgube, a puno mogu dobiti, valjda znaš kako Werder godinama opstaje tu u samom vrhu.

- anton 1983
- Kontakt:
Da znam, al to nije dobar posao, jer je igrač SMEĆE. Nemre mi niko sad reć da je BUMEN doveo pojačanje. Doveo je neš kaj je osuđeno na propast...Kad su dopelali Wesleya to je igrač o kojem pišeš dobar posao, makar lik poslije zasere...Klare je napisao/la:Mislio je na njegovu poziciju, kako tu u Werderu dosta škripi, a iz Bremena su skoro uvijek znali pogoditi sa nekakvim anonimusom za male pare.
-
- Kontakt:
- anton 1983
- Kontakt:
Gladbach nas je navek znao iznenaditi sa transferom kada je u pitanju odšteta, a ne kvaliteta igrača pa je sada možda i red da se oboje stvari poklope.
ovo su po meni 3 opcije:
1.) Najrealnija jer se nema para. Otići po nekog napadača koji je u svom klubu izgubio status te ga posuditi ili dati male pare za nejga jer taj klub jedva čeka da ga se riješi, te se pomoliti Bogu da taj igrač opet počne igrati kak Bog zapovijeda. To su igrači tipa:
Zidan, Helmes, Lakić.
2.) Ništa manje realna. Otić po igrača koji još uvijek ima dobru reputaciju, ali nekako se zna da bi mogao napustiti svoj matičan klub:
Rosenberg, Pogrebnjak, Petrić
3.) Najsexualnija opcija, ali i najmanje realna. Ići se baciti u trošak i dovesti nekog jako dobrog napadača. To napraviti jer se računa na pare od reusa koje bi mogle stići 2012 ili 2013, a ako se ufati Europa, bit će više para...
Sad to može biti neko tipa Ibišević, Derdiyok, ili čak neko izvana...
Ili mogu ništa napraviti i posrati se. meni svejedno!
ovo su po meni 3 opcije:
1.) Najrealnija jer se nema para. Otići po nekog napadača koji je u svom klubu izgubio status te ga posuditi ili dati male pare za nejga jer taj klub jedva čeka da ga se riješi, te se pomoliti Bogu da taj igrač opet počne igrati kak Bog zapovijeda. To su igrači tipa:
Zidan, Helmes, Lakić.
2.) Ništa manje realna. Otić po igrača koji još uvijek ima dobru reputaciju, ali nekako se zna da bi mogao napustiti svoj matičan klub:
Rosenberg, Pogrebnjak, Petrić
3.) Najsexualnija opcija, ali i najmanje realna. Ići se baciti u trošak i dovesti nekog jako dobrog napadača. To napraviti jer se računa na pare od reusa koje bi mogle stići 2012 ili 2013, a ako se ufati Europa, bit će više para...
Sad to može biti neko tipa Ibišević, Derdiyok, ili čak neko izvana...
Ili mogu ništa napraviti i posrati se. meni svejedno!

Ti ga gledao vise puta pa mozes ovako nesto tvrditi??? Isto tako nisi gledao Carlos Alberta i Wesleya ali kada si cuo odakle dolaze i koliko su placeni, odmah svrsavas. E pa ti su se pokazali kao smece i usput ispraznili Bremenovu kasu.anton 1983 je napisao/la: Da znam, al to nije dobar posao, jer je igrač SMEĆE.
Sad kad nema love ovakvi transferi su neminovnost.
Vom Jäger zum Gejagten
Pa dobro anton i ti si upravu, nema šta, a i Gero je, nema šta.
A ja mislim da od tog Junuza nema ništa, valjda mi se smučilo njihovo dovođenje austrijskih i švedskih jugoslovena
, sve promašaji.
Arnautović, onaj Denni Avdic, ne znam je li lik utakmice odigao, ima godina stanuje u Bremenu, zatim ona dvojica Srba Stevanovići, Bosanac Husejinović, ovaj Ignjovski kobajagi miriše na nešto, ma pojačanja niđe veze, a sad dolazi taj Junuz sa 24 godine, i to mu ističe ugovor sa tom ekipom nižeg ranga.
Moje mišljenje da od njega ništa nema, ali eto kao što reče Gero primorani su na to, pa sad šta bude, može biti da eksplodira pa nas demantuje, nikad ne zna.
Sad sam zbunjen
, znači istina je tu negdje između, niti je dobar potez, niti je sada nešto za pljuvanje, Werder je primoran ići na tu slamku spasa, para se nema.
A eto možda je i činjenica da ne možemo očekivati više od ljudi iz Bremena, možda su ovo njihove stvarne mogućnosti
nema prodaje, nema kupovine. 

A ja mislim da od tog Junuza nema ništa, valjda mi se smučilo njihovo dovođenje austrijskih i švedskih jugoslovena

Arnautović, onaj Denni Avdic, ne znam je li lik utakmice odigao, ima godina stanuje u Bremenu, zatim ona dvojica Srba Stevanovići, Bosanac Husejinović, ovaj Ignjovski kobajagi miriše na nešto, ma pojačanja niđe veze, a sad dolazi taj Junuz sa 24 godine, i to mu ističe ugovor sa tom ekipom nižeg ranga.

Moje mišljenje da od njega ništa nema, ali eto kao što reče Gero primorani su na to, pa sad šta bude, može biti da eksplodira pa nas demantuje, nikad ne zna.

Sad sam zbunjen

A eto možda je i činjenica da ne možemo očekivati više od ljudi iz Bremena, možda su ovo njihove stvarne mogućnosti

Na trzistu Njemacke Bremen je mala sredina, i jedini nacin na koji Werder moze opstati je da izbori Evropu, a za dovodjenje kvalitetnih igraca potreban je plasman u LP. U posljednje vrijeme Klaus Allofs je "uzdrmao" svoju reputaciju koji posjeduje u Njemackoj dovodjenjem prosjecnih igraca i moze se reci da je on glavni krivac sto je Werder Bremen izgubio "kompas". Prije su u Bremenu vodili racuna o tome da li se odredjeni igrac uklapa u njihovu sredinu, sto danas nije slucaj (Arnautovic, Ekci, Wesley, Carlos Alberto). Ova ekipa po meni niti smrdi niti mirise, jer kvalitet koji posjeduju je na zalasku karijere, a nemaju kvalitetnih mladih igraca koji bi u budcnosti mogli biti nosioci igre.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
- Kontakt:
Antone, što se tiče Gladbacha nisi daleko od istine.... Po gladbachovom forumu se spominju imena Helmesa i Lakića kao potencijalna pojačanja u napadu... **** para se trenutno nema, a klub nema namjeru da Reusa sada prodaje jer im treba za borbu na mjesto koje vodi u evropu, što je po meni i logičan i dobar potez uprave jer tu prava para leži.... Također se spominju solucije u kojima bi se prodali Hanke i Bobadilla pa za te pare dovesti nekog boljeg napadača ( spominju se neki napadači iz Erdevise-a ali ništa konkretno što se imena tiče)
spominju se također neka imena kao npr. Ballitsch i Barnetta što se meni nikako ne dopada...
I da, da napomenem, izgleda da je pri kraju dovođenje mladog Alexandrea Ringa ( veznjak) iz HJK-a za nekih 600-700 hiljada eura, koji po onom što sam na youtubu vidio uopće nije loša akvizicija...
spominju se također neka imena kao npr. Ballitsch i Barnetta što se meni nikako ne dopada...
I da, da napomenem, izgleda da je pri kraju dovođenje mladog Alexandrea Ringa ( veznjak) iz HJK-a za nekih 600-700 hiljada eura, koji po onom što sam na youtubu vidio uopće nije loša akvizicija...
Agieren statt reagieren
- anton 1983
- Kontakt:
NE. No postoje tzv. predrasude u nogometu kojih se ljudi drže ko pijani plota kada se priča o igračima. Kada igrač dolazi iz Austrijske lige, a niko nije za njega čuo, spreman je otići u Werder i košta 2 miljona eura, dobiva od mene automatski etiketu smeće. Da si je Werder recimo kupio Pranjića, ja i ti bi smatrali da je on bolji igrač od tog Juzunovića jer Pranjića znamo, jer igra za Bayern itd. a opet oba dvoje znamo o kakvom se igraču radi te Pranjić za Werder nebi bio bog zna kakvo pojačanje kada je u pitanje TRENUTNO OĆEKIVANJE. Znači od tog igrača se sada ništa neočekuje. Još tome pridodaj činjenicu da je BUMEN klub koji bi se trebao boriti da uđe u LP i kod nas postoji želja da ipak dovede kakvog takvog ŠPEK igrača..."Dobar" posao bi bio da su recimo uspjeli dovesti Salihovića iz Hoffenheima...Sad ćeš možda shvatiti o ćem pričam!geronimo je napisao/la: Ti ga gledao vise puta pa mozes ovako nesto tvrditi???
E TOTOTOTO! Sad si pogodio srž. Kada se kupuju takvi igrači onda se diže kvaliteta jer se od takvih igrača više očekuje i smatraju se potencijalnim zvijezdama. Znači bit je u velikim transferima jer samo takvi transferi se mogu smatrati "dobrim "poslom, dok transferi poput juzunovića su bezveze transferi.geronimo je napisao/la: Isto tako nisi gledao Carlos Alberta i Wesleya ali kada si cuo odakle dolaze i koliko su placeni, odmah svrsavas. E pa ti su se pokazali kao smece i usput ispraznili Bremenovu kasu.
Sad kad nema love ovakvi transferi su neminovnost.
Obje vrste igrača mogu propasti, no veće su šanse da bolji i skuplji igrači će napraviti više od nekog no name igrača.
Hinrunde vorbei!!!
Dupke puni stadioni, golijade, Bayern na celu kolone, velikan u abstiegskampfu, neu Überraschungsmannschaft – izuzmemo li suicidne suce i pasivni ofsajd, uobicajena BuLi polusezona.
Bayern je ostavio dominantniji utisak no sto pogled na tabelu sugerise? Mnogi ce reci da, a ja velim ne. Bayern je i dalje veliki favorit, ali salataru nece uzeti tako lako kako mnogi ljetos najavise. Mnogo toga ce zavisiti i duzine njihove avanture u CL.
Dortmund se na vrijeme probudio. Unatoc velikim problemima s povredama, vec 10 meceva su neporazeni. Losi rezultati u CL nisu poremetili ekipu, i za ocekivati je da ce do kraja prvenstva biti najzesci konkurent Bavarcima. Nekako "iz tiha", Schalke je rame zu rame s Dortmundom (barem bodovno). Zasluzuju iskrene cestitke, jer uz silne kadrovske probleme – promjena trenera, te nedace s povredama i novim ugovorima najbitnijih igraca, oni su samo tri punkta iza vodeceg.
Überraschungsmannschaft je M’gladbach. Takticki briljantno poslozena momcad pod komandom palicom Luciena Favrea. U maju su igrali baraz za ocuvanje BuLi statusa, a sad su na poziciji koja vodi u CL. Ako ih problemi s povredama zaobicu, ostaju u samom vrhu.

Werder igra u skladu s ocekivanjima i do kraja sezone ce loviti mjesto koje vodi u CL. Klubu sa sjevera je to prijeko potrebno, jer bi nakon par losih sezona ponovo stali "na noge". L’kusen je bio nekonstantan, ali na njihovu srecu jos uvijek nisu previse zaostali za top 4. CL ih je dosta potrosila, a na proljece im ostaju jos samo dvije tekme u Europi, tako da se od njih moze ocekivati mnogo vise u nastavku sezone. Stuttgart i Hannover su u laganom padu, ali trebali biti ostati u borbi za pozicije koje vode u EL.
Hoffenheim i Koln su po obicaju u zlatnoj sredini. Hertha sama sebi pocela komplikovati zivot, ali izdobrice to sa Skibbeom do kraja sezone. Wolfsburg i HSV su razocarali i moraju biti prezadovoljni svojim bodovnim saldom s obzirom na predstave u dosadasnjem dijelu prvenstva. Uz par dobrih serija, obe ekipe bi se mogle vinuti u gornji dio tablice. Mainz i Nurnberg su nas lani navikli na sjajne igre i rezultate, a ova polusezona je isla u totalno suprotnom smjeru. Obe momcadi su popravile formu u u poslijednjih par meceva, sto je sigurno ohrabrujuce pred nastavak sezone.
Klautern, Freiburg i Augsburg sigurno nisu ni zasluzili vise, a tesko da mogu do bolje igre i rezultata u nastavku sezone.
Najbolje ocijenjeni igraci po "Kickeru":

Lista strijelaca:

Dupke puni stadioni, golijade, Bayern na celu kolone, velikan u abstiegskampfu, neu Überraschungsmannschaft – izuzmemo li suicidne suce i pasivni ofsajd, uobicajena BuLi polusezona.
Bayern je ostavio dominantniji utisak no sto pogled na tabelu sugerise? Mnogi ce reci da, a ja velim ne. Bayern je i dalje veliki favorit, ali salataru nece uzeti tako lako kako mnogi ljetos najavise. Mnogo toga ce zavisiti i duzine njihove avanture u CL.
Dortmund se na vrijeme probudio. Unatoc velikim problemima s povredama, vec 10 meceva su neporazeni. Losi rezultati u CL nisu poremetili ekipu, i za ocekivati je da ce do kraja prvenstva biti najzesci konkurent Bavarcima. Nekako "iz tiha", Schalke je rame zu rame s Dortmundom (barem bodovno). Zasluzuju iskrene cestitke, jer uz silne kadrovske probleme – promjena trenera, te nedace s povredama i novim ugovorima najbitnijih igraca, oni su samo tri punkta iza vodeceg.
Überraschungsmannschaft je M’gladbach. Takticki briljantno poslozena momcad pod komandom palicom Luciena Favrea. U maju su igrali baraz za ocuvanje BuLi statusa, a sad su na poziciji koja vodi u CL. Ako ih problemi s povredama zaobicu, ostaju u samom vrhu.

Werder igra u skladu s ocekivanjima i do kraja sezone ce loviti mjesto koje vodi u CL. Klubu sa sjevera je to prijeko potrebno, jer bi nakon par losih sezona ponovo stali "na noge". L’kusen je bio nekonstantan, ali na njihovu srecu jos uvijek nisu previse zaostali za top 4. CL ih je dosta potrosila, a na proljece im ostaju jos samo dvije tekme u Europi, tako da se od njih moze ocekivati mnogo vise u nastavku sezone. Stuttgart i Hannover su u laganom padu, ali trebali biti ostati u borbi za pozicije koje vode u EL.
Hoffenheim i Koln su po obicaju u zlatnoj sredini. Hertha sama sebi pocela komplikovati zivot, ali izdobrice to sa Skibbeom do kraja sezone. Wolfsburg i HSV su razocarali i moraju biti prezadovoljni svojim bodovnim saldom s obzirom na predstave u dosadasnjem dijelu prvenstva. Uz par dobrih serija, obe ekipe bi se mogle vinuti u gornji dio tablice. Mainz i Nurnberg su nas lani navikli na sjajne igre i rezultate, a ova polusezona je isla u totalno suprotnom smjeru. Obe momcadi su popravile formu u u poslijednjih par meceva, sto je sigurno ohrabrujuce pred nastavak sezone.
Klautern, Freiburg i Augsburg sigurno nisu ni zasluzili vise, a tesko da mogu do bolje igre i rezultata u nastavku sezone.
Najbolje ocijenjeni igraci po "Kickeru":

Lista strijelaca:

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.