Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.

Post Postao/la nerminh74 » 23 dec 2011, 10:15

Napisao sam ovo jer trazi spansko drzavljanstvo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 dec 2011, 21:23

Pozdravljam sve aktivne forumaše! Novi sam na ovom forumu ali već duže vremena pratim šta se sve ovdje piše. Odlučio sam se uključiti kako bi možda skrenuo pažnju na neke stvari koje me interesuju a nemam baš mnogo vremena da sam istražujem jer vidim da ovdje ima momaka koji jako puno znaju o košarci. Moram vam priznati da sam čitav život u košarci aktivan, ali u suštini pratim sve popularnije sportove. Trenutno ovaj forum vidim kao jedini meni dostupan način da pomognem da se ovaj naš sport probudi jer trenutno nisam u mogućnosti pomoći na drugi način. Za početak moj neki sastav naše repke u košarci. Da ne bi bilo napadanja moram vam reći da sam ja ovdje uvrstio samo igrače koji su mlađi od Sinanovića a zaključno sa 1992 godištem. U suštini ovo je najbolje ili najtalentovanije (mislim da ovi mladi igrači koje sam uvrstio imaju budućnost a samo sam za Hasandića ipak malo skeptičan) sa čim trenutno raspolažemo. Ako neko ima neki prijedlog nek se nadoveže. Mislim da Marko Popović može igrati jer je već bio 2009 na spisku reprezentacije a potpisao je za Mursiu što nije mala stvar. Spisak (naravno fali i naturalizovani igrač i nadam se da će biti bar u Mirzinom rangu):

Centri: Kikanović, Sinanović, Kuzmić, Zimić, Albijanić
Četvorke: Teletović, Bavčić,Hodžić, Marković Miljan, Kurtić, Buza
Trojke: Mašić, Halilović, Đurasović, Milošević,Jeftić Dejan, Bulić Mirza
Šuteri: Đedović, Marko Popović,Kapelan,Čamdžić, Begagić, Hasandić
Play: Gordić, Pašalić, Nešović, Hodžić Dino

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 dec 2011, 23:13

I jedno pitanje ako mi iko zna odgovoriti. Ko je David Lončarević? Čovjek se skidao zadnju tekmu za Pepsi Casertu. Kažu da je Bosanac.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 24 dec 2011, 01:14

zaboljisportuBiH je napisao/la:Pozdravljam sve aktivne forumaše! Novi sam na ovom forumu ali već duže vremena pratim šta se sve ovdje piše. Odlučio sam se uključiti kako bi možda skrenuo pažnju na neke stvari koje me interesuju a nemam baš mnogo vremena da sam istražujem jer vidim da ovdje ima momaka koji jako puno znaju o košarci. Moram vam priznati da sam čitav život u košarci aktivan, ali u suštini pratim sve popularnije sportove. Trenutno ovaj forum vidim kao jedini meni dostupan način da pomognem da se ovaj naš sport probudi jer trenutno nisam u mogućnosti pomoći na drugi način. Za početak moj neki sastav naše repke u košarci. Da ne bi bilo napadanja moram vam reći da sam ja ovdje uvrstio samo igrače koji su mlađi od Sinanovića a zaključno sa 1992 godištem. U suštini ovo je najbolje ili najtalentovanije (mislim da ovi mladi igrači koje sam uvrstio imaju budućnost a samo sam za Hasandića ipak malo skeptičan) sa čim trenutno raspolažemo. Ako neko ima neki prijedlog nek se nadoveže. Mislim da Marko Popović može igrati jer je već bio 2009 na spisku reprezentacije a potpisao je za Mursiu što nije mala stvar. Spisak (naravno fali i naturalizovani igrač i nadam se da će biti bar u Mirzinom rangu):

Centri: Kikanović, Sinanović, Kuzmić, Zimić, Albijanić
Četvorke: Teletović, Bavčić,Hodžić, Marković Miljan, Kurtić, Buza
Trojke: Mašić, Halilović, Đurasović, Milošević,Jeftić Dejan, Bulić Mirza
Šuteri: Đedović, Marko Popović,Kapelan,Čamdžić, Begagić, Hasandić
Play: Gordić, Pašalić, Nešović, Hodžić Dino
Pozdrav i dobrodosao.

Nemoj samo Nesovica, gledam 2x Hemofarm i oba puta ih on unistava :lol: :lol: Zadnji napad preuzima na sebe. Prvi puta super tezak ulaz, veceras puca tricu, iako su gubili 2 razlike, a na semaforu je bilo do kraja jos 7-8 sec. Ne znam sta taj covjek ima u glavi, ali neka mu kuca bude daleko od repke.

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 24 dec 2011, 12:12

zaboljisportuBiH je napisao/la:I jedno pitanje ako mi iko zna odgovoriti. Ko je David Lončarević? Čovjek se skidao zadnju tekmu za Pepsi Casertu. Kažu da je Bosanac.
Misliš na ovog?
DAVID LONCAREVIC basketball profile
David Loncarevic
Height: 206cm / 6'9''
Position: Center
Born: 1993
Team: KK Zagreb CO (Croatia) (2009-10)
Nationality: Croatian Croatian

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 24 dec 2011, 12:15

atko je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:I jedno pitanje ako mi iko zna odgovoriti. Ko je David Lončarević? Čovjek se skidao zadnju tekmu za Pepsi Casertu. Kažu da je Bosanac.
Misliš na ovog?
David Loncarevic
Ops, ima i ovaj:
David Loncarevic SF
Date Of Birth: May 3, 1991 (20 years old)
Birthplace: Sarajevo, Sarajevo (Bosnia and Herzegovina)
Nationality: Bosnia and Herzegovina
Height: 6-5 (196cm) Weight: 220 (100kg)
Current Agent: N/A
Current NBA Status: Draft Eligible in 2013

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 28 dec 2011, 02:08

Djedovicu samo 4 min, ako se ne radi o nekoj povredi, mislim da je samo pitanje dana kad ce mu uputiti otkaz.

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 28 dec 2011, 16:14

Ruku na srce Bavcic,Nesovic,Milosevic,Jazvin i nisu nesto pokazali u repki,tako da nemamo sta izgubiti ako damo sansu mlađim...Ono sto je "pokazao" Jazvin,moze i Kuzmić bez problema,ono sto je pokazao Bavcic mogu i Adnan Hodzic i Miljan Markovic bez problema,ono sto je pokazao Milosevic mogu i Kapelan i Hasandic bez problema,ono sto je pokazao Nesovic moze i Pasalic bez problema.......Malo ce teze biti nadomjestiti Bajramovica,Ikonica,Vasiljevica ali eto dobili smo zauzvrat Sinanovica...Dobicemo i naturalizovanog igraca,neka bude korisat kao i Teletovic i eto opasne reprezentacije :D

1- Gordić,Pašalić
2- Kapelan,Hasandić,Begagić
3- Đedović,Jeftić,Mašić
4- Teletović,Hodzić,Marković
5- Kikanovic,Sinanović
+ naturalizovani igrac i eto vec uzeg izbora za reprezentaciju ...Pozdrav
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 28 dec 2011, 16:19

Miljan je napisao/la:Ruku na srce Bavcic,Nesovic,Milosevic,Jazvin i nisu nesto pokazali u repki,tako da nemamo sta izgubiti ako damo sansu mlađim...Ono sto je "pokazao" Jazvin,moze i Kuzmić bez problema,ono sto je pokazao Bavcic mogu i Adnan Hodzic i Miljan Markovic bez problema,ono sto je pokazao Milosevic mogu i Kapelan i Hasandic bez problema,ono sto je pokazao Nesovic moze i Pasalic bez problema.......Malo ce teze biti nadomjestiti Bajramovica,Ikonica,Vasiljevica ali eto dobili smo zauzvrat Sinanovica...Dobicemo i naturalizovanog igraca,neka bude korisat kao i Teletovic i eto opasne reprezentacije :D

1- Gordić,Pašalić
3- Đedović,Jeftić,Mašić
5- Kikanovic,Sinanović

Ne znam to za pasalica,previse mi guzicu okrece kada vodi loptu!!
Sva 3 igraca na pozicji 2 su slabi da bih djelili minutazu!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 dec 2011, 17:24

Morat ce opet u rosteru biti i Ikona/Keno/Sale jer mi bolje nemamo u ovom trenutku.

Onaj ko misli da su Hasandic/Kapelan/Markovic/Hodzic/Halilovic bolji od ovih taj se grdno vara.

Jer mi boljeg sutera nemamo od Ikone, koji ove godine igra odlicno u Pinaru.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 28 dec 2011, 18:15

Danas u Grckoj -Bavcic 25 poena ,13 skokova,index 37

Pasalic 9 poena

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 28 dec 2011, 19:18

doe78 je napisao/la:
Miljan je napisao/la:Ruku na srce Bavcic,Nesovic,Milosevic,Jazvin i nisu nesto pokazali u repki,tako da nemamo sta izgubiti ako damo sansu mlađim...Ono sto je "pokazao" Jazvin,moze i Kuzmić bez problema,ono sto je pokazao Bavcic mogu i Adnan Hodzic i Miljan Markovic bez problema,ono sto je pokazao Milosevic mogu i Kapelan i Hasandic bez problema,ono sto je pokazao Nesovic moze i Pasalic bez problema.......Malo ce teze biti nadomjestiti Bajramovica,Ikonica,Vasiljevica ali eto dobili smo zauzvrat Sinanovica...Dobicemo i naturalizovanog igraca,neka bude korisat kao i Teletovic i eto opasne reprezentacije :D

1- Gordić,Pašalić
3- Đedović,Jeftić,Mašić
5- Kikanovic,Sinanović

Ovi boldirani su kao kostur ekipe,aaa vidis i sam da nisam boldirao šutere.....naci fali nam na dvici dobar igrac tipa Džejsija Kerola,koji dosadjuje s pogotcima za 7,8 metara

Ne znam to za pasalica,previse mi guzicu okrece kada vodi loptu!!
Sva 3 igraca na pozicji 2 su slabi da bih djelili minutazu!
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 28 dec 2011, 21:17

atko je napisao/la:
atko je napisao/la:
Misliš na ovog?
David Loncarevic
Ops, ima i ovaj:
David Loncarevic SF
Date Of Birth: May 3, 1991 (20 years old)
Birthplace: Sarajevo, Sarajevo (Bosnia and Herzegovina)
Nationality: Bosnia and Herzegovina
Height: 6-5 (196cm) Weight: 220 (100kg)
Current Agent: N/A
Current NBA Status: Draft Eligible in 2013

Na ovog Davida sam mislio drug. Jeli ko čuo za njega? Momka se skida za italijanskog prvoligaša što znači da nije za odbacit.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 28 dec 2011, 21:25

neno#4 je napisao/la:Morat ce opet u rosteru biti i Ikona/Keno/Sale jer mi bolje nemamo u ovom trenutku.

Onaj ko misli da su Hasandic/Kapelan/Markovic/Hodzic/Halilovic bolji od ovih taj se grdno vara.

Ja nisam rekao da su bolji ali mislim da se možemo i bez njih plasirati na EP, a 2013 ako neko od njih bude u situaciji kao sada onda ga svakako treba zvati. Prijedlog je jednostavno dati šansu i mladima u ovim kvalifikacijama pogotovo što bi ti mladi bili izmjena Gordiću, Đedoviću i nekom dobrom naturalizovanom igraču (mislim da nam treba na poziciji 1 i 2). Sa druge strane pored MIrze i Ede, Keno može komotno odmoriti jedno ljeto pa ako bude dobar 2013-te bujrum mada moraš proznati da ti je izvukao živaca i živaca i kad je bio najbolji.

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 29 dec 2011, 14:34

neno#4 je napisao/la:Morat ce opet u rosteru biti i Ikona/Keno/Sale jer mi bolje nemamo u ovom trenutku.

Dobar naturalizovani igrac na poziciji 1,2 moze itekako nadomjestiti i Ikonu i Saleta....Primjer, Džejsi Kerol pravi dar mar u Endesi,aaaa usput momak trazi evropsko drzavljanstvo ;) !!Zasto jednostavno ne dati momku drzavljanstvo,vrlo brzo bi se pokazalo da se itekako Ikona i Sale mogu nadomjestiti s popularnim mitraljezom ?!!!
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 29 dec 2011, 16:59

Miljan je napisao/la:

Dobar naturalizovani igrac na poziciji 1,2 moze itekako nadomjestiti i Ikonu i Saleta....Primjer, Džejsi Kerol pravi dar mar u Endesi,aaaa usput momak trazi evropsko drzavljanstvo ;) !!Zasto jednostavno ne dati momku drzavljanstvo,vrlo brzo bi se pokazalo da se itekako Ikona i Sale mogu nadomjestiti s popularnim mitraljezom ?!!!
Ne trazi vise, postao je drzavljanin Azerbajdzana pre par sedmica.

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 29 dec 2011, 17:49

albiongate je napisao/la:
Miljan je napisao/la:

Ne trazi vise, postao je drzavljanin Azerbajdzana pre par sedmica.
To je bio primjer,ima pasa osim šarova :)
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 30 dec 2011, 18:55

turska liga
Pinar-Aliaga 88-81

Ikonic 8p-Ratkovica 17p

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 31 dec 2011, 00:37

Ikona ove godine odlican, ali sam skeptican oko njegovog nastupa na sljedecem eurobasketu, mislim da ce tada vec ispuhati, pogotovo fizicki.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Amar14
Kontakt:

Post Postao/la Amar14 » 31 dec 2011, 15:06

hodzic 9p 8s u pobjedi tübingena

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.