EP u rukometu 2012

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Ko ce da osvoji EP ?

Hrvatska
46
21%
Francuska
55
26%
Nemacka
8
4%
Danska
42
20%
Srbija
34
16%
Norveska
1
0%
Svedska
1
0%
Island
2
1%
Spanija
20
9%
Ostali
5
2%

Ukupno glasova: 214

Senaid L.F.C
Kontakt:

Re: EP u rukometu 2012

Post Postao/la Senaid L.F.C » 03 jan 2012, 14:09

tko ima prijenos za utakmnice ep u rukometu
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 jan 2012, 14:18

Senaid L.F.C je napisao/la:tko ima prijenos za utakmnice ep u rukometu
Verovatno Arena,s tim da bi i RTS trebao raditi nasu grupu. ;)

Al' ne sumnjam i da ce HRT uzeti svoju grupu,videcemo ko ce od Nemaca prenositi.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 jan 2012, 14:25

Devil je napisao/la:

Al' ne sumnjam i da ce HRT uzeti svoju grupu,videcemo ko ce od Nemaca prenositi.
BHT prenosi najzanimljivije utakmice ;)

Ko je dobio od srpskih televizija pravo na prvenstvo ,jer kad je bilo u Hrvatskoj sve je išlo preko RTL-a(pa je on dalje proslijeđivo ) ,jel RTS ili neko drugi :?: :?:

Sport 1(ex DSF) prenosi većinu mečeva ,direktno i u snimcima ;) dok državne televizije prenose utakmice svojih reprezentacija ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 jan 2012, 14:30

legenda reala je napisao/la:
Devil je napisao/la:

BHT prenosi najzanimljivije utakmice ;)

Ko je dobio od srpskih televizija pravo na prvenstvo ,jer kad je bilo u Hrvatskoj sve je išlo preko RTL-a(pa je on dalje proslijeđivo ) ,jel RTS ili neko drugi :?: :?:

Sport 1(ex DSF) prenosi većinu mečeva ,direktno i u snimcima ;) dok državne televizije prenose utakmice svojih reprezentacija ;)
Ja nisam naleteo nigde na informaciju ko prenosi,ali verujem da je to Arena opet,koja ce dalje da deli prava ostalim televizijama.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 jan 2012, 14:33

Devil je napisao/la: Ja nisam naleteo nigde na informaciju ko prenosi,ali verujem da je to Arena opet,koja ce dalje da deli prava ostalim televizijama.
Ja sam provjeravao i znam sa BHT prenosi (vjerovatno mečeva Srbije i Hrvatske) ,**** prenosi većinu najzanimljivijih utakmica ,ARD i ZDF utakmice Njemačke i ja ću tu pratiti ;)

Kad je bilo prvenstvo u Hrvatskoj ,RTL je od EHF-a dobio prava i on je imao kamere u svim dvoranam i studie i prenosio sve ,e pa sad se ja pitam dali je iko od srba to dobio ili nemaju kapacitete za to :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 jan 2012, 14:36

legenda reala je napisao/la:
Devil je napisao/la: Ja nisam naleteo nigde na informaciju ko prenosi,ali verujem da je to Arena opet,koja ce dalje da deli prava ostalim televizijama.
Ja sam provjeravao i znam sa BHT prenosi (vjerovatno mečeva Srbije i Hrvatske) ,**** prenosi većinu najzanimljivijih utakmica ,ARD i ZDF utakmice Njemačke i ja ću tu pratiti ;)

Kad je bilo prvenstvo u Hrvatskoj ,RTL je od EHF-a dobio prava i on je imao kamere u svim dvoranam i studie i prenosio sve ,e pa sad se ja pitam dali je iko od srba to dobio ili nemaju kapacitete za to :?:
Kamere moraju biti u svakoj dvorani,zbog toga su sve dvorane koje nisu imale dovoljno prostora za takvu svrhu rekonstruisane,i prenosa iz svake dvorane mora biti.Arena ima najbolju opremu za to,ali ce im trebati i pomoc sa strane,RTS je za Arenu niza klasa. ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 jan 2012, 14:47

Devil je napisao/la: Kamere moraju biti u svakoj dvorani,zbog toga su sve dvorane koje nisu imale dovoljno prostora za takvu svrhu rekonstruisane,i prenosa iz svake dvorane mora biti.Arena ima najbolju opremu za to,ali ce im trebati i pomoc sa strane,RTS je za Arenu niza klasa. ;)
Znam kakvo bi to bilo prvenstvo da nema :P
Vjerovatno će to onda Arena i RTS odraditi zajednički ,a i vidio sam jučer reklamiraju već prvenstvo na RTS-u . ;)
Ma nema ništa bolje ,kao kad imaš kanal koji prenosi to i kad odmah imaju studio uz teren ,stručne konsultante itd.Izjave igrača poslije meča i sve ,a ne kod nas odma se odjavljuju i žure na Centralni Dnevnik jbo ih on :lol: :lol:

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 04 jan 2012, 11:38

Sefanson nece igrati za Island zbog problema sa koljenima :( odjednom moji favoriti jedva dolaze do cetvrfinala
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 jan 2012, 15:01

Slatinash_7 je napisao/la:Sefanson nece igrati za Island zbog problema sa koljenima :( odjednom moji favoriti jedva dolaze do cetvrfinala
Ma nije to toliki hendikep za Islanđane kao što se misli ;)
Alexandar Peterson ima sjajnu sezonu iza sebe u Fuhcs Berlinu na poziciji beka ,tako da će on to nadomjestiti ,radio je to i dok je Olafur tu bio .

Stefanson više nije kao prije u Kopenhagenu igra u oba pravca ,ali nije to to ,skoro da i ne šuta na gol ,a znamo da je to uvjek bilo njegovo najače oružje .Godine čine svoje,i koliko on meni bio drag ,ja ga ne bi stavljao u prvih sedam da sam na mjestu selektora Islanda(da je na spisku) ,svakako on ima rješenja i za njegovo neigranje . ;)
On sada može ući kada treba smiriti loptu i tu njegovo iskustvo dosta znači ,ili u odbrani ,ali da se igra zasniva na njemu svih 60 minuta to nikako ,nema on više kapacitet za to. ;)
Island ima sjajne bekove koji će sigurno nadomjestiti njegovo odsustvo ;)
E da je to onaj Stefanson iz Ciudada i prije ,e tad se ne bi mogo nikako nadomjestiti ;)

dulet
Kontakt:

Post Postao/la dulet » 04 jan 2012, 15:51

Sta reci za Ruse, Madjare i Spance mogu li iznenaditi velike Francuze?

Rusi vise nisu kao nekad

Madjari su mi skroz dobro igrali na ovim prijateljskim mecevima

Spanci su stalno dobra ekipa, nema Garabaye ali to i nije neki hendikep

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 04 jan 2012, 17:45

Francuzi su od proslog velikog takmicenja jaci za Narcissea i G.Gillea i zaista ne vidim ko ih moze zaustaviti.Danci i Spanjolci mogu biti nezgodni protivnici,a mozda i Hrvatska ako posloze kockice kako treba ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 04 jan 2012, 20:30

Situacija je takva da će sve osim trijumfa Francuza biti prvoklasno iznenađenje :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 04 jan 2012, 20:55

Glavni favoriti su Francuzi,a posto toliko ne pratim rukomet da bih poznavao igrace i kvalitetu samo cu reci da uzivam gledajuci Dance,Islandane i Njemce kako igraju jer mi te 3 repke igraju najinteresantnije.
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

NEKOJ
Kontakt:

Post Postao/la NEKOJ » 05 jan 2012, 21:36

U Nisu 5000+ Makedonaca...... I 3 pobjede :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 jan 2012, 13:10

NEKOJ je napisao/la:U Nisu 5000+ Makedonaca...... I 3 pobjede :D
Ma četiri ,tri je malo :mrgreen:

I na kraju Francuze tučete u finalu ,pred 10000+ hiljada Makedonaca :P

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 06 jan 2012, 13:32

Francuska je apsolutni favorit za prvo mjesto.

To je sve što imam za reći :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 jan 2012, 21:08

Pripremna utakmica: Njemačka -Mađaraska 36:33
Sjajna utakmica u kojoj su Njemci na kraju izašli kao pobjednik .
Njemci predvođeni novim selektorom i sa novim sistemom ,su dobro odigrali igraju brzo ,moderno ,sa puno ulaza krila na crtu i poentiranja ,pivoti se koriste maximalno,bekovi se ne ispucavaju kao prije ,nego traže svaku priliku da uposle slobodne igrače na krilima ,to su danas sjajno koristili prije svih Genshaimer i Grotzki na krilima ,koje je Hens upošljavao upotrebljivim loptama ,a oni su skoro sve koristili.Najefikasniji Genshaimer i Grotzki ,uz Hensa koji je ubilježio i nekoliko sjajnih asistencija za pivote koji su danas bili sjajni,kao i golmani Hainveter i Lihtlain.
Mađari ne odstupaju od svog sistema čvrsto u odbrani sa puno kontri i šuteva iz vana .Mocsai danas najbolji uz uvjek dobre braću Ivansitz i golmana Fazekasa .Laluška je najviše tukao u odbrani i dok su Mađari imali snage i igrali su dobro ,kada su treneri zamjenili početen postave i oni su počeli padati i na kraju su poraženi ;)
Mađari bi sa ovim rosterom trebali proći grupu na prvenstvu
Dok su me Njemci iznenadili današnjom utakmicom ,i ako ovako budu igrali u oba pravca na prvenstvu mogu napraviti dosta ,vidjećemo ;)

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 07 jan 2012, 21:21

Njemci I Francuzi definitivno ,Švabe su dokazali da su IN! ;) red,rad,disciplina u svemu ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 jan 2012, 22:15

Norveška :
Kenneth Ryvoll Klev (HC Bergischer/GER), Vegard Samdahl (Viking Stavanger HK), Lars Erik Bjørnsen (Drammen HK), Bjarte Myrhol (Rhein-Neckar Löwen/GER), Børge Lund (Rhein-Neckar Löwen/GER), Håvard Tvedten (Aalborg Håndbold/DEN), Erlend Mamelund (Haslum HK), Ole Erevik (Aalborg Håndbold/DEN), Christoffer Rambo (Elverum Håndball), Espen Lie Hansen (Bjerringbro-Silkeborg/DEN), Kristian Kjelling (Aalborg Håndbold/DEN), Svenn Erik Medhus (ØIF Arendal), Magnus Jøndal (Follo HK), Johnny Jensen (Nøtterøy IF), Einar Riegelhuth Koren (Haslum HK), Sondre Paulsen (ØIF Arendal), Magnus Dahl (Paris Handball/FRA), Kent Robin Tønnesen (Haslum HK)

Slovačka :
Richard Štochl (Montpellier Agglomération HB/FRA), Miloš Putera (TV 05/07 Hüttenberg/GER), Ladislav Kovačin (MŠK Považská Bystrica)
Andrej Petro (DHC Rheinland Dormagen/GER), Martin Mazák (FTC-PLER Budapešť/HUN), Michal Kopčo (Tatran Prešov), Peter Dudáš (HC SPORTA Hlohovec), Martin Straňovský (Reale Ademar León/ESP), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Anton Kasagranda (HC SPORTA Hlohovec), Tomáš Urban (HC winLand Michalovce), Daniel Valo (HSG Wetzlar/GER), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/SUI), Ladislav Tarhai ml. (BSV Bern Muri/SUI), Péter Szabó (Kecskeméti KSE/HUN), Oliver Rábek, Marek Mikéci (obaja HC Štart Nové Zámky), Patrik Hruščák (1. MHK Košice), Ľubomír Ďuriš (HC SPORTA Hlohovec)

Makedonija :
Goalkeepers: Borko Ristovski (Vardar), Petre Angelov (Metalurg), Nikola Mitrevski (Metalurg)
Right wingers: Vladimir Temelkov (Bascharage, LUX), Zlatko Mojsoski (Metalurg)
Left Wingers: Stefche Alushovski (Metalurg), Dejan Manaskov (Metalurg)
Line players: Nikola Markovski (Vardar), Stojanche Stoilov (Vardar), Vancho Dimovski (Metalurg)
Central backs: Naumche Mojsovski (Metalurg), Filip Mirkulovski (Metalurg), Branislav Angelovski (Konstanca, ROU)
Left backs: Velko Markoski (Metalurg), Filip Lazarov (Vardar), Milorad Kukoski (Vardar), Ace Jonoski (Metalurg)
Right backs: Kiril Lazarov (Atletico Madrid, ESP), Vlatko Mitkov (HSG Barnbach/Koflach, AUT)

Švedska :
Mattias Andersson, SG Flensburg-Handewitt; Andreas Palicka, THW Kiel; Johan Sjöstrand, FC Barcelona
Henrik Lundström, THW Kiel; Fredrik Petersen, Bjerringbro/Silkeborg; Magnus Jernemyr, FC Barcelona; Tobias Karlsson, SG Flensburg-Handewitt; Niclas Barud, IK Sävehof; Andreas Nilsson, IFK Skövde; Niclas Ekberg, AG Köpenhamn; Mattias Zachrisson, IF Eskilstuna Guif; Jonathan Stenbäcken, Fuchse Berlin; Kim Ekdahl Du Rietz, HBC Nantes; Dalibor Doder, GW Minden; Jonas Larholm, AAB Aalborg; Kim Andersson, THW Kiel; Johan Jakobsson, AAB Alborg

Njemačka :
Goalkeeper: Silvio Heinevetter (Füchse Berlin, 65 international matches/0goals), Carsten Lichtlein (TBV Lemgo, 138/1), Martin Ziemer (HBW Balingen-Weilstetten, 4/0)

Right Wing: Christian Sprenger (THW Kiel, 79/169), Patrick Groetzki (Rhein-Neckar Löwen, 29/54)

Right Back: Adrian Pfahl (VfL Gummersbach, 27/83), Holger Glandorf (SG Flensburg-Handewitt, 144/514)
Centre Back: Michael Haaß (Frisch Auf Göppingen, 85/122), Martin Strobel (TBV Lemgo, 55/67)

Left Back: Pascal Hens (HSV Hamburg, 191/554), Lars Kaufmann (SG Flensburg-Handewitt, 117/285), Sven-Sören Christophersen (Füchse Berlin, 63/91)

Left Wing: Uwe Gensheimer (Rhein-Neckar Löwen, 61/197), Dominik Klein (THW Kiel, 137/261)

Line Player: Oliver Roggisch (Rhein-Neckar Löwen, 163/31), Christoph Theuerkauf (TBV Lemgo, 28/57), Patrick Wiencek (VfL Gummersbach, 9/10)

Danska :
Niklas Landin Jacobsen Bjerringbro-Silkebog,Sørenn RasmussenSG Flensburg-Handewitt,Jannick Green KrejbergBjerringbro-Silkeborg,Thomas MogensenSG Flensburg-Handewitt,Mads Christiansen Team Tvis Holstebro Lasse BoesenKIF Kolding,Rasmus Lauge Schmidt Bjerringbro-Silkeborg,Lars Christiansen KIF Kolding,Nikolaj Markussen Atlético Madrid,Anders Eggert Jensen SG Flensburg-Handewitt,Michael V. Knudsen SG Flensburg-Handewitt,, Lasse Svan HansenSG Flensburg-Handewitt,Hans Lindberg HSV Hamburg,René Toft HansenAG KøbenhavnKasper,Mikkel Hansen AG København,,Kasper Irming Andersen KIF Kolding

Španija :
José Javier Hombrados y José Manuel Sierra en portería; Víctor Tomás, Roberto García Parrondo, Juanín García y Cristian Ugalde en los extremos; Julen Aginagalde y Gedeón Guardiola en el pivote; Raúl Entrerríos, Joan Cañellas y Dani Sarmiento en la posición de central; Eduardo Gurbindo, Jorge Maqueda, Iker Romero, Alberto Entrerríos

Srbija :
golmani: Darko Stanić (Metalurg, Makedonija), Dragan Marjanac (BSV, Švajcarska), Strahinja Milić (Partizan),leva krila: Ivan Nikčević (Valjadolid, Španija), Dobrivoje Marković (Vardar, Makedonija), Jozef Holpert (Crvenka),
pivotmeni: Rastko Stefanović (Kilce, Poljska), Alem Toskić (Celje, Slovenija), Bojan Beljanovski (Krins, Švajcarska),
desna krila: Rajko Prodanović (Pik Seged, Mađarska), Milan Đukić (Borac, BiH), Slobodan Pavić (Crvena zvezda), Miloš Kostadinović (Partizan),
levi bekovi: Momir Ilić (Kil, Nemačka), Žarko Šešum (Rajn Neker Loven, Nemačka), Nenad Vučković (Melsungen, Nemačka), Momir Rnić (Gepingen, Nemačka), David Rašić (Amaja, Španija), Danimir Ćurković (Amaja, Španija),
srednji bekovi: Nikola Manojlović (Gorenje, Slovenija), Peter Nenadić (Tvis Holstebro, Danska), Mladen Bojinović (Monpelje, Francuska), Dalibor Čutura (Ademar Leon, Šapanija), Luka Mitrović (Metaloplastika), Nemanja Pribak (Nant, Francuska),
desni bekovi: Marko Vujin (Vesprem, Mađarska), Ivan Stanković (Kretej, Francuska), Vukašin Rajković (Visla, Poljska).

Hrvatska:
Alilović,Šego, Marić , Balić, Duvnjak , Lacković , Kopljar , Vori , Gojun , Losert, Horvat , Vuković , Batinović , Buntić , Štrlek , Čupić , Musa.Bičanića,Ninčevića

Island:
Gustavsson, Svavarsson, Kristjansson, Palmarsson, Ingimundarsson , Hallgrimsson , Atlason , Olafsson G. V. Sigurdsson , Ragnarsson, O. Gudmundsson, Petersson , H. Gudmundsson, Jakobsson, Gunnarsson , Karason.

Slovenija: Škof, Skok, Mačkovšek, Miklavčič, Dobelšek , Pucelj , Brumen, Gaber, Dolenec , Skube , Špiler , Gajič , M. Žvižej , L. Žvižej , Zorman , Bezjak .

Mađarska :
Fazekas, Mikler – Ilyes , Szöllösi , Császár , Mocsai , G. Iváncsik , T. Iváncsik , Harsányi, Putics , Krivokapics, Laluska , Nagy, Katzirz, Vadkerti, Zubai , Schuch, Ancsin

Evo sastava koje sam uspio naći ,Francuze i Ruse nema šanse naći :lol:
bambina je napisao/la:Njemci I Francuzi definitivno ,Švabe su dokazali da su IN! red,rad,disciplina u svemu
Teško da Njemci mogu osvojiti ,imaju kvalitet da dođu možda do četvrtfinala ,sve preko će biti velik uspjeh za njih,samo nekim dobrim rasporedom ili da konkurenti podbace oni mogu do medalje ;)

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 08 jan 2012, 14:37

Francuzi su najkvalitetnija ekipa ubjedljivo,ali neće osvojiti ovaj šampionat...ja mislim da bi to mogla biti ekipa koja uopšte nije u užem krugu favorita,,,eto na primjer Rusija,koja već dugo vremena nije uradila ništa veliko na svjetskim i evropskim smotrama rukometa,a mislim da mogu pobjediti svakoga.Gladni su uspjeha...isto tako i uspavani div ,Švedska bi mogla prijatno da iznenadi u Srbiji..Ja bi bio nasrećniji čovjek kad bi Srbija osvojila,ali treba biti realan i reći da bi polufinale bio uspjeh,bronzana medalja veliki uspjeh a recimo eventualno finale ili 1.mjesto ravno senzaciji,uprkos tome što igra kući.Realno je da se prođe grupa,i ode u u drugi krug,sve preko toga za našu reprezentaciju je uspjeh. 8-) ..znači Francuska,Danska,Hrvatska,Španija su najveći favoriti,,ali mislim da niko od ovih "papirnatih" :D favorita neće uzeti ovaj EURO,već baš neko iz drugog plana. 8-)
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.