HŠK Zrinjski - ARHIVA POSTOVA
Re: HŠK Zrinjski
lendric legenda kluba 
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.
MUSVDG
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.
MUSVDG
" onclick="window.open(this.href);return false;oldbridge je napisao/la:lendric legenda kluba
bolje lendric ,nego durakovicoldbridge je napisao/la:lendric legenda kluba
da li znas ko je prvi mostarski sampion ??????????''''
Najveci i najtrofejniji klub u BIH. ZRINJSKI MOSTAR 1905
Velež i to 1929. godine u prvenstvu grada Mostara, pošto tada nije bilo organizovanog prvenstva na tlu BiH kao danas.
In 1922 the original name Zrinjski was brought back and at that time, the team started to compete more seriously. They played against other Mostar teams, like Yugoslavian Sports Club (JŠK), Velež and Vardar, and also teams from all over Herzegovina, Bosnia and Dalmatia. In 1923 Zrinjski won the Mostar Championship with a 1:0 victory over JŠK. The players that played in that game were: Vjekoslav Vrančić, Kazimir Vlaho, Živo Bebek, Rudi Janjušić, Husein H. Omerović, Milivoj Smoljan, Pero Golić, Mijo Miličević, Muhamed Omeragić, August Kučinović and Franjo Štimac.AlemC85 je napisao/la:Velež i to 1929. godine u prvenstvu grada Mostara, pošto tada nije bilo organizovanog prvenstva na tlu BiH kao danas.
Ipak Zrinjski
1922. godine obnavlja Hrvatski športski klub Zrinjski, koji kreće s ozbiljnijim natjecateljskim ambicijama, ne toliko u nekom ligaškom statusu, koliko u nakani da igra utakmice sa takmacima u gradu (RŠK Velež, JŠK, kasnije Vardar) i u bližoj okolici (Čapljina), pa i dalje (Sarajevo, Trebinje), kao i u susjednoj Dalmaciji. Tako je Zrinjski 1923. godine postao prvak Mostara, pobijedivši na svom igralištu (preko puta stare bolnice u Mostaru) jakog konkurenta JŠK sa 1:0. U istoj godini opet je bio najbolji u gradu (savladani RŠK Velež s 1:0 i JŠK s 3:0). Na jednoj klupskoj fotografiji iz tih godina zapisan je kompletan sastav. Evo tih imena: Vjekoslav Vrančić, Kazimir Vlaho, Živo Bebek, Rudi Janjušić, Husein H. Omerović, Milivoj Smoljan (golman), Pero Golić, Mijo Miličević, Muhamed Omeragić, August Kučinović i Franjo Štimac.
Evo detaljnije, a i ja našao na engleskom stavit ccc
" onclick="window.open(this.href);return false;
ponuđen zrinjskom vidicemo sta ce bit...
Re:
ups zaboravih na to..Mandrake je napisao/la:1922. godine obnavlja Hrvatski športski klub Zrinjski, koji kreće s ozbiljnijim natjecateljskim ambicijama, ne toliko u nekom ligaškom statusu, koliko u nakani da igra utakmice sa takmacima u gradu (RŠK Velež, JŠK, kasnije Vardar) i u bližoj okolici (Čapljina), pa i dalje (Sarajevo, Trebinje), kao i u susjednoj Dalmaciji. Tako je Zrinjski 1923. godine postao prvak Mostara, pobijedivši na svom igralištu (preko puta stare bolnice u Mostaru) jakog konkurenta JŠK sa 1:0. U istoj godini opet je bio najbolji u gradu (savladani RŠK Velež s 1:0 i JŠK s 3:0). Na jednoj klupskoj fotografiji iz tih godina zapisan je kompletan sastav. Evo tih imena: Vjekoslav Vrančić, Kazimir Vlaho, Živo Bebek, Rudi Janjušić, Husein H. Omerović, Milivoj Smoljan (golman), Pero Golić, Mijo Miličević, Muhamed Omeragić, August Kučinović i Franjo Štimac.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
magic je napisao/la:
Ma nista od ovog.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Na videu dobar igrač stvarno, e sad... Ali ako se neće s njim potpisat ugovor na makar 2-3 godine, ne znam šta će nam. Bude godinu dana, odigra dobro i kasnije nemamo ništa od njega... ali recimo već što se pametno uradilo, Lazar Marjanović ima ugovor do lipnja 2014. Neka nastavi ovako, pa može se fino prodat.magic je napisao/la:
Re:
ovaj je pravo dobar igrac,kad bi potpiso bilo bi dobro,al kako nas presjednik nikom neda marke onda sumnjamMandrake je napisao/la:Na videu dobar igrač stvarno, e sad... Ali ako se neće s njim potpisat ugovor na makar 2-3 godine, ne znam šta će nam. Bude godinu dana, odigra dobro i kasnije nemamo ništa od njega... ali recimo već što se pametno uradilo, Lazar Marjanović ima ugovor do lipnja 2014. Neka nastavi ovako, pa može se fino prodat.magic je napisao/la:
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Brazilski nogometas Mauro Lucas Alonso ponuđen je Zrinjskom. Lijevonogi veznjak odigrao je sest utakmica u brazilskim selekcijama nizeg uzrasta prije nego li je preselio u inozemstvo.
Trenutno igra u litvanskom prvaku Ekranasu, a prije toga je bio član bugarskog Bate Borisova.
Njegovim managerima zanimljiva je činjenica da je Zrinjski klub u kojem je svoj nogometni put tražio i Luka Modrić.
Trenutno igra u litvanskom prvaku Ekranasu, a prije toga je bio član bugarskog Bate Borisova.
Njegovim managerima zanimljiva je činjenica da je Zrinjski klub u kojem je svoj nogometni put tražio i Luka Modrić.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Hebem ti novinare cuj bugarski Bate Borisovuniversum je napisao/la:Brazilski nogometas Mauro Lucas Alonso ponuđen je Zrinjskom. Lijevonogi veznjak odigrao je sest utakmica u brazilskim selekcijama nizeg uzrasta prije nego li je preselio u inozemstvo.
Novinarska glupost kraja nema!
Pezo ponovo u Zrinjskom
Riječ je o nogometašu koji igra na poziciji defanzivnog veznog koji je ponikao u Hajduku. Za HŠK Zrinjski je već nastupao u sezoni 2007/2008 kao posuđen nogometaš iz Hajduka. Nakon toga nastupao je za albansku Tiranu, a zadnje sezone je nastupao i za NK Zadar.
U međuvremu je u par navrata pokušavao da se vrati u HŠK Zrinjski, a kako sada stvari stoje Pezo bi se trebao pojaviti na prvoj prozivci nogometaša HŠK Zrinsjki.
Riječ je o nogometašu koji igra na poziciji defanzivnog veznog koji je ponikao u Hajduku. Za HŠK Zrinjski je već nastupao u sezoni 2007/2008 kao posuđen nogometaš iz Hajduka. Nakon toga nastupao je za albansku Tiranu, a zadnje sezone je nastupao i za NK Zadar.
U međuvremu je u par navrata pokušavao da se vrati u HŠK Zrinjski, a kako sada stvari stoje Pezo bi se trebao pojaviti na prvoj prozivci nogometaša HŠK Zrinsjki.
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Sta je sa onim brazilcem ?
Sarajlijc@ je napisao/la:Sta je sa onim brazilcem ?
Šupljak!
izgleda da je to bila suplja od novinarskih govanaSarajlijc@ je napisao/la:Sta je sa onim brazilcem ?
Ivan Lendrić: Mostar mi je ostao u lijepom sjećanju
Brojni odlasci u zimskom prijelaznom roku su ovih dana aktualna tema na Poljudu.
Hajduk će u novu sezonu ući bitno pomlađen, dok će se klub nekim igračima zahvaliti, a drugi će biti prodani u inozemstvo. Jedan od igrača čija se prodaja posljednjih dana često spominje je i 20-godišnji napadač Ivan Lendrić. Interes za njega izrazili su klubovi iz Skandinavije (FC Kopenhagen i Rosenborg), no mladi hajdukovac kaže da mu se još nigdje ne žuri, piše dalmacijanews.
- Sve sam prepustio svom menadžeru, ali nigdje mi se ne žuri. Mene se tu ne može puno pitati, Hajduk će na kraju odlučiti o prodaji - kaže nam mladi napadač.
Prošlu sezonu proveo je na posudbi u mostarskom Zrinjskom gdje je zabio preko 20 golova i postao najbolji strijelac lige. Bez obzira na odličnu statistiku, povratak na Poljud mu je jakoj napadačkoj konkurenciji donio borbu za mjesto u prvoj momčadi. Ove sezone je nastupio u 16 utakmica uglavnom ulazeći s klupe i pri tom je zabio pet golova. U bijelom dresu ima manju minutažu, međutim ne može se buniti, učinkom je zadovoljan.
- Sigurno da sam zadovoljan sa svojim učinkom budući da su moji nastupi bili većinom ulasci s klupe. Na proljeće ću se pokušati izboriti za veću minutažu, svi žele igrati više, ali nezadovoljstvo ne postoji. Treba vidjeti tko će ostati u prvoj momčadi nakon priprema. Predsjednik je rekao da neće biti korak u nazad ako se neki igrači vrate u juniore ili u Primorac, ovo je nagrada za njihov rad i na ovaj način se mogu izboriti za prvu momčad. Uvijek kažem da nisu bitne godine - odgovara Lendrić na pitanje o pomlađivanju ekipe.
Njegov napadački učinak u Hajduku ne može se mjeriti s prošlosezonskim, ali povratak na Poljud svejedno smatra stepenicom više. Epizoda u Zrinjskom ostala mu je u lijepom sjećanju kao i Mostar u kojeg često posjeti kada uhvati vremena.
- Sigurno je da sam osjetio napredak nakon dolaska u Hajduk iz Zrinjskog. Igram u boljoj momčadi, tamo sam bio glavni, skoro i jedini napadač nakon odlaska Mate Dragičevića, zbog čega je bilo i više golova. Baš su me nedavno zvali novinari iz Mostara. Taj grad mi je ostao u lijepom sjećanju, često se javim ekipi, posjetim ih kad uhvatim vremena - kaže nam napadač bijelih.
Brojni odlasci u zimskom prijelaznom roku su ovih dana aktualna tema na Poljudu.
Hajduk će u novu sezonu ući bitno pomlađen, dok će se klub nekim igračima zahvaliti, a drugi će biti prodani u inozemstvo. Jedan od igrača čija se prodaja posljednjih dana često spominje je i 20-godišnji napadač Ivan Lendrić. Interes za njega izrazili su klubovi iz Skandinavije (FC Kopenhagen i Rosenborg), no mladi hajdukovac kaže da mu se još nigdje ne žuri, piše dalmacijanews.
- Sve sam prepustio svom menadžeru, ali nigdje mi se ne žuri. Mene se tu ne može puno pitati, Hajduk će na kraju odlučiti o prodaji - kaže nam mladi napadač.
Prošlu sezonu proveo je na posudbi u mostarskom Zrinjskom gdje je zabio preko 20 golova i postao najbolji strijelac lige. Bez obzira na odličnu statistiku, povratak na Poljud mu je jakoj napadačkoj konkurenciji donio borbu za mjesto u prvoj momčadi. Ove sezone je nastupio u 16 utakmica uglavnom ulazeći s klupe i pri tom je zabio pet golova. U bijelom dresu ima manju minutažu, međutim ne može se buniti, učinkom je zadovoljan.
- Sigurno da sam zadovoljan sa svojim učinkom budući da su moji nastupi bili većinom ulasci s klupe. Na proljeće ću se pokušati izboriti za veću minutažu, svi žele igrati više, ali nezadovoljstvo ne postoji. Treba vidjeti tko će ostati u prvoj momčadi nakon priprema. Predsjednik je rekao da neće biti korak u nazad ako se neki igrači vrate u juniore ili u Primorac, ovo je nagrada za njihov rad i na ovaj način se mogu izboriti za prvu momčad. Uvijek kažem da nisu bitne godine - odgovara Lendrić na pitanje o pomlađivanju ekipe.
Njegov napadački učinak u Hajduku ne može se mjeriti s prošlosezonskim, ali povratak na Poljud svejedno smatra stepenicom više. Epizoda u Zrinjskom ostala mu je u lijepom sjećanju kao i Mostar u kojeg često posjeti kada uhvati vremena.
- Sigurno je da sam osjetio napredak nakon dolaska u Hajduk iz Zrinjskog. Igram u boljoj momčadi, tamo sam bio glavni, skoro i jedini napadač nakon odlaska Mate Dragičevića, zbog čega je bilo i više golova. Baš su me nedavno zvali novinari iz Mostara. Taj grad mi je ostao u lijepom sjećanju, često se javim ekipi, posjetim ih kad uhvatim vremena - kaže nam napadač bijelih.
Musa: Ambicije su iste ,cilj je izlazak u Europu
Žižović odavno traži novi klub (očekuje se potpis za Borac), Duro je na odlasku, Žuržinov bi također rado promjenio sredinu, ali gotovo sigurno je da će se na sutrašnjem početku priprema Zrinjskog, uz Kristijana Ivešića, pojaviti i još neko novo lice.
- Ne znam, kaže Musa za Dnevni list i dodaje:
- Stalno sam bio u kontaktu s predsjednikom, a sada ćemo, kada počnu pripreme, i sjesti, vidjeti kakva je situacija.
Plan priprema već je određen. Ciklus kontrolnih susreta kreće 21. siječnja, a prvi protivnik u pripremama bit će ljubuški drugoligaš Bigeste. Sedam dana kasnije (28.1.) u Međugorju će s druge strane biti jesenski prvak Željezničar, a ciklus se nastavlja na turniru u Čitluku, gdje će 3. veljače igrati protiv Brotnja, dva dana kasnije protiv GOŠK-a ili Zagreba.
Od 7. do 12. veljače Mostarci će boraviti u Istri, gdje ih na turniru u Novigradu i Umagu čekaju tri utakmice, a već su uspostavljeni kontakti s mogućim protivnicima u razdoblju između povratka iz Istre i posljednje provjere protiv Širokog Brijega (26.2.).
- Raspored je dosta popunjen, s tim da sam za vrijeme trenerskog seminara razgovarao s predstavnicima Rudara iz Kaknja i Rudara iz Prijedora, a i bugojanska Iskra je u kombinacijama. Vidjet ćemo još.
Naravno, ovo nije vrijeme obećanja, no Musa ipak ne može pobjeći od očekivanja, a ona su veća nakon što su Plemići u prvom dijelu sezone napravili osjetan iskorak u odnosu na sezonu prije.
- Moramo nastaviti kontinuitet rezultata, a što se tiče očekivanja..., ja moram reći da većini ljudi koji površno prate naš nogomet, igraju imena, ne igra im ekipa. Ali ja znam koga treniram i za mene Zrinjski nije nikakvo iznenađenje.
I za kraj nimalo beznačajan faktor ambicija...
- One se neće mijenjati, nama kao cilj ostaje izlazak u Europu. Vjerujem da smo kvalitetom dovoljno dobri da se možemo nositi sa svima, i s Borcem i Sarajevom, ali i sa Željezničarom i Širokim koji su bodovno ipak malo odmakli.
Žižović odavno traži novi klub (očekuje se potpis za Borac), Duro je na odlasku, Žuržinov bi također rado promjenio sredinu, ali gotovo sigurno je da će se na sutrašnjem početku priprema Zrinjskog, uz Kristijana Ivešića, pojaviti i još neko novo lice.
- Ne znam, kaže Musa za Dnevni list i dodaje:
- Stalno sam bio u kontaktu s predsjednikom, a sada ćemo, kada počnu pripreme, i sjesti, vidjeti kakva je situacija.
Plan priprema već je određen. Ciklus kontrolnih susreta kreće 21. siječnja, a prvi protivnik u pripremama bit će ljubuški drugoligaš Bigeste. Sedam dana kasnije (28.1.) u Međugorju će s druge strane biti jesenski prvak Željezničar, a ciklus se nastavlja na turniru u Čitluku, gdje će 3. veljače igrati protiv Brotnja, dva dana kasnije protiv GOŠK-a ili Zagreba.
Od 7. do 12. veljače Mostarci će boraviti u Istri, gdje ih na turniru u Novigradu i Umagu čekaju tri utakmice, a već su uspostavljeni kontakti s mogućim protivnicima u razdoblju između povratka iz Istre i posljednje provjere protiv Širokog Brijega (26.2.).
- Raspored je dosta popunjen, s tim da sam za vrijeme trenerskog seminara razgovarao s predstavnicima Rudara iz Kaknja i Rudara iz Prijedora, a i bugojanska Iskra je u kombinacijama. Vidjet ćemo još.
Naravno, ovo nije vrijeme obećanja, no Musa ipak ne može pobjeći od očekivanja, a ona su veća nakon što su Plemići u prvom dijelu sezone napravili osjetan iskorak u odnosu na sezonu prije.
- Moramo nastaviti kontinuitet rezultata, a što se tiče očekivanja..., ja moram reći da većini ljudi koji površno prate naš nogomet, igraju imena, ne igra im ekipa. Ali ja znam koga treniram i za mene Zrinjski nije nikakvo iznenađenje.
I za kraj nimalo beznačajan faktor ambicija...
- One se neće mijenjati, nama kao cilj ostaje izlazak u Europu. Vjerujem da smo kvalitetom dovoljno dobri da se možemo nositi sa svima, i s Borcem i Sarajevom, ali i sa Željezničarom i Širokim koji su bodovno ipak malo odmakli.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.