BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

HzBvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la HzBvB » 04 jan 2012, 18:27

amerosm je napisao/la:Evo sada citam razne forume i ostao sam iznenadjen koliko ima dosta navijaca BVB-a koji su skepticni radi ovog transfera. Govore da se Reus kao prvo mora prilagoditi da nije prva violina u ekipi, zatim je za neke suma ogromna s obzirom da nema nekog iskustva u Evropskim takmicenjima, zatim da ce BVB-u biti teze oko produzenja ugovora sa ostalim igracima koji ce zahtjevati cifre u regiji Reusa (izmedju 3 i 4 miliona €).

Ovdje se jedino slazem sa podljenjom tezom, a siguran sam da su ovdje u pitanju navijaci koji su prezivjeli eru Niebauma i Maiera pa su previse skepticni/zabrinuti.
Nema razloga da budu skepticni ako ne mozemo da damo 3 miliona ( Gotzeu , Hummelsu i Reusu ) te 2 ( Kagawa Bender Subota Lewandowski Barrios ) 1-2 ( Kehl , Pisonja , Smele i Weidi ) ostalo je sve do 1 mil...to je 25 mil na glavne igrace jos 15 na ostatak ,jebg onda :? Dosad smo davali po 3 mil platu a ljudi nisu ni igrali 8-)

BIT CE ONI ZADOVOLJNI POSLIJE PAR PRODORA PO LIJEVOM KRILU KOJE NISU VIDJELI OD 2002 :lol: :lol:

JESTE PRIMJETILI KAKO BI AntUn volio sad da navija za BvB ,aaa?? :lol: :lol: :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jan 2012, 18:32

amerosm je napisao/la:Evo sada citam razne forume i ostao sam iznenadjen koliko ima dosta navijaca BVB-a koji su skepticni radi ovog transfera. Govore da se Reus kao prvo mora prilagoditi da nije prva violina u ekipi, zatim je za neke suma ogromna s obzirom da nema nekog iskustva u Evropskim takmicenjima, zatim da ce BVB-u biti teze oko produzenja ugovora sa ostalim igracima koji ce zahtjevati cifre u regiji Reusa (izmedju 3 i 4 miliona €).

Ovdje se jedino slazem sa podljenjom tezom, a siguran sam da su ovdje u pitanju navijaci koji su prezivjeli eru Niebauma i Maiera pa su previse skepticni/zabrinuti.
A evo naletio sam na brojnim forumima i na zadovoljne navijače Bvb-a koji se pravo raduju ovom transferu.
Naravno dosta ima i neutralni posmatrača koji se raduju što Bayern nije hapio ovaj put jednog top igrača, neg neko drugi :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 jan 2012, 19:23

Sretna Nova godina :lol: :lol: Hvala Deda mrazu,hvala svima :lol: :lol:

Reus lijevo,Gotze desno=dominacija :D

Ovo je definitivno veliki potez uprave...sve ono sto su pricali zadnjih nekoliko godina se sad pokazalo kao istinito...RESPECT 8-)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 04 jan 2012, 19:36

Gdje su sad oni sto tvrde da Bayern siluje Bundesligu, jer dovodi igrace koje hoce?

Cestitke navijacima Dortmunda! Iako ovo znaci da cemo sada imati jos zescu konkurenciju, dobra je stvar za Bundesligu. Postaje sve interesantnija.

Moja zelja i dalje ostaje Gotze.
#divovi

Klare

Post Postao/la Klare » 04 jan 2012, 19:37

Da se razumijemo, ne bih da vam lažnu nadu dajem, tako da vam odmah direktno, bez oklijevanja i ikakvih predrasuda kažem:"Ovo od vaše uprave je tako bezobrazno, tako su se ružno ponijeli prema vama, dali vam lažnu nadu, ustvari ovo je čisto zamazivanje očiju, jer vi još niste svjesnu da je tih 17,5 mil došlo od Gotzeove prodaje"! :!:
-------------------------------------------------------------------------
Čestitke na transferu, daBogda i Gotzea zadržali i sve ključne igrače, pa da gledamo vrhunske okršaje i napete sezone uz Bayernovo slavlje na kraju. :D
Borussia sve ozbiljnija i ozbiljnija, potez za pohvalu, Liga korača koracima naprijed, ovo je prava stvar. ;)

I de recite još jednom da se ne brinemo za vas, pa mi vam od srca želimo sve najbolje, toliko ljubavi se rijetko viđa :D , a kako nam vi uzvraćate :roll: , uzvratite ljubav, zašto da se ne volimo? :mrgreen:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 jan 2012, 19:54

I da prodamo Gotzea ovo je potez koji pokazuje ozbiljnost uprave i nastojanje da se napravi dobar rezultat.
Mario je jedan od najtrazenijih igraca na svijetu i sigurno je da cemo ga tesko zadrzati...treba ga sacekati jos malo i onda ili produziti ugovor ili ga prodati za velike novce...jedino bi me neka treca opcija razocarala.

Ovaj transfer ce ipak popraviti sliku BvB-a medju fudbalskim svijetom :D i sigurno je da ce biti primamljivo mjesto za mnoge buduce zvijezde,pa tako i Gotzea.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 jan 2012, 19:55

pojeo sam ****, mislio sam da neće napraviti ovakav potez, ponajviše zbog Gladbacha i njegovih navijača jer su ga oni doveli ovdje gdje on i je trenutno, ali eto.... sve čestitke Dortmundu i njegovim navijača za ovaj transfer, dobili ste pravog dragulja i nema dvojbe u njegovo privikavanje u sistem igre dortmunda... cifra je relna, on toliko i vrijedi, sad se samo nadam da će Gladbach pametno investirat te pare + pare ako se izbori LP i može se stvoriti tim koji može pucati na pozicije pri vrhu Bundeslige...

ah sjeba me ovaj transfer, kako li je samo godina počela :(
Agieren statt reagieren

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 04 jan 2012, 20:04

Tek sad vidjeh. Tooooooooooooooooo(R)!

Uh,uh, uuuuuuuuh. Biće jbno, biće silovanja. :mrgreen:

Reus, Kagawa, Gotze, Bender, Leitner...Ma imal' ko jači? :lol:

PRVACI!!! 8-)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 04 jan 2012, 20:23

Arnelinho je napisao/la:Tek sad vidjeh. Tooooooooooooooooo(R)!

Uh,uh, uuuuuuuuh. Biće jbno, biće silovanja. :mrgreen:

Reus, Kagawa, Gotze, Bender, Leitner...Ma imal' ko jači? :lol:

PRVACI!!! 8-)
JJJoooooooJJJJJ pa i ja sad proćita,ma nema role sigurno jačih,hoće biti sexa od proljeća :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: idemo sada samo ganzrhoi jednu po jednu utakmicu i svakoj pristupati kao o presudnoj,sada definitvno ne smije biti kikseva,bez obzira na pehove u postavi,sada se s reusom može dobiti puno puno toga,samo se ja sad pitam šta će se desiti s grosonjom,kako stvari stoje . . .mislim da mu ne ginu one udobne fotelje ispod zapada :lol: :lol: :lol:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 jan 2012, 20:27

Bojim se da ovaj iznad misli da Reus dolazi odmah. :roll: :D
Vom Jäger zum Gejagten

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 jan 2012, 20:29

:lol:
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 jan 2012, 20:51

Iskreno, krivo mi je sto nije dosao u Bayern, ali Boze moj, to je nogomet.
Vidjecemo kako ce se snaci, ne sumnjam da ce ubrzo postati ljubimac navijaca i da ce ih uveseljavati svojim golovima, ali sam isto tako siguran da mu nece biti lako, ipak je Gotze trenutno prva zvijezda ekipe.

Inace, ovaj rat jos nije zavrsen, mi sada zelimo Gozea. :twisted:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 04 jan 2012, 21:45

geronimo je napisao/la:Bojim se da ovaj iznad misli da Reus dolazi odmah. :roll: :D
slušaj tovaru jedan,šta ti misliš da ja nisam proćito da dolazi na ljeto :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ????????
samo već gledam kako će igraći na tim pozicijama proći nakon što dođe reus ???? i to je sve,a sad popi flašicu mlijeka i laku noć

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 jan 2012, 21:52

Osim sto si balav znas i da vrijedjas? Nista cudno. Hajd sad nazovi starog tako (tovar) i pitaj ga dokle smijes biti na netu.
Boze sacuvaj.
Vom Jäger zum Gejagten

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 04 jan 2012, 22:15

Smirte strasti ljudi ...pustite bavarce da bale...
Jooj najjaci su mi ovi sto VOLE BVB a Bavarci hahahah ???Pitat cu vas koliko nas volite kad uzemomo 3 titule za redom 8-) 8-)

BAVARCI JOS MALO I NOVAC VAM NECE MOCI POMOCI !!!

PS : Sta mislite kad bi vratili Sahina :o :o :o :o :?: :?: :lol: :lol:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 04 jan 2012, 22:17

HzBvB je napisao/la:Smirte strasti ljudi ...pustite bavarce da bale...
Jooj najjaci su mi ovi sto VOLE BVB a Bavarci hahahah ???Pitat cu vas koliko nas volite kad uzemomo 3 titule za redom 8-) 8-)

Onda se ni trece mjesto u grupi lige prvaka nebi cinilo neostvarivim :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 jan 2012, 22:42

Trainer Jürgen Klopp (44), der Reus seit Wochen in den höchsten Tönen lobt („Er ist einer der wenigen Spieler, die mit Ball am Fuß an Geschwindigkeit sogar noch zulegen können“), sprach von einer „Komplettierung unserer Offensive. Er ist ein ganz wichtiger Baustein für die Weiterentwicklung der Mannschaft in den kommenden Jahren.“ Reus sei ein absoluter Ausnahmefußballer, der hohes Tempo gehe und enorme Torgefahr ausstrahle. Zehn Treffer hat Reus bereits erzielt, dazu vier Torvorlagen beigesteuert - der BVB bekommt im Sommer den momentan notenbesten Spieler (2,30) der Bundesliga, folgt man der Rangliste des kicker Sportmagazins.

Hinter Reus rangiert dort auf Platz 2 übrigens Mario Götze (2,35). Beide wirbeln laut BVB-Boss Watzke in der kommenden Saison für den BVB – eine Vorstellung, die bei den schwarzgelben Anhängern für glänzende Augen sorgen dürfte. „Alle die hoffen, dass wir jetzt Mario Götze verkaufen, muss ich enttäuschen. Marco und Mario werden ab dem Sommer gemeinsam für uns spielen.“

Evo Klopp se oglasio. Rekao je da smo kompletirali ofanzivu. Mnogo fali Reusa... i onda...
Watzkeova izjava.... :lol:
"Sve koji se nadaju da ćemo sad prodat Mario Götzea moram razočarati. Marco i Mario će od ljeta igrati zajedno." :D ;) .
Ovo smo znali, ali ipak ljepše zvuči kad to potvrdi Watzke. Tako da o odlasku Gotzea ne treba se iko mučiti pisati, jer do toga neće doći. Čak šta više optimista sam da bi Mario mogao ostati i duže.

Reus je drugo najskuplje pojačanje nakon Amorosa (25 mil) u historiji BvB-a. Treći je Rosicky pa Koller itd.

Inače Reus je najbolje ocijenjen igrač polusezone u bundesligi a na drugom mjestu je Gotze :D .

S druge strane, odlazak Barriosa na kraju sezone bi mogao postati stvarnost. Malaga se umiješala :x . Ali siguran sam da ukoliko dođe do toga, da Watzke & Co imaju neku odličnu zamjenu i za njega ;), mada mislim da će se Barrios ponovo izboriti za mjesto u prvom timu :D . Ali ako on ode, prva moja želja bi bio Schurle (vjerovatno preskup) ili Derdiok, a što da ne i Prinz Poldi ;) .

NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 04 jan 2012, 22:57

Dylan Dog je napisao/la:

Onda se ni trece mjesto u grupi lige prvaka nebi cinilo neostvarivim :mrgreen:
Samo da kontrolisemo Buli a tamo ce rezultati doci samo sabura 8-)

JustBlue
Kontakt:

Post Postao/la JustBlue » 04 jan 2012, 23:11

Jooj najjaci su mi ovi sto VOLE BVB a Bavarci hahahah ???Pitat cu vas koliko nas volite kad uzemomo 3 titule za redom[/b] 8-) 8-)

I mean what the hell?!? O.o okej, razumijem da ste sada euforični zbog dovođenja Reusa al' se spustite na tlo, previše se*ete. :-)
FC Bayern München <3
Željo 1921 <3

Mia San Mia ! (:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 jan 2012, 23:17

Dok se ovo oko Reusa odvijalo zaboravili smo pisati o početku priprema. Svi igrači su došli na vrijeme (Santana čak i dan-dva prije). Subotić,Bender,Gotze,Schmelle i Leitner spremni. Klopp je bio radostan kad je vidio da je Barrios sretan i da daje sve od sebe na treningu. Meister trener dalje govori da za meč u Hamburgu ima po dvije opcije na svakoj poziciji u timu.

Sutra ekipa putuje u La Mangu (Španija, poznati Golf Resort) gdje ćemo se pripremati 7 dana. Tamo ćemo odigrati 2 test utakmice protiv Standarda Liegea (07.01) i protiv Elchea C.F.(11.01). Po povratku iz La Mange igramo na Winter kupu u Dusseldorfu protiv Fortune (15.01). Drugi duel je Gladbach i Werder. Pobjednici igraju finale. Nadam se BvB - BMG (Reus :D ). I na kraju 18.01. protv Oberhausena. ;)

slika

NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.