Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

effe_sa
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la effe_sa » 05 jan 2012, 00:27

Velika pobjeda Newcastlea nakon toliko vremena protiv velikog rivala. Svrake su uglavnom kontrolisale utakmicu, Demba Ba je bio sjajan, zabio sjajan gol, a sjajno i miješao odbranu ManUtd...Definitivno Newcastle ove sezone djeluje zrelije nego u prethodnim.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Mamba
Kontakt:

Post Postao/la Mamba » 05 jan 2012, 07:14

Kakva partija Njukastla.

Btw. Tiote jede malu djecu :mrgreen:
You talkin' to me ?

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 05 jan 2012, 08:34

Partija za desetku.
Tiote ubi, Demba Ba otkida...
Lijepa noć za svrake :D a gdje bolje prekinuti neugodni niz nego protiv velikog rivala
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 05 jan 2012, 13:21

Od sinoć mi je Newcastle najdraži tim u PL. :D Kakva golčina Dembe, meni lično bolji nego Cabayeov, jer valja se snaći onako dobro u onakvoj brzini. Liga mu definitivno odgovara više nego njemačka.
Side before self

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 05 jan 2012, 13:35

evo prva pobjeda nad manuom od kad pratim NUFC. :D
sta reci? koju posluku porati poslati? :lol:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 05 jan 2012, 16:44

mexy_whites je napisao/la:Od sinoć mi je Newcastle najdraži tim u PL. :D Kakva golčina Dembe, meni lično bolji nego Cabayeov, jer valja se snaći onako dobro u onakvoj brzini. Liga mu definitivno odgovara više nego njemačka.
Eh sad. :roll: Demba jeste postigao gol iz teske situacije, i to dosta efektan, no Cabaye... :shock: Izveo je slobodan udarac sa distance, sjajno zabio pod prečku i očistio lijevu stranu gola. Opet, o ukusima se ne raspravlja, a i najmanje je bitno čiji je gol ljepši/bolji. A slažem se da njemu, koliko god da je to čudno, više odgovara Premiership negoli Bundesliga. Tu činjenicu potkrepljuje i nizom golova.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 05 jan 2012, 21:29

Claus je napisao/la: Eh sad. :roll: Demba jeste postigao gol iz teske situacije, i to dosta efektan, no Cabaye... :shock: Izveo je slobodan udarac sa distance, sjajno zabio pod prečku i očistio lijevu stranu gola. Opet, o ukusima se ne raspravlja, a i najmanje je bitno čiji je gol ljepši/bolji. A slažem se da njemu, koliko god da je to čudno, više odgovara Premiership negoli Bundesliga. Tu činjenicu potkrepljuje i nizom golova.
http://watchhighlightsonline.****.c ... wigan.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Kapa dolje i jednom i drugom ali kada sam ovo vidio (Od 0:14-0-19)... :shock: :shock: Nedovoljno za opisati moju facu u tom trenutku. :mrgreen:

Da ne idem u off, vrlo dobra predstava Uniteda (Newcastlea :mrgreen: ), prekinuta neugodna tradicija i samo dokaz kako se klub ove sezone itekako razvio te da ima sve predispozicije da konkuriše za Europu iz godine u godinu. Ključno je, naravno, zadržati dva-tri najbitnija igrača, pojačati se nekim jeftinim Francuzima :mrgreen:, možda već ovaj Corgnet (@Monolog, samo da te preduhitrim, znam da neće u januaru ali na ljeto...) iz Dijona. Uglavnom, ostanak glavnih igrača je prioritet broj 1. Tu je i novi sponzor, od kojeg će klub dobijati 20m umjesto, do neki dan, 2.5m :lol: , onda je Ashley čovjek kojeg se mora početi voljeti. :D
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 05 jan 2012, 22:41

Na svim temama drugih klubova ljudi pišu, šta i kako treba pošto je transfer window u tijeku...pa evo i ja da napišem koju, ovaj put uglavnom ko treba napustiti klub, a zamjene mogu biti jeftini Francuzi i talenti iz akademije i nižih liga?
krenuh redom:

1. Fraser Forster :|
2. Rob Elliot :lol:
3. James Perch :mrgreen:
4. Alan Smith :evil:
5. Dan Gosling? :?:
6. Peter Lovenkrands :lol:

e sad zamjene:
1. neki mladi talentirani golman da pokrije odlaske Forstera i Elliota
3. James Tomkins
4. novi zadnji vezni, neko iz francuske lige
5. Marvin Martin :D
6. Hoilett :D

to je upgrade na slabiji dio ekipe, e sad koje ce još zamjene trebati za ove bolje igrače koji odu, vidit cemo kad krene rasprodaja :(

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 jan 2012, 19:53

Danas je izašla jedna čudna vijest. Naime, Redknapp je izjavio da Ba ima klauzulu po kojoj bi mogao napustiti klub za 7 miliona funti. :o Iskreno se nadam da ovo nije istina, a ako jeste, onda se nadam da će Senegalcu biti ponuđen novi ugovor koji će on automatski potpisati. Nema smisla da nakon samo jedne polusezone ode drugi najbolji strijelac lige i najbolji strijelac i igrač Newcastlea. :x Tiote je prošle godine nakon nekoliko mjeseci produžio ugovor, dakle za nadati se da će takvog stava biti i Demba Ba.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 06 jan 2012, 19:57

Zaista bi bila prava šteta da D.Ba ode za samo 7 miliona funti. Kako je samo odlično zamijenio Carrolla, mada sam siguran da bi eventualnim prelaskom u drugi klub uradio nešto slično kao što je i Andynator. Svjestan je koliko je potreban Newcastlea, ali i oni njemu. Nema sumnje da će potpisati novi ugovor, samo što brže. :)

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 06 jan 2012, 22:51

ma šta zna pijandura Redknapp....nema tu nikakve klauzule, ako i ima, Ashley ce zaštititi interes kluba, dat novi ugovor i sveti dres sa brojem 9 Dembi Ba...
btw pod Ashleyom nikad klub nije stavljao klauzule igračima u ugovor.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 jan 2012, 14:26

Ma cjelokupna otočka javnost bruji o tome. Nije samo Redknapp lupio. Da se razumijemo, do jučer nisam ni znao za postojanje te klauzule, al' ako svi pišu o tome, pa onda valjda ima neke istine. Sad, postavlja se pitanje da l' je to samo u slučaju da Njukaš ispadne, pobaci ili nešto treće, ili je ipak takva klauzula da u bilo kojem momentu pošalješ ponudu na račun Ashleya i možeš pričati sa Senegalcem. :mrgreen: Kako god da okrenem, nadam se da će 2x razmisliti o odlasku. Jbg, i njemu je jasno da nigdje neće biti ovako produktivan kao u dresu Newcastlea, a najsvježiji primjer mu je Carroll. Koliko je samo igra ovisila o njemu, a kakve dane u karijeri proživljava u dresu Liverpoola. :mrgreen: Andy, savjetuj ga i reci mu da ne ide nigdje :!: :lol:

Na stranu sve to, danas se opet igra meč kontra Blackburna. :mrgreen: Ovog puta je riječ o FA Cupu, a u sastavu neće biti Dembe i Cheicka zbog AKN-a. :( Narednih 6 utakmica su Svrake lišeni njihovih usluga. Ostaje da vidimo mogu li se bez devetnaestke postizati golovi i može li se bez nabrijanog Tiotea igrati onako jako na sredini terena. Danas bi mogao igrati naš Vučkić, a vjerovatno će umjesto Dembe uletiti Leon Best (svakako je dobio nekoliko minuta kontra Manchestera). Pardew je izjavio da se ozbiljno shvata ovo kup takmičenje, te da se neće igrati tek tako. Optimista sam pred današnji meč. Nadam se pobjedi i prolasku u narednu rundu takmičenja.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 07 jan 2012, 14:40

hoćemo Hatema od prve minute da im zabije 3 komada :!: :!: :!:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 jan 2012, 15:12

Navikao si ga:
Krul; Simpson, Williamson, Coloccini , Santon; Obertan, Cabaye, Abeid, Gutierrez; Ben Arfa; Best.

Samo nek' Santon igra i ja sretan. Mnogo bolje odbrana izgleda kada je on tu, a ne Raylor (na poziciji lijevog bočnog). :mrgreen: Abeid ispred Vučka.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 07 jan 2012, 16:12

Monolog je napisao/la:Navikao si ga:
Krul; Simpson, Williamson, Coloccini , Santon; Obertan, Cabaye, Abeid, Gutierrez; Ben Arfa; Best.

Samo nek' Santon igra i ja sretan. Mnogo bolje odbrana izgleda kada je on tu, a ne Raylor (na poziciji lijevog bočnog). :mrgreen: Abeid ispred Vučka.
Slažem se Santon je puno bolji na beku od Raylora, ali je Raylor bolje krilo od Obertana....tako da bi ja njega stavljao jer Obertan je beskoristan i puno lopti gubi... Raylor je bar radnik na sredini terena, obavlja posao :D

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 07 jan 2012, 20:28

Ma sumnjam da ce debeli tek tako pustiti Dembu ;)

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 07 jan 2012, 23:05

vm22 je napisao/la:Ma sumnjam da ce debeli tek tako pustiti Dembu ;)
Pustio je Carrolla, Enriquea, Nolana...i to samo u prosloj kalendarskoj godini :mrgreen:
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 jan 2012, 23:06

Za Carrolla su se dobile dobre pare. I više nego dobre. Nolan je tražio duži ugovor negoli mu je uprava željela pružiti, a Enriqueu je isti isticao.
Moraš priznati da su Ba, Cabaye + Santon odlično zamijenili gorenavedene igrače. 8-)

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 07 jan 2012, 23:09

Monolog je napisao/la:Za Carrolla su se dobile dobre pare. I više nego dobre. Nolan je tražio duži ugovor negoli mu je uprava željela pružiti, a Enriqueu je isti isticao.
Moraš priznati da su Ba, Cabaye + Santon odlično zamijenili gorenavedene igrače. 8-)
Priznajem :mrgreen: koliko su navijaci mrzili Ashleya, na kraju vam je dobar ispao.A drago mi je zbog vas, poslije Liverpoola ste mi vjerovatno najdrazi u Engleskoj.Bilo bi steta da ova ekipa ne izbori Evropu, al bas :)
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 07 jan 2012, 23:19

Shanks je napisao/la:
vm22 je napisao/la:Ma sumnjam da ce debeli tek tako pustiti Dembu ;)
Pustio je Carrolla, Enriquea, Nolana...i to samo u prosloj kalendarskoj godini :mrgreen:
Carroll - Demba Ba
Enrique - Santon
Nolan - Cabaye
;)

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: soxx, Venom i 10 gostiju.