Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
joj ljudi moji kad procitam da hocemo da dovedemo Jelavica odma mi pozlije
(.... kakav mi usrani scouting imamo...dosta je sto nam se vec sigurno smiju na sta smo protracili 100 mil vec .... sad jos trebamo tako nastavit dovodjenjem glupog Jelavica...neka, tako nam i treba, kad misle da je Jelavic najvise sto mozemo dovest.... I NE TREBAMO U LIGU PRVAKA, SAMI SMO DAVNO SEBE PODCJENILI IZGLEDA....

ko je rekao da smo zainteresovani za jelavića? tako se i prošle godine pričalo za kranjčara pa ništa nije bilo. bombe bacaju hrvatski portali.mercenary je napisao/la:joj ljudi moji kad procitam da hocemo da dovedemo Jelavica odma mi pozlije(.... kakav mi usrani scouting imamo...dosta je sto nam se vec sigurno smiju na sta smo protracili 100 mil vec .... sad jos trebamo tako nastavit dovodjenjem glupog Jelavica...neka, tako nam i treba, kad misle da je Jelavic najvise sto mozemo dovest.... I NE TREBAMO U LIGU PRVAKA, SAMI SMO DAVNO SEBE PODCJENILI IZGLEDA....
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Ma kakav Jelavić, bolje onda nikog ne dovoditi. Za De Jonga neznam, nisam ga nikad gledao kako igra tako da neću komentarisati ništa. Nema smisla ići ni na youtube jer mogu i ja o sebi snimiti 2min dobrih poteza.

Nad nama nebo ima da gori!
A i ne znam od kakve koristi bi nam bio Jelavić? 

http://www.talksport.co.uk/magazine/fea ... -kings?p=2" onclick="window.open(this.href);return false;
The Fields of Anfield Road
I can tell you with absolute certainty that Comolli and Ron Gourlay (CEO of Chelsea) have been hammering out a deal to bring Torres back to Anfield. Not only that, but it was at the players request.
Već su mi špekulacije počele ići na živce
I can tell you with absolute certainty that Comolli and Ron Gourlay (CEO of Chelsea) have been hammering out a deal to bring Torres back to Anfield. Not only that, but it was at the players request.
Već su mi špekulacije počele ići na živce

- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Valjda se admin neće ljutiti, ovo moram postaviti.

Snađite se kako da vidite.

OTNYS_YNWA je napisao/la:Valjda se admin neće ljutiti, ovo moram postaviti.![]()
[img]http://www4.****.com/var/products/posters/201104/86313/fernanda.jpg?1301802083[/img]

Nego stišalo se to nešta oko transfera,šta li će to biti ?

http://www.liverpoolfc.tv/news/media-watch" onclick="window.open(this.href);return false; evo malo sviježih novosti.

http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... tion-plans" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... up-clash-1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... ehind-team" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... temptation" onclick="window.open(this.href);return false;
FK Pjetlovi
Tuzna tekma protiv Man Al Sitija! Sta treba Liverpul da uradi da bi uzeo je.benu titulu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- Senaid L.F.C
- Kontakt:
da poveca golove za 10cmDANTES je napisao/la:Tuzna tekma protiv Man Al Sitija! Sta treba Liverpul da uradi da bi uzeo je.benu titulu

Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
Da ne ostanem dužan:
Da se razumijemo najprije. O tim pojačanjima tipa Hulk bi se moglo pričati na temi Citya, Reala (Barcelone iz nekih drugih razloga) i eventualno Chelsea ,te nekih drugih timova, koji nemaju svoje teme.
A zašto?
Jer su samo nabrojani klubovi takvi klubovi ,koji su u stanju rizikovati 100% u takvim transferima.
Ajd malo da se bacimo na kombinacije:
Postavimo 2 hipoteičke situacije. 1. je da je Liverpool doveo Hulka, druga je da je neki od gorenavedenih klubova doveo Hulka.
Aj, da se poigramo sa kombinacijama malo:
Pretpostavimo da je plaćen iznad 60 miliona funti (spominje se preko 85, a s obzirom da je Falcao vrijedan 40, ovaj nije manje, na to dodajmo kakva je konkurencija i dobijemo takvu nekakvu cifru).
Aj sad da predjem na stvar:
Liverpool doveo Hulka i Hulk se ne može nikako uklopiti u sistem. -Posljedica je takva da Liverpoolova igra eksponentno pada. "Bogati klub" dovede Hulka i tu se takodje nije uklopio.-Posljedica je takva da kvalitet igre pada, al' sporije nego u Liverpoolu (ama baš isti slučaj bi bio i sa Arsenalom, da me se ne proziva za takve djetinjaste stvari)
Hulk je već sada smeće igrač, pretpostavimo (nakon transfera). Takav postao- beskoristan, jer nema nikakvog pozitivnog uticaja na sistem, na igru.
Liverpool je potrošio ogromne pare. Zamjenu je nemoguće dovesti, bez dodatnih zaduživanja- način na koji se klub vodi u stečaj ili pad kvaliteta igara (uzmemo li u obzir inflaciju, Liverpool adekvatnu zamjenu HULKU neće moći dovesti jeftino).
U situaciji 2 bi propao u nekom "bogatom klubu" (svi naftaški klubovi+Real). Takvi klubovi su spremni iskeširati koliko je potrebno za novog napadača. Samo takvi klubovi i mogu, uz ukalkulisanu inflaciju, kupiti novog igrača i kockati se.
Kad sagledaš ovako stvari, na vagi imaš level više u slučaju da Hulk uspije na desnoj strani ,a na lijevoj nekoliko levela niže pad ,u primjeru da propadne (ko garantira uspjeh bilo kojeg igrača? Lom noge-Eduardo, nesnalaženje-Shevchenko, prevelik pritisk-Torres,Denilson itd.).
Sada dolazimo do momenta kada se uključuju klubovi koji su uspjeli.
Barcelona je najbolji primjer dominacije i uspjeha. Njihove najveće zvjezde su Xavi,Iniesta i Messi. Fabregas takodje (on je neka sasvim druga priča). Kako su te zvjezde postale zvjezde Barcelone? Nisu kupljeni, postali su zahvaljujući Barceloni, svom talentu i radu.
Dalje, još jedan primjer, gdje je očigledno klub digao level je Tottenham. Doveli su Modrića i to je sve od skupih pojačanja. PAŽNJA!-Kockali su se sa njim. Nije slučajno da su tavorili na dnu, u periodu dok se navikavao. Ko je danas najveća zvjezda Tottenhama ? Bale. Je li kupljen? Nije! Proizveli su ga.
Dortmund je još jedan očit primjer. Ko su najveće zvjezde BVB-a? Gotze i Hummy (pa Kagawa, Bender, Subotić, Piščanček (slo. pilence) itd.). Gdje su se kockali sa 60 mio eura/funti? Nigdje. Gotze je postao zvjezda u matičnom klubu, Hummy isto (u neku ruku matičnom, uslovno rečeno naravno).
Onda imaš i Lille i mnoštvo drugih klubova.
Sad da se na kratko opet vratim na Liverpool i završim ovaj post.
Liverpool u ovoj sezoni ne može biti prvak. 4 mjesto mogu dobiti al' uz mnogo znoja. Ja sam na početku sezone naveo jedan jednostavan razlog. Premala konkurencija unutar ekipe.
Biću vidovita DJemila i reći gdje vidim Liverpool u budućnosti:
Liverpool ima ,kako već rekoh, 2 dobra beka (može se reći i vrlo dobra ,a i odlična (za EPL) ne bi bilo pretjerano), 2 solidna štopera, solidnog golmana (forma varira, al' Reina je više od solidnog, pa da me ne uzimate u usta zbog toga, reći ću tek "solidan" ,iako u suštini mislim da je odličan), dobrih 5 igrača sredine terena i dobrog napadača. Caroll je po mom mišljenju itekako upotrebljiv, no neću ga brojati. Za Bendtnera je klasa, to sigurno.
Sada, kad gledam dugoročno, u budućnost , Liverpool ima Rahema, Susu, Coatesa, Flanagana, Hendersona ,Shelvya i Kellya (možda nisam koga nabrojao, al' to je ono "na prvu).
-Flanagan ima predispozicije biti ubjedljivo najbolji desni bek lige. Uz dobar tretman, redovne prilike i naporan rad može postati buduća zvjezda (#1)
-Kelly je već do sada potvrdio svoj talenat, tako da L'pool ima obezbjedjenog minimalno jednog štopera u budućnosti.(#2)
-Susu mnogi smatraju velikim talentom, al' čak i da propadne, valjda će skauting Redsa nastaviti tamo gdje je stao.
-Henderson se potvrdjuje još uvijek, iako je već sada očigledno da će biti dobar igrač. Ako ne WC, a ono makar solidan.(#3)
-Rahem ima predispozicije postati vodja te generacije u napadu. No, nebitno. Čak i da propadne, propalo je samo 2-3 miliona ulaganja u igrača, a ne 60+ sve ostalo (milja komotno).
-Shelvey se takodje potvrdjuje još uvijek, al' s obzirom da ga "ima", prisutan je, možemo reći da zaslužuje biti talenat Liverpoola.(#4)
-Coates je priča za sebe. On je rodjen da uspije. A opet, kao i za sve ostale, čak i da ne uspije, baca se samo par miliona , a ne par stotina miliona.
I gle sada. Naveo sam par talenata, od kojih je njih 4 već dobivalo i iskorištavalo svoje prilike. Govorimo o budućnosti, dakle pretpostavljamo da Liverpool ove i eventualno sledeće sezone nema šta tražiti u borbi za prvaka. Ovi igrači će do tada dići nivo svoje igre, nivo igre kolektiva i još par stvarčica ,koje je moguće uraditi samo uz pomoć snažnog kolektiva.
Za samo kraj ću samo još reći ovo:
Ako bi Liverpool i dovodio igrače tipa Hulk ili nekog drugog, ko je visokorangiran na tržištu ,morao bi se podosta potruditi, jer znamo da Liverpool ove sezone nije u poziciji da vodi bitke na tržištu. Rizik više u dovodjenju takvog igrača.
Po drugoj strani, svi igrači koje sam ja predlag'o su jefitne i slabije varijante tih mega kvalitetnih pojačanja, al' su i manje rizične. Naravno, deset takvih pojačanja bi bilo ravno katastrofi, al' jedan do dva su itekako dobrodošla, pogotovo ako znamo da veliki talenti nemalo puta čuče u manjim klubovima (Jones je primjer tebi ispred očiju).
Zar ne vidiš da jesu? Sam mi priznaješ (ne meni, svima) da je ovaj United najlošija ekipa u zadnjih 20 godina. Arsenal je upravio stvorio jaz, nenadoknadiv jaz, koji ih košta kaskanja.Po toj logici Arsenal je napravio katastrofalnu gresku dovodjenjem Fabregasa, jer je on dugorocno nezadrziv!? Isto Manco sa Ronaldom, Totenhem sa Modricem itd.
...
Da se razumijemo najprije. O tim pojačanjima tipa Hulk bi se moglo pričati na temi Citya, Reala (Barcelone iz nekih drugih razloga) i eventualno Chelsea ,te nekih drugih timova, koji nemaju svoje teme.
A zašto?
Jer su samo nabrojani klubovi takvi klubovi ,koji su u stanju rizikovati 100% u takvim transferima.
Ajd malo da se bacimo na kombinacije:
Postavimo 2 hipoteičke situacije. 1. je da je Liverpool doveo Hulka, druga je da je neki od gorenavedenih klubova doveo Hulka.
Aj, da se poigramo sa kombinacijama malo:
Pretpostavimo da je plaćen iznad 60 miliona funti (spominje se preko 85, a s obzirom da je Falcao vrijedan 40, ovaj nije manje, na to dodajmo kakva je konkurencija i dobijemo takvu nekakvu cifru).
Aj sad da predjem na stvar:
Liverpool doveo Hulka i Hulk se ne može nikako uklopiti u sistem. -Posljedica je takva da Liverpoolova igra eksponentno pada. "Bogati klub" dovede Hulka i tu se takodje nije uklopio.-Posljedica je takva da kvalitet igre pada, al' sporije nego u Liverpoolu (ama baš isti slučaj bi bio i sa Arsenalom, da me se ne proziva za takve djetinjaste stvari)
Hulk je već sada smeće igrač, pretpostavimo (nakon transfera). Takav postao- beskoristan, jer nema nikakvog pozitivnog uticaja na sistem, na igru.
Liverpool je potrošio ogromne pare. Zamjenu je nemoguće dovesti, bez dodatnih zaduživanja- način na koji se klub vodi u stečaj ili pad kvaliteta igara (uzmemo li u obzir inflaciju, Liverpool adekvatnu zamjenu HULKU neće moći dovesti jeftino).
U situaciji 2 bi propao u nekom "bogatom klubu" (svi naftaški klubovi+Real). Takvi klubovi su spremni iskeširati koliko je potrebno za novog napadača. Samo takvi klubovi i mogu, uz ukalkulisanu inflaciju, kupiti novog igrača i kockati se.
Kad sagledaš ovako stvari, na vagi imaš level više u slučaju da Hulk uspije na desnoj strani ,a na lijevoj nekoliko levela niže pad ,u primjeru da propadne (ko garantira uspjeh bilo kojeg igrača? Lom noge-Eduardo, nesnalaženje-Shevchenko, prevelik pritisk-Torres,Denilson itd.).
Sada dolazimo do momenta kada se uključuju klubovi koji su uspjeli.
Barcelona je najbolji primjer dominacije i uspjeha. Njihove najveće zvjezde su Xavi,Iniesta i Messi. Fabregas takodje (on je neka sasvim druga priča). Kako su te zvjezde postale zvjezde Barcelone? Nisu kupljeni, postali su zahvaljujući Barceloni, svom talentu i radu.
Dalje, još jedan primjer, gdje je očigledno klub digao level je Tottenham. Doveli su Modrića i to je sve od skupih pojačanja. PAŽNJA!-Kockali su se sa njim. Nije slučajno da su tavorili na dnu, u periodu dok se navikavao. Ko je danas najveća zvjezda Tottenhama ? Bale. Je li kupljen? Nije! Proizveli su ga.
Dortmund je još jedan očit primjer. Ko su najveće zvjezde BVB-a? Gotze i Hummy (pa Kagawa, Bender, Subotić, Piščanček (slo. pilence) itd.). Gdje su se kockali sa 60 mio eura/funti? Nigdje. Gotze je postao zvjezda u matičnom klubu, Hummy isto (u neku ruku matičnom, uslovno rečeno naravno).
Onda imaš i Lille i mnoštvo drugih klubova.
Sad da se na kratko opet vratim na Liverpool i završim ovaj post.
Liverpool u ovoj sezoni ne može biti prvak. 4 mjesto mogu dobiti al' uz mnogo znoja. Ja sam na početku sezone naveo jedan jednostavan razlog. Premala konkurencija unutar ekipe.
Biću vidovita DJemila i reći gdje vidim Liverpool u budućnosti:
Liverpool ima ,kako već rekoh, 2 dobra beka (može se reći i vrlo dobra ,a i odlična (za EPL) ne bi bilo pretjerano), 2 solidna štopera, solidnog golmana (forma varira, al' Reina je više od solidnog, pa da me ne uzimate u usta zbog toga, reći ću tek "solidan" ,iako u suštini mislim da je odličan), dobrih 5 igrača sredine terena i dobrog napadača. Caroll je po mom mišljenju itekako upotrebljiv, no neću ga brojati. Za Bendtnera je klasa, to sigurno.

Sada, kad gledam dugoročno, u budućnost , Liverpool ima Rahema, Susu, Coatesa, Flanagana, Hendersona ,Shelvya i Kellya (možda nisam koga nabrojao, al' to je ono "na prvu).
-Flanagan ima predispozicije biti ubjedljivo najbolji desni bek lige. Uz dobar tretman, redovne prilike i naporan rad može postati buduća zvjezda (#1)
-Kelly je već do sada potvrdio svoj talenat, tako da L'pool ima obezbjedjenog minimalno jednog štopera u budućnosti.(#2)
-Susu mnogi smatraju velikim talentom, al' čak i da propadne, valjda će skauting Redsa nastaviti tamo gdje je stao.
-Henderson se potvrdjuje još uvijek, iako je već sada očigledno da će biti dobar igrač. Ako ne WC, a ono makar solidan.(#3)
-Rahem ima predispozicije postati vodja te generacije u napadu. No, nebitno. Čak i da propadne, propalo je samo 2-3 miliona ulaganja u igrača, a ne 60+ sve ostalo (milja komotno).
-Shelvey se takodje potvrdjuje još uvijek, al' s obzirom da ga "ima", prisutan je, možemo reći da zaslužuje biti talenat Liverpoola.(#4)
-Coates je priča za sebe. On je rodjen da uspije. A opet, kao i za sve ostale, čak i da ne uspije, baca se samo par miliona , a ne par stotina miliona.
I gle sada. Naveo sam par talenata, od kojih je njih 4 već dobivalo i iskorištavalo svoje prilike. Govorimo o budućnosti, dakle pretpostavljamo da Liverpool ove i eventualno sledeće sezone nema šta tražiti u borbi za prvaka. Ovi igrači će do tada dići nivo svoje igre, nivo igre kolektiva i još par stvarčica ,koje je moguće uraditi samo uz pomoć snažnog kolektiva.
Za samo kraj ću samo još reći ovo:
Ako bi Liverpool i dovodio igrače tipa Hulk ili nekog drugog, ko je visokorangiran na tržištu ,morao bi se podosta potruditi, jer znamo da Liverpool ove sezone nije u poziciji da vodi bitke na tržištu. Rizik više u dovodjenju takvog igrača.
Po drugoj strani, svi igrači koje sam ja predlag'o su jefitne i slabije varijante tih mega kvalitetnih pojačanja, al' su i manje rizične. Naravno, deset takvih pojačanja bi bilo ravno katastrofi, al' jedan do dva su itekako dobrodošla, pogotovo ako znamo da veliki talenti nemalo puta čuče u manjim klubovima (Jones je primjer tebi ispred očiju).
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
- Rafa Benitez
- Kontakt:
Sve što Liverpoolu trenutno treba jeste da trener i svi oni koji budu došli nakon Kinga, počnu igrati utakmice sa 2 napadača protiv malih ekipa. Derbiji su posebna priča, može se kalkulisati.
Na kraju sezone se riješiti Aurelija, Kuyta, Cola, Aquilanija i Maxija.
Dovesti dobro lijevo krilo, nekoga brzog sa dobrim centaršutem i igrača koji smije uči u kazneni i šutirati, npr. Bale.
--------------Reina-------------
-Glen-Skrtel--Agger-Enrique-
-Downing-Gerard-Adam-Bale-
--------Suarez----Carrol-------
Klupa: Doni, Kelly, Coates, Jack, Lucas, Hendo i Shelvey.
Ne igrati 4-5-1 formaciju do 75 minute ili 80 pa rezultat 0-0 ili si primio autogol pa je 0-1 ili si vodio 1-0 pa greškom odbrane primio gol za 1-1, nego od prve minute napad, napad i samo napad.
Na kraju sezone se riješiti Aurelija, Kuyta, Cola, Aquilanija i Maxija.
Dovesti dobro lijevo krilo, nekoga brzog sa dobrim centaršutem i igrača koji smije uči u kazneni i šutirati, npr. Bale.
--------------Reina-------------
-Glen-Skrtel--Agger-Enrique-
-Downing-Gerard-Adam-Bale-
--------Suarez----Carrol-------
Klupa: Doni, Kelly, Coates, Jack, Lucas, Hendo i Shelvey.
Ne igrati 4-5-1 formaciju do 75 minute ili 80 pa rezultat 0-0 ili si primio autogol pa je 0-1 ili si vodio 1-0 pa greškom odbrane primio gol za 1-1, nego od prve minute napad, napad i samo napad.
Joj sastava. Pa tu je jedino Gerrard krsten desnjak i pola Suareza. Ostalo sve ljevaci... Mi bi predstavljali onu klasicnu pricu od prije 20-30 godina: "Ljevaka je uvijek teze cuvati"
Obozavam kad se tema razvodni zeljenima sastavima, mogucim i nemogucima transferima; "insajderskim" informacijama i tako dalje.
Ja ne volim spekulacije, nikako. Dok se igrac ne uslika sa Svetim dresom u ruci i gajnc bijelim zubima, nista od te ljubavi.
Nadam se da je ova cifra od 100-120 milja za transfere tacna. Bice veselo u narednih mjesec dana, sigurno.
Sta god rade, KK i DC imaju moju podrsku.
I ako ih to interesuje kao i pad nataliteta u Gornjoj Ustipraci, no dobro...

Obozavam kad se tema razvodni zeljenima sastavima, mogucim i nemogucima transferima; "insajderskim" informacijama i tako dalje.
Ja ne volim spekulacije, nikako. Dok se igrac ne uslika sa Svetim dresom u ruci i gajnc bijelim zubima, nista od te ljubavi.
Nadam se da je ova cifra od 100-120 milja za transfere tacna. Bice veselo u narednih mjesec dana, sigurno.
Sta god rade, KK i DC imaju moju podrsku.
I ako ih to interesuje kao i pad nataliteta u Gornjoj Ustipraci, no dobro...
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.
pustite se tih formacija i prognoza za budućnosti, ne vrijedi to ništa 
@MirrorAnderson: An Anfield **** says Darren Bent's move to Liverpool is done.

Carlo je napisao/la:pustite se tih formacija i prognoza za budućnosti, ne vrijedi to ništa

Da vidimo kako mu stoji sveti dres.
Zapravo, stvarno očekujem da je ovo istina, uvjeren sam da će Bent i De Jong potpisati ubrzo. Benta očekujem do kraja ove sedmice, a De Jonga, do kraja slijedeće. Trener Ville, Alex McLish je izjavio da Bent nije na prodaju, al' sigurno ako dođe zadovoljavajuća suma, da će je prihvatiti. Navodno su oni (Villa) zainteresovani i za Drogbu, tako da je za očekivat da će prodati Benta.
YOU'LL NEVER WALK ALONE
LFC Transfer Speculations
SkyBet have suspended betting on Darren Bent to Liverpool.
Evo upravo i ja to čitam, eh sad, jel' ovo dobro ili loše?Carlo je napisao/la:LFC Transfer Speculations

YOU'LL NEVER WALK ALONE
Bent ce biti promasaj u rangu Carroll ( ako je to uopste moguce). Isti tip igraca,a upravo onaj tip igraca koji Liverpoolu ne treba.Da li Liverpool ima scoute.?
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Ne znam više ni kome da vjerujem, najbolje da ništa ne čitam.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.