Forum

Kako koristiti portal SportSport.ba i sve njegove dijelove?
samir_tm87
Kontakt:

Re: Forum

Post Postao/la samir_tm87 » 04 jan 2012, 22:22

njima upozorenja meni odma ban cc :D

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 05 jan 2012, 22:35

smiju li se imati dva ili više nickova sa jedne ip adrese,kako dokazati da nickovi ne pripadaju istoj osobi?

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 jan 2012, 09:17

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:smiju li se imati dva ili više nickova sa jedne ip adrese,kako dokazati da nickovi ne pripadaju istoj osobi?
Provjeri se IP adresa, ako je ista identična - osoba ima dva nicka, ako ne - to su druge osobe. ;)

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 jan 2012, 10:11

vrlo teško.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 jan 2012, 16:27

Claus je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:smiju li se imati dva ili više nickova sa jedne ip adrese,kako dokazati da nickovi ne pripadaju istoj osobi?
Provjeri se IP adresa, ako je ista identična - osoba ima dva nicka, ako ne - to su druge osobe. ;)
A šta ako su dva brata :P

A kako ako se trajno banuje opet pojavi ,bilo je rečeno da se više neće moći ,da će nešto IP adrese se promjeniti i više neće moći :?
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 jan 2012, 17:10

Pošto nemam način da obilazim stanove i kuće i pregledam da li kucaju braća ili neko sam sa sobom diskutuje, a pošto je mnogo više ludaka koji vole imati više nickova nego braće, pravilo se neće mijenjati. Braći predlažem da apeluju na trolove koji registruju više nickova da to prestanu raditi, umjesto da ih podržavaju i ohrabruju. Ukoliko iskorjenimo ovaj problem, sa zadovoljstvom ću dopustiti registraciju više nickova sa istog računara.

Drugi dio tvog posta nije na našem jeziku, pa ga nisam razumio.

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 06 jan 2012, 17:12

admin je napisao/la:Drugi dio tvog posta nije na našem jeziku, pa ga nisam razumio.
OMG :lol: :lol:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 06 jan 2012, 19:20

admin je napisao/la:vrlo teško.

smiju li se imati dva nicka na jednoj ip adresi?

ups,nisam vidio da si već odgovorio,do mene je

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 06 jan 2012, 19:24

A ovo za legendu,mislim da si htio reci da nakon trajnog bana neki forumasi opet imaju nick i koriste ga normalno ??
Pa to se ne moze zaustaviti,samo ip ban koji trenutno ima samo telekabel.Mada i tu ima propusta.
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 10 jan 2012, 22:30

Je li se nešto radi na forumu, i je li samo u mene ovakvo nakaradno stanje ?

Link na sliku

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 10 jan 2012, 22:32

Bosco je napisao/la:Je li se nešto radi na forumu, i je li samo u mene ovakvo nakaradno stanje ?

Link na sliku

Kod mene je sve uredu :roll:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 jan 2012, 00:14

Admine: Da li ima smisla da postoji tema FK Sarajeva ? Aj da ti nešto prijateljski predložim. Izbriši teme i FK Sarajeva i FK Željezničara, jer ovo ne vodi nikud.

Nadam se konkretnom odgovoru, tj. da li ćeš obrisati, ako ne, zašto ne i kakve ćeš nove sankcije osmisliti.

By the way: Po kojem načelu je to aleksandar veliki dobio ulogu moderatora foruma? Mogu li to biti i ja?
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 11 jan 2012, 12:26

Arnelinho je napisao/la:Da li ima smisla da postoji tema FK Sarajeva ?
Sad bi Rizah rekao: nema smisla, kad već postoji tema "najsmješniji postovi na forumu".. :mrgreen:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 jan 2012, 13:08

konkretni odgovori na tvoja pitanja su:

neću izbrisati teme Sarajeva i Željezničara zato što su teme među najposjećenijim i najčitanijim na cjelom forumu, a raspravlja se o dva možda i najveća sportska kolektiva u BiH. Ne znam kakve nove sankcije očekuješ, za šta i za koga?

inače, zaista ne vidim razlog cenzure koju neki pokušavaju uvesti na temi FK Sarajeva ušutkivajući svakoga ko ima više od 12 godina, sad još i da se obriše čitava tema? ne kontam.

Ne možeš ti biti moderator. Svoju sposobnost da obnašaš tu funkciju dokazao si prijedlogom da se ničim izazvano izbrišu dvije najjače teme na forumu.

O načinu imenovanja moderatora informiši se u pravilniku: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=40&t=1087" onclick="window.open(this.href);return false;

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 11 jan 2012, 15:54

Arnelinho je napisao/la:Admine: Da li ima smisla da postoji tema FK Sarajeva ? Aj da ti nešto prijateljski predložim. Izbriši teme i FK Sarajeva i FK Željezničara, jer ovo ne vodi nikud.

Nadam se konkretnom odgovoru, tj. da li ćeš obrisati, ako ne, zašto ne i kakve ćeš nove sankcije osmisliti.

By the way: Po kojem načelu je to aleksandar veliki dobio ulogu moderatora foruma? Mogu li to biti i ja?
novac vrti gdje burgija nece.
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 jan 2012, 16:00

živo me interesuje šta si mislio pod time.

iskreno se nadam da si mislio da je Aco platio da bude moderator, pa da se i ja malo uveselim danas :lol: :lol:

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 11 jan 2012, 16:05

admin je napisao/la:živo me interesuje šta si mislio pod time.

iskreno se nadam da si mislio da je Aco platio da bude moderator, pa da se i ja malo uveselim danas :lol: :lol:
Ne.Aco je novinar ovog portala pa odatle i njegova titula moderatora.
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 jan 2012, 16:26

ali plaća da piše za SportSport? :P

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 jan 2012, 18:15

admin je napisao/la:neću izbrisati teme Sarajeva i Željezničara
To sam već unaprijed znao.
admin je napisao/la:zato što su teme među najposjećenijim i najčitanijim na cjelom forumu
Ovo sam i pretpostavlj'o.
admin je napisao/la:a raspravlja se o dva možda i najveća sportska kolektiva u BiH.
A ovde već koristiš pogrešan termin. Ne raspravlja se.
admin je napisao/la:zaista ne vidim razlog cenzure koju neki pokušavaju uvesti na temi FK Sarajeva ušutkivajući svakoga ko ima više od 12 godina,
Aha, znači da vidim jesam li razumio? Oni koji spamaju, troluju (postoji li još kakav forumski žargon ? ) temu su stariji od 12 godina? Do čega je? Do inertnosti, školskog sistema, ograničenosti, nerazvijenosti individue, možda države? Do nekoga/nečega mora biti, jer je uvreda za državu, naciju, Darvina i svu medicinu to da 12-godišnji klinac ima razvijeniju logiku i percepciju nego neki tamo (ajd i ja ću od oka) 45-godišnjak.
admin je napisao/la:sad još i da se obriše čitava tema? ne kontam.
Ono što nije bitno, u ovom primjeru ,je kvantitet, koga si mi kroz post makar 3x potencir'o (najposjećeniji, najčitaniji, najveći ,možda bih još štagod mogao naći izmedju redova). Bitan je kvalitet, dakako. Ali bitnije od svega je (forumska) etika, bonton, poštovanje i nekakvo poštovanje pravila.

Konkretno ću ti reći, posjećujem pdf. Diskusije, Reprezentacija,Premierliga, Premiership, Bundesliga i Kolumne, u nekim malim (vremenskim) količinama i ostale pdf-e. Daleko najtanji (u smislu diskutovanja) je naša premierliga i naša reprezentacija. U redu je reći ,da je FK Sarajevo loše organizovan klub, ima loš kadar, ali (ako ćemo slijediti neka pravila etike) onda se ne trebaju koristiti kojekakve sramotne sintagme, čisto eto radi omalovažavanja kluba i(li) igrača. One se obično javljaju u onim "usput pomenuto" konstrukcijama.

Ja se mogu distancirati od kluba kada razgovaram, pitanje je mogu li neki drugi ljudi.
admin je napisao/la:Ne možeš ti biti moderator
I ne želim.
admin je napisao/la:Svoju sposobnost da obnašaš tu funkciju dokazao si prijedlogom da se ničim izazvano izbrišu dvije najjače teme na forumu.
Hvala na objašnjenju. Mislim da je daleko pogubnije po jednog moderatora/administratora to što ne može da nadzoruje jednu temu, jedan pdf. i na kraju krajeva jedan forum.
admin je napisao/la:O načinu imenovanja moderatora informiši se u pravilniku: viewtopic.php?f=40&t=1087
Spam se briše, a spameri sankcionišu.
Ne toleriše se diskriminacija po polu, vjeri, nacionalnosti, dobi ili ičemu što vrijeđa pojedinca ili grupu ljudi.
Moderatori i admnistratori na forumu su forumaši jednaki kao vi, koji su zbog kvalitetnih diskusija i razumnih stavova zamoljeni da pomognu u održavanju foruma.
Oni su tu da diskusije i boravak foruma učine ugodnijim za sve i svoje slobodno vrijeme dobrovoljno troše da bi pomogli i vama.
I tako dalje. Naveo sam samo par uvodnih rečenica, a trebao bih bar 1/3 svega kopirati, ako bih želio biti dosljedan.
1 quote: Spameri su počesto i sami moderatori (trebaš dokaz? )
2.quote: Toleriše, trebaš dokaz ?
3.quote: Nisu jedanki kao mi ,imaju povlastice (1.) ,nisu svi nužno moderatori zbog kvalitetne diskusije (2.). I ovo mogu dokazati, a dovoljan pokazatelj bi bila nagrada, koju su forumaši osmisli za takve forumaše (Zlatna kanta). Ne govori ti ništa?
4.quote: Meni i većini forumaša ga čine stresnim, a ne ugodnijim.

Sad, vjerujem da će opet ići krug birokratskih odgovora, ono na foru tek da se odgovori, al' sa što manje sadržine, no nije u tome fora. Možete me i banovati, opet nije u tome fora. Fora je to da ti se jedan forumaš pritužuje, da je očigledno da postoje i ostali forumaši, kojih je mnogo i koji se slažu sa mojim stavom, a ti nećeš da podužmeš ama baš ništa.

Čak i navijači Sarajeva, ako su strogo selektirani kao neko ko vrši pritisak na administratore , kao forumski huligani, su dio foruma i ima nas pofin broj, te bi stoga morao i njihove/naše želje poštovati. To je ona demokratija, koju non-stop spominjemo. Možda nemamo uticaj na vlast, ali želimo i mi da se u našoj državi, firmi, konkretno forumu osjećamo ugodno.

Ako nismo dobro došli, onda nam to makar recite, a nemojte mi, molim vas, samo tih arogantnih stavova- kome se ne svidja, neka oplete. Nije ljudski, al' ajde što nije ljudski, nego nije ni pravedno iskorištavati svoju poziciju.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 11 jan 2012, 18:17

Sad ce admin odgovoriti.Nije se dozvoljeno mijesati u rad administracije :lol:

Odgovori

Natrag na “Help”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.