Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Bob Rock
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Bob Rock » 30 dec 2011, 15:42

Posto ja uglavnom na ovoj temi diskutujem a mrzi me da prelistavam druge i nemam pojma jesu li te teme vezane za rad saveza, ja ovaj put zelim da pohvalim KSBiH :)
Sajt saveza je znacajno unaprijedjen i imaju na youtube nalog gdje su "nakacili" veliki broj utakmica iz ove sezone. Tako da ako nekoga zanimaju utakmice premijer lige moze odgledati preko youtube...

http://www.youtube.com/user/BFBIH?blend ... ustangbase" onclick="window.open(this.href);return false;
Bolje zivjeti sto godina kao milijunas nego sedam dana u bijedi!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 04 jan 2012, 18:54

Košarkaši Sparsa poraženi su od vršnjaka iz Cedevite sa 67:69, u prvom meču 1. kola Grupe B euroligaških kvalifikacija koje se igraju u Španiji. Sarajevski igrači bolje su otvorili meč, nakon 20 minuta imali su prednost, ali su u nastavku posustali. Najbolji u redovima Sparsa bili su Nedim Buza sa double-double učinkom od poena 15 i 13 skokova, te Stefan Glogovac (16) i Aleksej Nikolić (13). Pobjednike je predvodio Bundović sa 19 koševa.

U Grupi A odigrana su dva susreta. Real Madrid je savladao domaćina, ekipu L'Hospitaleta sa 76:64, dok je Joventut bio bolji od Lietuvos Rytasa u dramatičnoj završnici (65:64). Naredni meč Spars igra sutra u 10 sati protiv Regal Barcelone.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 04 jan 2012, 18:59

OKK SPARS: Salcin N. 3, Nikolić 13, Grubiša, Vrabac 7, Ferhatbegović, Kurtagić, Salčin A, Prusina, Ahmedović, Buza 15, Glogovac 16, Šalić 13. Trener: Trbić Marko ; Pomoćni trener: Trnka Mirza

KK CEDEVITA: Perić 2, Junkanović 10, Lebo 5, Mustapić 9, Hrkač 16, Bešlić S.6, Bundović 19, Tomić, Jelenek, Bešlić F, Jurčević 2, Dojkić. Trener: Mršić Veljko ; Pomoćni trener: Dejan Jovović

Odlično smo otvorili susret, te nakon prvih 5 minuta susretea preuzeli inicijativu i igru u svoje ruke. Koševima Buze i Glogovca završavamo prvu cetvrtinu sa poenom prednosti (18:17). U drugu četvrtinu ulazimo furiozno i dobrom igrom Nikolića, odlazimo na odmor sa 6 poena razlike (41:35). Trener Cedevite na poluvremenu imao je šta reći svojim igračima, te su dobili ovi vjetar u leđa prave seriju od 0:9, prelaze u vođstvo. Ipak na kraju te četvrtine imamo pozitivan rezultat 54:52. Četvrta četvrtina biva kobna za naše juniore. Previše grešaka u igri na početku, međutim pred sam kraj kada je izgledalo kao da će Cedevita uzeti lako bodove (jer je bila na +9) vezanim koševima Glogovca i Šalića dolazimo na pola koša zaostatka. Međutim kosevima sa linije za slobodna bacanja cedevita postavlja konacan rezutat 67:69. Iako smo 3 sekunde prije kraja imali šut za 3 poena, nismo uspjeli. Već sutra od 10:00 igramo protiv Barcelone!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 05 jan 2012, 12:15

Košarkaši Sparsa imali su veliku priliku da u 2. kolu Grupe B kvalifikacion og euroligaškog turnira nadigraju slavnu Barcelonu. Mladići iz Sarajeva, baš kao i protiv Cedevite u prvom kolu, bolje su otvorili susret, imali vodstvo od deset koševa nakon prvog dijela (27:17), ali u nastavku nisu izdržali pritisak.

Prvo ime susreta bio je Josep Perez sa 31 poenom, dok je u redovima bh. tima najefikasniji bio Aldin Vrabac sa 25 koševa, a vrijedi istaći i učinak Salića (15 p, 14 sk.). Do kraja takmičenja u Grupi B, Spars će odigrati još jedan susret, protiv Cajasola večeras u 20 sati, no obzirom na dva uvodna poraza ostao je bez prilike da se plasira u polufinale.

Regal FC Barcelona - Spars 87:76
(17:27, 22:19, 25:16, 23:14)

Pabello Hospitalet Nord Arena u Španiji. Gledalaca: 500.
REGAL FC BARCELONA: Lopez, P. Moix, Pauli, X. Moix 16, Camarasa 3, Perez 31, Cantenys 7, Cuso, Hakanson 2, Andrade, Spires, Zhigulin 28.
SPARS: N. Salčin 3, Grubiša 12, Nikolić 1, Vrabac 25, Buza 7, Kurtagić, Ferhatbegović, Prusina, A. Salčin, Ahmedović 2, Glogovac 11, Salić 15.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 05 jan 2012, 12:34

Edin Atic (1997. godiste) u dresu reala madrida (broj 16)!

snimak utakmice -->

http://www.tubasket.com/noticia/fiatc-m ... 86781/6299" onclick="window.open(this.href);return false;

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 05 jan 2012, 12:46

u dresu reala je je imao ucinak od 12 poena i 6 skokova u prvoj utakmici i 15 poena i 7 skokova u drugoj.

MORAMO POKUPITI SVE NASE MLADE "SPANCE" (GACIC, DJEDOVIC, OMERAGIC, DJURASINOVIC, MUMINOVIC, ATIC, TODOROVOC) jer sve sta valja ide u spaniju!!

gacic, djedovic, omeragic i todorovic mogu u juniorsku reprezentaciju; muminovic, djurasinovic i atic u kadetsku. MORAMO SE ZA SVE I JEDNOG BORITI!!

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 05 jan 2012, 13:39

Dino Muminovic nastupa za CAJASOL,na njega treba obratiti itekako paznju....U oktobru '95 rodjen,2 metra visok ;))
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 jan 2012, 10:42

OKK SPARS – CAJASOL 72:80 (19:17, 19:21, 11:20, 23:22)
OKK SPARS: Salčin N. 2, Nikolić 11, Grubiša, Vrabac 14, Buza 8, Kurtagić 4, Ferhatbegovic, Prusina, Salčin A, Ahmedović, Glogovac 7, Šalić 26.
CAJASOL: Herrera 2, Sinera 15, Iza, Burjanadze 17, Becerra 7, Cespedosa, Llufriu 5, Corrales 11, Garcia, Camino 7, Porzingis 16, Gonzales.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 jan 2012, 11:01

mali update:

zrinjski 73 - varda 75 --> m. petric 4 poena; s. lakic 4 poena i 1 skok

leotar 92 - celik 73 --> rikalo 2 poena i 4 ausistencije; e. merdanovic 8 poena, 3 skoka i 4 asistencije; begagic 8 poena, 2 skoka i 2 asistencije

bosna 89 - brotnjo 72 --> m. vukovic 2 poena i 2 skoka

PS:
OKK SPARS: Salcin N. 3, Nikolić 13, Grubiša, Vrabac 7, Ferhatbegović, Kurtagić, Salčin A, Prusina, Ahmedović, Buza 15, Glogovac 16, Šalić 13. Trener: Trbić Marko ; Pomoćni trener: Trnka Mirza

KK CEDEVITA: Perić 2, Junkanović 10, Lebo 5, Mustapić 9, Hrkač 16, Bešlić S.6, Bundović 19, Tomić, Jelenek, Bešlić F, Jurčević 2, Dojkić. Trener: Mršić Veljko ; Pomoćni trener: Dejan Jovović

--> ako se nevaram, ovo su sve hercegovacka prezimena. pitam se dali je moguce nokod od njih dovesti tj vratiti u nase mlade reprezentacije??

selam svima ;)

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 06 jan 2012, 12:52

edinjo-bih je napisao/la:mali update:

leotar 92 - celik 73 --> rikalo 2 poena i 4 ausistencije; e. merdanovic 8 poena, 3 skoka i 4 asistencije; begagic 8 poena, 2 skoka i 2 asistencije

PS:

--> ako se nevaram, ovo su sve hercegovacka prezimena. pitam se dali je moguce nokod od njih dovesti tj vratiti u nase mlade reprezentacije??

selam svima ;)
moze i bez toga :lol:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.

Post Postao/la nerminh74 » 06 jan 2012, 13:38

Ako ovako nastavis moglo bi i bez tebe
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 jan 2012, 15:53

edinjo-bih je napisao/la:mali update:

PS:

selam svima ;)
Ako ti pomaze, i Lebo je klasicno hercegovacko pošško prezime, i Tomić je donekle hercegovacko zbog Tomislavgrada dok je ostatak iz Srednje Bosne, dok su Bundovici porijeklom iz Zapadne Bosne najvise, eto moze im se uzeti cijela postava. :lol:
...Život za Široki...

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 jan 2012, 18:20

pretpostavljao sam i za njih, ali reko napasce me ljudi da pretejerijem, ako se ispostavi da nije tacno hehe ;)

Košarkaši Sparsa u svom posljednjem nastupu na juniorskom euroligaškom kvalifikacionom turniru upisali su pobjedu. Riječ je o duelu sa 7. mjesto, a protivnik je bila domaća ekipa CB L'Hospitalet. Na kraju je rezultat glasio 74:67 (21:18, 20:12, 17:15, 20:16), a najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nedim Buza sa 17 poena. Dvocifren učinak imali su još: Salić (16) i Glogovac (14).

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 06 jan 2012, 21:58

edinjo-bih je napisao/la:pretpostavljao sam i za njih, ali reko napasce me ljudi da pretejerijem, ako se ispostavi da nije tacno hehe ;)

Košarkaši Sparsa u svom posljednjem nastupu na juniorskom euroligaškom kvalifikacionom turniru upisali su pobjedu. Riječ je o duelu sa 7. mjesto, a protivnik je bila domaća ekipa CB L'Hospitalet. Na kraju je rezultat glasio 74:67 (21:18, 20:12, 17:15, 20:16), a najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nedim Buza sa 17 poena. Dvocifren učinak imali su još: Salić (16) i Glogovac (14).
s super talentat golub?
Bosna <3

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 jan 2012, 23:40

Nedim je proglasen za najtalentovanijeg igraca na turniru. Danima sam tupio da je on tu najveci kvalitet. I jeste.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Bob Rock
Kontakt:

Post Postao/la Bob Rock » 07 jan 2012, 00:04

neno#4 je napisao/la:Nedim je proglasen za najtalentovanijeg igraca na turniru. Danima sam tupio da je on tu najveci kvalitet. I jeste.
A ja danima tupio da Vrabac nije kvaliete za astronomske odstete i da ce se nakon ovog turnira vidjeti kako stvari stoje :) U svakom slucaju klinci su se dobro nosili bez obzira sto su na kraju bili sedmi. Salic je izabran u petorku turnira...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 07 jan 2012, 00:54

Bob Rock je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Nedim je proglasen za najtalentovanijeg igraca na turniru. Danima sam tupio da je on tu najveci kvalitet. I jeste.
A ja danima tupio da Vrabac nije kvaliete za astronomske odstete i da ce se nakon ovog turnira vidjeti kako stvari stoje :) U svakom slucaju klinci su se dobro nosili bez obzira sto su na kraju bili sedmi. Salic je izabran u petorku turnira...
Izvinite što se uključujem u raspravu, ali mislim da malo pretjerujete. I Vrabac i Buza su talenti u to nema sumlje. Astronomsku odštetu sigurno Sparsi neće dobiti iz više razloga a prije svega jer se trenutno ne plaćaju velike odštete u Evropi i igraju u malom klubu. Ja mislim da se obojica mogu prodati kao i Nihad ali NIhad se prodao iz NLB lige a oni igraju A1 ligu i tu priča završava. Sa druge strane obojica imaju veći osjećaj za košarku od NIhada ali radne navike su im dosta manje (Nihad je u 15-oj bio zreliji od njih pravi profesionalac)i to ih može ubiti. Naravno pored svega još razno razni menadžeri, treneri i drugi košarkaški stručnjaci kao vi im dižu rep i zbog toga se vrlo lako može desiti da ne iskoriste sav svoj talenat. Zbog toga bi i volio da što prije odu tj da ih neko kupi. Koncept Sparsa je koncept koji je trebala slijediti Bosna prije par godina ali nažalost nije. Svi ovi igrači su već ove godine trebali igrati ovu našu prvu ligu. Naprimjer mogli su ih posuditi Čeliku i sl. Da ne spominjem Mirzu Bulića pa momak ove godine, a sad mu je 19., igra ligu slabijeg kvaliteta nego prošle godine. I šta ako ga ne prodaju opet sa 20 godina igra A1 ligu jer Kakanj ulazi u prvu ligu ispada Čelik pa onda opet Čelik ili miožda Sloboda ulaze i opet Mirza sa 21 godinom A1 liga. I šta onda ni para ni igrača. Nadam se da shvatate šta hoću da kažem. Buza i Vrabac pod hitno moraju negdje i Mirza isto pa čak i Glogovac. Šalića ne spominjem jer igra za Srbiju pa me ne zanima. I tu su Sparsi napravili grešku. Pustili su ga da igra za Srbiju da bi mu podigli cijenu, umjesto da su jačali bh repku. Šta bi dobili sa tim? To da bi sada naša kadetska repka bila igrla prvenstvo A divizije (sa Šalićem bi prošli u Makedoniji). To bi povećalo cijenu i Buzi i Đoki a i svim igračima Sparsa koji će ove godine i sljedećih igrati za kadetsku repku. To isto Slovenci rade sa našim igračima. Uz Preldžića je došlo do izražaja još pet Slovenaca. Vrabac i Buza zbog toga, a i zato što su ovdje već zvijezde, moraju pod hitno vani ako želimo da ih gledamo u Euroligi a jesu obojica za iste. Eh sad ko će biti bolji zavisi i od njih samih a i od mnogo faktora koji utiču na to ko će postati igrač a ko ne.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 07 jan 2012, 01:00

I još nešto a tiče se turnira na kojem su sad igrali Sparsi. Nisam gledao kao ni svi vi ali mi nije jasna jedna stvar. Čovjek igra sa 6 igrača čitav turnir. Ostalu djecu je onako izgleda poveo. Nisu oni kvalitet kao ovih 6 ali mogu ih odmoriti pet minuta ako ništa. Protiv Barse i Cedevite padaju pred kraj tekme. Što?

Bob Rock
Kontakt:

Post Postao/la Bob Rock » 07 jan 2012, 12:44

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Bob Rock je napisao/la:
Izvinite što se uključujem u raspravu, ali mislim da malo pretjerujete. I Vrabac i Buza su talenti u to nema sumlje. Astronomsku odštetu sigurno Sparsi neće dobiti iz više razloga a prije svega jer se trenutno ne plaćaju velike odštete u Evropi i igraju u malom klubu. Ja mislim da se obojica mogu prodati kao i Nihad ali NIhad se prodao iz NLB lige a oni igraju A1 ligu i tu priča završava. Sa druge strane obojica imaju veći osjećaj za košarku od NIhada ali radne navike su im dosta manje (Nihad je u 15-oj bio zreliji od njih pravi profesionalac)i to ih može ubiti. Naravno pored svega još razno razni menadžeri, treneri i drugi košarkaški stručnjaci kao vi im dižu rep i zbog toga se vrlo lako može desiti da ne iskoriste sav svoj talenat. Zbog toga bi i volio da što prije odu tj da ih neko kupi. Koncept Sparsa je koncept koji je trebala slijediti Bosna prije par godina ali nažalost nije. Svi ovi igrači su već ove godine trebali igrati ovu našu prvu ligu. Naprimjer mogli su ih posuditi Čeliku i sl. Da ne spominjem Mirzu Bulića pa momak ove godine, a sad mu je 19., igra ligu slabijeg kvaliteta nego prošle godine. I šta ako ga ne prodaju opet sa 20 godina igra A1 ligu jer Kakanj ulazi u prvu ligu ispada Čelik pa onda opet Čelik ili miožda Sloboda ulaze i opet Mirza sa 21 godinom A1 liga. I šta onda ni para ni igrača. Nadam se da shvatate šta hoću da kažem. Buza i Vrabac pod hitno moraju negdje i Mirza isto pa čak i Glogovac. Šalića ne spominjem jer igra za Srbiju pa me ne zanima. I tu su Sparsi napravili grešku. Pustili su ga da igra za Srbiju da bi mu podigli cijenu, umjesto da su jačali bh repku. Šta bi dobili sa tim? To da bi sada naša kadetska repka bila igrla prvenstvo A divizije (sa Šalićem bi prošli u Makedoniji). To bi povećalo cijenu i Buzi i Đoki a i svim igračima Sparsa koji će ove godine i sljedećih igrati za kadetsku repku. To isto Slovenci rade sa našim igračima. Uz Preldžića je došlo do izražaja još pet Slovenaca. Vrabac i Buza zbog toga, a i zato što su ovdje već zvijezde, moraju pod hitno vani ako želimo da ih gledamo u Euroligi a jesu obojica za iste. Eh sad ko će biti bolji zavisi i od njih samih a i od mnogo faktora koji utiču na to ko će postati igrač a ko ne.
Care, sad si rekao sve sto ja govorim na ovom forumu. Da bi postali igraci evroligaskog nivoa i da bi reprezentacija imala kvalitet jednog dana ovi momci treba da odu. Otici nece jer traze velike pare za njih... A vec iduce godine bice stari za odlazak jer nece moci igrati mladje kategorije u inostranstvu a niti ce biti dovoljno zreli za seniorsku kosarku da igraju kao stranci, naravno ligu federacije koju igraju ce prerasti...

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 08 jan 2012, 01:56

Ubjedljiva pobjeda kadeta u Prijedoru PDF Print E-mail
Utorak, 03 Januar 2012 18:25

U zaostaloj utakmici zadnjeg kola kadetske lige po grupama, naši kadeti su ubjedljivo savladali u Prijedoru kadete Mladosti rezultatom 89:46 (35:12,21:19,19:8,14:7). Svi naši igrači koji su nastupali u ovoj utakmici, dobili su zapaženu minutažu i dobro je iskoristili što pokazuje i krajnji rezultat utakmice.
KK ROOKIE: Bojanić, kap. Kelečević 14, Suvara, Babić 2, Đukić 5, Cumbo 20, Đurđević 2, Vulević 2, Predić 25, Raca 19.

PS: nadam se da ce aBd ovaj raca dobiti üoziv u kadetsku reprezentaciju.

selam :)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.