FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
-
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Barčića znam još iz djetinstva kad smo zajedno trenirali u Rudaru i kasnije u Usnjaru iz Šoštanja. Dobar momak, brz, jaka ljevica i mislim, da na probi neće imat problema.
Ma kakvo je stanje da dodje neko dijete od 14 godina nebi imalo problema na probi, zalosno ali istinito jbgSemir Tuce je napisao/la:Barčića znam još iz djetinstva kad smo zajedno trenirali u Rudaru i kasnije u Usnjaru iz Šoštanja. Dobar momak, brz, jaka ljevica i mislim, da na probi neće imat problema.
Za tvoje boje zivim ja, Sloboda Tuzla !!
Postoje spekulacije da bi uz Zahirovica neki ljudi iz opcine trebali uletit u upravu FK Sloboda.Ovo me ni malo ne cudi,jer ove godine su opcinski izbori,tako da bi opcina jednom financijskom inekcijom u Slobodi mogla dobit glasove navijaca na izborima koje slijede.
Za Zoletica zagrijani u Srebreniku,dok je Kozara zagrijana za mladog Jasmina Mesanovica,Denisa Mujkica i Samira Joguncica .
Za Zoletica zagrijani u Srebreniku,dok je Kozara zagrijana za mladog Jasmina Mesanovica,Denisa Mujkica i Samira Joguncica .
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
-
- Kontakt:
sta baljezgas balo balavi da nije bilo njega Mujke i Zoleta gdje bi bila sad ova Sloboda!nino hrastek je napisao/la:Opet u Joguncica ista prica svake godine da ide NEGDJE,interesuje me samo gdje ce sad mozda jedino u Bratstvo iz Gracanice,znam da je se nudio prosle godine i ljudi ga odbili info iz pouzdani izvora,mozda opet zabaci u Gracanicu ko ce znat.
posteno svaka ti cast.joguncica nemogu ocima gledat al brate pokazao je sta osjeca prema slobodi malo takvih igraca,i bila bi sramota da ga sloboda opet izradi za paremedjed_orijas je napisao/la:sta baljezgas balo balavi da nije bilo njega Mujke i Zoleta gdje bi bila sad ova Sloboda!nino hrastek je napisao/la:Opet u Joguncica ista prica svake godine da ide NEGDJE,interesuje me samo gdje ce sad mozda jedino u Bratstvo iz Gracanice,znam da je se nudio prosle godine i ljudi ga odbili info iz pouzdani izvora,mozda opet zabaci u Gracanicu ko ce znat.
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
na pojedinim portalima čitam da se Sloboda raspada i sl. ma to dušebrižnici pišu koji veze nemaju sa stanjem u klubu, ovo se i rođenima dešavalo pa su ostali živi i zdravi i vi će te abd, jer j.ebo ligu bez SLOBODE......

- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Zalosno je sta se dogadja sa Slobodom. Ja sam primarno 'simpatizer' kosarkaskog kluba, zbog same atmosfere i jednostavno skole i rada, sto me podsjeca na nase danasnje stanje i jedini ispravni nacin egzistiranja u danasnjem sportu, al nije ni nogometni klub nekad davno bio daleko od toga, dapace. Ja sam se stoput 'svadjao' sa brojnima na ovoj temi u vezi stanja Slobode, nesposobnosti i neispunjavanja uvjeta, sve realno, argumentirano i objektivno. Naravno, vecina odgovora meni je bila s visoka, ili pljuvacka, ili 'ta cete vi'. Danas, kad shvatis konacno, manje-vise je to sve tako, i zaista Sloboda vec duzi niz godina jednostavno nema i ne moze imati kontinuiranost i ambicije koje gaji/je gajila, kad jednostavno nema sredjenu i stabilnu situaciju. Dzaba je onda kriviti bilo koga, pocevsi od Širokog, Sarajeva, lige, pa svih ostalih, dok god lopovluk vlada u najkriticnijim pozicijama kluba i gradske uprave. Dzaba je slusati nerealna i lazna obecanja o Europi koja takvu nesredjenost i neimastinu NE trpi, o stabilnosti, bez ikakvog realnog pokrica, osim dodatnog nabijanja duga i iscekivanja tuzbi igraca zbog neisplacenih dugova, ili makar nade da ce ih isti oprostiti, sto se takodjer desavalo iako su brojni tvrdili kako je ''sve uredno''. Ovo je sve zalosno sta se dogadja gradu i klubu poput Slobode, ali je nesto sto svaki navijac, simpatizer tog kluba sebi treba jasno priznati, pogledati u oci i reci, da, shvacam u cemu je problem. To dok god ne shvate ljudi, nazalost uvijek ce biti podlozni manipulacijama lokalnih grobara tuzlanskog sporta i raznoraznih mutikasa i menadzera koji ce naci krivnju u svemu osim samom sebi. Uz zelju da Sloboda ipak ispliva iz ponora u kojem se nasla pisem ovaj post, ne sumnjam nimalo da ce ga brojni shvatiti pogresno i naci opet neke druge razloge ''zasto'' i ''kako'', no, kao sto rekoh, to samo produbljuje problem i krizu jednog Tuzlanskog velikana. Pa sad, kome je to u interesu, ne znam, meni nit je iz dzepa nit mi je u dzep, ali sam u stanju realno sagledati situaciju pred kojom brojni zatvaraju oci kad im je netko sa strane prezentira, pogotovo ukoliko iz nekog razloga 'ne odgovara' istim.
Bilo kako bilo, vjerujem da ce makar FK uspjeti opstati, ne raznoraznim mesetarenjima, ne ovim gore tipicno nostalgicarskim ''j.ebo ligu bez Slobode'', sto je, odmah da se razumijemo - smijesno i nadasve djetinjasto, nego svojim radom, restrukturiranjem i konacnim reprogramiranjem duga na nacin na koji se moze realno i odraditi, da ne bi danas sutra bila prica ''bilo jednom u Tuzli'', a ostatak navalio sa zalopojkama kluba koji je nekad nesto i predstavljao. Zasto ne zasukati rukave, rijesiti se kompleksa nize vrijednosti i lokalnih grobara i postati netko i nesto? Da, treba se za to danas izboriti, nitko ti to pokloniti nece, ne bi da se radi o europskim velikanima, a ne opskurnim BH klubovima, a budimo realni u tu kategoriju svi spadaju. Nije to toliko ni nerealno ni nemoguce, ukoliko imas prave ljude, u pravo vrijeme, na pravom mjestu.
Bilo kako bilo, vjerujem da ce makar FK uspjeti opstati, ne raznoraznim mesetarenjima, ne ovim gore tipicno nostalgicarskim ''j.ebo ligu bez Slobode'', sto je, odmah da se razumijemo - smijesno i nadasve djetinjasto, nego svojim radom, restrukturiranjem i konacnim reprogramiranjem duga na nacin na koji se moze realno i odraditi, da ne bi danas sutra bila prica ''bilo jednom u Tuzli'', a ostatak navalio sa zalopojkama kluba koji je nekad nesto i predstavljao. Zasto ne zasukati rukave, rijesiti se kompleksa nize vrijednosti i lokalnih grobara i postati netko i nesto? Da, treba se za to danas izboriti, nitko ti to pokloniti nece, ne bi da se radi o europskim velikanima, a ne opskurnim BH klubovima, a budimo realni u tu kategoriju svi spadaju. Nije to toliko ni nerealno ni nemoguce, ukoliko imas prave ljude, u pravo vrijeme, na pravom mjestu.
...Život za Široki...
Mirza Hadžić danas imenovan za v.d. direktora kluba!
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ja pokusavam da ne citam i da ne pisem na ovom podforumu, a nije razlog jer manje volim slobodu od vecine ili da mi nesto smeta, vec jednostavno jer me srce boli zbog stanja u klubu, a znam da se na forumu ne moze nista postici, kako bi spasili klub.
Ne znam sta je najbolje za klub zaista, ali ovo sto se desava nije nikad bilo ranije...bili smo u krizi vise puta, ali ovako nesto jos nisam dozivljavao...ljudi treba Tuzlu dignuti na noge i svi da idu na utkamice, jer sad ko god bude igrao trebat ce podrsku.
Ne znam sta je najbolje za klub zaista, ali ovo sto se desava nije nikad bilo ranije...bili smo u krizi vise puta, ali ovako nesto jos nisam dozivljavao...ljudi treba Tuzlu dignuti na noge i svi da idu na utkamice, jer sad ko god bude igrao trebat ce podrsku.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Odavno je on "puco" na tu poziciju, jos od vremena dok je bio direktor omladinskog pogona.harry_90 je napisao/la:Mirza Hadžić danas imenovan za v.d. direktora kluba!
Nek mu je sa srecom, a nama nada da ce manje zavrtat od predhodnika.

Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Ne znam sta da kazem sto se tice Mirzinog imenovanja za direktora...ja ga se sjecam jos ko djete dok je branio prije rta, i onda one prve sezone 1994-1995, odnosno od ratnih olimpiskih igara i onog turnira...bio je dobar covjek i jedan od najboljih golmana u to vrijeme u BiH uz Hrustanovica iz Celika, samo bio je u godinama i oprostio se ...znaci kao igrac i covjek th godina bio je idealan i jedino sto me ovdje raduje jeste da je ipak neko direktor ko ima veze sa fudbalom..samo neka nije neki politicar , a dali se je Mirza promjenio ko covjek i da li gleda dobro svom klubu vrijeme ce pokazati...nadam se da ipak hoce i da nece biti kao mnogi koji su klubu okrenuli ledja s razlokom ili ne ni to vise ne znam, a smatram da nisu imali razloge....na kraju krajeva i mi vecina navijaca okrenuli smo ledja klubu, pa neke mogu i da svatim
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Talentovani Edis Smajic ipak nije potpisao ugovor sa Partizanom i ostace igrac Slobode,tako kaze njegov menager Husaric .. Navodno za njega se interesuju Dinamo,Ajax i Anderlecht !
Husejinovic Said izgleda ce postati igrac FK Sarajevo ?!
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Otkud ti to za Saida??harry_90 je napisao/la:Talentovani Edis Smajic ipak nije potpisao ugovor sa Partizanom i ostace igrac Slobode,tako kaze njegov menager Husaric .. Navodno za njega se interesuju Dinamo,Ajax i Anderlecht !
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
I ja bi volio znat odakle to za Saida, al iskreno ja sam ga cesto vidjo po gradu i ako imas na umu da je otkad je otiso iz Slobode odigro 5-10 uktamica u neke 4 godine nije za pohvalit.harry_90 je napisao/la:Talentovani Edis Smajic ipak nije potpisao ugovor sa Partizanom i ostace igrac Slobode,tako kaze njegov menager Husaric .. Navodno za njega se interesuju Dinamo,Ajax i Anderlecht !
A cesto kolko se razvalio cisto sumnjam da moze bit pojacanje za bilo koju ekipu pogotov jer se zna da od proljeca 2011 kad se raziso sa Werderom nije ni treniro, samo ponekad igro koji bajramski turnir.
Al ipak ja bi volio da on dodje u Slobodu, kakav god da je ipak je talenat i nase djete.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nedavno sam cuo da je Husejinovic trebao u Eintracht, ali ocigledno da je bila samo jos jedna obicna patka.
On i kondicija, 0 poena, trebace mu mnogo rada da bi se vratio u staru formu.
On i kondicija, 0 poena, trebace mu mnogo rada da bi se vratio u staru formu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Tako sam i ja cuo,vidjecemo dal ce biti tacno ili je suplja u pitanju.FK Sarajevo je napisao/la:Otkud ti to za Saida??harry_90 je napisao/la:Talentovani Edis Smajic ipak nije potpisao ugovor sa Partizanom i ostace igrac Slobode,tako kaze njegov menager Husaric .. Navodno za njega se interesuju Dinamo,Ajax i Anderlecht !
Danas citam u avazu izjavu novog v.d direktora kluba Mirze Hadzica da ce pustit Divkovica,a osteta ce iznositi 20.000 km.
Izjavio je jos da ce svi u klubu vrijedno raditi da Sloboda izadje iz ove krize. Zivi bili pa vidjeli.
Izjavio je jos da ce svi u klubu vrijedno raditi da Sloboda izadje iz ove krize. Zivi bili pa vidjeli.
propali smo ko grcka .... Grad prestao tonuti ali zato sad tone sve ostalo! ZALOSNO ..... za ovu situaciju smo najvise krivi mi sto nista ne preduzimamo i samo gledamo kako nekadasnji velikani tonu .... kada se mi opametimo tad ce se stvari i promjeniti ali tada ce biti kasno 

Live for nothing or die for something
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
Mladi fudbaler tuzlanske Slobode Semir Musić dobio je poziv od Manchester Citya da dođe u njihov kamp za mlade igrače.
Mene samo zanima jel ovo onaj Riletov mali
Sin poznatog Kalesiskog poduzetnika

Mene samo zanima jel ovo onaj Riletov mali

Bivši igrač Slobode blizu Koševa
NIKOLIĆ: JOVIĆ ME ŽELI, ALI JOŠ NIŠTA NE ZNAM
"U ovom trenutku vam ništa ne mogu konkretno reći. Postojali su određeni kontakti sa novim trenerom Sarajeva Draganom Jovićem i to je sve. Jović me trenirao u Zrinjskom, dobro se poznajemo, pa je, eto, izrazio želju da me dovede i na Koševo", kazao je Nikolić za SportSport.ba, a na pitanje kolike su šanse da se transfer i realizira, odgovorio:
"Šanse su 50:50 da odem u Sarajevo. Definitivno odlazim iz Slobode, ali još nije sigurna nova destinacija. Sarajevo je najveći klub u BiH i naravno da bih volio zaigrati u tom klubu. Moj ugovor sa Slobodom je istekao i ja sam slobodan igrač. Svom bivšem klubu želim sve najbolje u budućnosti, a ja sada želim nove izazove".
NIKOLIĆ: JOVIĆ ME ŽELI, ALI JOŠ NIŠTA NE ZNAM
"U ovom trenutku vam ništa ne mogu konkretno reći. Postojali su određeni kontakti sa novim trenerom Sarajeva Draganom Jovićem i to je sve. Jović me trenirao u Zrinjskom, dobro se poznajemo, pa je, eto, izrazio želju da me dovede i na Koševo", kazao je Nikolić za SportSport.ba, a na pitanje kolike su šanse da se transfer i realizira, odgovorio:
"Šanse su 50:50 da odem u Sarajevo. Definitivno odlazim iz Slobode, ali još nije sigurna nova destinacija. Sarajevo je najveći klub u BiH i naravno da bih volio zaigrati u tom klubu. Moj ugovor sa Slobodom je istekao i ja sam slobodan igrač. Svom bivšem klubu želim sve najbolje u budućnosti, a ja sada želim nove izazove".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.