FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zeljo1
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zeljo1 » 10 jan 2012, 15:26

[da te pitam nesto - je li osim navijac kluba? je li zujo navijac? eto vrlo kratko odgovori[/quote][/quote]

UPS, na istoj smo strani, ali poređenje ti je bezveze. Daješ sliku o ljudima koji vole Sarajevo ko da smo svi klasični glupani.

Isto ko da pitaš da li je i general vojnik i time želiš da dokažeš da obični redov treba da vodi armiju u osvajački pohod.

da, navijači su. Ali jedan je uz to i trener, a drugi je uspješan poduzetnik. Prednost u obavljanju funkcija u klubu im ne daje to što su navijači, to se podrazumjeva valjda, već te druge karakteristike.

to je pravi odgovor al on je od mene trazio kratak pa nisam mogao razlagati ;)
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 10 jan 2012, 15:29

Da dodam još da mislim da je odlično što Škoro nije potpisao. Nisam to htio da pišem ranije jer bi me dežurni dušebrižnici popljuvli i ofarbali u plavo, ali šta će nam lik koji nije šutnuo loptu godinama, a koji bi nas ogulio za sve para što nam je preostalo. Svi ga se sjećamo u najljepšem svjetlu, ali zar stvarno mislimo da je to sve i dalje tako? i pored godina neigranja?

A ova uprava je svakako rob navijača i uradiće sve što navijači misle da je super, samo da poberu simaptije sjevera. I tako bi nas Škoro raskućio jer ga mi "volimo", a ne jer bi nam pomogao da osvojimo titulu.

Frajer je taman za 3. ligu austrije, a najveća glupost je da mi mislimo da je otišao tamo jer je to bolja liga od PLBiH. Otišao je tamo, jer mu je tamo mjesto, a ne u klubu koji ima ambicije za prvaka BiH.
Zadnja izmjena: cikac, dana/u 10 jan 2012, 15:31, ukupno mijenjano 1 put.

gauco
Kontakt:

Post Postao/la gauco » 10 jan 2012, 15:30

muXmania je napisao/la:
UPS je napisao/la:
zeljo1 je napisao/la:ljudi sarajevo prolazi trenutke sto je vec prosao Željo od 2005-2009.........dok se god navijaci pitaju uvjek ce bit problema........navijaci trebaju da bodre klub a ne da oni sastavljaju strategije pa kad su toliko pametni nek pokazu svoje firme(ako ih imaju) kako posluju............pozzz svima ovo je bio ne zlonamjeran komentar svima nama
da te pitam nesto - je li osim navijac kluba? je li zujo navijac? eto vrlo kratko odgovori
ma mi imamo rezultate boli mene nešto navijajuli Osim i Žujo za Glasinac sa Sokoca, Real Madrid, Budućnost iz Banovića, sasvim nebitna stvar

Ma neznam koje rezultate vi imate,da nisam iz ove zemlje covjek bi rekao da imate jedno 10 titula vise.Prosle godine ste zavrsili treci (3) u ovakvoj ligi,gdje nam igraci iz ove lige bjeze u neke zemlje ,kojih jos nema nacrtani na karti!!Toliko halabuke i lazi iz Vase Uprave da to nije normalno :oops: .Od Arena,Dzekinih para,odlazaka u Sloveniju ,prijateljskih sa Realom,Milanom itd. Iako je od Vas brate previse je. :lol: Kad neki nas klub bude ono sto je Dinamo u Hrvatskoj ili Partizan u Srbiji onda se moze javiti, ovako sve je u pet deka. :cry:

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 10 jan 2012, 15:35

ja znam da su njih dvojica po trofejima u BIH uspješniji od Sarajeva, valjda je to dovoljno ;)
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 10 jan 2012, 15:35

cikac je napisao/la:
UPS, na istoj smo strani, ali poređenje ti je bezveze. Daješ sliku o ljudima koji vole Sarajevo ko da smo svi klasični glupani.

Isto ko da pitaš da li je i general vojnik i time želiš da dokažeš da obični redov treba da vodi armiju u osvajački pohod.

da, navijači su. Ali jedan je uz to i trener, a drugi je uspješan poduzetnik. Prednost u obavljanju funkcija u klubu im ne daje to što su navijači, to se podrazumjeva valjda, već te druge karakteristike.

(daleko im kuća bila)
Jooj ovih filozofa. ne rise molim te. Kome je to prednost bila sto je navijac?? Sta lupas?

Ko da je Dino S. Mai pa da tako mozes govoriti

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 10 jan 2012, 15:41

UPS. Pogubio si se. Pa ti si za objašnjenje da navijači trebaju voditi klub naveo primjer Osima i Žuje, a ne ja. Ja ti samo kažem da ti je primjer glup i da nas ima koji razmišljamo pametnije od toga.

Dinu ne poznajem. Prvi put sam čuo za njega kada je učestvovao u pokretanju Bordo fan magazina. navijačkog magazina. Poznajem dosta ljudi iz svijeta fudbala, ali nikad za njega nisam čuo kao za nekog sportskog radnika. Možda griješim, ispravi me, ali čovjek je došao u klub sa navijačke strane, a ne sa strane struke?

Momak je tek počeo raditi, mislim da još nije vrijeme ni da ga hvalimo ni da ga kudimo, napravio je dobrih poteza, ima i dosta problema... Vidjećemo. Ali uvijek je dobro biti objektivan, ne znam zašto da se lažemo.
Zadnja izmjena: cikac, dana/u 10 jan 2012, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 10 jan 2012, 15:42

Preporucujem navijacima sarajeva da pogledaju sinosnju emisiju sport magazin na tvsa i gostovanje faruka hadzibegica, mislim da ce im sve bit jasnije

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 10 jan 2012, 16:00

cikac je napisao/la:UPS. Pogubio si se. Pa ti si za objašnjenje da navijači trebaju voditi klub naveo primjer Osima i Žuje, a ne ja. Ja ti samo kažem da ti je primjer glup i da nas ima koji razmišljamo pametnije od toga.

Dinu ne poznajem. Prvi put sam čuo za njega kada je učestvovao u pokretanju Bordo fan magazina. navijačkog magazina. Poznajem dosta ljudi iz svijeta fudbala, ali nikad za njega nisam čuo kao za nekog sportskog radnika. Možda griješim, ispravi me, ali čovjek je došao u klub sa navijačke strane, a ne sa strane struke?

Momak je tek počeo raditi, mislim da još nije vrijeme ni da ga hvalimo ni da ga kudimo, napravio je dobrih poteza, ima i dosta problema... Vidjećemo. Ali uvijek je dobro biti objektivan, ne znam zašto da se lažemo.
Koja ti to struka treba da bi obnasao poziciju direktora FKS, izvini molim te?

Znas li uopste sta je opis njegovog posla?

da vidimo koliko ti razmisljas pametnije

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 10 jan 2012, 16:07

UPS je napisao/la:
zeljo1 je napisao/la:ljudi sarajevo prolazi trenutke sto je vec prosao Željo od 2005-2009.........dok se god navijaci pitaju uvjek ce bit problema........navijaci trebaju da bodre klub a ne da oni sastavljaju strategije pa kad su toliko pametni nek pokazu svoje firme(ako ih imaju) kako posluju............pozzz svima ovo je bio ne zlonamjeran komentar svima nama
da te pitam nesto - je li osim navijac kluba? je li zujo navijac? eto vrlo kratko odgovori
Za osima znam da je navijač, Željezničara ta ljubav mu je prešla od tate Ivice ... A za Žuju, ne znam da li bi se vraćao u klub koji je našao u potpunom rasulu, znači u dugovima do grla.. Svjesno je išao da vrati Željezničar na pravi put..

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 10 jan 2012, 16:08

cikac je napisao/la:Da dodam još da mislim da je odlično što Škoro nije potpisao. Nisam to htio da pišem ranije jer bi me dežurni dušebrižnici popljuvli i ofarbali u plavo, ali šta će nam lik koji nije šutnuo loptu godinama, a koji bi nas ogulio za sve para što nam je preostalo. Svi ga se sjećamo u najljepšem svjetlu, ali zar stvarno mislimo da je to sve i dalje tako? i pored godina neigranja?

A ova uprava je svakako rob navijača i uradiće sve što navijači misle da je super, samo da poberu simaptije sjevera. I tako bi nas Škoro raskućio jer ga mi "volimo", a ne jer bi nam pomogao da osvojimo titulu.

Frajer je taman za 3. ligu austrije, a najveća glupost je da mi mislimo da je otišao tamo jer je to bolja liga od PLBiH. Otišao je tamo, jer mu je tamo mjesto, a ne u klubu koji ima ambicije za prvaka BiH.
Potpis. ;)
https://****.com - [url=https://****.com/girl/marie-26.html]Marie[/url] [url=https://****.com/girl/katya-sun-19.html]Katya Sun[/url] [url=https://****.com/girl/lola-la-fleur-11.html]Lola La Fleur[/url] [url=https://****.com/girl/monika-reed-125.html]Monika Reed[/url] [url=https://****.com/girl/baby-riley-56.html]Baby Riley[/url] - No Selfie - Anonymous Casual Dating - [url=https://****.com] Reach Out Private Lady [/url]

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 10 jan 2012, 16:20

@UPS,
Probaj čitati sa razumjevanjem ono što pišem, a ne samo da ponavljaš gradivo koje si nabubao.

Stavljaš me u poziciju da napadam momka, a da ga ti braniš, a to mi nije cilj. Već sam rekao da, kad smo već tu, trebamo dati priliku čovjeku. Za sada je dobro, kako je moglo biti... čak odlično, kako je bilo ranije.

Ali eto, ako baš insistiraš: za bilo koji menadžerski posao, pogotovo za vođenje velike firme kao što je FK Sarajevo, neophodno je značajno ranije iskustvo u sličnim poslovima. Sumnjam da je on ranije bio direktor neke firme koja ima više od 3 uposlenika. Preduzeća se dijele na mala, velika i srednja i vođenje malog i velikog se ne mogu porediti - jednostavno, nije isti posao, potpuno je različita struktura kompanija, drugačiji nivoi odgovornosti, isl. Radio sam u obje vrste preduzeća, pa govorim iz iskustva.

Također, za bilo kakvu menadžersku poziciju neophodno je poznavati industriju u kojoj radiš. To bi značilo da bi se odličan filmski producent, vjerovatno teško snašao u industriji čelika, jer iako se sve svodi na ekonomiju, proizvodi, tržište, konkurencija i okruženje u kojem radi su potpuno drugačiji.

Nije lako biti direktor velike firme, a ne poznavati svoj proizvod i tehnologiju kojom se dobija. Čini se to lako sa strane, ali ni blizu nije tako. Primjera radi, nije dovoljno voliti čokoladu i često je jesti da bi znao voditi fabriku čokolade, pozicionirati svoje čokolade na tržištu, kreirati proizvod na kojem se zarađuje, isl.

Da se vratimo...

Ono o čemu sam ja govorio, a što ti nisi shvatio iz mojih postova, je da ga na poziciju direktora nije postavila struka, koja zna šta je potrebno i koji je to opis njegovog posla, već navijači, koji kao ja, a pogotovo ti o tome uglavnom nagađamo.
Zadnja izmjena: cikac, dana/u 10 jan 2012, 16:25, ukupno mijenjano 1 put.

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 10 jan 2012, 16:23

cikac je napisao/la:@UPS
Probaj čitati sa razumjevanjem ono što pišem, a ne samo da ponavljaš gradivo koje si nabubao.

Stavljaš me u poziciju da napadam momka, a da ga ti braniš, a to mi nije cilj. Već sam rekao da, kad smo već tu, trebamo dati priliku čovjeku. Za sada je dobro, kako je moglo biti... čak odlično, kako je bilo ranije.

Ali eto, ako baš insistiraš: za bilo koji menadžerski posao, pogotovo za vođenje velike firme kao što je FK Sarajevo, neophodno je značajno ranije iskustvo u sličnim poslovima. Sumnjam da je on ranije bio direktor neke firme koja ima više od 3 uposlenika. Preduzeća se dijele na mala, velika i srednja i vođenje malog i velikog se ne mogu porediti - jednostavno, nije isti posao, potpuno je različita struktura kompanija, drugačiji nivoi odgovornosti, isl. Radio sam u obje vrste preduzeća, pa govorim iz iskustva.

Također, za bilo kakvu menadžersku poziciju neophodno je poznavati industriju u kojoj radiš. To bi značilo da bi se odličan filmski producent, vjerovatno teško snašao u industriji čelika, jer iako se sve svodi na ekonomiju, proizvodi, tržište, konkurencija i okruženje u kojem radi su potpuno drugačiji.

Nije lako biti direktor velike firme, a ne poznavati svoj proizvod i tehnologiju kojom se dobija. Čini se to lako sa strane, ali ni blizu nije tako. Primjera radi, nije dovoljno voliti čokoladu i često je jesti da bi znao voditi fabriku čokolade.

Da se vratimo...

Ono o čemu sam ja govorio, a što ti nisi shvatio iz mojih postova, je da ga na poziciju direktora nije postavila struka, koja zna šta je potrebno i koji je to opis njegovog posla, već navijači, koji kao ja, a pogotovo ti o tome uglavnom nagađamo.
cikac svaka cast vidi se da poznejes materiju ;)
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001

Alifakovac
Kontakt:

Post Postao/la Alifakovac » 10 jan 2012, 16:26

cikac je napisao/la:@UPS

Nije lako biti direktor velike firme, a ne poznavati svoj proizvod i tehnologiju kojom se dobija. Čini se to lako sa strane, ali ni blizu nije tako. Primjera radi, nije dovoljno voliti čokoladu i često je jesti da bi znao voditi fabriku čokolade, pozicionirati svoje čokolade na tržištu, kreirati proizvod na kojem se zarađuje, isl.

Da se vratimo...

Potpisujem ovo i pozdravljam sve navijače i bolesnike Sarajeva.
Ne postoji ozbiljan klub na svijetu kojeg vode navijači i udruženja građana.
Đurković, Radeljaš, Kapetanović, Janjoš, Hadžibegić, Jozić, Vukičević, Jakovljević, H.Musemić, S.Merdanović, Pašić; Trener: Boško Antić

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 10 jan 2012, 16:27

Posto vidim da se raspravlja i svasta pise reci cu kratko samo....oni sto su slijepi i ne vide to je nihov problem. Bilo smo neko i nesta davno nekad u nekim boljim vremenima, sad smo jedan prvoligas koji je u vrhu ove jadne lige, nismo giganti a mozemo biti. Sto nismo to vec i ptice na grani znaju, nas danas svako moze dobiti i prije nas je dobijao, svaka mala i nizerazredna seoska ekipa koja je u Sarajevo prije rata samo na ekskurziju dolazila danas nam trpa 5komada u kupu ili neki Leotar kojem kad pobijedimo dole slavicu novi rodjendan. Svako se petlja u klub zadnjih 18godina od 94god pa na ovamo. Ko debili pusimo price od raznih predsjednika krenuvsi od Hame Granova pa do ovog danasnjeg. Gledamo 18 godina neke prezentacije o Evropskom Sarajevu, gledamo 10 godina jedne te iste igrace koji se po 5 puta vracaju i idu iz kluba, gledamo iste nepravde prema nama, gledamo kako nas nekad gaze i pljuju a mi samo sjedimo i nista nemozemo da uradimo. Slusamo istu pricu 18 godina al istu uvijek pa nisam ja magarac da me neko pravi budalom. Volim i uvijek cu ga voljeti svim srce, idem i ici cu na utakmice uvijek ali svoje zivce necu kidati radi lopova a ako imas imalo pameti skontaces da su 95% nih lopovi. I ono malo postenih ljudi koji dodju u klub uguse se u magli lopova i raznim hesetara koji dodju u klub. Mozemo mi pisati ovdje danima, mjesecima, godinama, mozemo se naci svi opet za 20godina nikad ali nikad mi necemo biti Evropsko Sarajevo osim ako nas ne kupi neki milioner. Ko zivi u zabludi nek zivi i dalje, nek ide po raznim selima i zadovolji se remijem u Travniku, Gradačcu, Prijedoru, nek gleda na tv kako nas razvali Listica ili nek ide uzivo da to gleda, nek ljudi dobijaju batine, gube glavu, dobijaju nozeve radi lopova. Pa ja vise volim sebe od Radzepagica, Blekica, Hame Granova. Svi oni imaju milione i vozaju dobre aute a sta ima Vedran Puljic dijete izgubi glavu radi kluba kojeg voli ??? Zapitajte se malo svi dokle vise, ili neki ovdje dobijaju pare od pojedinih ljudi pa kako dodje koja nova garnitura nekima je dobra nekima nije. Nekima je dobar Blekic, nekima nije....nekima je dobar Plisek nekima nije....nekima je dobar Redzepagic nekima nije....pa jesmo li normalni??? Pljujete legende klupa skorom pa svi redom, a pola se nas nije ni rodilo kad je igrao Biogradlic, Fazlagic, i ostali. Odakle nekima pravo da pljuju ljude koji su pronijeli ime kluba po svijetu i da kazu da kradu. Ma nek krade citav zivot koliko je dao za Sarajevo i Fazlagic i ostali. Sta je dao Redzepagic? Jel dijete kluba??? Niko mi od igraca nije u krvom rodu d aga branim al mi smo tolika **** da tudje volimo a svoje necemo....napravili smo svi skupa od onih koji vode klub do nas navijaca bruku od kluba....godine prolaze titule ne dolaze....mene je stid koga nije blago njemu

Alifakovac
Kontakt:

Post Postao/la Alifakovac » 10 jan 2012, 16:46

Postoji jedna tema na jednom drugom forumu koja se zove "Pitaj direktora". Direktor je na mnoga pitanja odgovarao sa "obratite se Bordo Prijateljima", "Bordo prijatelji imaju u planu", "Akadamija FKS - inicijator Bordo Prijatelji" itd.
E ja sad svima postavljam pitanje, ako je to udruženje osnovano da bi pomoglo klubu i bilo KOREKTIV svakom UO kako su i sami govorili bezbroj puta pri formiranju tog tijela, zašto onda to udruženje danas praktično samo vodi klub? Da li je to taj korektiv o kome su pričali? Dalje, UG Navijača FKS se oglašavalo i ranije gdje su iznosili svoje stavove i bili za smjenu uprave gdje su i imena nabrajali onih koji su Sarajevo doveli do samog dna, između ostalih naveden je i Baljak NIhad kao jedan od ljudi koji su uništili klub, a danas, danas je taj Baljak i dalje u klubu ali gle čuda, danas UG Navijača FKS izdaje (ne danas, nedavno) saopštenje u kojem bez zadrške daju podršku ovoj upravi koja je Baljka ostavila u klubu. Ko je ovdje budala i kakve se ovdje igre igraju?
Meni kao pojedincu sve ovo daje za pravo da mislim da je UG BP osnovano samo da bi izvršilo puč i preuzelo klub, a vidimo da je i UNFKS promijenilo ploču.
Đurković, Radeljaš, Kapetanović, Janjoš, Hadžibegić, Jozić, Vukičević, Jakovljević, H.Musemić, S.Merdanović, Pašić; Trener: Boško Antić

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 10 jan 2012, 17:00

Za više informacija konsultovati link: http://en.wikipedia.org/wiki/Puppet_state" onclick="window.open(this.href);return false;

tako su recimo Rusi bili samo korektiv i pomagali u Poljskoj, Rumuniji, Češkoj, Bugarskoj...

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 10 jan 2012, 17:10

Alifakovac je napisao/la:Postoji jedna tema na jednom drugom forumu koja se zove "Pitaj direktora". Direktor je na mnoga pitanja odgovarao sa "obratite se Bordo Prijateljima", "Bordo prijatelji imaju u planu", "Akadamija FKS - inicijator Bordo Prijatelji" itd.
E ja sad svima postavljam pitanje, ako je to udruženje osnovano da bi pomoglo klubu i bilo KOREKTIV svakom UO kako su i sami govorili bezbroj puta pri formiranju tog tijela, zašto onda to udruženje danas praktično samo vodi klub? Da li je to taj korektiv o kome su pričali? Dalje, UG Navijača FKS se oglašavalo i ranije gdje su iznosili svoje stavove i bili za smjenu uprave gdje su i imena nabrajali onih koji su Sarajevo doveli do samog dna, između ostalih naveden je i Baljak NIhad kao jedan od ljudi koji su uništili klub, a danas, danas je taj Baljak i dalje u klubu ali gle čuda, danas UG Navijača FKS izdaje (ne danas, nedavno) saopštenje u kojem bez zadrške daju podršku ovoj upravi koja je Baljka ostavila u klubu. Ko je ovdje budala i kakve se ovdje igre igraju?
Meni kao pojedincu sve ovo daje za pravo da mislim da je UG BP osnovano samo da bi izvršilo puč i preuzelo klub, a vidimo da je i UNFKS promijenilo ploču.
" onclick="window.open(this.href);return false;

kirba
Kontakt:

Post Postao/la kirba » 10 jan 2012, 17:16

Alifakovac je napisao/la:Postoji jedna tema na jednom drugom forumu koja se zove "Pitaj direktora". Direktor je na mnoga pitanja odgovarao sa "obratite se Bordo Prijateljima", "Bordo prijatelji imaju u planu", "Akadamija FKS - inicijator Bordo Prijatelji" itd.
1. Bordo prijatelji su pripremili dosta projekata koji bi se mogli implementirati u narednom periodu.
2. Da bordo prijatelji nisu usli u klub usli bi ljudi kojima je cilj da ugase FKS. Ne tako davno citali smo kako se klub gasi i nekakve ideje o FKS 1946.
3. Saopstenje je izdano jer su gore spomenuti dusmani poslali pismo predsjedniku gdje traze ostavke i lazno se potpisali kao Horde zla. Baljak je samo jedan pijun koji trenutno nema nikakvih ovlasti.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 10 jan 2012, 17:24

ado-hz je napisao/la:Posto vidim da se raspravlja i svasta pise reci cu kratko samo....oni sto su slijepi i ne vide to je nihov problem. Bilo smo neko i nesta davno nekad u nekim boljim vremenima, sad smo jedan prvoligas koji je u vrhu ove jadne lige, nismo giganti a mozemo biti. Sto nismo to vec i ptice na grani znaju, nas danas svako moze dobiti i prije nas je dobijao, svaka mala i nizerazredna seoska ekipa koja je u Sarajevo prije rata samo na ekskurziju dolazila danas nam trpa 5komada u kupu ili neki Leotar kojem kad pobijedimo dole slavicu novi rodjendan. Svako se petlja u klub zadnjih 18godina od 94god pa na ovamo. Ko debili pusimo price od raznih predsjednika krenuvsi od Hame Granova pa do ovog danasnjeg. Gledamo 18 godina neke prezentacije o Evropskom Sarajevu, gledamo 10 godina jedne te iste igrace koji se po 5 puta vracaju i idu iz kluba, gledamo iste nepravde prema nama, gledamo kako nas nekad gaze i pljuju a mi samo sjedimo i nista nemozemo da uradimo. Slusamo istu pricu 18 godina al istu uvijek pa nisam ja magarac da me neko pravi budalom. Volim i uvijek cu ga voljeti svim srce, idem i ici cu na utakmice uvijek ali svoje zivce necu kidati radi lopova a ako imas imalo pameti skontaces da su 95% nih lopovi. I ono malo postenih ljudi koji dodju u klub uguse se u magli lopova i raznim hesetara koji dodju u klub. Mozemo mi pisati ovdje danima, mjesecima, godinama, mozemo se naci svi opet za 20godina nikad ali nikad mi necemo biti Evropsko Sarajevo osim ako nas ne kupi neki milioner. Ko zivi u zabludi nek zivi i dalje, nek ide po raznim selima i zadovolji se remijem u Travniku, Gradačcu, Prijedoru, nek gleda na tv kako nas razvali Listica ili nek ide uzivo da to gleda, nek ljudi dobijaju batine, gube glavu, dobijaju nozeve radi lopova. Pa ja vise volim sebe od Radzepagica, Blekica, Hame Granova. Svi oni imaju milione i vozaju dobre aute a sta ima Vedran Puljic dijete izgubi glavu radi kluba kojeg voli ??? Zapitajte se malo svi dokle vise, ili neki ovdje dobijaju pare od pojedinih ljudi pa kako dodje koja nova garnitura nekima je dobra nekima nije. Nekima je dobar Blekic, nekima nije....nekima je dobar Plisek nekima nije....nekima je dobar Redzepagic nekima nije....pa jesmo li normalni??? Pljujete legende klupa skorom pa svi redom, a pola se nas nije ni rodilo kad je igrao Biogradlic, Fazlagic, i ostali. Odakle nekima pravo da pljuju ljude koji su pronijeli ime kluba po svijetu i da kazu da kradu. Ma nek krade citav zivot koliko je dao za Sarajevo i Fazlagic i ostali. Sta je dao Redzepagic? Jel dijete kluba??? Niko mi od igraca nije u krvom rodu d aga branim al mi smo tolika **** da tudje volimo a svoje necemo....napravili smo svi skupa od onih koji vode klub do nas navijaca bruku od kluba....godine prolaze titule ne dolaze....mene je stid koga nije blago njemu
Znam da će mnogi sada reći, šta nam ima jedan Željovac palamuditi o našem klubu, ali se sa tobom (@ado_hz)u potpunosti slažem.

Dugo pratim fudbal i naglasiću da sam Sarajevo, prije rata gledao redovno na Koševu, a mnoge tekme i na strani. TZ, BG, MO itd. No to nije bitno, bitno je da imam sigurno mnogo više odgledanih utakmica Sarajeva nego mnogi sa ovog foruma.

Često pišem i na ovoj temi i znam da su mi postovi mnogo puta (ali ne uvijek) sarkastični, ali šta se sve dešava u zadnjih 10ak godina sa FK Sarajevom, ti moji postovi bi trebali da budu još sarkastičniji.

Utakmice na Koševu (kada sam gledao Sarajevo) sam uvijek posmatrao sa zapada, a neposredno kraj mene ili koje sjedište dalje je redovno i bio Švabo Osim sa svojim mlađim sinom Selmirom, a ponekada i sa Amarom. Šta hoću da kažem? Utakmice je čovjek mogao mirno posmatrati i svima na toj tribini je bilo drago, što ih Švabo gleda. Bez ikakvih problema. Ne moram naglašavati da je većina ljudi oko nas navijala za Sarajevo, ali je atmosfera uvijek bila odlična.

To se sada ne može zamisliti, a naročito nakon Blekićevog dolaska na čelo kluba i horskog vrijeđanja ex-YU i BH legende. U klubu su uvijek neka previranja, a isti vode interesdžije, koje žele da dobrano hajruju na račun imena kluba. E, to ne valja!

Ja skoro pišem na ovoj temi da bi Sarajevo trebalo dovesti Papeta za trenera (malo i sarkastično), ali sam zaista to vidio kao rješenje bar nekih osnovnih problema. Međutim, ja sam znao da niko iz Uprave nije ni pomislio da razgovara sa Papetom, jer unaprijed znaju da je on odveć veliko ime da bi se mogli sa njim "igrati" i šaltati ga. To njima ne odgovara, a svima nam je jasno da je Pape, najveća živuća legenda kluba. Oni ne žele ljude, koji imaju autoritet - tipa Pape, Paja, Hadžibegić, Husref, pa zašto ne i Vahidin ili Pirić, Muzurović, Arslanagić, i mnogi drugi. Znaju oni dobro da se ne bi tek tako mogli poigravati sa njima, a ni oni vjerovatno ne žele sa sadašnjim čelnicima u "bolje sutra". Moram kazati da su ti poslijeratni čelnici kluba i nametnuli vještački animozitet među navijače Sarajeva, u smislu vrijeđati ćemo Želju i sve što je uz njih vezano, a sve radi lakšeg ostvarivanja sitnosopsetveničkih interesa.

Odužio sam, al' eto htjedoh da i ja nešto kažem, al' sasvim iskreno i bez imalo omalovažavanja kluba, a u kakvom je stanju sada, odnosno zadnjih 10ak godina, a naročito od ere Blekića, to i zaslužuje te.

Pozdrav.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

alibi

Post Postao/la alibi » 10 jan 2012, 17:30

Odose ove "rasprave" malo izvan realnosti i stvarne slike.Koje dobar za klub a ko los to smo valjda apsorvirali i to je iza nas.Nemojte da unosite zabunu o kao razna udruzenja i prijatelji su tu zbog nekuh "drugih" i licni interesa.VJERUJTE DA NISU.Svi smo tu radi iste stvari a to je zbog dobrobiti nase jedine LJUBAVI.FK SARAJEVA.Svakog istinskog bolesnika ce svaka izdaja i blacenje kluba tesko pogoditi,jer treba vecina sa ovoga foruma da zna da je nasa ljubav prema nasoj svetinji ispred svih drugih zelja i ciljeva.To stanje se u medicinskom zargonu zove HRONICNA BOLEST.i treba davati podrsku svim onim snagama koji zele i imaju konkretne planove u pravcu unapredjenja kluba.Bice tu i tamo uvijek onih kojima nista nije dobro i ne valja,ali takve smo prepoznati i prepoznacemo u buducnosti i rijesiti ih se.Slozno svi na istoj strani i za najvecu ljubav raditi i dizati na visi nivo kad se god za to steknu uslovi.Nase je da pratimo i bodrimo klub i da na taj nacin budemo vjetar u ledja kao samim igracima na trenima tako i dodatni stimulans ljudima u klubu koji nece i ne mogu biti ravnodusni sa postojecim stanjem vec ih "natjerati"da unaprjedjuju klub na visi i visi nivo.Mi smo fk sarajevo i svako ko bude na direktan ili indirektan nacin dosao u vezi sa nama treba da to prvo IMA na umu.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []