Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

kobe24
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la kobe24 » 31 dec 2011, 18:04

Keno odlican u pobjedi svog Bonvitspora! Za 23 minute koliko je proveo na parketu, uspio postici 21 poen. Za dva gadjao 3/4, za tri 3/6, i sa linije za sobodna bacanja imao stoprocentan ucinak, tacnije 6/6. Pored toga, dodao je jos i 4 skoka, te jednu asisteciju.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 31 dec 2011, 18:17

kobe24 je napisao/la:Keno odlican u pobjedi svog Bonvitspora! Za 23 minute koliko je proveo na parketu, uspio postici 21 poen. Za dva gadjao 3/4, za tri 3/6, i sa linije za sobodna bacanja imao stoprocentan ucinak, tacnije 6/6. Pored toga, dodao je jos i 4 skoka, te jednu asisteciju.

on godinama u klubovima igra vrlo dobro,ali u repci je totalno suprotna priča

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 31 dec 2011, 21:08

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Keno odlican u pobjedi svog Bonvitspora! Za 23 minute koliko je proveo na parketu, uspio postici 21 poen. Za dva gadjao 3/4, za tri 3/6, i sa linije za sobodna bacanja imao stoprocentan ucinak, tacnije 6/6. Pored toga, dodao je jos i 4 skoka, te jednu asisteciju.

on godinama u klubovima igra vrlo dobro,ali u repci je totalno suprotna priča
Znam da je takva situacija, ali me opet raduje cinjenica da je u svakoj utakmici koju odigra za svoj klub poprilicno dobar.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 01 jan 2012, 21:12

http://****/main.asp?dir=news&newsid=42791" onclick="window.open(this.href);return false;

Nihad Đedović se vraća u Španjolsku

BiH reprezentativac Nihad Đedović igrat će do kraja sezone na posudbi u Murciji.

Murcia, momčad koja nakon 13. odigranih kola Lige Endesa ima četiri pobjede, dovela je 21-godišnjeg beka Nihada Đedovića koji bi joj trebao - kao igrač na posudbi - pomoći da sačuva prvoligaški status.

196 cm visoki BiH reprezentativac sezonu je započeo u Lottomaci ubacujući 10.5 poena, 3.7 skokova i 1.9 asistencija. U Rimu je odigrao cijelu prošlu sezonu kao posuđeni igrač Barcelone.

juan
Kontakt:

Post Postao/la juan » 10 jan 2012, 13:27

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:http://****/main.asp?dir=news&newsid=42791

Nihad Đedović se vraća u Španjolsku

BiH reprezentativac Nihad Đedović igrat će do kraja sezone na posudbi u Murciji.

Murcia, momčad koja nakon 13. odigranih kola Lige Endesa ima četiri pobjede, dovela je 21-godišnjeg beka Nihada Đedovića koji bi joj trebao - kao igrač na posudbi - pomoći da sačuva prvoligaški status.

196 cm visoki BiH reprezentativac sezonu je započeo u Lottomaci ubacujući 10.5 poena, 3.7 skokova i 1.9 asistencija. U Rimu je odigrao cijelu prošlu sezonu kao posuđeni igrač Barcelone.
Nista od toga, Niho rastura opet u Lotomatici

isto tako raduje forma Ede u grckoj kao i Adnana u Tibingenu.
Idemo Adnana bas gledati u subotu (14.01., aBd) protiv Elvira (Giessen), da vidimo jel valja cemu nas amer a i da naravno uzivamo u carolije naseg Ovcine ;)
Imam osjecaj, sto je stariji to je bolji :)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.

Post Postao/la nerminh74 » 10 jan 2012, 22:12

Evo gledam 4-5 utakmicu buducnosti i prosto je nevjerovatno kako milosevic zna igrati dobru, racionalnu timsku igru i ajko ovako nastavi mogao bi biti koristan u repki pogotovu kada trenutno nemamo prave 3
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 11 jan 2012, 00:42

nerminh74 je napisao/la:Evo gledam 4-5 utakmicu buducnosti i prosto je nevjerovatno kako milosevic zna igrati dobru, racionalnu timsku igru i ajko ovako nastavi mogao bi biti koristan u repki pogotovu kada trenutno nemamo prave 3
Valjda se salis :D

Kad bi bio jedina trojka koja ima sanse da zaigra za nas ja ga ne bi pozvao. Niti njega, niti Nesovica.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 jan 2012, 08:35

Zato mi je trebalo 5 utakmica da se uvjerim ali ga je radonjic dobro sriktao igra disciplnovano prvenstveno odbranu i skoka a na kos ide samo kada mu se otvori ali opet da se razumijemo od njega ne ocekujem vise od 15 min ovakve igre
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

juan
Kontakt:

Post Postao/la juan » 18 jan 2012, 14:47

juan je napisao/la:
Idemo Adnana bas gledati u subotu (14.01., aBd) protiv Elvira (Giessen), da vidimo jel valja cemu nas amer a i da naravno uzivamo u carolije naseg Ovcine ;)
odosmo 170km u jednom pravcu i odgledasmo tekmu.

Sto se tice tekme, grozna. 1pv : 29:26 i to nije do tvrdih odbrana.
drugo ko malo bolje.
Posebno je bilo interesantno gledati zadnju /4 kad je Hodzic cuvao Ovcinu. Razlika nekih 12cm.Mogu reci da se poprilicno dobro pokazao mali Hodzic, ima dobar odraz, nalijepio dvije blokade onom Archibongu.
Ipka za centra nije, jer je previse mase izgubio. cini mi se nekih 15-20kg. Fali mu da se gura da masivnim centrima. Ipak ima mehkanu ruku, polu-hook i brze noge. Uz jednog dobrog trenera i one mase iz USA sto je imao moglo bi nesto biti od njega. Dal je za Repke, neznam, bolji od Jazvina jest 1000% :)
Smijeshno mi isto bilo zaigrijavanje, samo je zakucavao! ni shut ni polaganje :)

Sto se tice Ovcine, odusevio me! sa svojih 35god i nevjerovatnim pregledom igre. Samo kako je izlazio da brani pikenrol (Pick 'n roll) ;) jednostavno fantasticno. Kaze mi shvabo, sto je pored mene sjedio, nakon sto je zbunjeno konstatovao da navijamo (nas 5oro) za obje ekipe, da je Kapiten (tako ga zovu navijaci Giessena) jedini sa ugovorom na 3 god. I sve zavisno od njegove forme gubimo il pobjedjujemo. A i dalo se vidjeti. djelio lopte ko da je play :)

Hodzic 8P, 4reb, po jedan Steal i Block (mada je bio Block nego steal, al hajd radi statistike :) 26min
Ovcina 6P, 8reb, 3 steals i 1 block za 35min

jel se Ovcina sam oprostio iz Repke? il ga jednostavno nisu zvali vise?

Cini mi se da sam procitao na Hodzicevoj ogromnoj Tetovazi "Sarajevo", odakle je momak porijeklom?

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 18 jan 2012, 15:11

juan je napisao/la:
juan je napisao/la:
odosmo 170km u jednom pravcu i odgledasmo tekmu.

Sto se tice tekme, grozna. 1pv : 29:26 i to nije do tvrdih odbrana.
drugo ko malo bolje.
Posebno je bilo interesantno gledati zadnju /4 kad je Hodzic cuvao Ovcinu. Razlika nekih 12cm.Mogu reci da se poprilicno dobro pokazao mali Hodzic, ima dobar odraz, nalijepio dvije blokade onom Archibongu.
Ipka za centra nije, jer je previse mase izgubio. cini mi se nekih 15-20kg. Fali mu da se gura da masivnim centrima. Ipak ima mehkanu ruku, polu-hook i brze noge. Uz jednog dobrog trenera i one mase iz USA sto je imao moglo bi nesto biti od njega. Dal je za Repke, neznam, bolji od Jazvina jest 1000% :)
Smijeshno mi isto bilo zaigrijavanje, samo je zakucavao! ni shut ni polaganje :)

Sto se tice Ovcine, odusevio me! sa svojih 35god i nevjerovatnim pregledom igre. Samo kako je izlazio da brani pikenrol (Pick 'n roll) ;) jednostavno fantasticno. Kaze mi shvabo, sto je pored mene sjedio, nakon sto je zbunjeno konstatovao da navijamo (nas 5oro) za obje ekipe, da je Kapiten (tako ga zovu navijaci Giessena) jedini sa ugovorom na 3 god. I sve zavisno od njegove forme gubimo il pobjedjujemo. A i dalo se vidjeti. djelio lopte ko da je play :)

Hodzic 8P, 4reb, po jedan Steal i Block (mada je bio Block nego steal, al hajd radi statistike :) 26min
Ovcina 6P, 8reb, 3 steals i 1 block za 35min

jel se Ovcina sam oprostio iz Repke? il ga jednostavno nisu zvali vise?

Cini mi se da sam procitao na Hodzicevoj ogromnoj Tetovazi "Sarajevo", odakle je momak porijeklom?

Hodzic je sa "kovaca" ako se dobro sjecam..U glavnom iz sarajeva je!
Ovcina je se sam oprostio ,porodicni razlozi,slicni kao kod mujezinovica!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 18 jan 2012, 19:18

zdravstveni razlozi su kod ovcine
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 20 jan 2012, 17:16

vidim da je jasmin hukic presao u italiju..
Ako moze igrati Sinanovic sa drugim pasos onda moze i Hukic zar ne..? Jeli treba nam jedan klasicni small forward.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 20 jan 2012, 17:22

TKC je napisao/la:vidim da je jasmin hukic presao u italiju..
Ako moze igrati Sinanovic sa drugim pasos onda moze i Hukic zar ne..? Jeli treba nam jedan klasicni small forward.

gotova je njegova reprezentativna karijera

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 20 jan 2012, 17:24

U pravu si, najveci problem i imamo sa tom pozicijom 3 ( small forward ), samo sto Hukic vec odavno nije small forward. on je vise 4, a tu imamo barem 3 igraca koji su trenutno bolji od njega.
Osim toga, on vise sigurno nikad nece igrati za BiH
FKS❤️1946

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 20 jan 2012, 17:30

djokica je napisao/la:
U pravu si, najveci problem i imamo sa tom pozicijom 3 ( small forward ), samo sto Hukic vec odavno nije small forward. on je vise 4, a tu imamo barem 3 igraca koji su trenutno bolji od njega.
kakve onda druge opcije imamo..? Nekakvog amerikanca..?
I ovaj iz Nancya vidim da je poceo dobivati minute jeli to za A tim ili jos za omladine..?

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 20 jan 2012, 18:53

TKC je napisao/la:
djokica je napisao/la:
kakve onda druge opcije imamo..? Nekakvog amerikanca..?
I ovaj iz Nancya vidim da je poceo dobivati minute jeli to za A tim ili jos za omladine..?
Ma nemamo ni neke opcije: Opacak, Tuljkovic,Milosevic, Masic ( nece da igra )... Sve u svemu nema tu igraca koji moze donijeti nesto spektakularno. Ovi nabrojani su limitirani i mogu popunjavati broj. Logicnije je ocekivati da cemo igrati sa 3 beka u buducnosti,ali ko zna mozda iskopaju nekoga ili neko od ovih mladjih iskoci.
Mozda ti imas nekog gore u Skandinaviji ;)
FKS❤️1946

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 21 jan 2012, 00:01

nazalost moja visina je 1.80 m :lol:

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 03 feb 2012, 09:20

doe78 je napisao/la: Hodzic je sa "kovaca" ako se dobro sjecam..U glavnom iz sarajeva je!
Ovcina je se sam oprostio ,porodicni razlozi,slicni kao kod mujezinovica!
Vratnik, 100% ;)
Cuva Bog Zelju svog!

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 03 feb 2012, 13:32

Nemojte zaboravit' da je ACO PETROVIC pronasao DREJPERA!Za njega se malte ne nije znalo,ko je sta je dok ga Aco nije doveo pod svoj rezim rada!! DREJPER dok je igrao pod Acinim vodstvom bio je najbolji igrac NLB-a,a kod Joketa je bio kap u moru...ali Joke nije Aco,nit' ce kad bit' ...Sve u svemu ocekujem da ce Aco izabrati pravog stranca za nas tim !!!
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 feb 2012, 21:23

Bice pakleno tesko izabrati nekog vrhunskog igraca da naturalizujes. Iskreno, ja trenutno ne vidim opciju koja bi trenutno podigla nas kvalitet.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.