Mensur Bajramovic
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Smjena Bajramovića?
Piše: M. Dautbegović
Nedjelja, 23.08.09. 10:10.
Pobjedom Belgije u Portugalu u zadnjim trenucima meča, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine i definitivno je okončala sa igrom u baražu za odlazak na Eurobasket.
Skor od tri pobjede i jednog poraza na kraju se i ne čini tako lošim, ali to je bilo nedovoljno da se najbolji bh. košarkaši plasiraju u finale baraža. Tamo je na megdan Francuskoj otišla Belgija, a pobjednik tog dvoboja ide na smotru najboljih evropskih selekcija.
"Ne mogu biti nezadovoljan kompletnim nastupom u ovom baražu. Odigrali smo dosta dobro i ako se izuzme treća četvrtina susreta u Belgiji mogu reći da sam zadovoljan onim što su pokazali naši košarkaši. Međutim, postavlja se pitanje koliko bi bh. reprezentacija u ovom sastavu mogla uraditi protiv moćnih Francuza", kazao je za SportSport.ba selektor bh. nacionalnog košarkaškog tima Mensur Bajramović.
O tome šta dalje, Bajramović kaže:
"Spreman sam ispoštovati ugovor koji imam sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine do kraja. Međutim, potrebno je napraviti mnogo stvari kako bi bh. košarku digli na jedan viši nivo. Evidentno je da je reprezentativna košarka u BiH u padu. U septembru se treba održati Izborna skupština Košarkaškog saveza BiH i tu se trebaju udariti novi temelji bh. košarke", dodao je Bajramović.
Ovaj lik definitivno nema ni truncice dostojanstva!
Nedjelja, 23.08.09. 10:10.
Pobjedom Belgije u Portugalu u zadnjim trenucima meča, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine i definitivno je okončala sa igrom u baražu za odlazak na Eurobasket.
Skor od tri pobjede i jednog poraza na kraju se i ne čini tako lošim, ali to je bilo nedovoljno da se najbolji bh. košarkaši plasiraju u finale baraža. Tamo je na megdan Francuskoj otišla Belgija, a pobjednik tog dvoboja ide na smotru najboljih evropskih selekcija.
"Ne mogu biti nezadovoljan kompletnim nastupom u ovom baražu. Odigrali smo dosta dobro i ako se izuzme treća četvrtina susreta u Belgiji mogu reći da sam zadovoljan onim što su pokazali naši košarkaši. Međutim, postavlja se pitanje koliko bi bh. reprezentacija u ovom sastavu mogla uraditi protiv moćnih Francuza", kazao je za SportSport.ba selektor bh. nacionalnog košarkaškog tima Mensur Bajramović.
O tome šta dalje, Bajramović kaže:
"Spreman sam ispoštovati ugovor koji imam sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine do kraja. Međutim, potrebno je napraviti mnogo stvari kako bi bh. košarku digli na jedan viši nivo. Evidentno je da je reprezentativna košarka u BiH u padu. U septembru se treba održati Izborna skupština Košarkaškog saveza BiH i tu se trebaju udariti novi temelji bh. košarke", dodao je Bajramović.
Ovaj lik definitivno nema ni truncice dostojanstva!
Jest cova se rapade citajuci ovaj forum 

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
ma koliko god on bio dobar trener (ako i jeste, nerazumijem se bas u kusarku previse) on ne smije ostati trener reprezntacije...pa jebote on nema ni malo autoriteta, pa Teletovic, Rizvic, Đedovic se raspravljaju s njim, pa jebpte gdje to ima...a on njima nista ne moze zato sto ce mu reci da se nece odazvati i onda je vise najebo...a Kenan Bajramovic isto kao da je njemu se3f, a ne ovaj njemu...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
- el-fighter
- Kontakt:
Njemu se treba zahvaliti i poslati ga u Siriju da tamo bude trener. On ovoj repki više netreba. Nije pokazao da igrače može motivirati i da ih može natjerati da igraju bolje. Nema nikakvog autoriteta i pogrešno organizuje igru. Ja bih najviše volio da VV postane selektor, ali izgleda ništa od toga jer MB nema nimalo obraza da napusti kormilo repke i preda ga nekome ko će znati šta da radi sa ovim ogromnim potencijalom koji ima bh. košarka.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
sa MB-om možemo samo otići na EXIT!
i to teskosombrero je napisao/la:sa MB-om možemo samo otići na EXIT!

imperator, prodavac magle
Dijelovi teksta iz intervuja Nihada Đedovića koji 'nikog ne kritikuje' (kluturan, odgojen mladić), ali koji, ipak, „govore sve“ o stručnosti i kvalitetu selektora M.B.HAYAT – VIJESTI: Petak, 28 August je napisao/la:"Nihad Đedović: U reprezentaciji se nijedna akcija nije pravila za mene!"
I u dresu reprezentacije u utakmicama baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo pokazao je najbolje partije, iako je bio najmlađi košarkaš u ekipi. Nihad je sazrio prije nego li je to bilo ko očekivao. Odrastao je, rezoni su mu drugačiji, zreo je, tako mlad, a već čovjek.
O svojim igrama u državnom timu, Đedović govori vrlo otvoreno:
- Što se tiče moje igre, ja sam prezadovoljan. Pokazao sam da mogu, da sam dovoljno kvalitetan da igram na najvišem nivou. Ono što možda javnost ne zna, niti jedna akcija na utakmici nije se igrala na mene. Uvijek sam iskakao iz sistema i odlučivao se na samostalne rolne. Nije to ništa loše, to je dobro. Ne kritikujem nikoga, ali mi smo stalno igrali napad 24 sekunde, pa šta se otvori...
Dobro smo i 'prošli' ko nam je vodio repku....
SVE MIJENJATI, SVE – MENSURA BAJRAMOVIĆA pod #1
RP:

to vidi svako normalan ko iole razumije kosarku,ccc Mensure vi ste i statisticki najslabija karika- Napolje bitangoTrigger je napisao/la:Dijelovi teksta iz intervuja Nihada Đedovića koji 'nikog ne kritikuje' (kluturan, odgojen mladić), ali koji, ipak, „govore sve“ o stručnosti i kvalitetu selektora M.B.HAYAT – VIJESTI: Petak, 28 August je napisao/la:"Nihad Đedović: U reprezentaciji se nijedna akcija nije pravila za mene!"
I u dresu reprezentacije u utakmicama baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo pokazao je najbolje partije, iako je bio najmlađi košarkaš u ekipi. Nihad je sazrio prije nego li je to bilo ko očekivao. Odrastao je, rezoni su mu drugačiji, zreo je, tako mlad, a već čovjek.
O svojim igrama u državnom timu, Đedović govori vrlo otvoreno:
- Što se tiče moje igre, ja sam prezadovoljan. Pokazao sam da mogu, da sam dovoljno kvalitetan da igram na najvišem nivou. Ono što možda javnost ne zna, niti jedna akcija na utakmici nije se igrala na mene. Uvijek sam iskakao iz sistema i odlučivao se na samostalne rolne. Nije to ništa loše, to je dobro. Ne kritikujem nikoga, ali mi smo stalno igrali napad 24 sekunde, pa šta se otvori...
Dobro smo i 'prošli' ko nam je vodio repku....
SVE MIJENJATI, SVE – MENSURA BAJRAMOVIĆA pod #1
RP:
Cuva Bog Zelju svog!
- nikad_izvini
- Kontakt:
I šta bi, jel Đekna umrla. Koliko vidim, Nihad Imamović ga podržava.
Dobro čovjek napisa, sa MB-om možemo jedino do EXIT-a

Dobro čovjek napisa, sa MB-om možemo jedino do EXIT-a

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Mensure, ceka te sudbina Halidova (Demirovic), a to je: OTKAZ!!!
A, lepo sam ti govorio da budes karakteran i sam da ponudis otkaz, neznalico kosarkaska!
Znaj i ovo, upravo pisem pismo g-dinu Basharu al Assadu (Predsednik Sirije), da te doticni licno izbaci iz Sirijske kosarke. Trazim "javno" prevodioca svog pisma na Arapskom jeziku.
I Sirija ce te prevazici, uskoro!!!
A, lepo sam ti govorio da budes karakteran i sam da ponudis otkaz, neznalico kosarkaska!
Znaj i ovo, upravo pisem pismo g-dinu Basharu al Assadu (Predsednik Sirije), da te doticni licno izbaci iz Sirijske kosarke. Trazim "javno" prevodioca svog pisma na Arapskom jeziku.

neukusno je porediti halida i mensura jer halid je dobar strucnjak i napravio je rezultate... jednostavno u rukometnoj repci je doslo do zasicenja i treba nesto da razbudi ove igrace i navijace po meni je to hasanefendic ali da li ce ga smajo moci dovesti vidjecemocole-ch je napisao/la:Mensure, ceka te sudbina Halidova (Demirovic), a to je: OTKAZ!!!
Znaj i ovo, upravo pisem pismo g-dinu Basharu al Assadu (Predsednik Sirije), da te doticni licno izbaci iz Sirijske kosarke. Trazim "javno" prevodioca svog pisma na Arapskom jeziku.I Sirija ce te prevazici, uskoro!!!

You are someone else I am still right here
Re: Mensur Bajramovic
sigurno mu je krivo sto ne preuze makedonce, sada bi mu u cv-u stajalo da je vodio jos jednu repku na EP, usput zna li se sudbina ovog beskicmenjaka?
Cuva Bog Zelju svog!
da ih je on preuzeo ne bi se ni plasirali.mirzza je napisao/la:sigurno mu je krivo sto ne preuze makedonce, sada bi mu u cv-u stajalo da je vodio jos jednu repku na EP, usput zna li se sudbina ovog beskicmenjaka?
btw onaj bivsi igrac bosne sokolov solidno igra ne europskom posebno je dobar u odbrani bas bi nam sada dobro dosao kao zamjena za zlaju
You are someone else I am still right here
Citam danas u novinama da ce izgleda opet dobiti povjerenje Predsjednistva. Govore da ne stojimo doboro financijski i da ne vide bolju mogucnost i u BiH od Bajramovica, i da bi oni volili kad bi mogli dovesti Tanjevica ili Mutapcica. Znaci uz podrsku KSBiH veliki strucnjak MB je iskopao rupu za BH kosarku i u narednim kvalifikacijama ce je samo zakopati, sto u prevodu znaci borba za A diviziju. Razumjem da finacijska situacija nije odlicna, ali ja mislim i ako nisam neki ekspret sto se tice ovog sporta da u BiH ima boljih trenera od MB-a. Oni se vade na finacije, ali dovodjenjem odlicnog trenera, pa ako treba za njega KSBiH da digne kredit, i samim plasmanom na EP drzava BiH stece reputaciju korz tu reprezentaciju, pa ce vlada poceti ulagati pare, i dolazit ce sponzori i time se poboljsava finacijska situacija samog saveza, a ne danas i dalje vodi grobar BH kosarke MB, gdje ni jedan sponzor ni jedna vlada drzave nece ulagati u taj sport kad nas brukaju na svakom koraku. Ovo je moje misljenje mozda grijesim ali ja ne vidim drugi izlaz. NSBiH je dovodjenjem velikog strucnjaka privukao sponzore, tako bi trebao uraditi i KSBiH.
A sada nagradno pitanje
Da MB vodi najacu selekciju na ovom EP-u, tj. Spaniju koji bi plasman imao na kraju ?

A sada nagradno pitanje
Da MB vodi najacu selekciju na ovom EP-u, tj. Spaniju koji bi plasman imao na kraju ?

"My Favorite Ring is Always the Next One"
Prvi kad ih nije ovaj sadasnji kloc upropastio nebi ni nas kloc uspio.Svejedno imaju jaku klupu pa koga god stavi ne moze promasiti.Dok je kod nas sasvim zaebanija situaciju,neskupimo cestitu ni prvu petorku o klupi da ne i govorim.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ma jašta...najlakše je smijeniti Mensu,a to što ce ostati paraziti i bitange na svojim pozicijama o tome niko ne prica...niko ne prati kakva mafija vlada KS,jer to nije zanimljivo medijima i javnosti (kao što je to slucaj sa NS).
Sve dok našom košarkom budu vladali Džonlagic,Imamović,Đelilović i ostali paraziti nema nama napretka taman nam selektor bio i Phil Jackson...treneri se smjenjuju ali banda ostaje,tako je to i fudbalu -tako je to i u košarci.
Nisi ni oni tolike poštenjacine da sami sebe smijene
Sve dok našom košarkom budu vladali Džonlagic,Imamović,Đelilović i ostali paraziti nema nama napretka taman nam selektor bio i Phil Jackson...treneri se smjenjuju ali banda ostaje,tako je to i fudbalu -tako je to i u košarci.

"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
-
- Kontakt:
I još uvijek ima mazohista koji ga brane! Bože daj im pameti !
pa toliko ima strucnjaka i i papci iz saveza izaberu frajera opet ,mislim da mu je to bilo 2 ili 3 put da vodi repku 

la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
e pa vidis menso je dokazao da je kriv za neuspjehJamaL je napisao/la:Najveci problem je što naša raja (narod) većinom misli ako nekom klubu ide loše, odmah je kriv trener, bez bilo kakvog dokazivanja krivice, bez razmisljanja, odmah se sve na trenera svali, čovjeku otkaz i onda kad dođe drugi, ista priča. Eh onda tek slijede bombastični naslovi po novinama "Šta se dešava sa klubom, kao pripisuju neki umor igrača i tome slično"drop je napisao/la:Ma jašta...najlakše je smijeniti Mensu,a to što ce ostati paraziti i bitange na svojim pozicijama o tome niko ne prica...niko ne prati kakva mafija vlada KS,jer to nije zanimljivo medijima i javnosti (kao što je to slucaj sa NS).
stas jarane coek se razumije u sport
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.