RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

nem73
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la nem73 » 11 jan 2012, 13:24

Od novih lica bitno je spomenuti golmana Dejana Bandovića, Amera Mahinića (došao iz mostarske Lokomotive), te Amera Jugu koji će vjerovatno nositi dres Veleža u narednom periodu.

Sa druge strane, na probnom radu nalaze se Amerikanci Smith i Downey, te Alidin Hajdarević kojem je posljednji klub bio Sparta Kromeriž u Češkoj Republici.
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 11 jan 2012, 13:52

nem73 je napisao/la:Od novih lica bitno je spomenuti golmana Dejana Bandovića, Amera Mahinića (došao iz mostarske Lokomotive), te Amera Jugu koji će vjerovatno nositi dres Veleža u narednom periodu.

Sa druge strane, na probnom radu nalaze se Amerikanci Smith i Downey, te Alidin Hajdarević kojem je posljednji klub bio Sparta Kromeriž u Češkoj Republici.
Ovaj mora da je dobar cim nosi moje prezime :D :D
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 11 jan 2012, 14:10

Dobro nije lose, iako sam ocekivao da ce Riki ostati ( bilo je i na sluzbenoj stranici da je potpisao novi ugovor ) Vidit cemo kakvi su ovi amerikanci...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 jan 2012, 14:20

evo pročitah da se razgovara sa Mirzom Mešićem, bivšim igračem Slobode i Željezničara da pređe u VELEŽ, Rikiju istekao ugovor, Zolj u Olimpicu, a Oštraković na probi, ako ne prođe, eto ga opet kod nas........

stampy

Post Postao/la stampy » 11 jan 2012, 14:31

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 12:22, ukupno mijenjano 1 put.

BICE GUSTO
Kontakt:

Post Postao/la BICE GUSTO » 11 jan 2012, 14:42

Da je, prodati Ostrakovica i dovesti kakvog napadaca !
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 11 jan 2012, 14:51

Sta ocekivati kad vas napuste kljucni igraci iz prosle polusezone
Ostrakovic, Zolj, R.Demic, Spahic, Durakovic, Velagic a pripreme pocinjete bez provjereni pojacanja i da se dovede neko pojacanje treba da se uklopi i ko zna kakoce to funkcionisati mislim da su nam sanse za evropu 1%
doslo par nekih igraca na probu ali to je sve tanko najvece pojacanje bi bilo da smo zadrzali Demica, Zolja, Durakovica, Spahica, Ostrakovica i doveli 2-3 provjerena igraca samo tako bi se mogli nadati necemu u kupu

peace_an
Kontakt:

Post Postao/la peace_an » 11 jan 2012, 16:04

Rodeni je napisao/la:Sta ocekivati kad vas napuste kljucni igraci iz prosle polusezone
Ostrakovic, Zolj, R.Demic, Spahic, Durakovic, Velagic a pripreme pocinjete bez provjereni pojacanja i da se dovede neko pojacanje treba da se uklopi i ko zna kakoce to funkcionisati mislim da su nam sanse za evropu 1%
doslo par nekih igraca na probu ali to je sve tanko najvece pojacanje bi bilo da smo zadrzali Demica, Zolja, Durakovica, Spahica, Ostrakovica i doveli 2-3 provjerena igraca samo tako bi se mogli nadati necemu u kupu
bola kakvo je kukanje odmah dosla 3-4 igraca nisi ih nikad ni vidio ocima ni cuo za njih a vec kukanje nevalja nista.cuj velagic i spahic kljucni igraci ? a i ostali dobri kljucni igraci ni jedan jos nije sigurno potpisao za drugi klub..i ako odu eto ih na ljeto nazad

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 11 jan 2012, 16:06

ne vrijedi plakati i kukati. ko je tu, tu je!

zolja niko nije otjerao?
demićev status nije definisan još uvijek, mada ne miriše na njegov ostanak...

drago mi je da su tu Lakičević i Ivetić jer se za obadvojicu prićalo da idu iz kluba...

lićno očekujem mnogo od Danijela Brkovića te da nas napusti Hasanović ...
ja od njega velike koristi ne vidim...

par igraća i imamo oke ekipicu s tim da nam prioritetno treba kvalitetan špic ...

plus Pehlić malo brzine da unese...

tako da ne vidim razlog za tvoju toliku negativnost Rodeni??!
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 jan 2012, 16:08

AlemC85 je napisao/la:evo pročitah da se razgovara sa Mirzom Mešićem, bivšim igračem Slobode i Željezničara da pređe u VELEŽ, Rikiju istekao ugovor, Zolj u Olimpicu, a Oštraković na probi, ako ne prođe, eto ga opet kod nas........
Rijad Demic nije potpisao ugovor. Na stranici fkvelez.ba je pisalo da su se oni dogovorili - to jest da su ga oni pitali "Rijade, hoces li produzit s Velezom?" I on rekao u smislu hocu osim ako ne odem negdje u inostranstvo.

Znaci da racunamo na tebe ako ne odes vani? - Da.

To je bilo s Rijadom. Tako ako Rijad ode van BiH - nije slagao Veleza i nema mu se sta zamjerit. Ali ako ode u neki drugi klub - onda ja se iskreno nadam da vise nikad ne dodje u Velez.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 jan 2012, 16:40

nem73 je napisao/la:ne vrijedi plakati i kukati. ko je tu, tu je!

zolja niko nije otjerao?
demićev status nije definisan još uvijek, mada ne miriše na njegov ostanak...

drago mi je da su tu Lakičević i Ivetić jer se za obadvojicu prićalo da idu iz kluba...

lićno očekujem mnogo od Danijela Brkovića te da nas napusti Hasanović ...
ja od njega velike koristi ne vidim...

par igraća i imamo oke ekipicu s tim da nam prioritetno treba kvalitetan špic ...

plus Pehlić malo brzine da unese...

tako da ne vidim razlog za tvoju toliku negativnost Rodeni??!
upravu si, ja znam da se nedavno spominjalo da Lakičević ode u Sarajevo a Ivetić u Borac, eto izgleda ništa od toga, barem za sad, e kada bi se riješilei stvari oko Rikija, bio bi to pravi plus......

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 11 jan 2012, 17:07

To sto su se pojavili na prozivci nista ne znaci. Kada je zadnji dan prelaznog roka? E dan poslije ce se tek znati ko je ostao i ko je dosao. Do tada je samo "pametno" naglabanje i PR .
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 11 jan 2012, 17:40

el-fighter je napisao/la:
nem73 je napisao/la:Od novih lica bitno je spomenuti golmana Dejana Bandovića, Amera Mahinića (došao iz mostarske Lokomotive), te Amera Jugu koji će vjerovatno nositi dres Veleža u narednom periodu.

Ovaj mora da je dobar cim nosi moje prezime :D :D
Bio u našoj omladinskoj školi pa u Željinoj, 20 ili 21 godina, igrao vani u Češkoj čini mi se. Ima potencijala, samo ne znam kako je fizički spreman a zna lopte fino igrati, lično se uvjerio. Vidjet ćemo kako će se snaći. Jugo, eto neka solida, može u Premier ligi igrati normala i nadam se da će doći taj Mešić u napadu jer tu najviše škripimo. Ostalo manje, više jer koga nema bez njega se može. Nebitni Zolj, Demić i slični, sve je to u par deka i svako ih može zamjeniti nevažno što su se odgojili u Veležu. Kad ne cijene klub u koji se mnogi kunu onda nek im je široko polje.
Who dares, wins !

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 11 jan 2012, 18:16

Upravo tako,
neka prte svi do jednog kad ne znaju da cjene klub,
svetinju u kojoj si ponikli,,,
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 11 jan 2012, 19:28

Veliki broj igraca je trenutno na raspolaganju Varesanovicu, tako da mislim da svi oni nece ostati u Velezu. Dobro bi bilo da Ostrakovica prodamo i dovedemo nekog provjerenog napadaca, koji bi konacno rijesio problem realizacije koji nas prati od pocetka prvenstva. Takodjer mi je drago sto su tu Lakicevic, Ivetic i Merzic, ali i ostali mladi momci koji su buducnost Veleza. Sada je na Mirzi da uigra ekipu za nastavak prvenstva i zavrsnicu kupa i nadam se da cemo na kraju sezone imati razloga za srecu.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 11 jan 2012, 20:38

Dženan Duraković o svojoj karijeri : Želja mi je igrati za Sarajevo
Vijesti | BiH Premier liga
Written by Alen Jelić on Wednesday, 11 January 2012 14:22
Mladi vezista, Dženan Duraković slobodan je igrač, nakon što je raskinuo ugovor sa Veležom. Prateći pojedine medije njegovo ime najviše se vezalo za FK Sarajevo. Za **** Duraković govori o svojoj karijeri.

Razlog Vašeg odlaska iz Veleža mnogima nije poznat, prvenstveno iz razloga što se FK Velež nikad nije oglasio povodom toga. Možete li nam Vi nšto reći o tome?

-Razlog svog odlaska iz Veleža znaju samo tri čovjek. Ja nisam jedan od njih, ali nažalost jeste moj saigrač koji mi je bio nekada fudbalski uzor. Najbolji sud o svemu dali su navijači koji su mi dali punu podršku i na što sam ponosan. Slijed događaja u kojim dosta mladih igrača koji napuštaju klub govori o tome da trenutna politika kluba se ne bazira na podršci mladim igračima. Ponosan sam na svoje zalaganje na terenu, pristupu i sportskom odnosu tokom čitave karijere.

Dakle, okrećete novi list u životu? Gdje ćete nastaviti karijeru?

-Trenutno su dvije opcije za nastavak moje karijere. Prva je FK Sarajevo a druga je jedan klub u Češkoj.

Šta je od toga Vaša želja?

-Moj prvi izbor je FK Sarajevo koje smatram velikim klubom, s tradicijom i posebnim navijačima. Bila bi mi velika čast obući bordo dres.

Gdje biste sebe voljeli vidjeti za 2-3 godine?

-Po mom načinu igre, odnosu prema sportu i životu, najbliži sam Njemačkom fudbalu, te bi igračku zrelost svakako volio okušati u Bundesligi. Posebno me privlači 1 FC Koln, klub izuzetno bogate prošlosti, izuzetnih navijača i mjesto gdje sam napravio svoje prve fudbalske korake.

Za koji klub navijate?

-Sigurno da me vežu posebne uspomene i emocije za vrijeme provedeno u Veležu, ali sam siguran da ću časno nositi dres svakog kluba za koji zaigram. Od stranih klubova najviše volim Bayern Munchen i Koln.

Da li imat neke fudbalske uzore?

-Pošto sam od malih nogu navijač Bayerna i Njemačke reprezentacije moji uzori su bili Lothar Matthaus i Stefan Effenberg, a od današnjih igrača jako cijenim Salihamidžica, Olića, Schweinsteigera,Teveza i Rooneya.

Da li bi izdvojili nekoga iz Premijer lige BiH ili iz vlastite svlačionice?

-Kao dijete bio sam veliki navijač Asmira Džafića i Nedima Jusufbegovića, a od igrača sa kojim sam zajedno igrao posebnocijenim kapitena Dženana Zaimovića, Igora Remetića i cijenio sam Admira Velagića dok ga nisam upoznao u pravom svijetlu.

Ko je po Vama najbolji trener?

-Od trenera koji su me trenirali izdvojio bih Milorada Mitrovića i Velibora Pudara. a posebno cijenim Slavena Musu i Ratka Ninkovića. Od stranih trenera najviše cijenim Ottmara Hitzfelda i Joachima Lowa.

Najbolji sudija u Premijer ligi BiH?

-Bez premca, Emir Alečković.

Koji Vam je nadraži trenutak u karijeri?

- Kada je moj prijatelj Riad Demić zatresao mrežu za pobjedu protiv Zrinjskog Pod Bijelim brijegom, iako nisam nastupao na toj utakmici.

Imate li neostavrenih želja?

-Ima ih više. Jedna od njihje pobjeda na Grbavici i pogodak Zrinjskom.

Velež ili Zrinjski???

-Smijesšno pitanje. Velež.

Željezničar ili Sarajevo???

-Neopisiva prednost u korist Sarajeva. Sarajevo u Sarajevu je kao Velež u Mostaru.

Za kraj, ko ce po Vama biti sampion Premijer lige u sezoni 20011/12?

. Jos je uvijek rano o tome govoriti, prve tri ekipe imaju podjednake sanse. Analizirao sam malo raspored i mislim da Sarajevu raspored ide na ruku i to bi ujedno bila imoja želja.
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 11 jan 2012, 21:38

Konacno cemo imati i trenera golmana, Dasa se vraca.
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 11 jan 2012, 21:41

U sto Djeno sikce na Velagica :lol: :lol:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 11 jan 2012, 22:11

alenpitar je napisao/la: Velež ili Zrinjski???
slika Ko sve sebe zove novinarom
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 jan 2012, 23:04

Djano nije sve u potpunosti priznao, al' eto, mnogo toga je ipak rekao. mada sam siguran da ljudi bliski klubu znaju pravu istinu o svemu, pa i kakav je Mrkva u stvarnosti.......

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.