FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

SarajlijaTM

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SarajlijaTM » 11 jan 2012, 23:47

Pa vas par ste gori od one nase ekipe na sjeveru,blize zapadu,cak su se i oni smirili :lol: :lol: :lol:

A od ovog dirka sam veci navijac sarajeva ja,kako je krenulo :lol: :lol: (sta rekoh pa me srce ne udari :mrgreen: )

ne zelim vam kvariti diskusiju,ali taj benjo je izvalio par gluposti po kojima ga ja pamtim,kao npr ona da je najveca utakmica sarajeva, zeljo-videoton ,napravio vam onu smjesnu himnu zbog koje vas i dan danas prozivaju i jedino sto je taj covjek u zivotu uradio je to da je sin safeta isovica. i neko da se dici s tim,stvarno zaista :lol: ;)

nego,ode vam pola ekipe,pare su konstantni problem,pa majka mu stara pomozite klubu da vas bude 10k na svakoj tekmi makar ako nista.podrzite tu djecu,dohvatite evropu,ne ocekujte nerealno i najvaznije,ne gurajte kola na dole

eto vam toliko od komsije i nije provokacija ni zabrinutost,a imam i pametnijeg posla,da odma odg na glupa pitanja :mrgreen:

p.s.-aco sad je jasno,ti si dobro kamuflirani pitar,povremeno infiltriran kod nas :lol: :lol: :lol: nhf

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 12 jan 2012, 00:14

SarajlijaTM je napisao/la:,napravio vam onu smjesnu himnu zbog koje vas i dan danas prozivaj
zaboli nas što nas prozivaju radi himne. ta himna se pjeva prije svake utakmice na hasetu, i pjevat će se.

[youtube][/youtube]

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 12 jan 2012, 00:23

Što se ne bi mogli lagano smiriti , pustiti ljude da urade svoje svakako če uraditi zivcirali se mi ili ne vidjeti na kraju sezone kako će se to posložiti . Titule nema , pa šta ? Nije je bilo ni ovih zadnjih godina pa smo opet isli iz sezone u sezonu i opet napravili jedan dobar uspjeh u Europi sem te blamaze od Sparte koja je bila vise sretno nego spretno al hajd davno je bilo nečemo o tome ;) Za titulu je vrijeme to svi znamo ali kad nešto ne štima onda se mora mijenjati a ljudi mjenjaju . Valjda če nešto upaliti pa čemo osvojiti i taj trofej . Ali ja bi opet volio više prolaz u grupnu fazu EL nego titulu ;) Jer bi to značio naajveči poslijeratni uspjeh nas kao kluba i jednog kluba iz BiH ali vidjet ćemo .

Zato smirite se štrumfove samo kulirajte oni svoje mi svoje . Ničija do zore nije sjala neće ni njihova :) Bit je u tome da je njihov klub u krizi igrao za sredinu tabele ponekad i bio blizi ispadanju nego gore , dok naš klub kao što kazu oni da je u krizi opet igra za Europu a mozda i za titulu ;) Nedaj bože šta če im činiti taj naš klub kad ne bude u krizi .

Pozdrav ! :)
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Inkognito
Kontakt:

Post Postao/la Inkognito » 12 jan 2012, 02:44

Možete vi pričati šta god hoćete ali ova vaša uprava je taraba. Razlog je vrlo prost. Nisu upumpali pare u klub. BP su očito šupljak jer para NEMA. Uspješna uprava je ona koja donese novac u klub. Sad čitam da Torlak, Dupovac i Čomor idu na "probe" u Azerbejdžan ili Kazahstan. To je odron. Realno. Redžepagić se isto tako nije proslavio, koga je on to doveo u klub a da je dobar igrač za kojeg se mogu uzeti pare. Pod parama mislim na transfere preko 200.000-300.000 maraka. Ovo što oni rade mogao je bilo koji navijač uraditi, prodati u neku lijevu zemlju najboljeg odbrambenog igrača i tako donijeti nešto para u klub. Ne vidim tu neku nauku i dobar rad. Doduše, ako vama valjaju meni valjaju još više.

Ostali ste bez odbrane ako ovi odu, ne znam koliko je to pametno pred nastavak lige.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 12 jan 2012, 10:04

Kažu da u FK Sarajevu ima 35-40 igrača na platnom spisku. Mnogo bogatijim klubovima bi to predstavljalo ogroman balast, a kamoli nekom našem klubu.

Dragan Jović je dobio priliku, koja se dobija, možda, jednom u karijeri, a ona je da taj čovjek od tih 35-40 fudbalera svojim znanjem napravi tim sa 22 igrača + tri golmana. Da li će on od postojećeg kadra napraviti taj broj od 25 ili će u taj broj ući igrači koji će doći u klub MORA biti samo njegova volja. Po mom mišljenju, tada bi Sarajevo moglo krenuti naprijed bar u stabilizacijskom smislu, a i igrači koji bi bili odabrani, sigurno bi bili sretniji, jer bi im i primanja bila kudikamo stabilnija, da ne kažem redovnija i veća.

Ovo bi bio idealan scenarij. Međutim, ukoliko bi neko od "papaka" iz kluba pokušao nametati svoja rješenja za "igračku križaljku", to bi moglo imati samo negativne posljedice po klub općenito. Rekao sam "papaka" i iza toga stojim. Kako bih, inače, nazvao bilo kakvog čovjeka, koji bi se usudio petljati u rad trenera kome je to struka, posao i obaveza. Za Vaše dobro, nadam se da takvih "papaka" u klubu po imenu FK Sarajevo nema, a da ih i ima vjerovatno bi to spriječili najutjecajniji ljudi u klubu, tipa Rizvanović, Redžepagić, Talović i drugi.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 jan 2012, 11:35

Jel istina ovo sto kaze @Inkognito da Torlak, Dupovac, Čomor idu na probu u Azerbejdzan ? Sta je ovo ostat cete bez pola ekipe do nastavka sezone ?

Za nevjerovat ove igrace iz PL traze samo ove zemlje gdje je fudbal u usponu, a oni jedva cekadju da odu da imaju redovnu platu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

senci-071
Kontakt:

Post Postao/la senci-071 » 12 jan 2012, 11:41

Svi oni koji su bili na jucerasnjem treningu su otisli jako zadovoljni.U razgovoru sa igracima nema vise kukanja za plate i premije, koje su bojka u svim nasim sportskim kolektivima.Atmosfera je radna,vec se zna gdje ce mo na pripreme koje ce biti kvalitetno odradjene.Jedina mana na treningu je bila sto su dosli svi u svojim nekim trenerkama,ali stim da ima dosta neke djece i igraca na probi nije zamjeriti.Ono sto je bitno i pored toga sta se pise po portalima u ovoj sezoni ce mo uci jaci nego jesenas.

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 12 jan 2012, 12:03

A zasto se komsinice sekiraju za nas?

Hoce da nam pomognu. :lol:

Od tih svih igraca jedino ce nam Torlak falit a ovi ostali nebi mogli igrat u Famosu. Jovic je rekao da pojacanja nikakvih sigurno nece biti do 20. Zna nasa uprava sta radi ne boj'te se strumfovi.
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 12 jan 2012, 13:36

Iz Vrbanjuše? Što da ne.Torlak je došao iz SAŠK-a...dečko danas slavi 27 rođendan.Sretno Sedine.
F.K.SARAJEVO

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 jan 2012, 13:39

odlicno..bolje otpustiti ove sto puno uzimaju i ove s velikim platama sve prodati ...
jer prvi put ne gomilamo igrace i ne dovodimo ih a znamo da ih ne mozemo platiti kao sto smo to prije radili...
sad radimo dosta pametnije i sigurno bolje stvari,stvari koje vode ka stabilizaciji kluba na finansijskom planu...
bolje da svi igraci imaju svoje zaradzene plate i premije,a ne da imamo dosta dobrih igraca koji uzimaju velike pare a od kojih ni titula niti radosti hehhe to mozemo i sa losijim igracima.. ;) ;)
upotpunosti podrzavam ovu upravu u ovoj prodaji preskupih igraca za nas klub u ovom trenutku.. :D
Sedina koliko god da gotivim,zelim da ode covjek negdje da zaradi koju pravu paru i da sebi bar malo obezbjedi egzistenciju..toliko je zasluzio od nas navijaca..postovanje kako god odlucio..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

DANDY
Kontakt:

...?

Post Postao/la DANDY » 12 jan 2012, 13:53

Kakva ba stabilizacija kluba,svoju nesposobnost da namaknu pare kriju iza priče o stabilizaciji kluba.I večina Vas to podržava.Ovim pričama kako nema para samo Vam prodaju muda pod bubrege.Isto kao što je i nama Faruk T. godinama bacao ublehe o dugovima a mi to sve tako prihvatali i govorili da je sve dobro jer za ime Boga,EL PREZIDENTE se javlja svaki dan na "org-u" i diskutuje sa navijačima.Rastjerajte tu BAGRU iz kluba,porazgovarajte sa Husrefom sa kim bi on od ljudi u upravi radio,dovedite te ljude dok ne bude Kasno.

mma_hz
Kontakt:

Re: ...?

Post Postao/la mma_hz » 12 jan 2012, 14:03

DANDY je napisao/la:Kakva ba stabilizacija kluba,svoju nesposobnost da namaknu pare kriju iza priče o stabilizaciji kluba.I večina Vas to podržava.Ovim pričama kako nema para samo Vam prodaju muda pod bubrege.Isto kao što je i nama Faruk T. godinama bacao ublehe o dugovima a mi to sve tako prihvatali i govorili da je sve dobro jer za ime Boga,EL PREZIDENTE se javlja svaki dan na "org-u" i diskutuje sa navijačima.Rastjerajte tu BAGRU iz kluba,porazgovarajte sa Husrefom sa kim bi on od ljudi u upravi radio,dovedite te ljude dok ne bude Kasno.
ok hvala,al sad za sad cemo s ovima probat .. ;)
FK SARAJEVO.

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 12 jan 2012, 14:19

Prije svega,moram priznati da me je sada stid koji nick posjedujem. :oops:
Bila je to 2009. godina,kada smo zelju dobili na krmetnjaku i tada se i napravio acc.. al' haj sad to je nebitno.

Prije svega, zamolio bih moderatore/administratore da obrate paznju na male plave,jer je ocigledno da zele nekim svojim komentarima unijeti na neki nacin nemir,ako nista na forumu,a masa raje to cita.

Sto se tice sadasnje garniture uprave,u potpunosti ih podrzavam,kao i svaki pravi navijac FKS. ;)
Mnogo se dugova i lakrdija prethodne uprave napravile,tako da ce trebati odredjeni period da sve dodje na svoje,pa se zato i prodaju 2-3 igraca.

Kao sto znate,akcenat je na MLADIM igracima i na tome ce se vjerovatno u buducnosti samo i raditi,jer titule ne dolaze preko noci - treba to sve sistematski raditi,da i poslije svega postoji nesto.
Priznajem, zeljo je u sezoni 09/10 bukvalno "preko noci" osvojio titulu, al' zato zeljo i dan danas zavisi sve od Amara,a mi ne zelimo na taj nacin da funkcionisemo,poslujemo i sl.

Dalje, sto se tice "legendi" naseg kluba tipa Hadzije, molim Vas ko je rekao da je Hadzija legenda kluba ???
Decko je imao ogromnu podrsku navijaca nakon promasaja u Cluju i nista vise...

Sto se tice Alena Škore, mogao je postati velika legenda kluba, mislim da je ta prica u ova 2-3 dana vise puta prepricana,tako da za njega vrijedi parola - Mi zivimo za Sarajevo,vi zivite od Sarajeva!

Strpljenja ljudi, znam da je tesko, i meni je, nema pehara jos od 2007. godine, al' polako, mogu komotno reci da smo 70 % posla uradili, glavno je bilo otjerati zlonamjernike kluba - koji su samo uzimali od Sarajeva,a nista nisu davali.

Biti srcem vezan, u tome lezi snaga !
NON MOLLARE MAI

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 jan 2012, 14:34

Alen Škoro je napisao/la:Prije svega,moram priznati da me je sada stid koji nick posjedujem. :oops:
Bila je to 2009. godina,kada smo zelju dobili na krmetnjaku i tada se i napravio acc.. al' haj sad to je nebitno.

Prije svega, zamolio bih moderatore/administratore da obrate paznju na male plave,jer je ocigledno da zele nekim svojim komentarima unijeti na neki nacin nemir,ako nista na forumu,a masa raje to cita.

Sto se tice sadasnje garniture uprave,u potpunosti ih podrzavam,kao i svaki pravi navijac FKS. ;)
Mnogo se dugova i lakrdija prethodne uprave napravile,tako da ce trebati odredjeni period da sve dodje na svoje,pa se zato i prodaju 2-3 igraca.

Kao sto znate,akcenat je na MLADIM igracima i na tome ce se vjerovatno u buducnosti samo i raditi,jer titule ne dolaze preko noci - treba to sve sistematski raditi,da i poslije svega postoji nesto.
Priznajem, zeljo je u sezoni 09/10 bukvalno "preko noci" osvojio titulu, al' zato zeljo i dan danas zavisi sve od Amara,a mi ne zelimo na taj nacin da funkcionisemo,poslujemo i sl.

Dalje, sto se tice "legendi" naseg kluba tipa Hadzije, molim Vas ko je rekao da je Hadzija legenda kluba ???

Sto se tice Alena Škore, mogao je postati velika legenda kluba, mislim da je ta prica u ova 2-3 dana vise puta prepricana,tako da za njega vrijedi parola - Mi zivimo za Sarajevo,vi zivite od Sarajeva!

Strpljenja ljudi, znam da je tesko, i meni je, nema pehara jos od 2007. godine, al' polako, mogu komotno reci da smo 70 % posla uradili, glavno je bilo otjerati zlonamjernike kluba - koji su samo uzimali od Sarajeva,a nista nisu davali.

Emir Obuca je legenda ..brojke stoje iza njega...on je zivi dokaz da se legende ne odbacuju ,kao sto to neki zele prikazati.. ;) ;)
FK SARAJEVO.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 12 jan 2012, 15:23

Ni jedan uprava, ni u jednom BH klubu nije savršena, pa tako ni u Sarajevu. Problem na ovom forumu je što ih jedni dužu u nebo, a drugi ih pljuju do maksimuma. Istina je negdje između. Činjenice su sljedeće. U klubu nema para. Nazor se pokušavaju prodati igrači koji malo više zarađuju, da bi se šta zaradilo, a i usput rasteretio budžet. Na njihovo mjesto će biti ili dovedeni neki osrednji igrači iz naše lige ili perspektivni juniori. Ja mislim da je ovo drugo puno bolja opcija (naravno pod uslovom da se vežu ugovorima na bar 2-3 godine, što vidim da je postala praksa u Sarajevu). Ovo je put ka stabilizaciji kluba i to je plus za upravu, ali im sigurno ne trebaju najave borbe za titulu, kad je više nego očigledno da sa ovim pristupom prodaje/dovođenja igrača plafon može biti izlazak u Evropu i to ako se neke stvari poklope. Plus za upravu je i prilično dobar marketing, a minus to što imaju problema sa obezbjeđivanjem sredstava za adekvatna pojačanja za borbu za titulu. To što neko vili neki klub i što je veliki navijač ne čini ga kompetentnim da bude u upravi tog kluba. Ako nastave ovako raditi i postepeno jačati ekipu, ako sve ne budu puštali mlade i perspektivne igrače ''bud-zašto'', ako ne budu lagali navijače i ako ako ti navijači budu imali strpljenja na dobrom su putu. U protivnom biće ovo još jedna od uprava koja će buditi negativne uspomene. Sad je sve na njima.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 12 jan 2012, 16:34

Alen Škoro je napisao/la:Prije svega,moram priznati da me je sada stid koji nick posjedujem. :oops:

Ja bih te samo volio pitati nesto u vezi Alena.Ja Alena znam,kao jako finog momka.Dugo godina smo igrali jedan protiv drugog.Postovao sam ga kao igraca i kao navijaca ,jer taj momak je stvarno volio to Sarajevo.Samo me zanima,mozete li se zapitati kad jedan takav momak odluci okrenuti ledja klubu,citaj upravi,onda te to mora nagnati da razmislis malo ,pa jel mozda nesto do tih ljudi.Kleli ste se u tog covjeka ,a sada ga pljujete,ali to vam nije prvi put,ali necemo o tome.Evo pitam te kako to da momak koji zivi za taj klub ,koji je dobijao ponude drugih bh klubova,nikad nije htio igrati ni za koga osim za Sarajevo,odjednom pobjegne glavom bez obzira.Da li su mozda ti bordo haveri ,samo jedna grupa ublehasa,koja je kontala da je mocna a ustvari su rinaka,da su to ljudi koji su su samo obecavali a nista konkretno nisu ispunili.Eto primjer su vam SKoro i Hadzija.CUj ponudili mu mjesto skauta,pa i najveci glupan bi shvatio da to kod nas nije posao ,vec stroga zajebancija,i da covjek dinara ne bi vidio od tog posla.Zapitajte se malo,sto Plisek pobjeze,sto se desava sve ovo,ne moze bolan politiku kluba voditi neko,kome je najveci uspjeh u zivotu biti sin jedne legende .Pa za sta su tatini sinovi sposobni osim da brukaju roditelje.Nikad ulica nije mogla voditi klub.Ali me za te stvari iskreno zaboli,jer cete me svi shvatiti pogresno,pa sami kontajte ,ali evo konkretno sto se Alena tice,pravite ogromnu gresku ,kao i po ko zna koji put,vezano za svoje legende i ljude koji iskreno vole Sarajevo.Mozete pricati,pa kad ga vole sto ne pomognu.Kako ce bolan pomoci kad ih ovi J***,a J*** ih uz vasu pomoc ,jer su vas izmanipulisali.Dobar je zato ovaj Selimovic,ima predispozicije da postane legenda kluba.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Alifakovac
Kontakt:

Post Postao/la Alifakovac » 12 jan 2012, 16:42

Na Koševu totalna rasprodaja. Još malo pa nestalo po sistemu "bud-zašto". Nemamo za krofnu? Ok prodaj sve, ali onda treba biti svjestan da nas rezultatski neće biti nigdje ne samo ove nego i narednih 2-3 sezone. Rezultat klub čini klubom, bez rezultata nema ničega. Stagniranje nam ne gine u narednom, nažalost, dugom periodu.
Đurković, Radeljaš, Kapetanović, Janjoš, Hadžibegić, Jozić, Vukičević, Jakovljević, H.Musemić, S.Merdanović, Pašić; Trener: Boško Antić

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 jan 2012, 16:50

jos jedan u nizu...sto se Skoro ne oglasi o cemu se radilo i zasto je otisao...
pare mu nisu problem ,on para ima ..u upravi kazu otvoreno i javno da je rekao kako misli da nema sanse da se osvoji titula i kako ne poznaje igrace koji su tu i da je veliki pritisak u klubu..ee pa dok se on ne oglasi i kaze zasto je "pobjegao" do tada bez uvrede al ti kao navijac drugog kluba nema potrebe da budes Skorin advokat..
i kako ti znas Bgt da je taj posao jedna ubleha i da nece vidjeti marke..to ti pretpostavljas jel de :roll: :roll:
sve samo suplje presipanje...otiso Skoro..otisao Hadzija a nas boli briga..kao sto sam rekao jednom vec prije tebe..
sta vas boli briga sto smo mi "slijepci" ,i sto ne vidimo ono sto vi vidite tj kao babe vracare predvidzate...jbg vi se komsije izgleda u sve razumijete..
boli me briga sto je Skoro otisao...po meni ova uprava radi odlicno i to je to...a vi nam prestanite vise nazor vasa neka "predvidzanja" trpat..Bgt
eno i kod vas igraci traze raskide ..ko zna sta je tu po srijedi.. :mrgreen: :mrgreen:
FK SARAJEVO.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 jan 2012, 16:55

Alifakovac je napisao/la:Na Koševu totalna rasprodaja. Još malo pa nestalo po sistemu "bud-zašto". Nemamo za krofnu? Ok prodaj sve, ali onda treba biti svjestan da nas rezultatski neće biti nigdje ne samo ove nego i narednih 2-3 sezone. Rezultat klub čini klubom, bez rezultata nema ničega. Stagniranje nam ne gine u narednom, nažalost, dugom periodu.
nakon onakvih uprava i njihovom nacinu dovodzenja igraca i gomilanja dugova ne bi me cudlo da stagniramo 5 godina...sve za finansijsku stabilnst...kakva ba rasprodaja,a nijedan igrac jos nije zvanicno prodan..
ne racunaj ove sto su im ugovori istekli i koji u protekloj polusezioni zajedno nisu odigrali 5 utakmica ukupno..koja korist od Maksumica,Hadzica ili Pehlica :roll: :roll: hocemo rezultate a neke sentimentale nas pucaju hahha
koliko smo tu pare sacuvali hehehhe :D :D
evo Sedin kaze da ostaje a on jedini bi nam falio od ovih koji su najavili odlazak..,a ko to kaze da ce ostali proci na nekim od proba...samo da Comor hoce otici pa za bilo koju cifru..znaci niko zvanicno nije prodan i ne siri lazi... ;) ;)
FK SARAJEVO.

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 12 jan 2012, 16:56

Jasno i glasno Skoro je odbio FKS jer klub nema sampionsku ekipu , ali zato treceligas ima te ambicije pa je otisao tamo. Mene bi bilo sramota vratiti se u grad Sarajevo nakon saznanja da je trebao potpisati ugovor sa mjesecnom platom od 5100 km i plus na ruke dobru cifru.

Samo vi i dalje pljujte po FKS, pitat cu vas ja sta ce biti kad poslije 20 januara klub pojaca pet kvalitetnih igraca, mada cete i njima naci mane, vjerovatno ce i to biti Irfanovi igraci :mrgreen:

Treba razmisliti da se ovdje otvori teme za ove VIDOVNJAKE, koji vec 2013 godine znaju sta ce se desiti i koliko ce ko love uzeti.
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], senad82 i 26 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []