RK Bosna

Aman
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la Aman » 09 jan 2012, 21:32

Realno niti je ovo rješenje niti rješenje igrati sa hrvatskim polovnim igračima. Borac je primjer koji je doveo sve što se realno moglo dovesti iz BiH a da nešto vrijedi.Kada bi politika kluba Bosne bila ista kao onih godina kada se igralo polufinale sa Hamburgom tada nebi bilo problema.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 jan 2012, 21:58

Dervencanin je napisao/la:Raduj se Aleksandre ove godine...i Borcu kao sampionu...iduce dabogda...Ima igraca koji su domaci a dobri al to nisu garant ovi...Bitno je da se izgura sezona i na ljeto metla...Ovi igraci z ajednokratnu upotrebu vanka, a na ljeto pravi dokazani igraci. Rukomet je relativno jeftin za 3000-5000 km mjesecno mozes dovesti koga hoces,,,95 posto hrvatske lige, 99 posto srbijanske, 100 posto nase...
Drugar,
Borac je nešto sasvim drugo. Borac je rukometna institucija od početka 'malog rukometa', a BL je bila rukometni grad.....za razliku od Sarajeva, pogotovo poratnog.
I moja Bosna je osnovana u vremenu Borca i igrala u Prvoj ligi....ali!
Puno je vremena prošlo i neke se stvari poromijenile a neke i nisu. Borac bi ove sezone morao biti šampion, sve ostalo - katastrofa!.
I meni neće biti nimalo krivo zbog tog, dapače, mada bi, naravno, volio da je to opet Bosna....Međutim, fakti su fakti.

Borac je napravio dosta dobru stvar vraćajući svoje igrače (legla gotovina) ali to je 'mač s dvije oštrice' (pisao sam o tom) i ne mislim da su napravili dugoročnije rješenje, a mnogi rezultati (van BiH) pokazuje da nije sve kako neki misle.
Borac je prije rata imao odličnu "politiku" vođenja kluba. Danas, mnogi misle da je to ponovo isto - ali nije iz više razloga, a mnoge vjerujem i sam znaš.
Analiziraj ekipu i stručni štab i mnoge 'stvari' će ti se same kazati.
Borac je imao izuzetnu mladu generaciju početkom 1992. godine koja se 'rasula' (sad su neki vraćeni), ali danas nema takav potencijal...sve se svodi na odličnog Panića i isforsiranog Šubaru (pitaj čiji je 'favorit'). OK, tu je i Vranješ najbolji odbrambeni igrač naše lige koji je još mlad a Mandić bi mogao postati dobar bek samo treba puno, puno, više rada i minutaže.
Odoh u "off topic" - tema je Bosna i kako kažeš sve je moguće za iduće prvenstvo, ama baš sve :cry: :)

A "Aco veliki" - ne bi volio da me neko shvati kao njegovog "advokata" ali sam ubjeđen da ne mrzi niti jedan klub - čovjek voli sport i Bosnu a tu nema mjesta mržnji....više njegove reakcije posmatram kao "navijačke".... 8-)
Bosno moja poharana....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 jan 2012, 22:25

aleksandar_veliki je napisao/la: Jbg, spasa nam nema, propasti ne mozemo.
Kako ste krenuli i mi ćemo vas pobjediti ako uđemo u onu ligu za prvaka :P
Dobro uvjek se vi patite protiv nas :P

Aco hoćemo li ovu Grčku apsolvirati ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 jan 2012, 22:37

aleksandar_veliki je napisao/la: Ne mrzi Aca nikog, znaju to momci koji igraju za Borac, no nebitno. Mene samo nerviraju price, koje su i sada prisutne o nekim polovnim hrvatskim igracima. Sa tim polovnjacima Bosna je usla medju 16 najboljih u Evropsi i titulu odbranila, iako je bila otpisana od svih. Zatim, Aca je veoma dobro upoznat u desavanja u klubu pa cu vam reci da da se pocetkom sezone razmisljalo o angazmanu nekih bh. igraca (Terzic, Doborac...). Medjutim, kada su ljudi cifre na stol stavili svi su se izgubili. Ti igraci danas igraju za 10 i vise hiljada eura, a ovi polovnjaci su igrali za 1.500 do 3.000. Nije to sve tako kako vi mislite. Jbg, spasa nam nema, propasti ne mozemo.
Pesimista kaže: "Ne može biti gore", a
optimista: "može, može..."

Bi će Bosne...proći će ova furtutma i 'dušebrižnici' koji do ovog dovedoše...makar mi sad bili pesimisti 8-)
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 09 jan 2012, 22:44, ukupno mijenjano 2 puta.
Bosno moja poharana....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 jan 2012, 22:40

aleksandar_veliki je napisao/la:
Off je, nisam optimistican, dao Bog da grijesim, ali fali nam Terza u odbrani, ono sto sam pratio na treninzima mogu ti reci da nije lose. Ima volje, zelje, ali da li je to kvalitet za pobijediti Grke ne znam. Mislim da je Međic morao biti u ekipi jer je bio najbolji protiv Turaka, daleko je najspremniji, a takticki ga mozes korisiti i na krilu i na srednjem, sto je Pipe najbolje znao ukomponovati. Vidjet cemo, bare - bare je to, a Grci su cigani. Koliko me pamcenje sluzi davno smo igrali sa njima kvalifikacije, pa je bio i prekid, tuca, svasta nesto.
I na kraju smo prokockali prolaz u zadnjim minutama ,prokockali prednost i minimalno slavili,oni tamo sve to nadoknadili uz puno tuče i svega ,sjećam se ;)
Ma valjda će pobjediti ,samo da dvorana bude puna .

Odakle je ona podloga što postavljaju kad su utakmice ,jel ono ona što Bosna igra LP na njoj :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

xyz500
Kontakt:

Post Postao/la xyz500 » 09 jan 2012, 23:25

Tema je RK Bosna , a ne reprezentacija !!!!!

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 10 jan 2012, 17:19

Jel doso iko vise osim pomenutih,.,

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 jan 2012, 19:21

Problem Rk Bosne , ai općenito sporta u Bih je da kad se ima para dovode se stranci koji su čisti professionalci bez nekih emocija prema klubu.Oni su tu godinu i idu dalje.ZAsto se nisu forsirali mladi igrači kad je bilo novca?Zasto se nije omladinski pogon pojačao kvalitetnim trenerima iz regiona pa se kao i Izviđač bazirali na domaćim igračima? Ne, kao i kosarkaski klub Bosne pravila se ista greška.Dovodili su se stranci , mladi igrači sa iole potencijala su propadali i onda kad se pipa zavrnula kuku majci.Situaciju ne treba posmatrati tragično.Bosna je već bila u sličnoj pa i goroj situaciji pa je kasnije napravila najveće uspjehe BH rukometa poslije rata. Biće tragedija ako se ne uspostavi sistem na kojem će klub funcionirati u narednih 4-5 godina, problem će biti ako Grad pa i Kanton ostanu i dalje pasivni i ne pomognu sportu kao što je to slučaj sa Zagrebom.Ako Gradu ne treba sport nek ga i ukine.Veliki problem sporta i klubova je što se ne zna kome oni pripadaju i ko je njihov stvarni vlasnik.Ako je to Grad onda nek i odgovara za finansiranje klubova jer bez podrske pravog vlasnika osuđeni su na propast.Druga stvar su porezna davanja.Ako gradovi i kantoni nisu u stanju da finansiraju klubove nek ih bar Drzava oslobodi poreskih davanja.Treća stvar je struka.Danas u upravi Bosne teško će te i lupom naći osobu koja se bavila rukometom.Ne mogu klub voditi privatnici jer ovo nije buvljak gdje će se ganjati vlastiti interesi .Vrijeme je da se ministri kulture i sporta zapitaju koja je njihova uloga u mandatu koji im je povjeren.Sa ovakvim trendom gašenja klubova za tri godine nećemo moći održati ligaska takmičenja.MIslim da samo u BiH postoje gradovi koji ne izdvajaju skoro ni marku za sport, a ovdje bi neki LP, Euroligu i ostala međunarodna takmičenja.Danas kad su u pitanju ruk. klubovi jedino Izviđač radi po evropskim standardima, a druga je stvar što od toga korist ima samo susjedna nam Hrvatska.Borac se dokopao budžetskog novca Rs-a i predstavljen je kao entitetski projekat, ali da budem iskren ni kod njih ne postoji dugogodišnji plan.KAd smo kod talenata slažem se da ih je vrlo malo ili ih nema nikako.Ovdje je rad u omladinskim pogonim i ispod amaterskog nivoa.Struka je najveći problem jer danas u BiH ne radi nijedan trofejni trener.Imamo juniorsko SP koje neće donijeti nista.Repka će nam biti sparing parntner ozbiljnim reprezentacijama, a mi ćemo i dalje imati lazno uvjerenje da smo nesto postigli.Kad nemaš državu kako da očekueš da imaš savez. Rukometni savez BIH postoji kao institucija u kojoj postoje prava, ali ne i obaveze.MIslim da su porazi Bosne od Barselone i Izviđača od prosječnog MAgdeburga kad je Bundesliga u pitanju pokazali na kakvom dnu se nalazi Bh rukomet, sport koji odumire i kojeg će se samo još nas Trigger sjećati da svjedoči da se ovdje nekad igrao.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 10 jan 2012, 20:12

FRANK RIBERY je napisao/la:Problem Rk Bosne , ai općenito sporta u Bih je da kad se ima para dovode se stranci koji su čisti professionalci bez nekih emocija prema klubu.Oni su tu godinu i idu dalje.ZAsto se nisu forsirali mladi igrači kad je bilo novca?Zasto se nije omladinski pogon pojačao kvalitetnim trenerima iz regiona pa se kao i Izviđač bazirali na domaćim igračima? Ne, kao i kosarkaski klub Bosne pravila se ista greška.Dovodili su se stranci , mladi igrači sa iole potencijala su propadali i onda kad se pipa zavrnula kuku majci.Situaciju ne treba posmatrati tragično.Bosna je već bila u sličnoj pa i goroj situaciji pa je kasnije napravila najveće uspjehe BH rukometa poslije rata. Biće tragedija ako se ne uspostavi sistem na kojem će klub funcionirati u narednih 4-5 godina, problem će biti ako Grad pa i Kanton ostanu i dalje pasivni i ne pomognu sportu kao što je to slučaj sa Zagrebom.Ako Gradu ne treba sport nek ga i ukine.Veliki problem sporta i klubova je što se ne zna kome oni pripadaju i ko je njihov stvarni vlasnik.Ako je to Grad onda nek i odgovara za finansiranje klubova jer bez podrske pravog vlasnika osuđeni su na propast.Druga stvar su porezna davanja.Ako gradovi i kantoni nisu u stanju da finansiraju klubove nek ih bar Drzava oslobodi poreskih davanja.Treća stvar je struka.Danas u upravi Bosne teško će te i lupom naći osobu koja se bavila rukometom.Ne mogu klub voditi privatnici jer ovo nije buvljak gdje će se ganjati vlastiti interesi .Vrijeme je da se ministri kulture i sporta zapitaju koja je njihova uloga u mandatu koji im je povjeren.Sa ovakvim trendom gašenja klubova za tri godine nećemo moći održati ligaska takmičenja.MIslim da samo u BiH postoje gradovi koji ne izdvajaju skoro ni marku za sport, a ovdje bi neki LP, Euroligu i ostala međunarodna takmičenja.Danas kad su u pitanju ruk. klubovi jedino Izviđač radi po evropskim standardima, a druga je stvar što od toga korist ima samo susjedna nam Hrvatska.Borac se dokopao budžetskog novca Rs-a i predstavljen je kao entitetski projekat, ali da budem iskren ni kod njih ne postoji dugogodišnji plan.KAd smo kod talenata slažem se da ih je vrlo malo ili ih nema nikako.Ovdje je rad u omladinskim pogonim i ispod amaterskog nivoa.Struka je najveći problem jer danas u BiH ne radi nijedan trofejni trener.Imamo juniorsko SP koje neće donijeti nista.Repka će nam biti sparing parntner ozbiljnim reprezentacijama, a mi ćemo i dalje imati lazno uvjerenje da smo nesto postigli.Kad nemaš državu kako da očekueš da imaš savez. Rukometni savez BIH postoji kao institucija u kojoj postoje prava, ali ne i obaveze.MIslim da su porazi Bosne od Barselone i Izviđača od prosječnog MAgdeburga kad je Bundesliga u pitanju pokazali na kakvom dnu se nalazi Bh rukomet, sport koji odumire i kojeg će se samo još nas Trigger sjećati da svjedoči da se ovdje nekad igrao.
U dosta bi se stvari slozio sa tobom. Ali ja ne vidim problem u Kantonu, Gradu. Bio je jedan tekst bas na SS.ba kako je jedini sponzor u posljednje vrijeme RK Bosne bio upravo grad. A nigdje nisi naveo obicne ljude, zbog kojih se valjda i igra. Dolazi jedna Barcelona ulaz besplatan i opet se ne napuni dvorana. A zamisli sad skenderiju nekih 4000 gledalaca + 5 KM ulaz eto ti plata za 4-5 igraca. Mislim da su glavni krivci ljudi(navijaci) ali i firme koje ne vide svoj interes u RK Bosna, a tek onda Grad- Kanton

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 jan 2012, 21:21

FRANK RIBERY je napisao/la:Problem Rk Bosne , ai općenito sporta u Bih je da kad se ima para dovode se stranci koji su čisti professionalci bez nekih emocija prema klubu.Oni su tu godinu i idu dalje.ZAsto se nisu forsirali mladi igrači kad je bilo novca?Zasto se nije omladinski pogon pojačao kvalitetnim trenerima iz regiona pa se kao i Izviđač bazirali na domaćim igračima? Ne, kao i kosarkaski klub Bosne pravila se ista greška.Dovodili su se stranci , mladi igrači sa iole potencijala su propadali i onda kad se pipa zavrnula kuku majci.Situaciju ne treba posmatrati tragično.Bosna je već bila u sličnoj pa i goroj situaciji pa je kasnije napravila najveće uspjehe BH rukometa poslije rata. Biće tragedija ako se ne uspostavi sistem na kojem će klub funcionirati u narednih 4-5 godina, problem će biti ako Grad pa i Kanton ostanu i dalje pasivni i ne pomognu sportu kao što je to slučaj sa Zagrebom.Ako Gradu ne treba sport nek ga i ukine.Veliki problem sporta i klubova je što se ne zna kome oni pripadaju i ko je njihov stvarni vlasnik.Ako je to Grad onda nek i odgovara za finansiranje klubova jer bez podrske pravog vlasnika osuđeni su na propast.Druga stvar su porezna davanja.Ako gradovi i kantoni nisu u stanju da finansiraju klubove nek ih bar Drzava oslobodi poreskih davanja.Treća stvar je struka.Danas u upravi Bosne teško će te i lupom naći osobu koja se bavila rukometom.Ne mogu klub voditi privatnici jer ovo nije buvljak gdje će se ganjati vlastiti interesi .Vrijeme je da se ministri kulture i sporta zapitaju koja je njihova uloga u mandatu koji im je povjeren.Sa ovakvim trendom gašenja klubova za tri godine nećemo moći održati ligaska takmičenja.MIslim da samo u BiH postoje gradovi koji ne izdvajaju skoro ni marku za sport, a ovdje bi neki LP, Euroligu i ostala međunarodna takmičenja.Danas kad su u pitanju ruk. klubovi jedino Izviđač radi po evropskim standardima, a druga je stvar što od toga korist ima samo susjedna nam Hrvatska.Borac se dokopao budžetskog novca Rs-a i predstavljen je kao entitetski projekat, ali da budem iskren ni kod njih ne postoji dugogodišnji plan.KAd smo kod talenata slažem se da ih je vrlo malo ili ih nema nikako.Ovdje je rad u omladinskim pogonim i ispod amaterskog nivoa.Struka je najveći problem jer danas u BiH ne radi nijedan trofejni trener.Imamo juniorsko SP koje neće donijeti nista.Repka će nam biti sparing parntner ozbiljnim reprezentacijama, a mi ćemo i dalje imati lazno uvjerenje da smo nesto postigli.Kad nemaš državu kako da očekueš da imaš savez. Rukometni savez BIH postoji kao institucija u kojoj postoje prava, ali ne i obaveze.MIslim da su porazi Bosne od Barselone i Izviđača od prosječnog MAgdeburga kad je Bundesliga u pitanju pokazali na kakvom dnu se nalazi Bh rukomet, sport koji odumire i kojeg će se samo još nas Trigger sjećati da svjedoči da se ovdje nekad igrao.
Slazem se u potpunosti za rad RK Bosna.Ovakav ishod se ocekivao samo je bilo pitanje vremena kada ce se desiti.Ja sam licno pisao ovdje da se trebaju mladi igraci dovoditi u Bosnu,ali uvijek je bio odgovor "hajde nabrojite igrace iz nase lige da mogu igrati LP".Ako bude drug @triger ovo citao sjetiti ce se.A to da nema talenata ne bih se slozio.Problem je jedino sto trebaju "kvalifikovane" osobe da rade sa omladinom i naravno prvo da prepoznaju taj talenat.Kako je Izvidjac mogao stvoriti Buntica,Alilovica pa imamo sada bracu Buric,Matica,malog Grbavca...
Navescu primjer zadnje kadetsko prvenstvo komplet UO Bosne je bio u Visokom i pipe s njima,pa zar nije bolje bilo dovesti par momaka koji su tu igrali nego ove "igracine".Ali i tada je bila prica ta ce oni,jesu kakvi talenti itd.
Zato sada neki igraju za Srbiju neki za Hrvatsku,a Bosna neka dovodi iz 2. lige nazovimo takente.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 jan 2012, 23:04

adn_sah je napisao/la:U dosta bi se stvari slozio sa tobom. Ali ja ne vidim problem u Kantonu, Gradu. Bio je jedan tekst bas na SS.ba kako je jedini sponzor u posljednje vrijeme RK Bosne bio upravo grad. A nigdje nisi naveo obicne ljude, zbog kojih se valjda i igra. Dolazi jedna Barcelona ulaz besplatan i opet se ne napuni dvorana. A zamisli sad skenderiju nekih 4000 gledalaca + 5 KM ulaz eto ti plata za 4-5 igraca. Mislim da su glavni krivci ljudi(navijaci) ali i firme koje ne vide svoj interes u RK Bosna, a tek onda Grad- Kanton
Grad je obećao sredstva za finansiranje "vrhunskog sporta" pa je kasnije ispunio samo trećinu.Mislim da je bilo obećano 3 mil maraka, ali teško da se i milion podjelio.Sve treba da krene od Grada pa tek onda od sponzora.ZAmisli Zagreb koji samo za Cibonu izdvoji 15 mil kuna.Budžet kantona je nekad prelazio i milijardu i zamislite sad da se na sport izdvajalo 1 posto.Mizernih jedan posto bi bilo dovoljno da klubovi dođu na zelenu granu.Općenito problem ljudi u Sarajevu što se oni brzo zasite i traže nešto novo.Klub je prošle godine napravio najveći uspjeh , a tribine su bile malo je reći prazne.Sjećam se kad je Boša rekao da je budžet KK Bosne u sezoni kad su osvojili Euroligu bio 300hiljada maraka, ali je postojao sistem od omladinskog pogona da predsjednika kluba.Kod naših klubova upravni odbori se sastaju kad trebaju da odluče ili o stečaju ili o ostavci uprave.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 11 jan 2012, 00:13

samo_lijevo je napisao/la:......Slazem se u potpunosti za rad RK Bosna. Ovakav ishod se ocekivao samo je bilo pitanje vremena kada ce se desiti.Ja sam licno pisao ovdje da se trebaju mladi igraci dovoditi u Bosnu,ali uvijek je bio odgovor "hajde nabrojite igrace iz nase lige da mogu igrati LP".
Ako bude drug @triger ovo citao sjetiti ce se.
A to da nema talenata ne bih se slozio. Problem je jedino sto trebaju "kvalifikovane" osobe da rade sa omladinom i naravno prvo da prepoznaju taj talenat.
Kako je Izvidjac mogao stvoriti Buntica, Alilovica pa imamo sada bracu Buric, Matica, malog Grbavca...
Navescu primjer zadnje kadetsko prvenstvo komplet UO Bosne je bio u Visokom i pipe s njima,pa zar nije bolje bilo dovesti par momaka koji su tu igrali nego ove "igracine". Ali i tada je bila prica ta ce oni, jesu kakvi talenti itd. Zato sada neki igraju za Srbiju neki za Hrvatsku, a Bosna neka dovodi iz 2. lige nazovimo takente.
Muka mi je od svega a pogotovo ovih 'vidovitih' i 'skaut experata'.
Sad svi sve znaju i svi su znali šta će se desiti...

Reagujem, jer ovaj drugar koji vazda ide na istu 'stranu', što znači ''u krug'' me spominje ali uvijek me takvi vole i ''osakatiti''.... :shock:

Da. I dalje tvrdim da u BiH nema extra talenata i uvijek sam molio da mi oponenti navedu imena istih!
Naravno, ne računam one koji neće da igraju za BiH, a uvijek sam napominjao i činjenicu da budu ''slobodni'' na tržištu'' kako bi mogli doći u Bosnu.
Zašto, npr.,Goražde nije pustilo Elmira Građana da pređe u Bosnu kad je bilo vrijeme i kad su ga tražili?
Znamo mi skoro svi razloge - većina klubova bi dala džabice svoje talente svima samo ne i sedmostrukom šampionu RK Bosna (pa LP...EHF Kup) – tad su se tražile pare kao da se radi o igračima DHL (njemačke) lige.... :?

Demagogija citiranog je očigledna jer ne navede da 'Trig' UVIJEK (nije deranje) uz to da nemamo posebnih talenata (uz određene napomene) napiše i činjenicu da nemamo dobar ''skauting'' jer nemamo pravih stručnjaka koji znaju i žele da rade sa mladima koji imaju potencijal i od kojih bi Bosna i Hercegovina imala korist.

Nabrajati igrače Izviđača je pravi dokaz ublehe i nemoći da se navede 5-10 imena bh.talenata – ništa drugo.
OK – braća Burić, ali oni nisu ni bili 'slobodni' kad smo diskutovali, a zašto su otišli u Ljubuški...druga priča.

Eto, imamo 'talenata' kako citirani tvrdi i ne znam u čemu je sad problem (osim, ponavljam, što ne navodi da sam uvijek, uvijek, pisao da nemamo stručnjaka – ali zato je on to konstatovao :mrgreen: ) – RK Bosna je, svi se slažu, uništena ali sad ima 15-16 talenata u ekipi! Opala!
A od ove sadašnje 'domaće' ekipe mladih momaka skoro polovina je prošla kroz mlade selekcije BiH!
Kako sad i šta sad?
Zar to nije bila želja velikog broja forumaša i kvazi navijača Bosne na ovoj temi, pa i ovog drugara ''u krug'' (samo_lijevo!)?!
Sad mu smeta što se dovode 'nazovi' talenti iz Druge lige!? Koje Druge lige – koliko znam svi ovi momci su igrali u Prvoj ligi FBiH, ma koliko ista bila šega od lige kao što je i 'polu-šega' ova Premijer liga bez ex-Bosne, Borca i Izviđača.
Ne valja, opet, jer svi ste svjesni koliko ovi momci mogu ''dobaciti'' kao ekipa. Naravno, sad će početi 'licitiranje' drugih talenata (kao u Ljubuškom, velahavle – svi znamo tamošnju situaciju...), naravno boljih i 'većih' od ovih nedužnih klinaca što odjednom dobiše od ''Djeda Mraza'' piliku da igraju u Europi i regiji....

Nadam se da će neki od njih postati dobri igrači i daj Bože reprezentativci, tj. extra igrači (zbog bh.rukometa), pogotovo što će raditi sa ''pravim stručnjakom (stručnjacima)''.

Ublehe vječite, našoj raji, pogotovo "stručnjacima opšte prakse" ovdje niko i ništa ne valja pa i kad se naprave sjajni rezultati i dovedu pravi stručnjaci...u bilo kojem sportu. Zato i jesmo tu gdje jesmo - 2-3 pretkolo evropskih takmičenja i "baraž" nam najveći domet....Sjajno! :roll:

I da završim - za duže vrijeme nemam namjeru polemisati nakon svega što se izdogađalo (ali i dalje sam 'Bosnaš' i dok god klub postoji smatraću ga svojim i pratiti), a zamolio bi sve one koji me 'citiraju' (pogotovo osakćeno i netačno) da budu korektni i posvete se rukometu i sportu, a ne ''Triggeru''.
Hvala.

PS:
Zbog reakcija za koje znam da će uslijediti (al' bez mog odgovora) samo mi dajte imena naših velikih talenata koji su pandani ovim igračima (samo manji primjer):
Luka Stepančić (1992), Jerko Matulić (1990), Ivan Slišković (1991), Ilija Brozović (1991), Ante Kaleb (1992), Ante Vukas (1990)... – Borut Mačkovšek (1992), Gašper Marguč (1990)... – Strahinja Milić (1990), Slobodan Pavić (1990), Ognjen Jokić (1991), Ivan Dimitrijević (1990), Draško Nenadić (1990), Nemanja Ilić (1990), Vanja Ilić (1994), Nikola Potić (1994).... – Dejan Manaskov (1992), Nikola Markovski (1990)....
Bosno moja poharana....

Aman
Kontakt:

Post Postao/la Aman » 11 jan 2012, 00:54

BiH nema stučnog kadra za rad sa mladim igračima.Igrači napreduju do 16-17 godine i onda zastoj.Rijetki su oni koji bez stručne pomoći mogu da ostvare prelaz iz juniora u seniore.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 11 jan 2012, 01:26

Kasumovic velki potencija mozda i najveci u bih,neznam kako ga niko nije prije primjetio i nije nikad pozvan u reprezentaciju u tome je problem da vake potencijale neko dovede u bosnu sa 16 17 bilo bi novi rutenki,hensena itd. neko je napisao na forumu da dolazi ako je onda je to odlican potez bosne.Petar Bubalo desni bek igro je prosle godine za medzugorje takoze exra igrac,Gordan Suton iz capljine po meni najbolji srenji bek u bh ligama igro prosle sezone za zrinski uveo ih u premijer ligu sad u capljini,Mateo Bule takode fantasticno krilo capljina,Dinko Dodig ogrovan potencijal mezugorje ima ih jos i Marino Maric je igrao u drugoj ligi tada je bio bolji pivota od svih u premijer ligi to dokazuje njegov transver u zagreb i njegove igre.U bih nema dobrih strucnaka ove sto sam nabroja su talentirani i rade malo uz dobror strucnjaka bi postali vrhunski igraci dokav je Terzic koji nije bio exra talentiran ali je zato exta radio i napravio to sto jest danas .

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 11 jan 2012, 13:53

Trigger mozda si upravu da nema dovoljno talenata, al talenat je samo 2-3% ostalo su treninzi. Problem je sto nema pravog trenera. Dobro je ribery napisao. Bosnin najveci problem je sto dok je imala para dovodila je prosjecne hrvatske igrace (jer da su valjali ne bi sigurno igrali u Bosni) a nije se nista ulagalo u omladinski pogon. Pa zar nije cudno da jedno Sarajevo koje ima stanovnika kao Visoko, Ljubuski, Gorazde, Konjuh zajedno ne moze da "napravi" 2-3 igraca. A od silnih igraca koji su prosli kroz Bosnu za vrijeme pipeta mislim da se na prste jedne ruke mogu nabrojat "Igraci" a ostali su tu bili iz ovih ili onih razloga.

zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar » 11 jan 2012, 13:58

Niko nije zelio da se ovo desi sa Bosnom kada je govorio da igraju nasa djeca. Pravi potez je bio da uz postojece igrace koji mogu igrati ligu prvaka igraju djeca iz Rk Bosna i da povremeno dobijaju priliku. A u bosni su u prethodne 2-3 godine na klupi sjedili igraci koji su uzimali po 2-3 hiljade maraka platu i nisu skoro nikad ulazili u igru. Pogledajte kako radi to Rk Borac kod kojeg je mozda 10 igraca na platnom spisku, ostalo su to njihova djeca koja dobivaju neke stipendije za stimulans, isto kao sto radi i izvidjac, a i Rk Čelik. Uspjeh je napravljen ulaskom u 16 najboljih ( srece smo imali, ali i ona je sastavni dio sporta ). Gdje su sada svi igraci Bosne koji su dosli iz hrvatske !? Gdje ce sad igrati Pazin, Mesaric, Arapovic i ostala ekipa. U Bosni su trebali napredovati kako bi postali rukometasi, a ustvari ce se samo vratiti tamo odakle su i dosli, znaci 2 i po godine su potrosene na tudje igrace od kojih nece biti nista. Ali valjao je Smajlagic i nasim igracima. Realno Vrazalic je trenutno jedno od najboljih krila u BiH ako ne i najbolje zahvaljujuci njemu. Memic i Terza kad su dosli nisu bili nesto, sada su moze se reci dobri igraci.

rukometrukomet
Kontakt:

Post Postao/la rukometrukomet » 12 jan 2012, 12:36

Igraci koji su sada dovedeni, prije svega se odnosi na djecu RK Bosne posluzit ce za jednokratnu upotrebu, da se pokusa izvuci maksimum iz ove teske situacije, to je cinjenica.
Da je malo pameti, trebalo bi se raditi sada sa ovom ekipom narednih 2-3 sezone, i sa ozbiljnim radom rezultat bi dosao to je sigurno.

zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar » 12 jan 2012, 16:07

Ima li neko spisak svih igraca koji su se juce pojavili na prozivci ? ova slika je mala nista se ne vidi ...

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 12 jan 2012, 20:00

i ovi uslikali sliku a niko da napise imena igraca koji su na slici ili koji se trenutno nalaze u rk bosna,jos sliku stavili moras one csi miami zvat forenzicare da raspoznaju ko je ko na slici

rukometrukomet
Kontakt:

Post Postao/la rukometrukomet » 12 jan 2012, 21:50

Svi novo pridosli igraci imaju ugovore na 6 mjeseci zajedno sa trenerom, kao sto vec rekoh klasicna jednokratna upotreba... Antovic ili neko drugi vjerujem da se sa ovom ekipom kroz narednih par godina moze napraviti uspijeh

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.