FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Narin
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Narin » 13 jan 2012, 17:42

I sta onda kad se oporave vam svi igraci,imat cete ih previse..Igrate sa 3 napadaca,a kad bi dosli jos Neymar i Gotze,na kraju sezone bi imali : Neymar,Gotze,Messi,Villa,Pedro,Sanchez,Cuenca - to je 7 igraca,a afellaya ne racunam,zato sto ce on najvjerovatnije otici,ali i ako ne ode sumnjam da ce imati veliku minutazu..
Vama treba samo 1 stoper i bek ako ode abidal..

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 jan 2012, 17:55

ma kakav neymar i goetze, zeljo se zahebava, jedan napadac bi bio sasvim dovoljno i ne mora uopste biti skup, bilo ko da se popuni praznina, mada ja licno rado bi vidio neymara jec sad u januaru kod nas, treba nam svjezine uekipi to je ocigledno

sto se tice ovih igraca i kad se oporave, vrlo lako bi se moglo desiti da ih klub proda, vilja bi vjerovatno bio prodan na ljeto i bez povrede, ovako jos izvjesnije je da ce otici, affelay isto tako, dobar igrac i dobar momak al jednostavno u barci nije imao srece, vrlo vjerovatno da ce i on otici ionako, dakle sto se toga tice nema tu nekih problema, na pozicijama napadaca smo izuzetno deficitarni, a odlaskom maxwela i sa povredom fontasa ni odbrana sad nije sigurna,

svaka naredna povreda bilo kojeg igraca mogla bi nas skupo kostati, ne znam kako razmislja pep, al ja se ne bi kockao da pola sezone i to kad je najbitnije i kad ima najvise teskih utakmica, da se udje sa samo 15 igraca pred kojima bi bio gladijatorski posao da non stop igraju i pobjedjuju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 jan 2012, 19:14

Jutros sam citao da je Barca zainteresovana za Forlana. skreno ne bih imao nista protiv toga :mrgreen:

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 13 jan 2012, 20:38

Narin je napisao/la:I sta onda kad se oporave vam svi igraci,imat cete ih previse..Igrate sa 3 napadaca,a kad bi dosli jos Neymar i Gotze,na kraju sezone bi imali : Neymar,Gotze,Messi,Villa,Pedro,Sanchez,Cuenca - to je 7 igraca,a afellaya ne racunam,zato sto ce on najvjerovatnije otici,ali i ako ne ode sumnjam da ce imati veliku minutazu..
zaebavam se, naravno da ne zelim nikoga u Barci...svi ovi igraci sto sam nabrojo mogu derat guz.ove negdje drugo, al u Barci uspjevaju samo igraci koji su prosli njenu akademiju...sto se mene tice nikoga ne dovoditi, samo djecu prebacivati u prvi tim...
Muniesa, Bartra, Montoya, Dos Santos, Roberto, Tello, Kiko, Rafinha, Deulofue
pored ovolikog broja izuzetno talentovanih igraca kupovati Neymara, Goetzea ili nekog tamo...nema teorije...samo ove igrace prikljuciti prvom timu i rijesiti se Alexisa i ne treba nista vise, uz ovakav rad u akademijama ne treba se brinuti za buducnost...garanatovano, jos bolja ekipa samo moze biti...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 13 jan 2012, 20:43

Sta je s pedrom? kakva je ozljeda, koliko pauzira?

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 13 jan 2012, 20:43

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
Narin je napisao/la:I sta onda kad se oporave vam svi igraci,imat cete ih previse..Igrate sa 3 napadaca,a kad bi dosli jos Neymar i Gotze,na kraju sezone bi imali : Neymar,Gotze,Messi,Villa,Pedro,Sanchez,Cuenca - to je 7 igraca,a afellaya ne racunam,zato sto ce on najvjerovatnije otici,ali i ako ne ode sumnjam da ce imati veliku minutazu..
zaebavam se, naravno da ne zelim nikoga u Barci...svi ovi igraci sto sam nabrojo mogu derat guz.ove negdje drugo, al u Barci uspjevaju samo igraci koji su prosli njenu akademiju...sto se mene tice nikoga ne dovoditi, samo djecu prebacivati u prvi tim...
pored ovolikog broja izuzetno talentovanih igraca kupovati Neymara, Goetzea ili nekog tamo...nema teorije...samo ove igrace prikljuciti prvom timu i rijesiti se Alexisa i ne treba nista vise, uz ovakav rad u akademijama ne treba se brinuti za buducnost...garanatovano, jos bolja ekipa samo moze biti...
Ti stvarno nepopustas :?
Ali na svu srecu pa ti nista neodlucujes,pa ce tako ipak alexis ostati.
Visca el Barça ! Mes que un club !

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 13 jan 2012, 20:49

DesimaL je napisao/la:
Ti stvarno nepopustas :?
Ali na svu srecu pa ti nista neodlucujes,pa ce tako ipak alexis ostati.
ako bude igro kako igra sad malo sutra ce ostati...sad ionako igra samo iz razloga sto je placen 30 miliona, a na kraju cemo vidjeti...ako se ne popravi leti 100%, nije Pep lud, a Rosell pogotovo...ima 5x bolje igrace u B timu koji ce tu doci bez odstete i za puno manju platu a prije svega igrati bolje...klocevi nam u ekipi ne trebaju....
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 13 jan 2012, 21:06

Dajte vi nama Alexisa u United, bićemo vam zahvalni. Igračina momak, zvijer. 8-)
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 13 jan 2012, 21:20

Izvinjam vam se onda.. :D
Nego sto se tice Alexisa,po meni dobar je igrac,gledao sam ga u Udineseu i igrao je dosta bolje nego sada u Barci,ne znam do cega je to,mozda treba mu jos malo vremena da se prilagodi Barcinom stilu igre..
Montoya je meni strasan igrac,gledao sam ga par puta,samo nisam gledao ovu zadnju utakmicu protiv Osasune,kako je tu odigrao?

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 14 jan 2012, 12:51

ZELJO DO GROBA je napisao/la: zaebavam se, naravno da ne zelim nikoga u Barci...svi ovi igraci sto sam nabrojo mogu derat guz.ove negdje drugo, al u Barci uspjevaju samo igraci koji su prosli njenu akademiju...sto se mene tice nikoga ne dovoditi, samo djecu prebacivati u prvi tim...
.
ti bas siguran da djecca od 18-19 godina mogu iznjet pritisak igranja u primeri i ligi prvaka, :roll:
oni eto mogu a alexis ne moze..bravooo,svaka cast..
prvi tim se muci sa pola klubova iz primere u zadnje vrijeme,a bas ce ti momci moc savladat to sve..1-2 maks igraca se prikljucuje prvom timu u toku sezone i to je to..ostalo se kupuje,sve i jedan klub na svjetu kupuje i prodaje a barca eto da igra sa momcima iz svoje akademije..koje razmisljanje.. :roll:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 14 jan 2012, 13:11

T-MAC je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la: zaebavam se, naravno da ne zelim nikoga u Barci...svi ovi igraci sto sam nabrojo mogu derat guz.ove negdje drugo, al u Barci uspjevaju samo igraci koji su prosli njenu akademiju...sto se mene tice nikoga ne dovoditi, samo djecu prebacivati u prvi tim...
.
ti bas siguran da djecca od 18-19 godina mogu iznjet pritisak igranja u primeri i ligi prvaka, :roll:
oni eto mogu a alexis ne moze..bravooo,svaka cast..
prvi tim se muci sa pola klubova iz primere u zadnje vrijeme,a bas ce ti momci moc savladat to sve..1-2 maks igraca se prikljucuje prvom timu u toku sezone i to je to..ostalo se kupuje,sve i jedan klub na svjetu kupuje i prodaje a barca eto da igra sa momcima iz svoje akademije..koje razmisljanje.. :roll:
pa pravo da ti kazem i meni nisu jasna neka razmisljanja...imamo jako, jako kvalitetne igrace u akademiji samo im treba dati sansu...sjeti se samo kad je Pep doso jel odma dao sansu Sergiu...ovaj mu to vratio trostruko i opravdo povjerenje u njega...kasnije je Pep ubacio Pedra, Thiaga i sad Cuenca tokom sezone, svi su odigrali do sad jako dobro i ne vidim razlog zasto ne bi nastavili sa uvodjenjem igraca iz B tima u prvi...a sad sjeti se samo transfera, Ibra, Hleb, Caceres, Cigrinski i sad Alexis...svi su masno placeni i svi su bili ili katastrofa ili eto samo losi....niko od njih nije opravdo ocekivanja...
i onda ti meni kazes da pored provjerenog uspjeha se treba okrenuti provjerenom neuspjehu...
a druga stvar, ja nisam reko da odma sve njih treba prikljuciti prvoj ekipi...polako uvoditi jednog po jednog...al ne treba kupovati igrace koji ce ti pruzati lose partije, kostace te velike love za transfere i za platu i na kraju ces ih prodati za sicu ili ih se odreci...glupost...
mali Tello je vise pokazo u jednoj utakmici nego Alexis u svim...Montoya je klasa...zar se pored ove dvojice mora kupovati napadac i bek...
a u sustini ovakvo razmisljanje kupi sve sto mozes kupiti jer ces 100000000% biti bolji imaju samo navijaci (vecina) pa se ne moram brinuti, jer imam veliko povjerenje u Rosella i ne sumnjam da ce uraditi najbolje za klub...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 14 jan 2012, 14:35

ZELJO DO GROBA je napisao/la: pa pravo da ti kazem i meni nisu jasna neka razmisljanja...imamo jako, jako kvalitetne igrace u akademiji samo im treba dati sansu...sjeti se samo kad je Pep doso jel odma dao sansu Sergiu...ovaj mu to vratio trostruko i opravdo povjerenje u njega...kasnije je Pep ubacio Pedra, Thiaga i sad Cuenca tokom sezone, svi su odigrali do sad jako dobro i ne vidim razlog zasto ne bi nastavili sa uvodjenjem igraca iz B tima u prvi...a sad sjeti se samo transfera, Ibra, Hleb, Caceres, Cigrinski i sad Alexis...svi su masno placeni i svi su bili ili katastrofa ili eto samo losi....niko od njih nije opravdo ocekivanja...
i onda ti meni kazes da pored provjerenog uspjeha se treba okrenuti provjerenom neuspjehu...
a druga stvar, ja nisam reko da odma sve njih treba prikljuciti prvoj ekipi...polako uvoditi jednog po jednog...al ne treba kupovati igrace koji ce ti pruzati lose partije, kostace te velike love za transfere i za platu i na kraju ces ih prodati za sicu ili ih se odreci...glupost...
mali Tello je vise pokazo u jednoj utakmici nego Alexis u svim...Montoya je klasa...zar se pored ove dvojice mora kupovati napadac i bek...
a u sustini ovakvo razmisljanje kupi sve sto mozes kupiti jer ces 100000000% biti bolji imaju samo navijaci (vecina) pa se ne moram brinuti, jer imam veliko povjerenje u Rosella i ne sumnjam da ce uraditi najbolje za klub...
to je sve ubacivanje jednog ili maks dva igraca u toku sezone u prvi tim sto opravdavam...
ali ti zelis da tebi jedan montoya bude drugi bek,kako tog momka stavit protiv reala ako se nedo Bog povrijedi prvi bek...jos plus da mali nesto zajebe,pa imam osjecaj da bi se ostavio fudbala...
on treba da bude tek treci bek,i da su njegove kup utakmice i to je to..bar jednu sezonu,i tek sljedecu ga gurat u malo vise utakmica,a ne odma da odigra 20-30 utakmica u sezoni,da nista ne pokaze pa da sagori..
i ti sve sto si nabroj'o,svi su oni sezonu-dvije malo igrali,i tek onda su bljesnuli i pokazali sta znaju i jos uvijek igraju na visokkom nivou,osim pedra(nadam se da ce proigrat vise)..

i toliko guras ove sezone,pedro ovo pedro ono..a alexis dao vise golova i bolje partije pruzao nego li ovaj prvi..i to je dokaz da alexis ne igra samo radi tog sto je placen 30 miliona..i ne znam sta ocekujes od ovog momka,on ce svoju kvotu od 15-20 golova zabit u sezoni to je sigurno..on nije doveden da razigrava i da se nametne kao neki glavni igrac,,doveden je da zabija i da se podredi kolektivu a pogotov messiju,sto on super odradzuje..i to je to ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 14 jan 2012, 14:40

@T-MAC sve objasnio
Svaka cast slika

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 14 jan 2012, 15:08

T-MAC je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la: pa pravo da ti kazem i meni nisu jasna neka razmisljanja...imamo jako, jako kvalitetne igrace u akademiji samo im treba dati sansu...sjeti se samo kad je Pep doso jel odma dao sansu Sergiu...ovaj mu to vratio trostruko i opravdo povjerenje u njega...kasnije je Pep ubacio Pedra, Thiaga i sad Cuenca tokom sezone, svi su odigrali do sad jako dobro i ne vidim razlog zasto ne bi nastavili sa uvodjenjem igraca iz B tima u prvi...a sad sjeti se samo transfera, Ibra, Hleb, Caceres, Cigrinski i sad Alexis...svi su masno placeni i svi su bili ili katastrofa ili eto samo losi....niko od njih nije opravdo ocekivanja...
to je sve ubacivanje jednog ili maks dva igraca u toku sezone u prvi tim sto opravdavam...
ali ti zelis da tebi jedan montoya bude drugi bek,kako tog momka stavit protiv reala ako se nedo Bog povrijedi prvi bek...jos plus da mali nesto zajebe,pa imam osjecaj da bi se ostavio fudbala...
on treba da bude tek treci bek,i da su njegove kup utakmice i to je to..bar jednu sezonu,i tek sljedecu ga gurat u malo vise utakmica,a ne odma da odigra 20-30 utakmica u sezoni,da nista ne pokaze pa da sagori..
i ti sve sto si nabroj'o,svi su oni sezonu-dvije malo igrali,i tek onda su bljesnuli i pokazali sta znaju i jos uvijek igraju na visokkom nivou,osim pedra(nadam se da ce proigrat vise)..

i toliko guras ove sezone,pedro ovo pedro ono..a alexis dao vise golova i bolje partije pruzao nego li ovaj prvi..i to je dokaz da alexis ne igra samo radi tog sto je placen 30 miliona..i ne znam sta ocekujes od ovog momka,on ce svoju kvotu od 15-20 golova zabit u sezoni to je sigurno..on nije doveden da razigrava i da se nametne kao neki glavni igrac,,doveden je da zabija i da se podredi kolektivu a pogotov messiju,sto on super odradzuje..i to je to ;)
:D
ovo boldano je smjesno i necu se truditi da to po hiljaditi put objasnjavam, vec sam dosta puta objasnio neda mi se pisati o tome...

a druga stvar, ulazemo u akademiju, imamo vise odlicnih igraca koji ce biti bolji nego bilo koji igrac koji bude doveden u Barcu, kao sto sam vec ranije reko samo igraci koji su prosli Barcinu akademiju mogu potpuno uspjeti u Barci i iza toga stojim a to je vec milion puta do sad potvrdjeno...i onda te iste igrace iz akademije ne treba forsirati...
a to sto ti kazes da su igrali malo par sezona i onda na kraju uvedeni u prvi tim to nije tacno...jer u Pepovoj trenerskoj eri od svih mladih najbolje se pokazo Sergio Busquets koji niti jedne minute prije nije odigro za prvi tim Barce dok ga Pep nije uveo i na kraju je svojim igrama istisnuo Yayu iz prvog tima...

a jos jedna stvar, zasto svi kakite po Realu kad trose puno love na igrace, kao oni su ovakvi, oni su onakvi, trose puno love, a to isto vi hocete od Barce da napravite...a jos jedna mala opaska na sve ovo...i Real se bas ne moze podiciti trofejima...

a kao slag na tortu na sve to idu ogromna dugovanja kluba koja bi se vrlo brzo morala vratiti zbog novih zakona UEFA-e...a ne moze se vratiti ako se godisnje trosi 100 miliona na transfere i to vrlo vjerovatno na propale transfere...

jednostavno...imamo najbolju akademiju na sivjetu i puno vrhunskih igraca u njoj, zasto to ne iskoristiti...mlade odma gurnuti u vatru pa cak i u jakim utakmicama,
po cijenu rezultata treba forsirati mlade igrace, jer ce tako sazreti i dobices od njih igraca kojeg neces nikad moci kupiti za bilo kakve milione...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 14 jan 2012, 15:13

ok

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 14 jan 2012, 15:33

:mrgreen:

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 14 jan 2012, 16:44

slika
8-) 8-) 8-) 8-)
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 14 jan 2012, 17:15

Nek je sretan majstore !
I da branis jos 10 godina 8-)
slika

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 14 jan 2012, 18:13

Trener Barcelone, Pep Guardiola, istakao je kako ne želi dovoditi nova pojačanja ove zime, te da će ukazati povjerenje mladim snagama iz Barcine fudbalske akademije.
"Vjerovaćemo mladim igračima. Kupnja novih igrača sa transfer tržišta ne garantuje ništa. Od početka imamo malobrojan sastav, jer vjerujemo u igrače iz svoje akademije i u strategiju kluba", rekao je Guardiola.

strategija kluba su mladi igraci i jaka akademija a ne dovodjenje igraca upitne kvalitete kao sto su Neymar, Ganso i sl...mada ruku na srce desi se i greska a to je Alexis, al ne sumnjam da cemo se te greske rijesiti...

i naravno nek je sretan VV...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 14 jan 2012, 19:56

Koji je ovaj @Zeljo troll to je cudo. Ne bi me iznenadilo da se pod njegovim nikom krije Los_Blancos ili neko poput njega.
Don't hate what you don't understand.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.