LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Balon
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Balon » 14 jan 2012, 07:04

Pa to i jesu igraci koji prave ne samo razliku nego veliku razliku na parketu, oduzmi Rose-a kod Bullsa, Duranta kod OKC, Blake-a kod Clippersa itd..pa cemo vidjeti na sta ti timovi lice. Pa neplacaju ih djaba po 20 mil. godisnje

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 jan 2012, 07:15

Balon je napisao/la:Pa to i jesu igraci koji prave ne samo razliku nego veliku razliku na parketu, oduzmi Rose-a kod Bullsa, Duranta kod OKC, Blake-a kod Clippersa itd..pa cemo vidjeti na sta ti timovi lice. Pa neplacaju ih djaba po 20 mil. godisnje
Nisam vidio da iko toliko pada nakon izlaska kljucnih igraca, igraca koji prave razliku na terenu, kao sto je veceras sa vama bio slucaj.

@Neno, jesi vidio da ste napravili razliku od 19 koseva kada je nas trener zamijenio citavu prvu petorku, tj. kada je druga postava igrala a Sessions silovao loptu, eh tada je krenulo nizbrdo, tada ste napravili veliku razliku, a trecu cetvrtinu vas dobijamo 6 razlike, a cetvrtu 7. Nisam rekao da bismo pobijedili ili bilo sta drugo, nego da utakmica nije bila gotova, a ustvari i nije, iako ste imali 19 razlike, mi smo vam se max priblizili i malo je falilo da utakmica ode u drugom smjeru. Niko ne moze garantovati pobjedu, ali istina je da smo vam se opasno priblizili i da je moglo svega biti na kraju. Znaci procitaj post i skontat ces da nisam rekao da bismo vas dobili, tako da je smijesno to sto kazes da bismo vas dobili 10 razlike bla bla bla.

Sve u svemu nismo ponizeni, pruzili smo dobar otpor iako smo gubili u jednom trenutku 19 razlike i nakon toga mnoge bi ekipe dozivjele pravi potop, ali eto mi smo se izvukli i casno priveli tekmu kraju, 5 razlike izgubiti od Lakersa nije uopste ruzna utakmica. Rookie igraci nam bili odlicni i ne mogu nista vise traziti od svog tima. Vama cestitke za pobjedu i do nekog drugog susreta.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 14 jan 2012, 11:13

BIHfan je napisao/la:
Balon je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
Bio pritisak ili ne danas je Love ili Aldridge bolji igrac od Gasola. Jedan nosi na krilima Portlanda drugi Minesotu. Dok Gasol nije ni sjena onog igraca od pocetka prosle sezone. Znaci govorim za ovu sezonu da ne pripada u top 5. Kontas ?
Pa sta sad i Rondo dosad "nosa" Boston ove sezone jel i on sad mozda bolji PG od Rose-a, Paul-a i sl.?
Ne moze igrac koji je 3 opcija u napadu biti u top 5 kc nikako.

može,dennis rodman je bio zadnja opcija u napadu bullsa a prije toga i spursa pa je bio među 5 najboljih k. centara

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 jan 2012, 12:09

@Neno, jesi vidio da ste napravili razliku od 19 koseva kada je nas trener zamijenio citavu prvu petorku, tj. kada je druga postava igrala a Sessions silovao loptu, eh tada je krenulo nizbrdo, tada ste napravili veliku razliku, a trecu cetvrtinu vas dobijamo 6 razlike, a cetvrtu 7. Nisam rekao da bismo pobijedili ili bilo sta drugo, nego da utakmica nije bila gotova, a ustvari i nije, iako ste imali 19 razlike, mi smo vam se max priblizili i malo je falilo da utakmica ode u drugom smjeru. Niko ne moze garantovati pobjedu, ali istina je da smo vam se opasno priblizili i da je moglo svega biti na kraju. Znaci procitaj post i skontat ces da nisam rekao da bismo vas dobili, tako da je smijesno to sto kazes da bismo vas dobili 10 razlike bla bla bla.

Sve u svemu nismo ponizeni, pruzili smo dobar otpor iako smo gubili u jednom trenutku 19 razlike i nakon toga mnoge bi ekipe dozivjele pravi potop, ali eto mi smo se izvukli i casno priveli tekmu kraju, 5 razlike izgubiti od Lakersa nije uopste ruzna utakmica. Rookie igraci nam bili odlicni i ne mogu nista vise traziti od svog tima. Vama cestitke za pobjedu i do nekog drugog susreta.
Ti pricas isto kao da ste vi namjerno izgubili ovaj mec. Sta je bilo kada ste spustali razliku, ko je od nasih startera bio u igri? 4 poena je klupa Lakersa dala, i opet pobjeda nijednog trenutka nije dosla u pitanje. A onda u drugom dijelu posta navodis da je odlicno sto niste dozivjeli potop. Pa, fino sam rekao da je utakmica gotova, i kad ste prisli na 4 razlike, vidjelo se da nemaju snage, niti kvaliteta da dobiju mec. Ja ti ovo govorim realno. Takvo je stanje na terenu sinoc bilo. Sta ce da bude sutra, ili za tri mjeseca ko zna.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 jan 2012, 13:36

Iskren da budem ocekivao sam ubjedljiviju pobjedu, no nakon +19 bilo je za ocekivati da ce ubaciti u manju brzinu. Bryant je sinoc opet bio fanstastican, ali mislim da ovakav nacin igre nam dugrocono nece donijeti uspjeh koji prizeljkujemo.
Klupa je opet odigrala jednu losu utakmicu sa samo 4 ubacena poena, i jedina utakmica koji su ove sezone odigrali dobro je bila ona protiv Knicksa.
Isto tako me zanima kako su uspjeli za 58 sekundi primiti 10 poena. :? :?
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 jan 2012, 15:31

neno#4 je napisao/la:

Ti pricas isto kao da ste vi namjerno izgubili ovaj mec. Sta je bilo kada ste spustali razliku, ko je od nasih startera bio u igri? 4 poena je klupa Lakersa dala, i opet pobjeda nijednog trenutka nije dosla u pitanje. A onda u drugom dijelu posta navodis da je odlicno sto niste dozivjeli potop. Pa, fino sam rekao da je utakmica gotova, i kad ste prisli na 4 razlike, vidjelo se da nemaju snage, niti kvaliteta da dobiju mec. Ja ti ovo govorim realno. Takvo je stanje na terenu sinoc bilo. Sta ce da bude sutra, ili za tri mjeseca ko zna.
Eno sada ja pricam kao da smo namjerno izgubili hahahhahaha. Naravno da vasa pobjeda nije dosla u pitanje ni u jednom trenutku, zato je Kobe igrao 41 minutu, a ne 30 ili 35 da se odmori pred Clipperse ;) .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 14 jan 2012, 15:52

Mene posebno raduje forma Barnesa u zadnje vrijeme, ponovo je sinoc odigrao solidan mec sa 15 p.. Sto se tice utakmice sinoc, razlika u kvaliteti ocigledna ali su nasi previse popustili nakon velikog vodstva. Na kraju opet ubacivanje u brzinu vise i rijesavanje pobjednika. Po sinoc vidjenom onom Clevelandu glavni igraci rookie-i Irving i Thompson.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 jan 2012, 15:54

Kobe dominira 8-)

Samo pitanje je do kad cemo moci ovako...jasno je da i on zadnja 2 meca pada kako se mec blizi kraju, ne moze igrati 40 minuta,posebno ne u ovakvom ritmu.

Jos sad Blake van terena mjesec,idealno vrijeme da se napravi neki trejd :?

@balon

Upravo tako...Barnes igra odlicno u zadnje vrijeme,samo neka nastavi :D

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jan 2012, 16:31

Koji ste vi svi pesimisti i protorealisti.

'Pa ne znam samo koliko ce Kobe moci ovako, bla bla'.

Moci ce koliko god je j.ebeno potrebno.

He's fuckin' Kobe Bryant, a pricate o Los Angeles Lakersima.

Prestanite se ponasati kao zenskice u PMS-u i MAN THE FUCK UP!
...Život za Široki...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 jan 2012, 17:13

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
može,dennis rodman je bio zadnja opcija u napadu bullsa a prije toga i spursa pa je bio među 5 najboljih k. centara
Po ovome znaci Gasol igra odbranu ko Rodman. OK. Pa eto Salt je sam rekao Noah igra strasnu odbranu a ne spada u top 5 centara lige.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2012, 17:20

Eh, kad ti čovjek pokaže da može igrač biti u top5 krilnih centara iako nije u prve 3 napadačke opcije, ti onda okrećeš priču na drugu stranu.
Niko ovdje nije napisao (pa ni između redova) da je Gasol poput Rodmana glede defanzive. To si samo ti vidio. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jan 2012, 17:27

Zanimljiva tekma sinoc i vise nego zasluzena pobjeda Lakersa....Kobe opet potvrdio svoju velicinu,starteri ga lijepo pratili,ali mene zanima koliko cete vi i vasa ekipa izdrzati sa ovim tempom koji je nametnuo M Brown :?: :?: Sezona je kratka,puno utakmica,a ekipe imaju jako malo vremena za odmor,pa se ocekuje vise rotacija i bolje rasporedjivanje minuta unutar ekipa,ali to,ocito,ne mislim i vas trener :roll: :roll: Sve je divno i krasno sad,dok su svi,relativno,jos uvijek 'svjezi',pa se posljedice i ne osjete...Medjutim,ako se nastavi ovim tempom(svaku ili gotovo svaku tekmu Kobe i Pau idu preko 35min)bojim se da necete daleko stici...Jednostavno,klupa svake ozbiljne ekipe,u ovakvoj regularnoj sezoni,mora dati znacajniji doprinos...Vi ga,jos uvijek,nemate... :?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 jan 2012, 18:19

Od veceras pocinje niz os sest vaznih utakmica koje ce odluciti sudbinu ove ekipe i pokazati sta je ista u stanju uraditi.

LA Clippers - vecerasnja utakmica je interesantna iz vise razloga, i ona ce pokazati mogu li se Bynum i Gasol nositi kvalitetnom centarskom linijom.

Dallas - povratak Odoma u LA u bas me zanima reakcija publike u Stapelsu, a takodjer ova utakmica ce pokazati ima li ekipa ZELJU da se dokaze i da proslogodisnja metla u PO nije realan odraz stanja

Miami - bit ce zanimljivo vidjeti kako cemo igrati i u odbrani i u napadu protiv ekipe koja je ATLETSKI najdominantnija u ligi

Orlando - ova utakmica ce pokazati sta je Bynum u stanju da uradi protiv najboljeg centra na svijetu i hoce li odbrana biti u stanju da kvalitetnije brani protivnikov sut za 3 poena

Moja prognoza: Ukoliko Lakersi dobiju 3/4 utakmice ili budu imali nerjesen omjer mislim da se nece desiti nista spektakularno vec ce za TPE dovesti igraca na vanjskim pozicijama. Medjutim ukoliko ostvarimo samo jednu pobjedu, odnosno izgubimo sva cetiri duela bit ce napeto u LA-u i dogodit ce se dva tredja gdje ce Gasol i Bynum biti trejdovani.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 14 jan 2012, 18:22

ŠB_Fidelis je napisao/la:Koji ste vi svi pesimisti i protorealisti.

'Pa ne znam samo koliko ce Kobe moci ovako, bla bla'.

Moci ce koliko god je j.ebeno potrebno.

He's fuckin' Kobe Bryant, a pricate o Los Angeles Lakersima.

Prestanite se ponasati kao zenskice u PMS-u i MAN THE FUCK UP!
To te ja pitam! Kobe igra vako do kraja sezone!!! 8-)

MVP
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 jan 2012, 18:36

@amerosm, ja bi vise volio da se napravi taj trade koji ti stalno spominjes. Mi pobjedjujemo, a ti pravis kalkulacije za trade. Ne daj Boze da trenutno nismo drugi na Zapadu, sta bi tek onda bilo.

Koga tradeovati za Bynuma i Gasola. Koga dovesti?

Ostalo je samo ime.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 14 jan 2012, 18:36

BIHfan je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
Po ovome znaci Gasol igra odbranu ko Rodman. OK. Pa eto Salt je sam rekao Noah igra strasnu odbranu a ne spada u top 5 centara lige.

Ne moze igrac koji je 3 opcija u napadu biti u top 5 kc nikako.

ovo si ti napisao,je li rodman bio među top 5 kc,jeste,znamo svi da je bio zadnja opcija u napadu

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 jan 2012, 18:41

adriano_leite je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Eno sada ja pricam kao da smo namjerno izgubili hahahhahaha. Naravno da vasa pobjeda nije dosla u pitanje ni u jednom trenutku, zato je Kobe igrao 41 minutu, a ne 30 ili 35 da se odmori pred Clipperse ;) .
Tako ispada. Mi smo dobili zato sto ste vi htjeli da izgubite. Uostalom, fino sam ti rekao da niste gotovo nikako vodili. Mozda 5 posto utakmice.

Uostalom, nema se tu sta raspravljati. Dva totalno razlicita tima, sa razlicitim ambicijama.

Ostalo je samo ime.....

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 14 jan 2012, 18:53

U koliko, po nasem vremenu, se igra protiv "malih"... :?
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 14 jan 2012, 20:23

Monolog je napisao/la:Eh, kad ti čovjek pokaže da može igrač biti u top5 krilnih centara iako nije u prve 3 napadačke opcije, ti onda okrećeš priču na drugu stranu.
Niko ovdje nije napisao (pa ni između redova) da je Gasol poput Rodmana glede defanzive. To si samo ti vidio. :mrgreen:

tačno tako

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 14 jan 2012, 20:47

neno#4 je napisao/la:@amerosm, ja bi vise volio da se napravi taj trade koji ti stalno spominjes. Mi pobjedjujemo, a ti pravis kalkulacije za trade. Ne daj Boze da trenutno nismo drugi na Zapadu, sta bi tek onda bilo.

Koga tradeovati za Bynuma i Gasola. Koga dovesti?

sta je sa k martinom?
ako on dode ,ne treba vama niko,kobe,gasol,bynom dovoljno za titulu!!

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []