AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

adointer
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la adointer » 13 jan 2012, 22:47

ne radi za sky ali ce prenositi na milan channel samo audio,kao da bi na radiju slusali,,zatim utakmica koja ce biti na sky ima 3 jezika,audio 1 bice sigurno caressa-bergomi,audio 2 suma(uzimaju glas sa milan channela) i audio 3 scarpini(audio sa inter channela)
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 14 jan 2012, 01:19

IlPrincipe je napisao/la:Thiago Silva najkompletniji štoper na svijetu trenutno ! Kraj Priče !
:lol: :lol: :lol:

Ako ti tako kažeš, onda mora da je.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 jan 2012, 01:52

baresi#6 je napisao/la:nije pogriješio. jedino nisam siguran za thurama jer je čovjek igrao konstantno dobro dok je cannavaro imao bljesak 2006. sa italijom i još 1 ili 2 sezone sa juventusom ili interom. nije ni izbliza dobar kao nesta koji je ipak bio daleko najbolji u svojoj generaciji. ne bi da poredim smiješnog puyola sa silvom. mislim svaka čast puyolu atleta uvijek 120% spreman ali silva je mnogo kompletniji od njega.
pa dobro sta su onda svi oni bili bolji od Neste dok je bio mladji?... pa ako nista Nesta je bio u rangu sa svima njima kako god ...bio je jedna od najboljih stopera kad je dosao u Milan iz Lazia
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 14 jan 2012, 03:03

http://en.wikipedia.org/wiki/Serie_A_De ... f_the_Year" onclick="window.open(this.href);return false;

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 14 jan 2012, 10:08

@Imp nisam ti ja kriv što ga ne gotiviš i nisi gledo više od 5 Milanovih utakmica u proteklih godinu dana i što mediji pre napuhavaju Piquea i te ostale amatere ...
to je greska za 2010 ... Thiago Silva je proglasen za najboljeg stopera. Ja gledo na oficijalnoj stranici Serie A, a i bilo bi glupo da su ta dvojica osvojila zato sto Juventus nije se plasirao ni u Evropsku Ligu, a Inter nije osvojio Scudetto. Milan je osvojio Supercup i Scudetto + Bili smo tim s namanje primljenih golova ;)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 14 jan 2012, 12:22

Ja ne kazem da je Silva najbolji, mozda trenutno jeste, al nema mi smisla da ga sad poredim sa nekim igracima koji su karijeru zavrsili prije 2 godine a on ima igracke jos bar 10. Svakako da ih moze prestici. Al samo bih volio vidjeti Thurama,Cannavara i sl. u odbrani sa silama kao sto su Yepes,Bonera i Antonini.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 jan 2012, 12:43

Sumnjam da je igraču koji ove godine puni 28 godina, ostalo još 10 godina igranja na vrhunskom nivou, 5 dan, ali 10 svakako ne.

Pa možda zato vi i mislite da je najbolji štoper današnjice zato što su mu saigrači loši i pošto Thiago Silva odskače od njih odmah je po vama i najbolji, a kad se dodjeluju ove nagrade nigdje ga nema ni u užoj konkurenciji, da on igra sa tim nabrojanim veličinama, vjerujem da bi bio dobar, ali ne i odličan kao Cannavaro, Thuram, Puyol i sl.

Evo ti primjer Ibrahimovića, on je i interu i u Milanu najbolji igrač bez dvojbe i odmah je jedan od najboljih na svijetu, došao je u Barcu gdje su sve same igračine, u drugom dijelu sezone nije ni uspio da se izbori za prvih 11. Ta priča da je Guardiola namjerno ostavljao igrača na klupi koji je plaćen oko 80 miliona pada u vodu.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 14 jan 2012, 12:49

Mislim da se varas to da ga nema ni u najuzoj konkurenciji, skoro sam negdje procitao za najboljeg stopera u 2011 glasalo se izmedju njega i Vidica,pokusat cu da nadjem taj link. i bezveze se vodi rasprava oko toga..

Sutra necu ni gledat utakmicu, mislim hocu al od 23 h na Areni 1 snimak ..

Tako da cu se trudit da ne saznam rezultat prije,ako budem mogao izdrzati :lol:
-RIVALDO-

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 14 jan 2012, 12:52

Bianconeri1988 je napisao/la:Sumnjam da je igraču koji ove godine puni 28 godina, ostalo još 10 godina igranja na vrhunskom nivou, 5 dan, ali 10 svakako ne.

Pa možda zato vi i mislite da je najbolji štoper današnjice zato što su mu saigrači loši i pošto Thiago Silva odskače od njih odmah je po vama i najbolji, a kad se dodjeluju ove nagrade nigdje ga nema ni u užoj konkurenciji, da on igra sa tim nabrojanim veličinama, vjerujem da bi bio dobar, ali ne i odličan kao Cannavaro, Thuram, Puyol i sl.

Evo ti primjer Ibrahimovića, on je i interu i u Milanu najbolji igrač bez dvojbe i odmah je jedan od najboljih na svijetu, došao je u Barcu gdje su sve same igračine, u drugom dijelu sezone nije ni uspio da se izbori za prvih 11. Ta priča da je Guardiola namjerno ostavljao igrača na klupi koji je plaćen oko 80 miliona pada u vodu.
Upravo... T.Silva je uz Kjelinija bez sumnje najbolji stoper u Italiji ali da li bi bio najbolji u Realu, Barci ili Unitedu... Sigurno ne jer su te ekipe prepune vrhunskim igracima... Kjelini je osvojio koliko hoces nagrada za najboljeg stopera a pored sebe je imao panjeve poput Legrotaljea,Molinara, Grigere i sl. koji su slabiji od tih vasih nabrojanih igraca...
A Silva ne znam je li ista osvojio... To ti sve govori... Cannavaro i Thuram su klase za sebe i sigurno jedni od najboljih u historiji koji su igrali na ital. terenima... Ne najbolji ali jedni od najboljih sigurno da...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 14 jan 2012, 12:52

Banalno ga porediti i eventualno osvojeno kada ima još cc 7,8 godina aktivnog igranja. No ja ga danas ne bih mjenjao ni za jednog štopera na svijetu. Ima SVE atribute koje fudbaler može posjedovati, dovoljno je reći da može igrati i u sredini terena.
Žalim pique, vrlo dobar defanzivac ali u timu koji drži i pelja loptu po 70% teško će ikada pokazati svoj eventualni skriveni talenat. U svakom slučaju bolji od puyola bilo sada, bilo od mlađeg puyola. Gledam puyola već godinama ( deceniju?) i čovjek je oduvijek bio ok igrač, ništa više. Nedostatak "mentalnih" kvaliteta pokrivao je vrhunskim zalaganjem na terenu, te atletskim sposobnostima. Ponavljam, drugo je biti štoper tima koji onoliko drži loptu i tima koji to ne radi. Ovako nabrzaka, za mene, silva, chielini, vidic top 3. Mada mi se sve čini da je vidic past tense.
Nekoliko finih stvari o Silvi.
http://www.rossoneriblog.com/2011/06/27 ... the-world/
http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... -defender-
http://www.espnstar.com/football/serie- ... in-Europe/

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 14 jan 2012, 12:53

IlPrincipe je napisao/la: to je greska za 2010 ... Thiago Silva je proglasen za najboljeg stopera. Ja gledo na oficijalnoj stranici Serie A, a i bilo bi glupo da su ta dvojica osvojila zato sto Juventus nije se plasirao ni u Evropsku Ligu, a Inter nije osvojio Scudetto. Milan je osvojio Supercup i Scudetto + Bili smo tim s namanje primljenih golova ;)
nije greska,Inter je 2010 osvojio tripletu a vi nijedni niste nista,pa se ja pitam zasto Chiellini koji nije niti sa Juventusom niti sa Italijom prosao grupe u kvalifikacijama,,Milan je scudetto i superkup osvojio tek 2011,,,

slika

a najbolji stoper 2011 je bio Benatia iz Udinesea.
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 14 jan 2012, 13:07

Bianconeri1988 je napisao/la:Sumnjam da je igraču koji ove godine puni 28 godina, ostalo još 10 godina igranja na vrhunskom nivou, 5 dan, ali 10 svakako ne.

Prvi bold: Stvarno mislis da je izbor realan? Prvih 11 po Fifi i u zadnjoj liniji 3 stopera lijevog beka ni s glave. U napadu Rooney koji je za klasu imao slabiju sezonu od Ibre. Itekako realno. A sad da ti potsavim pitanje: Igras u mahali lopte, jel ti lakse igrati sa boljim igracima il sa slabijim? Sad cete vi mene ubijedit da zato sto igra sa slabijim on je ponajbolji. Izuzetno glupa teorija.

Drugi bold: Ibrahimovic u Barci se nije uklopio iz dva razloga: Guardiola i stil igre. Guardiola jer se navodi kako nije pomagao psihicki Ibri i stil igre jer je Ibra bio glavni igrac u Interu i imao je potpunu slobodu (kao danas) i nije se navikao na stil igre. A smijesno je reci da nije najbolji napadac svijeta.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 jan 2012, 13:26

Odgovor na tvoje pitanje. Ako je neki igrač dobar, a saigrači mu loši, onda će taj igrač odmah biti smatran igračinom, a kad igra sa dobrim igračima, kao što je on, odmah postaje prosjek. To je uvijek tako bilo, zato ti i kažem za Ibrahimovića, sa lošim saigračima je bio najbolji, sa dobrim igračima obični prosjek.

Rooney imao slabu sezonu :?: Osvojio Premiership, došao sa Untedom do finala CL-a i zabio gol u finalu, to je njegova dosad najuspješnija sezona u Unitedu što se tiče individualne statistike, on je držao United na svojim leđima. Uglavnom kad bi se gledalo ko je zabio više golova iz penala tu bi Ibrahimović bio u prednosti. :mrgreen: Mislim koju ligu je teže osvojiti, Premiership ili Serie A?

Ovaj tim biraju igrači i selektori reprezentacija, tako da je po meni itekako relevantan, jer za svakog saigrača nema veće satisfakcije kad ga neki njegov saigrač proglasi najboljim ili izabere u 11 najboljih.

Dobro, eto recimo da postoji to neko opravdanje za Ibrahimovića, Ibrahimović je tvrdoglav i hoće sve po svom i zato nije igrao, a ne zato što se nije uklopio stil igre Barce, htio je da bude glavni igrač, vidio da ne može i onda se počeo duriti i svaljivati krivicu na Guardiolu.

Ali evo ti primjer Michael Owena, prešao je u Real kao najbolji igrač Europe, dobitnik Zlatne lopte, a šta je u Realu pokazao, ništa, apsolutno ništa, zašto? Zato što su oko njega bili sve igračine poput Ronalda, Raula, Zidanea, Figa!?

Posljednji primjer ti je Edin Džeko, koji je prekucao Bundes ligu, a u Cityu ne može da izbori prvih 11.
Ž '21!

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 14 jan 2012, 14:47

IlPrincipe je napisao/la:@Imp nisam ti ja kriv što ga ne gotiviš i nisi gledo više od 5 Milanovih utakmica u proteklih godinu dana i što mediji pre napuhavaju Piquea i te ostale amatere ...
Predopstavit ću da takve stvari pišeš jer si ne realan i da previše voliš Milan, inače bi pomislio da ti nisi pogledao ni 5 utakmica. Lijepo je podržavati jedan klub, poštovati nekog igrača, cijenim to, ali ipak treba biti ozbiljan i realan.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 jan 2012, 14:57

Gledate li vi Puyola protiv Reala? Kako mozete kazati za takticki odlicno potkovanog igraca da je mentalno los?
Tiago Silva je odlican stoper, ali prepotentno je proglasavati ga boljim od Puyola, Piquea i ostalih samo zato sto igra dobro u Serie A. Trenutno, ova liga nije najvisi nivo.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 14 jan 2012, 15:08

Bianconeri1988 je napisao/la:Odgovor na tvoje pitanje. Ako je neki igrač dobar, a saigrači mu loši, onda će taj igrač odmah biti smatran igračinom, a kad igra sa dobrim igračima, kao što je on, odmah postaje prosjek. To je uvijek tako bilo, zato ti i kažem za Ibrahimovića, sa lošim saigračima je bio najbolji, sa dobrim igračima obični prosjek.

Rooney imao slabu sezonu :?: Osvojio Premiership, došao sa Untedom do finala CL-a i zabio gol u finalu, to je njegova dosad najuspješnija sezona u Unitedu što se tiče individualne statistike, on je držao United na svojim leđima. Uglavnom kad bi se gledalo ko je zabio više golova iz penala tu bi Ibrahimović bio u prednosti. :mrgreen: Mislim koju ligu je teže osvojiti, Premiership ili Serie A?

Ovaj tim biraju igrači i selektori reprezentacija, tako da je po meni itekako relevantan, jer za svakog saigrača nema veće satisfakcije kad ga neki njegov saigrač proglasi najboljim ili izabere u 11 najboljih.

Dobro, eto recimo da postoji to neko opravdanje za Ibrahimovića, Ibrahimović je tvrdoglav i hoće sve po svom i zato nije igrao, a ne zato što se nije uklopio stil igre Barce, htio je da bude glavni igrač, vidio da ne može i onda se počeo duriti i svaljivati krivicu na Guardiolu.

Ali evo ti primjer Michael Owena, prešao je u Real kao najbolji igrač Europe, dobitnik Zlatne lopte, a šta je u Realu pokazao, ništa, apsolutno ništa, zašto? Zato što su oko njega bili sve igračine poput Ronalda, Raula, Zidanea, Figa!?

Posljednji primjer ti je Edin Džeko, koji je prekucao Bundes ligu, a u Cityu ne može da izbori prvih 11.
Individualno je Ibrahimovic imao mnogo jacu sezonu od Rooneya. Podatak da je oko 60% bodova on svojim golovima i asistencijama donio Milanu je fascinantan. Pa cinjenica da je Vidic u timu godine (svaka cast, igracina je al nije zasluzio) pokazuje kolko su ti komepetentni. Kapiten Burundija glasa za Mulera kao igraca godine. Tragicno. Ibra nikad nije bio prosjek, i u toj sezoni je zabio 20+ golova (nekoliko krucijalnih kao 1 u el clasicu za pobjedu) samo su ljudi ocekivali da ce zabiti 50. A ovo za konkurenciju. Pa sto ne tumacis to u Barci na primjeru Xavija il Inieste? Ja sam misljenja da kad bi se Xavi rastavio od ovog, dosta bi obojica ofalili. Znaci timska igra, a ocite te igre nema u Cityiu danas i u nekadasnjim Galaktikosima. Otuda pad Owenov.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 14 jan 2012, 16:01

SaltCityAttack je napisao/la:
baresi#6 je napisao/la:nije pogriješio. jedino nisam siguran za thurama jer je čovjek igrao konstantno dobro dok je cannavaro imao bljesak 2006. sa italijom i još 1 ili 2 sezone sa juventusom ili interom. nije ni izbliza dobar kao nesta koji je ipak bio daleko najbolji u svojoj generaciji. ne bi da poredim smiješnog puyola sa silvom. mislim svaka čast puyolu atleta uvijek 120% spreman ali silva je mnogo kompletniji od njega.
pa dobro sta su onda svi oni bili bolji od Neste dok je bio mladji?... pa ako nista Nesta je bio u rangu sa svima njima kako god ...bio je jedna od najboljih stopera kad je dosao u Milan iz Lazia
nesta je najbolji stoper svoje generacije, nema se tu šta puno polemisati. bio je kapiten lazia sa 21g, lazia koji je mljeo sve pred sobom. došavši u milan učio je od maldinija i podigao je svoju igru na jedan drugi nivo, nivo koji stoperi njegove generacije mogu samo sanjati. još je imao nesreću sa povredama i krhkim leđima. jedna zanimljivost koju malo ko zna; dok je bio u laziu slomio je nogu gascoignu na treningu tada svome saigraču u laziu. u podmaklim godinama pokazao je protiv najboljeg igrača današnjice kako se brani: [youtube][/youtube]

zato nemojte ga stavljati u istu rečenicu sa piketom, puloyom i ostalim bakraćima. u najmanju ruku to je neumjesno ;)
da mi je vidjeti puyola na pragu 36. kako bi igrao protiv ovakvog messija :lol:
2006. nesta je bio najbolji italijanski štoper i radi povrede odmah na početku materazzi ga je zamjenio i to veoma dobro ali na kraju cannavaro dobiva prostor i postaje najboljim igračem. priznali juventini ili ne cannavaro nikad nije bio bio 100% konstantan niti na nivou neste.

što se silve tiče i poređenja sa španskim defanzivcima. ja ne znam ni jednog španskog stopera da je bio vrhunski. tamo su odbrane smiješne u poređenju sa italijanima, takva je tradicija. tu po meni odskače jedino legenda reala fernando hierro koji je bio daleko bolji od puyola. to je samo moje mišljenje ja sam laik. odgledao sam mnogo utakmica puyola neste chiellinija silve itd. puyol je zaista kolosalan u barceloni, čovjek s lakoćom igra i desnog beka vidjeli smo to ali mišljenja sam da je silva kompletniji stoper. mnoogo brži, bolji tehničar, polivalentniji, sve živo u odbrani igra čak i zadnjeg veznog (tottenham)... sad ova nagrade u italiji za najboljeg stopera. ja ne znam šta se tu gleda? pa milan je prošle sezone imao najbolju odbranu u italiji i ne vidi kako je neko iz udinesea mogao pokupiti ovu nagradu? u kalendarskoj 2011. milan je od svih klubova u italji odigrao najviše utakmica bez primljena gola ponajviše radi silve. za neznalice silva je osvajao mnoge nagrade. bio je proglašavan najboljim igračem brazilske lige, da dobro ste pročitali najboljim igračem ne defanzivcem u jednoj ligi gdje su defanzivci zanemareni gdje se igra ultra ofanzivni fudbal. neki je dan proglašen najboljim brazilcem u europi a vjerovatno i u svijetu će biti uskoro. nije loše zar ne? vjerovatno bi to bilo i bolje da nije jedva živ ostao kada je fasovao tuberkulozu u svojoj prvoj posjeti europi.

btw
AGENT: TEVEZ JOŠ MOŽE OTIĆI U MILAN

Piše: E. Škorić
Subota, 14.01.12. 15:53.
Još uvijek traje sapunica o Carlosu Tevezu, napadaču Manchestser Cityja. I kad se činilo da je već član Milana, dopredsjednik italijanskog kluba Adriano Galliani odbacio je mogućnost dovođenja Argentinca.

Sada je Tevezov agent Kia Joorabchian uvjeren da njegov klijent ipak može završiti u redovima prvaka Italije.

"Razgovori između Milana i Manchester Cityja još nisu dovršeni, bit će još sastanaka, ali moramo čekati i čekati", izjavio je Joorabchian za Tuttosport, rekavši kako je uzaludan trud brazilskog Corinthiansa da dovede problematičnog napadača.

"Carlitos ima golem dug prema Corinthiansu, ali moraju prihvatiti da on želi igrati za AC Milan".

I dalje je zastoj u tome što Milan želi posuditi Teveza, a City namjerava nešto i zaraditi ove zime. Svojevremeno se i Inter uključio u utrku za potpis bivšeg igrača Manchester Uniteda, no predsjednik kluba Massimo Moratti nedavno je izjavio da Neroazzurri ipak odustaju.

sportsport.ba
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 jan 2012, 16:51

A_d_0 je napisao/la:
Individualno je Ibrahimovic imao mnogo jacu sezonu od Rooneya. Podatak da je oko 60% bodova on svojim golovima i asistencijama donio Milanu je fascinantan. Pa cinjenica da je Vidic u timu godine (svaka cast, igracina je al nije zasluzio) pokazuje kolko su ti komepetentni. Kapiten Burundija glasa za Mulera kao igraca godine. Tragicno. Ibra nikad nije bio prosjek, i u toj sezoni je zabio 20+ golova (nekoliko krucijalnih kao 1 u el clasicu za pobjedu) samo su ljudi ocekivali da ce zabiti 50. A ovo za konkurenciju. Pa sto ne tumacis to u Barci na primjeru Xavija il Inieste? Ja sam misljenja da kad bi se Xavi rastavio od ovog, dosta bi obojica ofalili. Znaci timska igra, a ocite te igre nema u Cityiu danas i u nekadasnjim Galaktikosima. Otuda pad Owenov.
Nije bilo timske igre u nekadašnjim Galktikosima!? Od koje godine ti pratiš pomno fudbal!? :mrgreen:

Prvi Galaktikosi osvojili 2 Lige šampiona, to su sve postigli zahvaljujući odličnoj saradnji i timskoj igri, igrači Reala dobijali sve moguće individualne nagrade, kao danas igrači Barce, Zidane 2 puta najbolji igrač svijeta, Ronaldo najbolji napadač, Raul najbolji strijelac u UEFA-inim takmičenjima, golove je postizao zahvaljujući Redondu, Zidaneu i Figu. Misliš da je Raul sve golove davao solo akcijama ili iz penala kao što to radi Ibrahimović!? Da, svakako! Owen nije mogao da se izbori za prvo mjesto jer je bila prejaka konkurencija, nikakav timski rad i slično.

Koji su tvoji kriteriji na osnovu kojih zaključuješ da li neko zaslužuje mjesto u najboljih 11 ili ne zaslužujue? Budi ljubazan i odgovori mi na ovo pitanje.

Mislim odbrana koja u CL u jednoj sezoni ne primi gol u gostima i dođe do finala zaslužuje da ima jednog igrača u najboljih 11. U prošloj sezoni ekipa Uniteda je primila samo 7 golova u CL u 13 utakmica, to dovoljno govori na kakvom je nivou odigrao Vidić prošlu sezonu, uz to sve Vidić je najbolji odbrambeni igrač najjače lige na svijetu.

Najlakše je reći nije zaslužio, reci mi zašto misliš da nije zaslužio da bude među 11 najboljih?

Uporedimo indvidiaulnu statistiku Ibrahimovića i Rooney, Zlatan odigrao 41 utakmicu, 21 gol i 13 asistencija, Wayne 40 nastupa, 16 golova i 13 asistencija. Zlatan je bolji za tih 5 golova, svka čast, ali ono što je bilo presudno da Rooney bude izabran je što je on odveo United u finale CL-a i zabio gol u finalu, dok Ibrahimović nije uspio da zabije gol 5. ekipi engleskog Premiershipa. Zlatan svojim golovima donio Scudetto, Rooney Premiership i finale CL-a, pa ti skontaj ko je imao uspješniju sezonu.

Uostalom logično je da igrač kalibra kakav je Ibrahimović zabije 20 golova u ekipi koja postiže preko 100 golova po sezoni, pa dovoljno ti je pogledati Pedra, svake sezone zabije golova do mile volje, a opet je za svakog pravog poznavaoca fudbala prosječan napadač. Ukoliko jeste Ibrahimović najbolji, a ti ga vjerovatno smatraš najboljim, on i treba da zabije 50 golova, zašto Messi i Ronaldo zabiju po 50 golova? Zato što su najbolji.

A to za izbor, to je stvar ličnog opredjeljenja i ukusa, isto kao što tebi Vidić ne zaslužuje da bude u prvih 11, tako je i kapitenu Burundija najbolji igrač na svijetu Muller. Tu ne vidim ništa sporno.

Pa nek' mi i dalje govore kako sam spammer :mrgreen:
Ž '21!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 14 jan 2012, 17:07

Bianconeri1988 je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:
Nije bilo timske igre u nekadašnjim Galktikosima!? Od koje godine ti pratiš pomno fudbal!? :mrgreen:

Prvi Galaktikosi osvojili 2 Lige šampiona, to su sve postigli zahvaljujući odličnoj saradnji i timskoj igri, igrači Reala dobijali sve moguće individualne nagrade, kao danas igrači Barce, Zidane 2 puta najbolji igrač svijeta, Ronaldo najbolji napadač, Raul najbolji strijelac u UEFA-inim takmičenjima, golove je postizao zahvaljujući Redondu, Zidaneu i Figu. Misliš da je Raul sve golove davao solo akcijama ili iz penala kao što to radi Ibrahimović!? Da, svakako! Owen nije mogao da se izbori za prvo mjesto jer je bila prejaka konkurencija, nikakav timski rad i slično.

Koji su tvoji kriteriji na osnovu kojih zaključuješ da li neko zaslužuje mjesto u najboljih 11 ili ne zaslužujue? Budi ljubazan i odgovori mi na ovo pitanje.

Mislim odbrana koja u CL u jednoj sezoni ne primi gol u gostima i dođe do finala zaslužuje da ima jednog igrača u najboljih 11. U prošloj sezoni ekipa Uniteda je primila samo 7 golova u CL u 13 utakmica, to dovoljno govori na kakvom je nivou odigrao Vidić prošlu sezonu, uz to sve Vidić je najbolji odbrambeni igrač najjače lige na svijetu.

Najlakše je reći nije zaslužio, reci mi zašto misliš da nije zaslužio da bude među 11 najboljih?

Uporedimo indvidiaulnu statistiku Ibrahimovića i Rooney, Zlatan odigrao 41 utakmicu, 21 gol i 13 asistencija, Wayne 40 nastupa, 16 golova i 13 asistencija. Zlatan je bolji za tih 5 golova, svka čast, ali ono što je bilo presudno da Rooney bude izabran je što je on odveo United u finale CL-a i zabio gol u finalu, dok Ibrahimović nije uspio da zabije gol 5. ekipi engleskog Premiershipa. Zlatan svojim golovima donio Scudetto, Rooney Premiership i finale CL-a, pa ti skontaj ko je imao uspješniju sezonu.

Uostalom logično je da igrač kalibra kakav je Ibrahimović zabije 20 golova u ekipi koja postiže preko 100 golova po sezoni, pa dovoljno ti je pogledati Pedra, svake sezone zabije golova do mile volje, a opet je za svakog pravog poznavaoca fudbala prosječan napadač. Ukoliko jeste Ibrahimović najbolji, a ti ga vjerovatno smatraš najboljim, on i treba da zabije 50 golova, zašto Messi i Ronaldo zabiju po 50 golova? Zato što su najbolji.

A to za izbor, to je stvar ličnog opredjeljenja i ukusa, isto kao što tebi Vidić ne zaslužuje da bude u prvih 11, tako je i kapitenu Burundija najbolji igrač na svijetu Muller. Tu ne vidim ništa sporno.

Pa nek' mi i dalje govore kako sam spammer :mrgreen:
Prvi bold:ja kako gledam na odabir- igrac ako je individualno imao jacu sezonu (odigrao vise utakmica, na vecem nivou igrao...) bih postavljao ekipu. Silva je igrao sa duducima u odbrani realno. Za Vidica nije slucaj. Vidic je postavljen na lijevog beka :shock: . Zasto? Zato sto mora biti tu? Stvarno ne bih o kvaliteti odabira na ovim Gala vecerama gdje mi neki neymar uzme gol sezone pored onog Rooneyovog. Recimo na lijevog beka bi stavio Evru prije i Vidica i Ramosa jer je lijevi bek.

Drugi bold: Moze se izvuci iz konteksta iz prvog pasusa: jednostavno covjek je cini mi se imao povredu i dosta je izostajao, a tu su bili igraci koji su i bolji na stoperskim pozicijama u toj sezonu- ne gledam uspjeh kluba jer je individualna nagrada (Silva) a bgm i na beku gdje je smjesten (Evra, Lahm).

Rooney i Ibra- Ibra vise golova i sigurno bolje igre pruzao. Drugo je sto Rooney imao jace saigrace. I kad smo kod toga zamolio bih te da mi navedes gol Rooneya koji je bio od krucijalnog znacaja za prolazak dalje u LP?

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 14 jan 2012, 17:26

A_d_0 je napisao/la:Vidic je postavljen na lijevog beka :shock: . Zasto? Zato sto mora biti tu? Stvarno ne bih o kvaliteti odabira na ovim Gala vecerama gdje mi neki neymar uzme gol sezone pored onog Rooneyovog. Recimo na lijevog beka bi stavio Evru prije i Vidica i Ramosa jer je lijevi bek.
tacno,ako Manchester nije primao toliko golova,zasluga nije samo od Vidica,ko kaze da nije Evrina zasluga zbog toga?samo zato jer igra lijevo a ne na sredini? :? meni isto Vidic nije zasluzio,isto tako sto ne zasluzuje Messi stalno(ovu zlatnu loptu jest,al proslu Bogami nije)

ja se dobro sjecam Inter osvojio LP,Scudetto,Kup Italije,SuperKup Italije,Svjetsko klupsko prvenstvo,svi igraci dobiju UEFINO priznanje da su bili najbolji(J.Cesar,Samuel,Sneijder,Milito,Mourinho) + Sneijder odvede u finale Svjetskog Prvenstva Holandiju sa najvise postignutim golovima ne kao napadac i onda kazu Messi je osvojio Zlatnu Loptu jer je zabio najvise golova u sezoni,,

proslu sezonu ih zabije C.Ronaldo i onda kazu Messiju zlatna lopta jer je osvojio sa Barcellonom LP i Primeru(znaci nebitni odjednom golovi)

tako da to glasanje i te nagrade ne treba ni pratiti vise,,

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.