FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

zeljoale
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljoale » 14 jan 2012, 21:21

Sretan rodjendan HADISE ZUBANOVICU ! ! !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 14 jan 2012, 23:55

domorocki je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:nego ovaj savic vec na probi,hoce li biti kakvog hajra od njega,hoce li se kakve love izvuci?

Koliko sam upoznat,Brko je tražio neku minimalnu odštetu,pošto je dotični igrač postao višak.međutim,izgleda da je nešto lajao,pa predpostavljam(poznavajući Brku) da bi mu se transfer mogao zakomplikovati ;)
Zrtveno lane, da se slucajno ostali nebi umislili..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 15 jan 2012, 10:13

inacefindecko je napisao/la:Sretan rođendan Hadise Zubanoviću!
slika
ovu sliku imam plastificiranu da mi se slucajno nebi ostetila i da bi je abd i unucima mogao pokazivati
Hadis ce uvijek imati dva rodjendana za sve manijake
26.05.2010-TITULA

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 15 jan 2012, 11:43

Bekrić u Galatasarayu vjerovatno. Treba još samo ljekarske završiti :(
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 15 jan 2012, 11:56

diego_TM je napisao/la:Bekrić u Galatasarayu vjerovatno. Treba još samo ljekarske završiti :(
e to je vec transfer,bekric bi mogao biti jos jedan u nizu igraca koji poslije zelje prave dobre transfere.ako bude istina i ako se realizuje cestitke od mene i vama i njemu,iako vas je malo rastuzio :)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 15 jan 2012, 12:06

Ma nek' u 30-toj dodje u Zelju kod mene ce imati veliki respekt,sretno njemu u karijeri ;)
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 15 jan 2012, 12:11

ouuu čuj Galatasaray, pa to je gigantski transfer stvarno :o :o

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 15 jan 2012, 12:18

Sve mi se čini da bi se on mogao pojaviti na prozivci,naravno ako Šef Aminuje :mrgreen:
Einigkeit und Recht und Freiheit

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 15 jan 2012, 12:20

Nije Bekrić ni bio na probi u Buyuksehiru.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 jan 2012, 12:39

ma vala previše mi to. uz sve dužno poštovanje.

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 15 jan 2012, 12:39

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 15 jan 2012, 14:05

Ako je Galata u pitanju njemu zelim onda svu srecu pa da zaigra i Ligu Prvaka. Ako nista nebude onda ga za neku sedmicu ocekujem na prozivci :D sala malo, al nikad se nezna..
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 15 jan 2012, 14:29

sajo10 je napisao/la:Ako je Galata u pitanju njemu zelim onda svu srecu pa da zaigra i Ligu Prvaka. Ako nista nebude onda ga za neku sedmicu ocekujem na prozivci :D sala malo, al nikad se nezna..
Nije sala, vjerujem da ako mu propadne ovo za galatu mozemo ga ocekivat na prozivci i naravno ako ne dobije neku dobru ponudu ...ma sve je otvoreno

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 15 jan 2012, 14:33

Teško da će se pojaviti na prozivci, ja prije očekujem da se priključi pripremama. :mrgreen:

Ipak Bekrić će ganjati inostrani angažman do posljednjeg dana prelaznog roka, tj. 31 januara. :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 15 jan 2012, 15:45

Arogantni je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Treba nam novi stadion!

Evo uzmimo za primjer Juventus, do ove sezone svaku utakmicu stadion mu je vapio poluprazan izuzev derbija, pred ovu sezonu napravili novi stadion i navijači se vratili na tribine, svaku domaću utakmicu stadion pun. Možda je nerealno poređenje, ali ono što je Juventus u Italiji, to je Željo u BiH, svugdje ima svojih navijača i svi bi htjeli da dođu na novi stadion.

Ja vjerujem da bi tako bilo i sa Željom, pa kad momci iz cijele države znaju doći po par put na ovakvu Grbavicu, kad bi se napravila nova siguran sam da bi dolazili i češće.

Neko dođe jednom, svidi mu, dođe drugi put opet mu se svidi i to prelazi u naviku i eto ga svaku utakmicu na Grbavici. :mrgreen:
Svidja mi se poredjenje.... :D
Upravo mi smo bosanski JUVE...
Sto se tice stadiona raditi dio po dio, a ne nikako davat str. firmama da nam rade pa da zavrsi kao sa Slovencima...
Sta bi bilo da smo kojim slucajem bili u pola gradnje a oni tek onda bankrotirali... Popusili bi ga samo tako...
Dobro je i ovako, meni ne smeta... Ja cu i dalje gledati Zelju...
EDIT Amar sprema iznenadjenje za igrace kada se sretnu na pocetku priprema pogotovo za one koji dodju nespremni...
Ima slicnosti u tome koliko ekipe znace za svoje lige, samo je razlika sto Torino ima vise navijaca u samom gradu Torinu nego Juve, sto kod nas u SA nije slucaj... Juve jeste najpopularniji u Italiji i ima najvise fanova, ali u svom gradu nema brojniju publiku od gradskog rivala... ;)
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 15 jan 2012, 16:51

aleksandar_veliki je napisao/la:
gollum je napisao/la:Nije Bekrić ni bio na probi u Buyuksehiru.
Jok i nije, ja gdje je bio, na pripremama sa Tobolom, pa onda odjednom nije dogovorio sa Tobolom. Ne znam samo zasto je nasih igraca stid pricati o probama.
Trening Tobola u Turskoj:

slika

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 15 jan 2012, 16:53

gollum +1 ;)
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 15 jan 2012, 17:01

gollum bravo, ali bekric kaze da se nije dogovorio sa celnicima tobola hmmm
btw:
pazi tobolu opreme isto nasa ekipa u vrijeme sime krunica i hotica :mrgreen:

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 15 jan 2012, 17:10

Tarik Hodžić: Zamalo su me uhapsili zbog dobre zarade

Na prvom treningu sam, kao i brojni vršnjaci, morao lagati godište

Hodžić: Ostvario sam svoj dječački san POL (Foto: B. Nizić) Hodžić: Ostvario sam svoj dječački san POL (Foto: B. Nizić)

Primjer našeg bivšeg nogometaša Tarika Hodžića, danas uspješnog ugostitelja, potvrđuje činjenicu da su Turci nacija koja nikada ne zaboravlja uspješne sportiste. Dvije i po decenije nakon što je okačio kopačke o klin, u Istanbulu se još pamte njegovi sjajni nastupi i golovi u dresu Galatasaraja.

Slika i skandiranje

Bivši napadač nosio je početkom osamdesetih godina dres legendarnog kluba i postao prva klasična devetka "Crveno-žutih" te ljubimac navijača. U sezoni 1983/1984. bio je najbolji strijelac sa 16 golova. Brojke za historiju.

Šlag je uslijedio prije nekoliko dana. Popularnom Taretu nedavno je dodijeljeno prestižno priznanje za najboljeg golgetera stranca u dresu slavnog Galatasaraja. Svečano uručivanje ovog priznanja nekadašnjem nogometašu slavnog turskog kluba desilo se u utorak prije početka meča između Galatasaraja i Istanbula BB pred 40.000 gledalaca na Turk telekom areni u Istanbulu.

- Ostvario sam svoj dječački san. To je za mene najsretniji trenutak u životu i najveće priznanje. Ne znam šta bi mi bilo draže od ovog priznanja. Kada sam izašao pred 40.000 ljudi, možda prvi put u životu nisam znao šta da radim. Sve je to bilo veoma emotivno. Kada sam vidio sliku na stadionu na jednom ogromnom balonu, rekao sam u sebi: "Vidi šta je ovo, vidi, majko moja, šta se dešava."

Na platnu su se potom počeli prikazivati moji golovi. Nakon što sam preuzeo nagradu, uslijedio je aplauz, a potom je cijeli stadion skandirao moje ime i prezime. Kako sam u dobroj kondiciji, bez problema sam otrčao počasni krug - kaže Tarik Hodžić.

Prve nogometne korake napravio je u Željezničaru, gdje je počeo trenirati kao sedmogodišnjak.

- Kuća mojih roditelja bila je nedaleko od stadiona Grbavica tako da je Željo bio normalan izbor. To je klub za koji me vežu veoma lijepe uspomene. Na prvom treningu sam, kao i brojni vršnjaci, morao lagati godište. Prošao sam kompletan omladinski pogon Željezničara, a potom sam, kao brojni mladi nogometaši, posuđen Famosu iz Hrasnice da bih stekao rutinu. Ostao bih tamo da nisam dokazao da sam igrač za Želju. Nakon odlične sezone, vratio sam se u Dolinu ćupova kao zvijezda - prisjeća se Tarik.

U to vrijeme Želju je trenirao Milan Ribar, koji je, kako kaže Hodžić, od svih nogometaša tražio da igraju jak, muški nogomet.

Turski predsjednici

- Želio je da se tučem i udaram, ali to nije bio moj stil. Ja sam bio znalac i volio sam laganu igru i zabijanje golova. Posebno mi je drago što sam u karijeri u dresu Želje uspio dati gol pred 100.000 gledalaca na legendarnoj Marakani u Brazilu. Kada mi je isticao ugovor 1975. godine, rekao sam da ga ne želim produžiti i nastavio sam karijeru u ljubljanskoj Olimpiji - nastavlja Hodžić.

Nogomet je igrao iz ljubavi, ali je u jednom trenutku shvatio da se od toga ne može živjeti i stigao je poziv iz belgijskog Liježa.

- Taman sam se vratio s odsluženja vojnog roka. Nisam imao ni za taksija s autobuske stanice. Tražio sam angažman. Nakon nekoliko dana, stigla je više nego unosna ponuda iz Belgije. Ljudi iz Liježa su mi nudili hrpu para, tada nevjerovatnih 300.000 njemačkih maraka. Kada sam donio pare da položim na račun u banku, pitali su me odakle mi novac. Ubrzo se pojavila milicija sa plavom maricom i ispitivala porijeklo novca. Nakon što sam im pokazao ugovor, pustili su me bez problema - prisjeća se bivši nogometaš, koji je u Liježu igrao zajedno s Edhemom Šljivom i Sejom Sušićem.

Nakon Liježa, uslijedio je odlazak u Galatasaraj, gdje je igrao tri sezone, a nakon što je završio aktivno igranje, vratio se u rodno Sarajevo i posvetio se svojoj drugoj velikoj ljubavi - ugostiteljstvu.

- Nekako je u vrijeme kada sam okačio kopačke o klin daidža moje supruge Vasvije prodavao radnju na Baščaršiji i kupio sam je mada nisam znao hoću li se baviti ugostiteljstvom. Željeli smo da ostane u porodici. Dokazao sam da imam talent i za taj posao. I danas s dosta uspjeha, uz pomoć svojih najbližih, vodim ugostiteljski objekt "Galatasaray", u kojem se redovno okupljaju strani diplomati, sportisti i političari. Svi vole moj roštilj i specijalitete. Tri turska predsjednika dolazila su u "Galatasaray" - ponosan je Tare.

U sretnom je i skladnom braku s Vasvijom, s kojom ima kćerke Šejlu i Lejlu.

- Sa suprugom me je upoznao njen brat Fuad Ahmetašević, koji je bio moj najbolji prijatelj. Družili smo se intenzivno i počeo sam dolaziti kod njih kući, a brak je bio normalan slijed događaja. I danas se lijepo slažemo i pomažemo - kaže Hodžić.

Prijateljstvo s Fatihom Terimom

Navijači posebno pamte njegov debi u dresu "Lavova" protiv najvećeg rivala Fenerbahčea, kada su u Kupu pobijedili sa 2:0, a jedan gol dao je upravo Hodžić. Tada je u timu nastupala legenda turskog nogometa Fatih Terim, koji trenutno vodi ekipu Galate, a koji je, inače, Tarikov veliki prijatelj.

- Teško je riječima opisati Terimovu popularnost. On je više od trenera i legende. Veliki smo prijatelji već dugi niz godina i ni udaljenost nam ne predstavlja problem. On je, nakon što mi je uručeno priznanje, rekao za turske televizije da je u Galatasaraju igrao veliki broj nogometaša, ali da niko nije bio karakter kao ja - kaže Hodžić.

Svakog jutra kod Ajana

Tarikove kćerke Šejla i Lejla su udate, a on je nedavno prvi put postao djed i kaže da mu je to jedan od najbitnijih trenutaka u životu.

- Lejla i zet Memo Haljevac mnogo su me obradovali. Svakog jutra odem do svog Ajana. Provedem nekoliko sati s njim. Već je dobio trenirku Galatasaraja. Nadam se da ću imati još mnogo unuka. Zetovi dobro slušaju. Memo je dobar, prava umjetnička duša, još samo da počne navijati za pravi klub, odnosno za Želju - u šali kaže Tarik.

Zdravko mi je kao brat

Tarik je nedavno od Galatasaraja dobio i ulogu skauta za cijelu našu regiju, čime su čelnici kluba još jednom potvrdili koliko ga poštuju.

- To je za mene novi izazov. Nadam se da ću naći talente koji će jednog dana nositi crveno-žuti dres. Polako se raspitujem za neke buduće zvijezde. Imam i veliku pomoć ljudine iz Hercegovine, mog Zdravka Marića. On je za mene kao brat, čovjek koji me nikada nije iznevjerio. Za njega je riječ svetinja, što je u BiH sada prava rijetkost. On nije poput većine nogometnih menadžera u našoj zemlji - kaže Tarik.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 15 jan 2012, 17:13

Ma nije se dogovorio, ova slika je od prije 7 dana, to je bio samo odgovor da Bekrić jest bio na pripremama Tobola, a za dalje...sve je moguće :)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: perodeformero, rishovski, zlatandr i 28 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []