Zakucao sa rajom u Vogošći u nekoj birtiji, napili se malo je reći. Krenuli oko 3,4h kući, nigdje žive duše. I sada, idemo lagano glavnom, svaki znak na koji naiđem iščupamo i ponesemo sa sobom. Nas 5,6 nosi isto toliko znakova. Došli u Bare, i sjeli na krivinu ( Mjesto gdje provodimo sate i sate, zezamo se... ). Došli na ideju da iskoristimo znakove u cilju zayebavanja naivnih vozača. Imali smo zabranu skretanja, ograničenje brzine, radove na putu, obavezno skretanje i još par. Uzeli obavezno skretanje i zabili na mjesto gdje niko normalan ne bi posumnjao da treba skrenuti. Sjedimo na krivini, i auto po auto lagano ulazi u našu mahalu. Neki su skontali u čemu je štos jer taj znak te bukvalno vodi kroz 2, 2.5 metra širok puteljak.

Nije ofiraža, više zezancija.
_____
U srednjoj školi, na zadnjem času, prebacim ja jaranu ŠOTU i stavim da mu zvoni. Završili sa nastavom, ušli u autobus. Raja smorena, nikome do priče, svi šute. Uzmem ja svoj telefon i nazovem jarana. On metalac, duga kosa, IRON MAIDEN majica. Okreće se raja, on jadan vadi telefon, isključuje zvono i psuje mi sve po spisku.
_____
Radio ja prošlo ljeto u obližnjem skejt šopu. Prisralo se meni, a ostalo još nekih pola sata radnog vremena. Špica, puno ljudi. Ma nije mi smjena ni završila, ostalo par minuta, ja istrčim vani. Trčim do kuće, i što brže to radim brže g0vno hoće da izleti vani. Naiđem na javni wc, otvorim vrata unutra čuči neki fraer. Izvinem se njemu, do kuće imam nekih 15 minuta hodom, hajde rekoh potrčat ću pa valjda ne bude najgore. Trčim i dalje, preznojio se sav.. I sada, fazon je da ispred vrata imaju stepenice. Zaletim se ja, prva, druga, skočim i ispadne mi ključ.. Sagnem se da uzmem njega i samo osjetim kako se lagano olakšavam. Uletim u kadu, bacim odjeću na pranje. Poslije me je mati ružila, kretenu, idiote itd..