LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

dema
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la dema » 14 jan 2012, 20:58

Ma nista jos ovo ne znaci,Kobe nakon par ocajnih izdanja odigrao par vrhunskih.Trenutno prvi strijelac lige, i te njegove maestralne igre prikrivaju rupe u ekipi.A te vi znate bolje od mene.Svi isto znamo da Kobe nece svaku noc ic na 40 poena i nece ic posebno protiv jacih ekipa.
Gasol podhitno mora dic razinu svoje igre,dobar jest al moze i mora bolje.Igrate dobru odbranu sto me iznenadilo a i skok je jako dobar.Barnes u petorci je dosta popravio igru Lakersa posebno u defanzivi.
Imali ste i dosta utakmica kuci tako da ce se prava snaga vidjet u sljedecim utakmicama.Niti ste losi onoliko koliko zelite trade niti dobri onoliko koliko izgleda nakon ovih pobjeda.Mislim da je domet ove ekipe,uz jedno pojacanje na playu,finale zapada.Naravno uz ovakvu igru i bez povreda,uz malo poustanje ili povredu neku onda moze i poolufinale bit kraj.

Opet porede Kobe vs Lebron ja da imam ekipu ma koliko mi nisu dragi nijedan ni drugi ,uvijek bi dao zadnji sut Kobeu.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 jan 2012, 22:05

dema je napisao/la:Ma nista jos ovo ne znaci,Kobe nakon par ocajnih izdanja odigrao par vrhunskih.Trenutno prvi strijelac lige, i te njegove maestralne igre prikrivaju rupe u ekipi.A te vi znate bolje od mene.Svi isto znamo da Kobe nece svaku noc ic na 40 poena i nece ic posebno protiv jacih ekipa.
Gasol podhitno mora dic razinu svoje igre,dobar jest al moze i mora bolje.Igrate dobru odbranu sto me iznenadilo a i skok je jako dobar.Barnes u petorci je dosta popravio igru Lakersa posebno u defanzivi.
Imali ste i dosta utakmica kuci tako da ce se prava snaga vidjet u sljedecim utakmicama.Niti ste losi onoliko koliko zelite trade niti dobri onoliko koliko izgleda nakon ovih pobjeda.Mislim da je domet ove ekipe,uz jedno pojacanje na playu,finale zapada.Naravno uz ovakvu igru i bez povreda,uz malo poustanje ili povredu neku onda moze i poolufinale bit kraj.

Opet porede Kobe vs Lebron ja da imam ekipu ma koliko mi nisu dragi nijedan ni drugi ,uvijek bi dao zadnji sut Kobeu.
Ja kao veliki fan LeBrona bi prije dao zadnji sut Joelu Anthonyu nego LeBronu.Tek da znas koliko je bespotrebno uopce pricati ko bi dobio zadnji sut Kobe vs. LeBron ;)

Ova prica ti gore stoji apsolutno.Kobe igra apsolutno sam i doslovno sam drzi Lakerse,pa u zadnje tri utakmice je uzeo blizu 100 suteva :o !!! i jos ako dodas da je u ove tri utakmice bio u prosjeku 12 puta na liniji za slobodna bacanja,onda ti je sve jasno ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 jan 2012, 23:11

@dema

Dobar komentar...svaka ti je na mjestu :D

Dosta stvari jos nismo vidjeli...kako ce tim igrati protiv najjacih na gostovanjima...kako ce biti rasporedjene minute kada napokon svi budu zdravi i kako ce biti kada Kobe malo uspori(valjda ce se i to nekad desiti :D )

P.S. Ne svidjaju mi se oni igraci koje nudis...iako je par ponuda bilo sasvim ok :?

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 14 jan 2012, 23:27

adnan24 je napisao/la:@dema

Dobar komentar...svaka ti je na mjestu :D

Dosta stvari jos nismo vidjeli...kako ce tim igrati protiv najjacih na gostovanjima...kako ce biti rasporedjene minute kada napokon svi budu zdravi i kako ce biti kada Kobe malo uspori(valjda ce se i to nekad desiti :D )

P.S. Ne svidjaju mi se oni igraci koje nudis...iako je par ponuda bilo sasvim ok :?
ma ne svidjaju se ni meni zato ih i nudim hehe,a prvak ce bit ekipa s najmanje povreda u to sam siguran,tek cemo sljedece sezone doc u neku realnost jer ovo je ludilo

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 15 jan 2012, 00:50

dema je napisao/la:Ma nista jos ovo ne znaci,Kobe nakon par ocajnih izdanja odigrao par vrhunskih.Trenutno prvi strijelac lige, i te njegove maestralne igre prikrivaju rupe u ekipi.A te vi znate bolje od mene.Svi isto znamo da Kobe nece svaku noc ic na 40 poena i nece ic posebno protiv jacih ekipa.

Sve ovo i necudi toliko kad se malo sjetimo proslosti.
Bynum prosle 2-3 godine je vise lijecio povrede nego sto je trenirao, konacno je spreman usao u novu sezonu.
Gasol igra sve bolje i bolje, covjek konacno napunio baterije nakon sto je nonstop krpio poziciju centra.
Barnes je prosle godine stalno bio rovit, i on je konacno zdrav usao u novu sezonu.

Dominacija u zraku necudi, ko se u ovoj ligi jos moze pohvaliti da ima centarsku liniju sa igracima visine 213 cm?
Ja sam optimistican, odbrana nam je vec sada beton iako je tu novi trener, novi sistem pa bi u nastavku trebalo da bude jos bolje.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 jan 2012, 04:04

Ljudi ko naidje na dobar link nek ostavi ovdje. Hvala.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 jan 2012, 04:15

neno#4 je napisao/la:Ljudi ko naidje na dobar link nek ostavi ovdje. Hvala.
Nadam se da ce nam donijeti srecu i da cemo slaviti pobjedu. :D :D Mada sam po tom pitanju veceras skeptican.

http://www.firstrow.tv/watch/102141/1/w ... akers.html
"My Favorite Ring is Always the Next One"

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 15 jan 2012, 04:29

Docekasmo tekmu :)
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 jan 2012, 04:37

Huh, nisam ni 3 sata spavao, ali ni ne zalim. :D
Ocekujem odlicnu utakmicu, iako, sumnjam u pobjedu... :(
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 jan 2012, 05:13

Kakva trica sa preko pola terena, uz zvuk svirene. Kobe neprepoznatljiv, ako se ne varam, dao je tek 3 poena. Malo je to, malo... :(
Zadnja izmjena: kobe24, dana/u 15 jan 2012, 05:25, ukupno mijenjano 3 puta.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 15 jan 2012, 05:20

Slaba odbrana :roll:

p.s. ja kao peh Bryant-u , nisam ga gledao 3 zadnje uzivo , a on igrao extra , sad opet par nerezonski suteva :roll:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 jan 2012, 05:51

Kako igramo i kako nam skacu u napadu rezultat je odlican. Ali, i sudije fino odradjuju posao. Faul nad Kaponom, a onda ista situacija na slijedecoj strani naravno sviraju. I jos par situacija gdje su nas fino pocastili sa dvije tehnicke.

Opet ide utakmica gdje ne mozemo nista izvana da pogodimo(tricu od Morrisa ne racunam). Igrali smo mi koliko toliko solidno u odbrani, ali onda iz drugog napada su nam dali 16 - 18 poena.

Nije ovo nista gotovo, ako Kobe pocne da igra kako zna. Mada ga veceras cuvaju perfektno.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 15 jan 2012, 06:42

Fakat #neno , neznam po cemu su zasluzili clipersi ovakvo sudjenje ??? , pa zar CP3-a i Grifin-amoraju ovakvo stititi :roll: :twisted:
al brate imaju i srece , svaka nicija lopta njihova i nakve trice preko ruku im ulaze :roll:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 15 jan 2012, 07:07

Nemam sta prigovoriti Kobe-u , ovo ide na srce trenera i odbrane.

Kobe jest uzeo dosta suteva (ja sam prezadovoljan uvjek kada ima 50%) , ali kako su ga cuvali u 2 poluvremenu pogotovo u 4/4 , lakersi su morali stici , Kobe je svoje ispogadjao , ostali nisu mogli realizovati 4 na 3 , jer kad Bryanta udvoje na vrhu reketa ostanu 4 lakersa protiv 3 clipersa i samo 1 od jedno 6-7 situacija su realizovali :roll:
17 ofanzivni skokova pored Baynum-a i Gasola , previse :roll:
Zadnja izmjena: Kobe Bryant, dana/u 15 jan 2012, 07:19, ukupno mijenjano 1 put.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 jan 2012, 07:18

Nikad necemo moci dobijati velike protivnika, kada na Bryant daje pola poena, a ostalih pola Gasol i Bynum. To su jedina 3 igraca koja su kod nas dvocifrena, i tako je svaku utakmicu. Od ostalih ne mozes nista ocekivati. Jednostavno, fali nam kvalitetnih igraca na vanjskim pozicijama.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 15 jan 2012, 07:33

Ovaj Morris , jos zelen i nekvalitetan :roll: . statistika govori da je bio solidan , ali nezna Kobe-u i Baynum-u dodat loptu na postu , lose faulove i ispadanja kod pick and roll-a, moramo jos nekog ko zna izgraditi sut iz vana :
Hajmo Mich Brooks ili JR Smith ;)
Fisher star, Blake zna tricu ali ne uvjek , Barnes zna samo iz tranzicije kad mu neko servira, MWP nezna nista, Kapono zna SAMO kad je sam ko duh, Goudelock i Morris jos uvjek zeleni i strasljivi, Walton - smece, Ebanks nije los ali nedobija sansu :roll:
Znaci od trojce vanjskih igraca mi imamo samo Bryanta , ostali :? :o :roll:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 jan 2012, 11:54

Nije ovo toliko lose,osim standardnih problema koje smo vec konstatovali proteklih dana.Cllipersi su pobjedili zato sto su izgledali kao tim koji vise zeli pobjedu,tim koji zeli da se dokaze.Igrali su agresivno,isli su na svaki skok a takav tempo im nije bio ni problem...odigrali su najmanje meceva u sezoni a imali su i 3 dana pauze pred ovaj duel.

Nista bolji tim nisu,bar ne dok Kobe igra na ovom nivou.

Sudjenje smijesno,posebno na Griffinu koji se iz ne znam kojeg razloga tretira kao najvece NBA zvijezde...Stern je izgleda odlucio da L.A. dobije pravi gradski derbi,pa makar i na silu.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 15 jan 2012, 12:40

Svaka cast Bryantu,al ja mislim da bi sigurno bili jaci kad bi igrali malo vise timski. Jer ovim Clipersima Bynum i Gasol bi bez problema ubacili 20 + poena samo da imaju vise lopti i jos kad se uzme da Kobe standardno ubacuje oko 30 poena,to je vec 70 poena od trojke s tim da je Kobe dosta ratereceniji.

Al kako god,ima jos mjesec dana do kraja mogucnosti za trade pa treba pokusati dovesti nekog dosta boljeg playa,jer definitivno tu nam je velika rupa.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 jan 2012, 13:37

Mogao je Stren na brzinu izbaciti utakmicu protiv Washingtona iz naseg rasporeda i po hitnom postupku za veceras zakazati utakmicu protiv Bullsa. Nevjerovatno je da Clippersi imaju tri dana odmora pred ovaj mec, a mi ni 24 sata uz cinjenicu da smo od njih odigrali 5 utakmica vise, i ako tu jos dodamo losu odbranu poraz je bio ocekivan.

Iskreno volio bih da Bryant jednu utakmicu pauzira samo da vidim je li ostali NE ZNAJU ili NECE da igraju i njemu prepustaju odgovornost. Slazem se sa @majesticom24 da bi po Lakerse bilo bolje kada bi igrali vise timski.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 jan 2012, 13:43

Naravno da bi bilo bolje da igramo vise timski ali nije tu Kobe kriv...jednostavno nema ofanzivnog sistema,a nema ni igraca koji ce organizovati taj napad.Na kraju krajeva sinoc su Gasol i Bynum kombinovano bili 13-30 a Kobe 14-28...jos kad se uzme u obzir pozicija na kojoj igraju,onda je jasno da su morali centri mnogo bolje.

Zanimljivo da smo sinoc imali 7 asistencija vise od Cllipersa a 8 manje skokova...potpuno neocekivano.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []