Ovde ludilo guzva u pm.Sve ono sto donosi neko veliko takmicenje.Na putevima sve zastupljeno,hitna,interventna,zandarmerija,cak su i drage Kobrice tu koliko sam video.Policija legitimise svakog sumnjivog i rasteruje svaku vecu grupicu ljudi sa ulica.
Sportskih radnika malih milion,sretao sam neke dobro poznate njuske,s nekima se i slikao.
Sta reci o prvenstvu,nista jos znacajnije osim pregleda dvorana nisam.
Prvi favoriti opet niko drugi do Francuzi.Strasna,fizicki monstruozna ekipa.Sa klupe sjajni pedesetcetverogodisnjak Claude Onesta osvajac ko zna koliko titula u rukomet predvodi ovu generaciju koja je strahovita.Na golu jedan od najboljih svetskih golmana Omeyer,u polju jedan od najboljih igraca sveta Nikola Karabaitc,najbolji odbrambreni igrac sveta Didier Dinart,verovatno i najbolje krilo sveta Luc Abalo,zatim jos Barachet,J.Fernandez,G.Gille,Narcisse,B.Gille,Gigu....
Zaista perverzna ekipa.
Danci su takodje u krugu uzih favorita kao i obicno,nema Lasse Boesena koliko sam primetio,ali sa strasnim Hanssenom,sa fenomenalnim Eggertom ove sezone koji je oborio rekord Bundeske nakon sto je postigao 18 golova u jednoj utakmici.Takodje nema Boa Speleberga za koga se Vilbek nada da ce moci igrati u drugom krugu.Najvise nade se svakako polaze u osovinu tima Landin na golu,Hansen,Eggert,Mogensen,T.Hansen i uz pravovremenu rotaciju sa vremesnim Christiansenom,R.Hansenom,S.Hansenom,Laugeom... nadaju se da uz efikasan stil rukometa mogu napasti "Petlove".
Hrvati vrebaju iz prikrajka.Napravljena je neka pa da kazemo smena generacija iako nije to islo tako naglo,ali moze se reci da ova ekipa nije puno losija od one.Strlek,Cupic,Duvnjak su momci koji mladu gardu mogu povesti do titule,zajedno sa sjajnim Alilovicem,sa nekada najboljim rukometasem sveta Balicem,sa jednim od najboljih pivota sveta Vorijem...Nisu glavni favoriti ali mogu svasta da urade.
Norvezani su mogli nesta da urade,ali prvo ih ubace u donji kostur zajedno sa Francuzima,Hrvatima,Rusima,Spancima...a onda im prvo otkaze Egge koliko sam video,a zatim i Kjeling sto daje potpuno drugu dimenziju igre Norvezanima.
Islandjane je nesta slicno pogodilo.Iako smo svi ocekivali da cemo velikog legendarnog Olafura videti i na ovome EP,otkazao je zbog povrede,a nece biti ni odlicnog srednjaka Gudjonhsona koji je oslobodjen od EP zato sto je dobio cerkicu.Ipak Islandjani su i kao takvi nezgodni itekako,Palmarson iz Kiela,Peterson iz Fuchsea,Gunnarson iz Lowena,pa Svaravson,Jacobson je svakako ekipa koja moze da pomuti racune svima.
Sta tek reci o Srbiji,o domacinu,o ekipi od koje mozete sve da ocekujete samo ne ono sto ste mislili da ce te ocekivati.Na spisku je vremesni Cutura sa velikim iskustvom preko 10 godina igra u ASOBAL-u,ali da li je to to.Nada se Vukovic da ce se sa njim igra ubrzati,videcemo,resio se Bojinovica koji igra u odlicnoj formi,resio se Rnica,Nenadica i sto je meni najzalije malog Milica na golu,jer smatram da je i sada bolji od Marjanca,a velika je buducnost naseg rukometa.
Izgledalo je to lepo na pripremama kao uigrani smo nesta,imamo nekoliko lepih brzih akcija i ja se nadam da cemo to isto da ponovimo i na EP.
Sta reci o Nemcima,bez Heinara Branda sa Martinom Heubergerom na klupi,videcemo sta mogu Glandorf,Sprenger,Hens,Kaufman i drustvo.U poslednji trenutak je otpao Martin Strobel i on ce biti rezerva.
Tu su i nezgodni Poljaci sa sjajnim selektorom Bogdanom Wentom koji je po meni i najbolja karika ovoga tima.Nisu njihovi igraci u nekoj briljantnoj formi kao sto su bili proslo prvenstvo npr.
Nema jednog od najboljih golmana sveta Szmala,nema Lijevskog,nema TOmcaka i nema Rosinskog.Ostao je tu Tlucinski,tu je i Visnijevski,i braca Jurecki...Mislim da njih Srbija moze dobiti,a ako njih dobije to je pola posla reseno,ali ne treba niste preudicirati.
To bi bilo to nabrzaka,iskreno ne verujem da Spanci ili Rusi mogu nesta epohalno da urade,o Makedoncima,Cesima,Slovacima da ne pricam.
Neka prvenstvo pocne,ja imam kartu za utakmice u Pioniru,verovatno i za Arenu cu da dobijem,Srbiju cu da gledam,a videcemo i sta jos.
Kvalitetne diskusije i bez puno ljutnje sto ce Srbija da uzme ovo prvenstvo.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))