NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 jan 2012, 16:16

e hajmo ko je ono prognozirao da 49-nersi uzeti saintes osim mene :D 8-) , da vas vidim :mrgreen: osim toga malo me iznenadio velik broj poena na toj utakmici na obe strane, ali eto imali smo prilike gledati pravu tekmu i dobar prikaz onoga sto bi se trebalo raditi da se dobiju ekipe kao sto su saintsi kod kojih offense dominira ;) prisiliti ih na TO i iskoristiti to sa td..sto su 49-nersi i radili i vidi se da su popravili igru u red zone gdje su imali problema, a i saintsi nisu uspjeli u defanzivi i rushingu napraviti nista sto sam i ocekivao..patse necu komentarisati jer su to drugi prije mene ucinili a i ocekivao sam pobjedu nad slabasnim broncosima :mrgreen: ...veceras dvije tekme od kojih bi obe mogle bit neizvjesne a posebno ona u green bayu, gdje ocekujem dobru bitku def line giantsa i pack offensa na celu sa rodgersom, i moglo bi to otic u zadnje dvije min da se odluci pobjednik ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 jan 2012, 16:23

kad_kako je napisao/la:Ojjjjjj jesam se ismijao :lol:

[youtube][/youtube]
da nije ovo salty nas :lol: :mrgreen: lice mi nesto :D :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 jan 2012, 17:04

Sto se ispisaste sinoc :mrgreen:

Krenimo redom, Alex Smith, covjek koji vec 4-5 godina pokusava da opravda to sto je izabran kao prvi pick, za kog su svi pricali da jedna od najvecih greski ikad, dovede svoju ekipu do NFC finala :twisted: Iako ste predvidjali da ce 49-ersi bit zadnji u diviziji (osim mene :mrgreen: ), evo ih na korak do SB-a, to cak ni ja nisam ocekiv'o, cestitke rio_ferdy ;)

Smith je sinoc bio bolji od Breesa, 3TD, 299yd, 1TD trcanjem i nevjerovatan pass za Davisa 9 sekundi prije kraja! Uzeli su mu samo jednu loptu, a Brees bacio 2 INT-a, mada se uspio vratiti nakon 17-0, ipak pobjeda 49-ersa na kraju, Brees bacio 63 pasa, sto je apsolutni rekord doigravanja, al' ponovio mu se Seattle od prosle godine, zaista Saintsi nemaju srece sa timovima iz NFC Westa...

U nocnoj tekmi, Patsi unistili Broncose, kraj malog Timmya, al' morate bit' sretni sto imate Gronkowskog i Hernandeza, kakve su to zivotinje, strasno, kakav tackle Hernandeza poslije Bradyevog interceptiona :lol: :lol: :lol: Ako Ravensi prodju, Ray Lewis na Gronkovskog key matchup.

Sinoc dominirali TE-ovi, Davis, Graham, Gronkovski, Hernandez...

A veceras sam i ja s vama, ocekujem pobjede Ravensa i Giantsa!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 15 jan 2012, 17:21

rio_Ferdy88 je napisao/la:e hajmo ko je ono prognozirao da 49-nersi uzeti saintes osim mene :D 8-) , da vas vidim :mrgreen: osim toga malo me iznenadio velik broj poena na toj utakmici na obe strane, ali eto imali smo prilike gledati pravu tekmu i dobar prikaz onoga sto bi se trebalo raditi da se dobiju ekipe kao sto su saintsi kod kojih offense dominira ;) prisiliti ih na TO i iskoristiti to sa td..sto su 49-nersi i radili i vidi se da su popravili igru u red zone gdje su imali problema, a i saintsi nisu uspjeli u defanzivi i rushingu napraviti nista sto sam i ocekivao..patse necu komentarisati jer su to drugi prije mene ucinili a i ocekivao sam pobjedu nad slabasnim broncosima :mrgreen: ...veceras dvije tekme od kojih bi obe mogle bit neizvjesne a posebno ona u green bayu, gdje ocekujem dobru bitku def line giantsa i pack offensa na celu sa rodgersom, i moglo bi to otic u zadnje dvije min da se odluci pobjednik ;)
Ja sam na stranici 263 reko da su šanse 50-50 i pojasnio ukratko zašto, ali sam navijački navlačio na pobjedu Saintsa.
I za Packers-Giants sa realnih 55-45 u korist Packersa navijački navlačim na 51-49 u korist Giantsa ;)
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 15 jan 2012, 17:31

Edin TM87 je napisao/la:Sto se ispisaste sinoc :mrgreen:

Krenimo redom, Alex Smith, covjek koji vec 4-5 godina pokusava da opravda to sto je izabran kao prvi pick, za kog su svi pricali da jedna od najvecih greski ikad, dovede svoju ekipu do NFC finala :twisted: Iako ste predvidjali da ce 49-ersi bit zadnji u diviziji (osim mene :mrgreen: ), evo ih na korak do SB-a, to cak ni ja nisam ocekiv'o, cestitke rio_ferdy ;)

Smith je sinoc bio bolji od Breesa, 3TD, 299yd, 1TD trcanjem i nevjerovatan pass za Davisa 9 sekundi prije kraja! Uzeli su mu samo jednu loptu, a Brees bacio 2 INT-a, mada se uspio vratiti nakon 17-0, ipak pobjeda 49-ersa na kraju, Brees bacio 63 pasa, sto je apsolutni rekord doigravanja, al' ponovio mu se Seattle od prosle godine, zaista Saintsi nemaju srece sa timovima iz NFC Westa...

U nocnoj tekmi, Patsi unistili Broncose, kraj malog Timmya, al' morate bit' sretni sto imate Gronkowskog i Hernandeza, kakve su to zivotinje, strasno, kakav tackle Hernandeza poslije Bradyevog interceptiona :lol: :lol: :lol: Ako Ravensi prodju, Ray Lewis na Gronkovskog key matchup.

Sinoc dominirali TE-ovi, Davis, Graham, Gronkovski, Hernandez...

A veceras sam i ja s vama, ocekujem pobjede Ravensa i Giantsa!
Smith je bio dobar, bolji od očekivanog, ali odbrana Saintsa je sinoć totalno zakazala u najvažnijim momentima. Gotovo je izvjesno da će sljedeće sezone na čelu odbrambenog štaba Saintsa biti novi koordinator.
Odbrana San Francisca je bila odlična i da su igrali protiv neke ekipe koja ne spada u moje omiljene navijo bih sigurno za njih jer su baš pokazivali toughness, što ja volim vidjeti.
Brees je s obzirom na okolnosti bio fantastičan. Za mene je njegova igra sa jedne i odbrane San Francisca sa druge bilo najbolje u ta dva segmenta što danas u ligi postoji. San Francisco je totalno ukočio trčanje Saintsa i bacanje je bilo jedino oružje, a kada se skoro unaprijed zna da će slijediti bacanje onda je QB-u daleko teže, a odbrani daleko lakše. I Brees i suprotna odbrana su po meni pokazali najbolje što se može vidjeti.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 15 jan 2012, 17:55

amerosm je napisao/la:Tako da prognoza da ce Sainsti uzeti SB pada u vodu. ;) ;)
Bas mi je godra pa ofula. :mrgreen: Vec sam rekao da "Cetres-devetke" inaju moju simaptije u PO. :D

Sinocnji okrsaj defintivno spada u TOP 3 koje sam ja gledao. Tesko je pronaci rijeci kojim bi se opisao, simply amazing je dovoljno. :D Ocekivao sam spektakularan mec, ali ipak ne u tolikoj mjeri. :D

Patsi se obracunali daleko lakse s Broncosima no sto sam ocekivao. Ispadanjem Saintsa, njima dajem najvece sanse da uzmu SB.

Veceras jos dvije sjajne tekme. Baltimore je veliki favorit kontra Texansa, ali ne vjerujem da ce biti neki blow-out.

U drugom mecu, dajem prednost Packresima, sto objektivno, sto navijacki. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 jan 2012, 17:59

Hare_BvB je napisao/la:Bas mi je godra pa ofula. :mrgreen: Vec sam rekao da "Cetres-devetke" inaju moju simaptije u PO. :D
Ma nemoj :lol: :lol: Znam da si jedva cek'o FG za izjednacenje i drz'o fige Akersu da fuli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:twisted:
Al' jbg, baci Alex dobre dvije :mrgreen:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 15 jan 2012, 18:04

Edin TM87 je napisao/la:Ma nemoj :lol: :lol: Znam da si jedva cek'o FG za izjednacenje i drz'o fige Akersu da fuli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sreca pa ne dodje do FG-a, konjina Akers bi fulio. :lol: Nikad mu necu oprostiti ona dva zicera kontra Packersa lani u Wild cardu. :evil:

Okano, za koga ti "zavijas" u ovogodisnjem PO??? :mrgreen: Nisi valjda za Giantse!!??? :twisted:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 jan 2012, 18:18

Mozda je jednostavnije nabrojati rekorde koje sinoc nismo oborili, odnosno izjednacili - sto se odonosi na rekorde francize i rekorde NFL-a. Svi su odigrali fantasticno, a najivise me je iznenadila odbrana iako ne treba zaboraviti cinjenicu da su u pitanju bili Broncosi na celu sa Timmy-jem. :D :D

Veceras nas takodjer ocekuju dvije zaniljive utakmice gdje cemo vidjeti mogu li Texansi do historijskog uspjeha protiv Ravensa, i hoce li Giantsi jos jednu ekipu "spustiti" na zemlju koja je na vrhuncu - izgleda da su za to eksperti.

Radi @zeljovca bih volio da prodju Texansi koji je tokom cijele sezone pratio sa toliko emocija i radovao se svakom njihovom uspjehu, dok sa druge strane @Takticar svoje Ravense posmatra "mrtav hladan".
Inkognito je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Saintsi 5 TO i jos u igri. :o :o Da je na suprotnoj strani ekipa sa iole kvalitetnijim QB pobjednik bi davnih dana bio odlucen.
Samo se pitam kako su 49ersi sa ovakvom OL i ovakvim QB mogli imati najbolji omjer u NFC-u. :? :?
amerosm je napisao/la:Poluvrijeme u San Franciscu i 49ersi imaju prednost od jednog FG (17:14) i bit ce ovo zanimljiva utakmica do samog kraja. Sainsti se vratili u potpunosti u igru nakon lose prve cetvrtine, a Brees vec ima dva INT - i vidi se da se na otvorenom ne snalazi bas najbolje. Alex Smith je smijesan QB, da 49ersi imaju iole kvalitetnijeg QB imali bi vecu prednost.
Ti da si pametan banovao bi se sa ovog foruma, realno.

3 TD pasa, bez INT, jedan postignut TD 28y, 300 yardi, pobjednički TD u zadnjih 1,5 minut, zadnja četvrtina onako odigrana. Ono loš QB NE MOŽE odigrati u play off-u.

Nije nekada do QB ima nešto i do ofanzivne linije, TE, RB itd :lol:

Nego, imaš li još kakvih ideja i vizija da odem u kontru i obogatim se. Imaš talenta, moram priznati :lol:
Ovo za PAMETAN necu komentarisati, jer nemam potrebe da se supstam na tvoj nivo. Istina Alex Smith je imao sinoc te brojke, ali isto tako tvrdim da su imali iole kvalitetnijeg QB-a dosli bi do ubjedljive pobjede.
Ovim tvojim brojkama koje su naveo kontritat cu brojkama Tebowa protiv Steelersa: 10/21 pas, bez INT, 316 yardi, osvojio 50 yardi trcanjem i 2TD pasa uz to jedan u produzetku za pobjedu Broncosa. Dakle koristeci se tvojom logikom i Tim Tebow je odlican QB.
Imam osjecaja da nisi gledao utakmicu vec samo box-score. Jedino sto su 49ersi postigli zaslugom napada na celu sa Smithom je bio prvi i posljednji TD, ono ostalo su bile greske Saintsa i vrhunska odbrana.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 15 jan 2012, 18:25

Sva sreca pa si 49-ersi sinoc pobijedili. Licno sam za njih navio i zao mi je sto sam propustio drugo poluvrijeme. Moje licno misljenje je da je napad 49-ers bio pod grcom u prvom poluvremenu. 3 puta su oduzeli loptu od New Orleans i pretvorili u samo 7 poena. 17-14 rezultat na kraju prvog poluvremena nije bio pravi pokazatelj stanja na terenu i trebalo je biti 30-14 za San Francisco.

Tekma Denver - New England je bila krajnje smijesna. Zaista sumnjam da je iko vjerovao u bilo kakvu mogucnost da bi Denver mogao tu tekmu izvuci. Bill Bellichik je previse iskusan da bi takvu blamazu dozvolio svojoj ekipi. Covjek je Jose Mourinho u NFL. New England nije dozvolio da Tebow trci prema svojoj omiljenoj lijevoj strani i nisu dozvoljavali da Wide Reciever-i Denver-a imaju bilo kakvog prostora, il' bolje receno forsirali su da ih Tebow pobijedi nogama, a protiv one odbrane -malo morgen. Jos da dodam, sto se tice Playoffs-a najveci pritisak je na New England jer zadnje 3 godine su razocarali u playoffs i sada svi ocekuju da doguraju do kraja i osvoje Super Bowl.

Baltimore - Houston: Mislim da Houston nema sta traziti. Yates je rookie i neiskusan za ovakav pakao zvani NFL Playoffs. Baltimore ima vrlo dobru i iskusnu odbranu s mnogo playoff utakmica sto ce napadu Houston-a praviti mnogo problema, a da ne spominjem da svaki kontakt lopte sto bude imao Arian Foster morat' ce se suociti sa Ray Lewis i Terrell Suggs(bolje poznati kao zivotinje). Sto se tice napada Baltimore, ocekujem 300+ yardi od Joe Flacco, plus 80 yardi trcanja od Ray Rice, uz to i 50 hvatanjem lopte(1+ TD). rezultat: 34-17 za Baltimore.

Green Bay - New York: Eh ova utakmica je poprilicno komplikovana. Imas izuzetno dobar napad(Aaron Rodgers) protiv vrlo dobre odbrambene linije New York-a. S' druge strane imas ubojiti napad New York-a, predvodjen s Eli Manning, Hakeem Nicks, Ahmad Bradshaw/Brandon Jacobs i Victor Cruz, protiv OCAJNE odbrane Green Bay...slobodno receno NAJGORE u NFL. Moje neko skromno misljenje je da Aaron Rodgers nece moci baciti dovoljno TD-s i izdrzat pritisak odbrambene linije New Yorka koliko ofanziva New York-a moze poena nabacit na semafor. Rezultat 38-27 za New York.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 jan 2012, 18:28

Hare_BvB je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Ma nemoj :lol: :lol: Znam da si jedva cek'o FG za izjednacenje i drz'o fige Akersu da fuli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sreca pa ne dodje do FG-a, konjina Akers bi fulio. :lol: Nikad mu necu oprostiti ona dva zicera kontra Packersa lani u Wild cardu. :evil:

Okano, za koga ti "zavijas" u ovogodisnjem PO??? :mrgreen: Nisi valjda za Giantse!!??? :twisted:
Zar mu nisu nogu otpilili lani? :lol: Nema veze, ove godine si miran, k'o i ja, zavijam da Patsi izgube :mrgreen: I za Texanse, sto zbog mog druga Zeljovca, sto zbog nase divizije :mrgreen:

Sretno Texansima veceras, al' bolje bi bilo da Ravensi dobiju, jer bi onda sigurno dobili i Patse u finalu AFC-a :D

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 15 jan 2012, 19:09

Odlican return D. Manninga,FG Texansa,3:0 ...
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

Inkognito
Kontakt:

Post Postao/la Inkognito » 15 jan 2012, 19:12

amerosm je napisao/la:Mozda je jednostavnije nabrojati rekorde koje sinoc nismo oborili, odnosno izjednacili - sto se odonosi na rekorde francize i rekorde NFL-a. Svi su odigrali fantasticno, a najivise me je iznenadila odbrana iako ne treba zaboraviti cinjenicu da su u pitanju bili Broncosi na celu sa Timmy-jem. :D :D

Veceras nas takodjer ocekuju dvije zaniljive utakmice gdje cemo vidjeti mogu li Texansi do historijskog uspjeha protiv Ravensa, i hoce li Giantsi jos jednu ekipu "spustiti" na zemlju koja je na vrhuncu - izgleda da su za to eksperti.

Radi @zeljovca bih volio da prodju Texansi koji je tokom cijele sezone pratio sa toliko emocija i radovao se svakom njihovom uspjehu, dok sa druge strane @Takticar svoje Ravense posmatra "mrtav hladan".
Inkognito je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Saintsi 5 TO i jos u igri. :o :o Da je na suprotnoj strani ekipa sa iole kvalitetnijim QB pobjednik bi davnih dana bio odlucen.
Samo se pitam kako su 49ersi sa ovakvom OL i ovakvim QB mogli imati najbolji omjer u NFC-u. :? :?
amerosm je napisao/la:Poluvrijeme u San Franciscu i 49ersi imaju prednost od jednog FG (17:14) i bit ce ovo zanimljiva utakmica do samog kraja. Sainsti se vratili u potpunosti u igru nakon lose prve cetvrtine, a Brees vec ima dva INT - i vidi se da se na otvorenom ne snalazi bas najbolje. Alex Smith je smijesan QB, da 49ersi imaju iole kvalitetnijeg QB imali bi vecu prednost.
Ti da si pametan banovao bi se sa ovog foruma, realno.

3 TD pasa, bez INT, jedan postignut TD 28y, 300 yardi, pobjednički TD u zadnjih 1,5 minut, zadnja četvrtina onako odigrana. Ono loš QB NE MOŽE odigrati u play off-u.

Nije nekada do QB ima nešto i do ofanzivne linije, TE, RB itd :lol:

Nego, imaš li još kakvih ideja i vizija da odem u kontru i obogatim se. Imaš talenta, moram priznati :lol:
Ovo za PAMETAN necu komentarisati, jer nemam potrebe da se supstam na tvoj nivo. Istina Alex Smith je imao sinoc te brojke, ali isto tako tvrdim da su imali iole kvalitetnijeg QB-a dosli bi do ubjedljive pobjede.
Ovim tvojim brojkama koje su naveo kontritat cu brojkama Tebowa protiv Steelersa: 10/21 pas, bez INT, 316 yardi, osvojio 50 yardi trcanjem i 2TD pasa uz to jedan u produzetku za pobjedu Broncosa. Dakle koristeci se tvojom logikom i Tim Tebow je odlican QB.
Imam osjecaja da nisi gledao utakmicu vec samo box-score. Jedino sto su 49ersi postigli zaslugom napada na celu sa Smithom je bio prvi i posljednji TD, ono ostalo su bile greske Saintsa i vrhunska odbrana.
:lol: Opet se provaljuješ. Poređenje ti je grozno.

Regularni dio sezone:

RTG Tebow-a je 72,9
RTG Smitha je 90,7

Tu su negdje :lol:

Dalje, SF ima 13-3 omjer a Denver 8-8 u regularnom dijelu. Pitt je poprilično bio desetkovan u odbrani + Big Ben je faktički igrao na jednoj nozi.

Uzmi "lošu" ekipu, ubaci najboljeg QB na svijetu, većina ih se neće proslaviti jer ima loše reciver-e, lošu ofanzivnu liniju koja dopusta puno sackova i daje mlao vremena QB da nađe metu, bla, bla.

Utakmicu sam naravno gledao i primjetio sam recimo da je Crabtree-ju ispalo barem 5 čistih lopti. I nije bio jedini kojem se to dešavalo. Čovjek je na cijeloj utakmici imao samo 4 hvatanja i 25 osvojenih yardi. Ko je za to kriv, Smith, jel ? :lol: Niđe veze. Da je tu bio R. Gronkowski iz NE bila bi drugačija slika i ubjedljivija pobjeda SF. Ali nije i tu priča završava ;) Vrlo je teško, skoro pa nemoguće imati vrhunsku odbranu, napad i specijalni tim. Obično fali para za sve to.

Nisam replicirao da dokazujem da je Smith među najboljim QB lige ali ti si tvrdio da je haman odron jer si ga definisao kao smiješnog što je, po meni, potpuno neznanje :mrgreen: Brojke to potvrđuju. Poređenje sa onim debilom iz Denvera je uvreda :mrgreen: Smith popravlja RGT iz sezone u sezonu sukladno popravljanju kvalitete ekipe u kojoj igra ;)

Nadam se da si nešto naučio. Ako ti šta nije jasno, slobodno pitaj. Tu sam da objasnim.

NFL pratim dugi niz godina, prije zbog klađenja a sada čisto iz gušta.

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 15 jan 2012, 19:16

Jones :lol: :mrgreen: koji idol nemogu,da vjerujem ...Valjda ce ovo Ravensi iskoristiti..

7:3 Ravens TD
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 jan 2012, 19:17

Kakav glup potez Texansa i TD Ravensa.

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 15 jan 2012, 19:31

Veceras navijam za Ravense u ovoj prvoj utakmici mada su mi dragi i Texansi. Ali vrijeme je da gledamo br. 52 u Super Bowlu ove godine. :D
Definitions belong to the definers, not the defined

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 jan 2012, 20:21

TD Foster, drze se Texansi dobro.

ames
Kontakt:

Post Postao/la ames » 15 jan 2012, 20:22

Foster zvjer

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 jan 2012, 20:33

Yebem ti tekmu 15 pasova kompletirano za poluvrijeme :lol: :lol: :lol: ajjjjjjjjjjjjjjjjjjj flako kompletiro 6 pasova, od tog 2 TD :lol: :lol:

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 15 jan 2012, 20:44

King Foster
Samo da ovako nastavimo kao sto smo igrali u drugom QT.
Jonesu ono nikad necu oprostiti, sad smo trebali voditi 13-10.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.